Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 05. Avg 2025, 00:37:36
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: FHP podneo prijavu protiv MUP-a  (Pročitano 20157 puta)
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
Citat
За колко ће година да се деси тај Божић у лето? И ти атеиста беше тако да тебе то не треба да интересује, шта ти имаш с тим..

Imam jer se crkveni praznici proglašavaju za državne i ja u tome se teram da učestvujem - na primer pogledati kako se proslavlja dan državnosti

Citat
И шта је ту лоше?

loše je jer je to nasilje i imalo je za posledicu vukovar, ovčaru, dubrovnik, proterivanje hrvata, ekonomsku propast, nacionalni kič i sve ostaloq
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
Citat
За колко ће година да се деси тај Божић у лето? И ти атеиста беше тако да тебе то не треба да интересује, шта ти имаш с тим..
Imam jer se crkveni praznici proglašavaju za državne i ja u tome se teram da učestvujem - na primer pogledati kako se proslavlja dan državnosti
Пустии сад то, ово ми је битније - За колко ће година да се деси тај Божић у лето?

Citat
И шта је ту лоше?
loše je jer je to nasilje i imalo je za posledicu vukovar, ovčaru, dubrovnik, proterivanje hrvata, ekonomsku propast, nacionalni kič i sve ostaloq
Мислиш на оних 350.000 Хрвата?  Smile

Ај да се не хватамо сад за те детаље, мислим да национализам нема везе са тим. Ево кажи како је национализам крив за Овчару.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Citat
Пустии сад то, ово ми је битније - За колко ће година да се деси тај Божић у лето?
Citat
Ај да се не хватамо сад за те детаље, мислим да национализам нема везе са тим. Ево кажи како је национализам крив за Овчару

Ima mnogo razloga - sam rat u Hrvatskoj je bio i nacionalistički (i to sam iznad objasnio). Zatim nacionalističke stranke su osnovale paravojne formacije koje su na ovčari ubijale (radikali osnovali paravojnu formaciju Leva supoderica). Oni koji su dolazili u te formacije su podržavali tu ideologiju. Takodje, tv dnevnici su tih dana za vreme sukoba u vukovaru, govorili o "zaklanoj srpskoj deci" i o "ustašama" na taj način su oživljavali stare strahove iz drugog svtskog rata i označavali kao ugroženu grupu sve srbe. Takodje, kada su se zataškavali ti zločini to se činilo iz nacionalnih razloga - da srbi ne budu osudjeni za zločine! Pevale su se četničke pesme tih dana i nosile srpske zastave. I na kraju oni koji su ubijeni na ovčari bili su označeni kao pripadnici iste nacionalne grupe.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
чак и да је све тако искривљено како ти кажеш, то не показује да је национализам лош. Шовинизам да, али национализам везе нема са тиме. Узми Вујаклију па види шта је национализам а шта шовинизам, а не да те америчка пропаганда учи да су националисти неки екстремисти, док га они свесно развијају у својој земљи.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
U Srbiji ima veoma malo nacionalista, a nacionalista je čovek koji radi na očuvanju i razvoju svog naroda. Zato mnogi koji se zovu i koje zovu nacionalistima, to rutinski nisu. Ne može biti nacionalista neko ko bi vodio narod u pravcu fizičkog nestajanja, pri tome mu implementirajući nepravdu kao nacionalnu ideju, jer je nacionalna ideja pre svega ideja o pravdi. Narod nije ništa drugo nego zajednica iliti društvo koje je definisana jezikom, a ima ishodište u jednoj istoriji i tradiciji. Ako se u jednom narodu ideja nepravde nametne kao normalan zakon, dolazi do raspada naroda tj zajednice. Pojedinci koji trpe nepravdu, sve manje i manje se identifikuju sa društvom i dolazi do raspada te zajednice. U Srbiji je to već poodavno slučaj, a krenulo je kombinovano i spolja i iznutra. Recimo, 1992-3, sankcije ne voze autobusi, a kad autobus dođe, sabije se po 200 ljudi, i to gazeći jedni po drugima. Istovremeno precednikovom sinu dunulo da postane reli vozač iz zaebancije, i tatica mu od narodnih para to omogući. Nije to velika lova i nije Srbija propala zbog toga, ali bode oči. Pitaj starije ljude kako je bilo otići kući posle posla, recimo. Onda imaš sopstvenu nepravdu koja funcioniše prem spolja. Rat u Hrvatskoj, pobiju se neki civili, nas RTS istripuje da je to Ok, jer su 1941 ustaše učinile silno zlo. Ono, i tačno je, ustaše jesu činile zlo, ali mnogi civili koji su stradali jednostavno nisu. Opet napraviš nepravdu i teraš dalje. Onda i MZ napravi nepravdu prema nama, pa nam otme KiM, ali i to se na kraju prihvati kao "realnost", "odnos snaga" itd Ok realnost, ok i odnos snaga, ali možemo li makar mi da budemo svesni činjenice da se radi o nepravdi i dvostrukim merilima? ... i tako, nakupi se te nepravde i narod poveruje da je to prirodno stanje stvari i počne nepravdu normalno da upražnjava kao društveni zakon. Beograd pojede pola para Srbije, al na temi o Vojvodini videsmo da je za to u stvari kriva provincija, razloga je bilo raznih. E pa baki, ne možeš tako da očuvaš naciju, jer su nacije nastale sa padom feudalizma, i težnjom pojedinca da živi u pravednijem društvu. Ako u okviru iste nacije postoje građani prvog i drugog reda, vrlo brzo ćeš da uništiš naciju. Nacionalizam i ratovi iz 90ih nemaju nikakve veze, jer ni na jednoj strani nisu postojali nacionalno svesni ljudi. Bošnjaci i nisu nacija, dok su Hrvati i začetnici izjednačavanja nacionalizma sa ubistvima i progonima na ovim prostorima. Ja sam mogu kravu da zovem konj, al to ne znači da je od krave postao konj, nego da ja ne znam kako se šta zove. Šešelj, Nikolić, Koštunica nisu nacionalisti, što se najpre vidi po delatnosti po kojima su naumili da pomognu svom narodu, a na drugom mestu po nacionalnim rezultatima. Koštunica i Nikolić eventuelno mogu da budu tradicionalisti, ili ono što je Sonja Biserko prišila Tadiću, etnocentristi. Šešelj nije ništa drugo nego intelektualni egzibicionista i demagog. Nacionalista u Srbiji ima veoma malo iz razloga što je nacionalna elita Srbije pobijena ili proterana iz Srbije 45, i čitav sistem ti je pravljen komunističkom selekcijom po podobnosti. A podoban je bio svako ko se nalazio u okviru definicije "Slaba Srbija, jaka Jugoslavija". Zato smo promene 90ih i dočekali sa nacionalno najtanjom elitom, pa su čak i hrvatski i slovenački komunisti bili daleko nacionalno svesniji od naših komunista. Nije to slučajno. Mene ekstremno iritira vezivanje naših etabliranih političara za ideju nacionalizma, jer u tu definiciju može eventualno da upadne jedino Đinđić i to iz vremena dok je predavao filozofiju na novosadskom univezitetu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Citat
Narod nije ništa drugo nego zajednica iliti društvo koje je definisana jezikom, a ima ishodište u jednoj istoriji i tradiciji.

a šta će,o sa švajcarskim narodom?

narod ili nacija je nešto krajnje neodredjeno
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
Nokia 6230
U Srbiji ima veoma malo nacionalista, a nacionalista je čovek koji radi na očuvanju i razvoju svog naroda. Zato mnogi koji se zovu i koje zovu nacionalistima, to rutinski nisu. Ne može biti nacionalista neko ko bi vodio narod u pravcu fizičkog nestajanja, pri tome mu implementirajući nepravdu kao nacionalnu ideju, jer je nacionalna ideja pre svega ideja o pravdi. Narod nije ništa drugo nego zajednica iliti društvo koje je definisana jezikom, a ima ishodište u jednoj istoriji i tradiciji. Ako se u jednom narodu ideja nepravde nametne kao normalan zakon, dolazi do raspada naroda tj zajednice. Pojedinci koji trpe nepravdu, sve manje i manje se identifikuju sa društvom i dolazi do raspada te zajednice. U Srbiji je to već poodavno slučaj, a krenulo je kombinovano i spolja i iznutra. Recimo, 1992-3, sankcije ne voze autobusi, a kad autobus dođe, sabije se po 200 ljudi, i to gazeći jedni po drugima. Istovremeno precednikovom sinu dunulo da postane reli vozač iz zaebancije, i tatica mu od narodnih para to omogući. Nije to velika lova i nije Srbija propala zbog toga, ali bode oči. Pitaj starije ljude kako je bilo otići kući posle posla, recimo. Onda imaš sopstvenu nepravdu koja funcioniše prem spolja. Rat u Hrvatskoj, pobiju se neki civili, nas RTS istripuje da je to Ok, jer su 1941 ustaše učinile silno zlo. Ono, i tačno je, ustaše jesu činile zlo, ali mnogi civili koji su stradali jednostavno nisu. Opet napraviš nepravdu i teraš dalje. Onda i MZ napravi nepravdu prema nama, pa nam otme KiM, ali i to se na kraju prihvati kao "realnost", "odnos snaga" itd Ok realnost, ok i odnos snaga, ali možemo li makar mi da budemo svesni činjenice da se radi o nepravdi i dvostrukim merilima? ... i tako, nakupi se te nepravde i narod poveruje da je to prirodno stanje stvari i počne nepravdu normalno da upražnjava kao društveni zakon. Beograd pojede pola para Srbije, al na temi o Vojvodini videsmo da je za to u stvari kriva provincija, razloga je bilo raznih. E pa baki, ne možeš tako da očuvaš naciju, jer su nacije nastale sa padom feudalizma, i težnjom pojedinca da živi u pravednijem društvu. Ako u okviru iste nacije postoje građani prvog i drugog reda, vrlo brzo ćeš da uništiš naciju. Nacionalizam i ratovi iz 90ih nemaju nikakve veze, jer ni na jednoj strani nisu postojali nacionalno svesni ljudi. Bošnjaci i nisu nacija, dok su Hrvati i začetnici izjednačavanja nacionalizma sa ubistvima i progonima na ovim prostorima. Ja sam mogu kravu da zovem konj, al to ne znači da je od krave postao konj, nego da ja ne znam kako se šta zove. Šešelj, Nikolić, Koštunica nisu nacionalisti, što se najpre vidi po delatnosti po kojima su naumili da pomognu svom narodu, a na drugom mestu po nacionalnim rezultatima. Koštunica i Nikolić eventuelno mogu da budu tradicionalisti, ili ono što je Sonja Biserko prišila Tadiću, etnocentristi. Šešelj nije ništa drugo nego intelektualni egzibicionista i demagog. Nacionalista u Srbiji ima veoma malo iz razloga što je nacionalna elita Srbije pobijena ili proterana iz Srbije 45, i čitav sistem ti je pravljen komunističkom selekcijom po podobnosti. A podoban je bio svako ko se nalazio u okviru definicije "Slaba Srbija, jaka Jugoslavija". Zato smo promene 90ih i dočekali sa nacionalno najtanjom elitom, pa su čak i hrvatski i slovenački komunisti bili daleko nacionalno svesniji od naših komunista. Nije to slučajno. Mene ekstremno iritira vezivanje naših etabliranih političara za ideju nacionalizma, jer u tu definiciju može eventualno da upadne jedino Đinđić i to iz vremena dok je predavao filozofiju na novosadskom univezitetu.
Odlicno ti je ovo.
ja i ti cemo postati Natase Kandic ovde, jer se ne uklapamo u shemu srpstva.
Ovde ti je kvalifikacija i sud i egzekucija djuture zajedno glavna stvar.
Govoris strani jezik? Covek cia!!! ali to nije nista moglo bi da prodje ali on te odmah i ubija.
E do ovog momenta covek je patriota. Ali nakon sto te ubio, pocne da te dzepari, pa ako ne nadje nista kaze:dzaba smo ga ubili, to nije cijin covek. Smile Smile Smile Ili tek nakon sto se vidi da si imao debeo novcanik, vidi se i obrazlozenje zasto si covek cia. Strani jezik nije bitan.
E sada ovaj sa debelim novcanikom hoce i on da se lepo oblaci, da govori strani jezik ali ga ovi drugi pljuju.
Pa se covek lepo doseti, pa na ukradenom telefonu stavi da mu svira ruska himna.
To ti je igra srpstva bez granica. da ne zaboravim i pop ce ti dati blagosslov, samo mu daj nesto iz onog novcanika. Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7

Итекако је одређено, али постоје и изузетци као што је ето Швица или САД или Аустралија.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 370
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.52
Citat
Citat
Ај да се не хватамо сад за те детаље, мислим да национализам нема везе са тим. Ево кажи како је национализам крив за Овчару

Ima mnogo razloga - sam rat u Hrvatskoj je bio i nacionalistički (i to sam iznad objasnio). Zatim nacionalističke stranke su osnovale paravojne formacije koje su na ovčari ubijale (radikali osnovali paravojnu formaciju Leva supoderica). Oni koji su dolazili u te formacije su podržavali tu ideologiju. Takodje, tv dnevnici su tih dana za vreme sukoba u vukovaru, govorili o "zaklanoj srpskoj deci" i o "ustašama" na taj način su oživljavali stare strahove iz drugog svtskog rata i označavali kao ugroženu grupu sve srbe. Takodje, kada su se zataškavali ti zločini to se činilo iz nacionalnih razloga - da srbi ne budu osudjeni za zločine! Pevale su se četničke pesme tih dana i nosile srpske zastave. I na kraju oni koji su ubijeni na ovčari bili su označeni kao pripadnici iste nacionalne grupe.
[Ajde sad malo o drugoj strani.Pa sa kim su to srbi ratovaliquote]
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
Nokia 6230

Итекако је одређено, али постоје и изузетци као што је ето Швица или САД или Аустралија.
Jel si ti ikada razgovarao sa nekim Svajcarcem pa da vidis sta je odredjenost?
Nemoj ni u snu probati da ga povezujes sa Italijom, Francuskom ili Nemackom. On je Svajcarac i to do jaja. Ni Nemci ni Svajcarci koji govore Nemacki, ne pada im na kraj pameti da povuku medjusobno neku paralelu.
Na Kraju krajeva primer smo ti mi i Hrvati: reci Hrvatu da je Srbin ili Srbinu da je Hrvat. A govore isti jezik. Smile
« Poslednja izmena: 09. Mar 2009, 17:57:59 od shkorpion »
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 05. Avg 2025, 00:37:36
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.