Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Avg 2025, 05:47:40
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 591 592 594 595 ... 905
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Fitnes i bodibilding  (Pročitano 1325621 puta)
Zvezda u usponu

CRVENA ZVEZDA

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 2378
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 5310
zasto,ja msm da bas ne treba ja npr volim radit benc i cucnjeve eksplozivno bas mi extra prijaju  Smile inace to je brza reakcija kolko ja znam u bukvalnom prevodu  Smile
IP sačuvana
social share
Cale ti u djubretarimaaa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Nokia 
Ma mislim na kacenje tegove na noge i treniranje sa njima...To je one way ticket za sjebane zglobove ako ne znas sta radis, a vecina sigurno ne zna sta i kako prvi put..Kapiras...Ne mislim na standardno treniranje sa tegovima(pa cak i za bilo koji trening mora postojati strucno lice da ti prvi put pokaze sta i kako) Smile
« Poslednja izmena: 21. Dec 2009, 21:01:52 od osma_putnica »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

CRVENA ZVEZDA

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 2378
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 5310
ma youtube strucno lice  Smile ne valja to nikako sa tegicima za noge i ruke imam par ortaka sto su kacili zbog basketa oko zglobova pa fasovali vodu u koljenu i to sve pod budnim okom trenera  Smile do pola kg mislim da nije problem,oni su 2 kg stavljali pa vjerovatno zato  Smile
IP sačuvana
social share
Cale ti u djubretarimaaa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21
OS
Windows XP
Browser
Mozilla 3P_USEC 1.0.10.8
Ako ima fitnes stručnjaka na forumu neka pomognu jer mi je ovo stvarno hitno!
-Da li je moguće da od preteranog treniranja,vežbi(trčanje,sklekovi,trbušnjaci itd.) dolazi do smanjena kontraktilnosti i elastičnosti mišića,tj. da svaka vrsta treninga više nema efekta,i da se stanje sve više vremenom pogoršava.
Čitao sam na nekim fitnes sajtovima da je ovo moguće zbog preteranog napora pa me zanima stručno mišljenje?

Napominjem da je u pitanju vrlo intezivan trening(6h dnevno letos,sada u manjum količinama)

To sam letos radio,6h dnevno...sada zbog faxa moram manje,nemam vremena :|
Ali pošto je letnji raspust bio dug...to bi značilo otprilike 3,5 meseca takvog rada(naravno i pre toga je bilo ali manje,kao što sada radim).
Hteo sam da se "pocepam",i jesam,ali sada iako sam smanjio osećam veći umor nego letos i čini mi se da mi se mišići opuštaju kako sve više radim...možda se tripujem,ali ipak ne verujem...
Jedno je sigurno: Da prestanem ne pada mi na pamet.Zato mi treba neki stručnjak da mi kaže šta da radim i kako da se povratim Smile Smile
« Poslednja izmena: 22. Dec 2009, 22:19:32 od synchronizator »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Question everything.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 5329
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
6 сати је више од превише и сасвим је контрапродуктивно.
Већ након око 60 мин. (можда нешто мање или нешто више у зависности од количине и врсте хране која је узета у оних пар сати пре тренинга) интензивног тренинга сав гликоген из мишића је потрошен и мишић почиње да троши сам себе за неопходну енергију за рад који треба да обави на тренингу. Дужина аеробног тренинга је индивидуална ствар, али за аматере не би требало да буде дуже од 60 минута интензивног, квалитетног и правилног тренинга. Код професионалаца су тренинзи дужи и чешћи.

Свакако смањи трајање тренинга на око највише 90 мин. Уколико радиш тренинг за масу временом се мишић "навикава" на тежине које подиже и све спорије расте. Решење је тзв. пробијање тежине, одн. постепено прогресивно повећање тежине током времена. Наравно правилна исхрана и по жељи и суплементи.

Немогућ је раст мишића који трпи толико интензивне напоре. Једино што се може добити дуготрајним, интензивним тренингом јесте дефиниција, али уз значајан губитак мишићне масе.
IP sačuvana
social share
Deus ex machina.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Život je polno prenosiva bolest

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 19322
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
mob
HTC Sensation
Ako ima fitnes stručnjaka na forumu neka pomognu jer mi je ovo stvarno hitno!
-Da li je moguće da od preteranog treniranja,vežbi(trčanje,sklekovi,trbušnjaci itd.) dolazi do smanjena kontraktilnosti i elastičnosti mišića,tj. da svaka vrsta treninga više nema efekta,i da se stanje sve više vremenom pogoršava.
Čitao sam na nekim fitnes sajtovima da je ovo moguće zbog preteranog napora pa me zanima stručno mišljenje?

Napominjem da je u pitanju vrlo intezivan trening(6h dnevno letos,sada u manjum količinama)

Ali pošto je letnji raspust bio dug...to bi značilo otprilike 3,5 meseca takvog rada(naravno i pre toga je bilo ali manje,kao što sada radim).
Hteo sam da se "pocepam",i jesam,ali sada iako sam smanjio osećam veći umor nego letos i čini mi se da mi se mišići opuštaju kako sve više radim...možda se tripujem,ali ipak ne verujem...
Jedno je sigurno: Da prestanem ne pada mi na pamet.Zato mi treba neki stručnjak da mi kaže šta da radim i kako da se povratim Smile Smile

Nisam strucnjak,ali mogu da te posavetujem onim sto ja znam a to je: Da ni u cemu ne treba preterivati,jer obavezno na kraju dolazi do kontra efekta! 6h dnevno treniranja(i to intezivnog) je ogroman napor za organizam i nije ni cudo sto je doslodo "zamora materijala"...ja ne znam koje su tvoje ambicije pa treniras toliko?
Sto se tice smanjenja kontraktilnosti i elasticnosti misica(pored preopterecenja) uzrok moze biti i nedovoljno istezanje nakon treninga(koje ljudi mahom smatraju kao nebitno,ali su u zabludi)...

Ono sto moras da znas,je da za pravilan i normalan rast  i razvoj misica potreban odmor,jer se on tog dana kada pauziras hrani i raste! Nisu bezveze pravljeni programi u kojima striktno stoji pauza od 2-3 dana nedeljno

Ja ne znam cime se ti bavis,da li si rekreativac,sporista...ali veliki je broj ljudi koji su zbog preforsiranosti morali prevremeno da zavrsavaju svoje karijere...zato nabavi desetak filmova ili knjigu pa iskuliraj para dana  Smile
« Poslednja izmena: 22. Dec 2009, 22:45:55 od malkin »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Nokia 
Je'l sam vam rekla za istezanje?! Je'l sam vam rekla?!  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2547
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
SonyEricsson K750 on Linux
Ma mislim na kacenje tegove na noge i treniranje sa njima...To je one way ticket za sjebane zglobove ako ne znas sta radis, a vecina sigurno ne zna sta i kako prvi put..Kapiras...Ne mislim na standardno treniranje sa tegovima(pa cak i za bilo koji trening mora postojati strucno lice da ti prvi put pokaze sta i kako) Smile

ti trenizi sa tegovima i one vezbe za odraz tipa Air alert zaobidjite u sirokom luku
ako ima neko ko hoce odraz da nabije imam jedan ekstra program air canada se zove...
IP sačuvana
social share
"Могућности су најчешће прерушенe у рад, тако да их већина људи не препознаје." Анн Ландерс

"Време је праведни судија тако да вредноте и марљивост незауставно воде до успеха"
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ko ponese kajace se a ko ne ponese kajace se vise!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6301
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia E

NennadS i malkin su u pravu! Smile

Da bih ti ja bilo sta rekao molim te da mi odgovoris na ova dva pitanja:
~Sta si tacno radio tih 6 sati?
~Sta znaci za tebe taj termin "da se pocepam", da se izdefinises ili da se razbijes od treninga da ne mozes da odes kuci?

IP sačuvana
social share
„Tromo se vreme vuče i ničeg novog nema, danas sve ko juče sutra se isto sprema."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

May God have mercy upon my enemies 'cause I won't

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 9393
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Safari 3.0.195.38
mob
Apple iPhone 7
Je'l sam vam rekla za istezanje?! Je'l sam vam rekla?!  Smile  Smile

Ja samo to sad i mogu da radim otkad ne idem u teretanu... istežem leđa kad ustanem iz stolice  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 591 592 594 595 ... 905
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Avg 2025, 05:47:40
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 1.371 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.