Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Maj 2026, 19:13:03
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 37 38 40 41 ... 905
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Fitnes i bodibilding  (Pročitano 1427715 puta)

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2
Zastava Bg
OS
Windows 2000
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
mob
SonyEricsson k608i
Kako mislis da povecam tezinu...zar nije ovo dosta za pocetak:).S'kolko si ti poceo i kolko sad imas(kolko dugo ides u t.).
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

7th son of a 7th son

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 6046
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
mob
HTC one s
pa vezbanjem u kucnim uslovima mozes lepo da se zategnes, naravno ako si uporan i ako se dobro hranis, najgore je ako sam sebe lazes i skracujes serije i ponavljanja. i ja sam pomalo takav  Smile zato drug stalno trenira sa mnom i stalno me tera jos, ja idem oko 3 god u teretanu. kada sam poceo imao sam 186cm 72kg, a sada 190cm 89-90kg. dovljno ti je za pocetak da svoju tezinu dizes, mislim da bi misici rasli dovoljno da dizes i 2/3 svoje tezine, tako sam barem cuo.
mozda nije mislio da povecas svoju tezinu, vec tezinu otpora, ukoliko imas neki teg ili nesto, tako sam ja barem shvatio njegov post  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2617
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
mob
Samsung S4
Eovako ljudi, posto ja vidim da vi rasturate sto se tice teretane i svega vezanoga za teretanu, bodibilding itd. Smile da ja vas pitam nesto...
Javec idem 2 godine u teretanu, i zadnjih 6 mjeseci bas rukam, bez prestanka i bez kakvih pauza...ako treba niapisacu vam i svoj plan...uglavnom radim svaku vjezbu po 4 serije-1.serija - 12 pon., 2.serija - 10 pon., 3.serija - 8 ponavljanja, 4.serija - 6 ponavljanja, i pri svakoj seriji povecavam kilazu Smile  zato sto su mi rekli, da ako hocu masu(a prvo moram imati masu, pa tek onda definiciju) onda mi je bolje povecavati kilazu i smanjivati serije...a ako bi htio definiciju onda raditi isti broj ponavljanja i drzati istu kilazu...e koliko je sad to tacno???
nego,znaci to radim i opet ne mogu se nikako udebljati...imam 69kg i visok sam 178cm! htio bi bar 5-7 kg da nabacim...razmisljao sam uzeti hypermas...(vecinom proteini,ugljikohidrati, i skroz malo kreatina ima u sebi)....jer kao sto vi kazete, treba jesti puno ribe, tunjevine, tjestenine, voca, bijelog mesa i to je ok i ja to jedem, ali ribu i tunjevinu ne podnosim nikako a to je cini mi se najvaznije u citavoj ovoj prici...
Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 911
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
Да у праву је аполон84 мислио сам на тежину тега не на своју тежину,извињавам се можда сам двосмислено написао.Мој пример је да 4,5 године већ тренирам(тада сам имао 17 год 178цм и 72кг) само са својом сопственом тежином и да сам напредовао бар су то други примећивали,али то није било нешто екстра(трбушњаци су се назирали,бицепс и благе контуре груди и рамена).Значи за то време сам радио склекове(ширина рамена,длан до длана,дупла ширина рамена,на шакама),трбушњаци(нормални са савијеним ногама,ногама у ваздуху па привлачиш увек једно колено на груди,са ногама у ваздуху па привлачиш оба колена истовремено,па писање слова или бројева са ногама по ваздуху),згибови(са длановима према лицу,са длановима окренутим од лица,радио сам и тако што ноге исправим у колену а целе ноге од струка су градиле 90 степени са стомаком и грудима,то је тежа варијанта).Радио сам чак један период два пута дневно(неких девет месеци сваки дан),повећавао сам и количину по серији али дођеш до неке границе кад радиш са сопственом тежином и то ти је то не иде даље(тада само повећаваш издржљивост а мишићи не расту нешто посебно или чак ни не расту).

И тада ја одлучим да пробам мало да користим додатне тежине(пре неких 9 месеци сам почео тај програм),радио сам склекове са пропадањем а на себе тј на груди накачим неких седам килограма,то сам радио пар месеци,мало сам напредовао али то није било то што сам хтео.

Затим направим неке справе импровизирани бенџ ,бучице и кренем ти ја са тим.Тада сам радио три пута недељно по неке три серије за груди( а у свакој серији сам повећавао тежину),за руке и леђа(стомак и ноге нисам хтео да радим као да ми не одвлаче хранљиве материје за део тела који сам вежбао,али то је била погрешна логика,треба вежбати све али не исти дан).У  том периоду сам добијао по килограм сваких 9 дана у просеку тако да сам нагурао 8кг тј.сад имам 80кг.

По мени за теретану ти не треба много времена неких 40мин три пута недељно, наравно ако радиш правилно.
Мада ти ја нисам неки стручњак и још учим о томе:како вежбати,кад,колико и како се хранити.
Погледај сајт yu-fitness (ово није реклама него стварно тамо има много корисних ствари,од врсти вежби,до програма вежби,савета и о исхрани).
Ето то ти је био мој лични пример како сам ја радио,па пробај  да не поновиш моје грешке и сам одлучи шта желиш и који ти је циљ.
Пиши како напредујеш,Поздрав за све и уздравље! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

7th son of a 7th son

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 6046
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
mob
HTC one s
@zoka_m
uzmi slobodno neki preparat za masu, recimo wheyprotein 4kg i kreatin 500g pa to kombinuj zajedno, i ja sam imao problema sa dobijanjem mase, jako tesko dobijem masu, a izgubim je bukvalno preko noci. a samim tim ces dobiti vise snage i vece tezine ces dizati Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

7th son of a 7th son

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 6046
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
mob
HTC one s
Koji sam tip ?

Po telesnoj građi, datoj genima i/ili Bogom, postoje tri telesna tipa:

Ektomorfni – mršavi, visoki

Mezomorfni – atletski građeni, mišićavi

Endomorfni – zaobljeni, niži.

Vaša osnovna telesna građa velikim delom nije pod Vašom kontrolom. Zapisana je u DNK i u vašem detinjstvu (ako ste bili busmasti kao mali imate veći broj masnih ćelija). Ipak, ima nade. Možete oblikovati dato i donekle promeniti Vaš telesni tip.

1. Jedite svežu, nemasnu i zdravu hranu.

2. Izbegavajte veće količine toksina kao što su kafa i alkohol.

3. Redovno vežbajte (uključite trčanje, rad sa tegovima i strečing).

Pa ako Vam se neki od gore pomenutih formi posebno dopada, možete se preorijentisani prema preoblikovanju u iste:

Ako želite da budete više ektomorfni tip bavite se više aerobnim aktivnostima trčanjem, voženjem bicikla, plivanjem, jogom. Jedite više kompleksnih ugljenih hidrata i pijte dosta vode.

Ako Vas pak više privlači mezomorfni tip, najsportskiji od svih, onda je teretana mesto za Vas. Pored nje pozabavite se vežbama koje zahtevaju eksplozivnu snagu kao što su sprint ili boks. Ne zaboravite da se dovoljno odmarate između ovih iscrpljujućih vežbi i da jede što više možete (kvalitetne hrane – pre svega proteina).

A ako opet, želite da budete endomorfni tip kupite dvd plejer, iznajmite gomilu filmova, usput kupite pizzu i pivo, zavalite se u fotelju i uživajte!

pansport
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2617
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
mob
Samsung S4
@Apolon84
care, o tome sam i razmisljao....a posto i ti savjetujes onda ok Smile ma, problem je u tome sto sam ja jos mlad i necu sebi da zagorcam i sjebem zivot....al sam se raspitao i za kreatin i protein kazu ljudi da nije nista lose...jer mi samo daju dodatnu masu-kao kad bi jos dodatno jeo...jel tako? Smile
i to sam razmisljao uzeti pocetkom 9.mjeseca?! dok prodju ove vrucine(posto po ovoj vrucini ne moze se ni jesti kako treba+odlasci na bazene, poslovi isl.) i kad krene skola, kad mi se ustali raspored onda rukati! kako si ti ih pio??? samo jednom poslije treninga, ili...?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

7th son of a 7th son

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 6046
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
mob
HTC one s
pa mlad si. vidim sada da imas 17 godina, ne znam sta da ti kazem, ja znam da bi ti sada, kao i vecina momaka "preko noci" da nabacis misice.
strpi se jos malo, i ja sam isto rano uzeo kreatin, mozda sam bas bio tvojih godina i nisam bio zadovoljan. jesam ja dobio vise snage, ali mase nista, bas nista.
zato mislim da je bolje da se strpis da se telo jos malo razvije, mozda prirodnim putem tokom razvoja, bez suplemenata, nabacis masu.
znam da je u zivotu najgore cekati, ali jebi ga.
idi redovno u teretanu i dobro klopaj, nadji neki plan ishrane i plan treninga i njih se pridrzavaj neko vreme pa promeni, tako ja radim.
a za kreatin i proteine ima vremena, sacekaj godinu-dve, barem je vreme na tvojoj strani. inace nije to nista opasno uzimati, vecina sportista (ne mislim samo na bildere) uzima kreatin. samo ne treba preterivati u dozama koje se uzimaju.
pozdravljam te  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2617
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
mob
Samsung S4
uf, ma to strpljene mi je vise preko glave...vec godinu dana(najmanje) cekam i cekam i nista... Smile
ma vidjecu, ako krenem uzimati necu prije 9.mjeseca, da prodju ove vrucine, i ako krenem uzimati, javim vam ako bude rezultata Smile Smile Smile
tnx, Apolon84  Smile

i da te samo jos nesto pitam, koliko ti je vremenski potrajalo te 4kg proteina i 500g kreatina, i koliko si puta dnevno uzimao, ili si samo poslije treninga...?
i koliko si napredak uocio, npr. koliko si na bench dizao prije nego si to koristio a koliko nakon?! Smile
« Poslednja izmena: 20. Jul 2006, 08:48:16 od zoka_m »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 911
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4

@zoka_m погледај да ли се проналазиш у овоме  Smile

( http://www.yu-fitness.com/trening/trening_program_by_chris_aceto.php  )

пре него што кренеш са препаратима јер мислим да си веома млад да би пожуривао.
Поздрав Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 37 38 40 41 ... 905
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Maj 2026, 19:13:03
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.066 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.