Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 01. Sep 2025, 20:27:41
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 67 68 70 71 ... 80
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Feminizam  (Pročitano 81161 puta)
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple 15
https://www.blic.rs/vesti/drustvo/zene-da-rade-cetiri-sata-i-budu-manje-placene-istoricar-zenomrzac-odrzao-skandalozno/11ey6lg

Smile

Читам коментаре рече једна...рад у кући и око деце је тежи него рад у руднику... Smile

I tu je problem...

Meni je taj primer uvek bio vrlo gadan... jer... niko u rudniku ne radi zato sto voli, vec da bi preziveo...
A ostajes kod kuce ako zelih ili prihvatas to... ali ako imas posao, pa i pored toga sve radis po kuci i oko dece, onda si se zaista zajebala losom udajom i nevaspitanom decom koja nisu u stanju da pokupe za sobom...

Mislim... meni je taj citav koncept domacica cudan, jer... zar nije logicnije da u jednoj porodici rade oba roditelja, jer to znaci da ce citava porodica imati vise novca, a ako imas vise novca, mozes deci i sebi da priustis veci kvalitet zivota, bolje obrazovanje i generalno... sto vise zaradjujes, imas vise vremena za sebe.. mozes da unajmis nekoga da ti pomaze po kuci, mozes cesce da izadjes na rucak ili veceru... odes na odmor... unajmis bejbisiterku... etc...

Nadalje... ne kapiram kako ti tradicionalisti to ne kapiraju.. da oni moraju vise da rade ako njihova zena ne radi... a samim tim imaju manje prilike da budu roditelji... i na kraju im se sve svodi na rucak i los seks s vremena na vreme...

S druge strane, moram da priznam da imam i problem sa zenama koje pristaju na to... jer pristaju da budu u toj ulozi zrtve koja kaci 50 fotki srecne porodice, dok potajno zeli da zadavi muza i decu...

Kapiram da negde i postoje ljudi koji su srecni u toj kombinaciji... kao jednorog...

Sta vise... sve to mi ukazuje na to koliko je ta "tradiconalna porodica" jedna trula tvorevina zasnovana na materijalnom interesu... on da ne mora da se jebava sa decom, ona da ne mora da ima odgovornost kroz posao....
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
Mislim... meni je taj citav koncept domacica cudan, jer... zar nije logicnije da u jednoj porodici rade oba roditelja, jer to znaci da ce citava porodica imati vise novca, a ako imas vise novca, mozes deci i sebi da priustis veci kvalitet zivota, bolje obrazovanje i generalno... sto vise zaradjujes, imas vise vremena za sebe.. mozes da unajmis nekoga da ti pomaze po kuci, mozes cesce da izadjes na rucak ili veceru... odes na odmor... unajmis bejbisiterku... etc...

Све је то лепо...а ако је радно време 8-12 сати осам сати спаваш...колико будеш са дететом? Smile

Мени је логичнија подела е ајде ти иди ради ја ћу да бринем о детету макар до неке 6-7 године јер је то период најважнији за дете...Мислим можеш га ти увалити баби да га она чува или платити дадиљу али није то то...

Има родитеља који једва чекају да упишу дете у вртић и то је то. Мисле да је посао вртића и школе да васпитају њихово дете а они су ту само да их одведу у вртић и да преспава код њих.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
mob
Apple 15
Pa, kao sto rekoh... ako imas vecu populaciju koja radi... i dva prihoda, manje ces da radis...
Na to se islo u SFRJ, kada su majke mogle da imaju cetvorocasovno radno vreme...
Na to se ide i na severu Evrope, gde se gura da i ocevi mogu da uzmu roditeljsko odsustvo...

Mislim, ja jesam feministkinja, ali ja sam skroz za prava muskaraca kada je roditeljstvo u pitanju... Ne mozes da imas zdravu osobu ako nema ljubav i paznju oba roditelja... a i otac moze da radi bas sve sto i majka, osim da doji, a za to imamo flasice vec par vekova...

Evo, primer iz moje porodice... nesrecnim slucajem jedna moja tetka je krajem osamdesetih umrla posle porodjaja... pala je u kupatilu, udarila glavom o ivicu.. itd...Brigu o njihovom tek rodjenom sinu... je preuzeo njen muz, covek visok 2m i nesto, pravi brdjanin, ozbiljne face... grubog karaktera... i postao je najdivniji i najpazljiviji roditelj na svetu... Nije imao bas neku pomoc porodice, ni nase, ni njegove... jer su ziveli bar 100km dalje od svih... plus je svako imao svoju porodicu, obaveze, etc.. bukvalno... samohrani roditelj... od samog starta... Ozenio se drugi put u vreme kada je malac krenuo u skolu, ali pre toga... sve obaveze su bile na njemu... plus njegov redovni posao...

Slazem se za ovo da su deca nevaspitana, ali to vodi dalje ka pitanju zasto ljudi prave decu... i ukoliko su im deca nevaspitana, da li su ih njihovi roditelji vaspitali.... Cesto je to nesto sto se valja od generacije u generaciju... i ma koliko Hilari bila gadna... skroz je u pravu sto je pokrala pricu iz africke kulture... u kojoj citavo selo odgaja decu...

Ono sto zabrinjava, u citavoj toj prici je i cinjenica da roditelji danas i ne znaju da provode vreme sa svojom decom, odnosno... i da im das radno vreme od 4h, provesce sa detetom 2h i ostala 2h provesti gledajuci Farmu... A i to je nesto sto je kod njih steceno... nauceno...
« Poslednja izmena: 28. Jan 2018, 16:24:47 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
Citat
Mislim, ja jesam feministkinja, ali ja sam skroz za prava muskaraca kada je roditeljstvo u pitanju... Ne mozes da imas zdravu osobu ako nema ljubav i paznju oba roditelja... a i otac moze da radi bas sve sto i majka, osim da doji, a za to imamo flasice vec par vekova...

https://en.wikipedia.org/wiki/Male_lactation
 Smile
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
mob
Apple 15
Eto, mogu i da doje...

Ja sam odavno rekla da nemam apsolutno nista da se izmisli vise ta vestacka materica, pa da dokoni Rista i slicni krenu da gaje jedan zigot samo za sebe...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
Па прве би жене биле против тога...губе на посебности...а и како гледамо на абортус би се променио...јер главни аргумент је то је моје тело(материца) лепо изваде ембрион...ево сад није твоје тело...сад нема изговора... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
 Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
mob
Apple 15
Па прве би жене биле против тога...губе на посебности...а и како гледамо на абортус би се променио...јер главни аргумент је то је моје тело(материца) лепо изваде ембрион...ево сад није твоје тело...сад нема изговора... Smile

Slazem se. Ali to samo znaci da nisu emancipovane jer same sebe vide samo kao matericu.
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
Eto, mogu i da doje...

Ja sam odavno rekla da nemam apsolutno nista da se izmisli vise ta vestacka materica, pa da dokoni Rista i slicni krenu da gaje jedan zigot samo za sebe...
Кад смо код вјештачког...

Smile
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava

Slazem se. Ali to samo znaci da nisu emancipovane jer same sebe vide samo kao matericu.

Вероватно саме себе не виде само као материцу чак и оне најнееманципованије...али природа да...ни један друштвени конструкт није важнији од биолошког...што се тиче природе...здрава материца и да преживиш толико док подмладак не стаса...остало није важно. Наравно иста ствар и са мушкарцем.

Тако да они који кажу да су жене ту да рађају су у ствари у праву...то је читава смисао женског пола...као што је смисао мушког пола да оплоди...

Не може се милијарде година еволуције оповргнути јер мислиш да си посебна пахуљица... Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 67 68 70 71 ... 80
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 01. Sep 2025, 20:27:41
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.07 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.