Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 05. Sep 2025, 13:20:50
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 50 51 53 54 ... 80
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Feminizam  (Pročitano 81260 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 481
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 28.0
Treba mi mala pomoc na temu "rape culture" to jest "kultura silovanja."  Jel ima neko neke idejice (preferiram zensku populaciju jer ja se raspravljam sa zenama)  sta bih mogao da koristim kao protiv odgovor na tu glupost.

Ti odgovori ,,gold digger culture''. Nemash ni shta da odgovarash u sushtini jer je feminizam politichka ideologija. A kao i svaka druga politichka ideologija ona pochiva na vrednostima koje idu diretkno u korist onima koji tu ideologiju shire. Zbog toga ona nije i ne mora da bude niti logichna niti nauchna. Funkcionishe po principu, ja shto kazem to je istina i ja sam u pravu a ti nisi. I onda urlaj i prichaj dok svaka neuka budala to ne prihvati i to je to. Na kraju tu postoji neshto shto je zlo i dobro isto kao i u hrishcanstvu i nacionalizmu. Sve su to politichke ideologije ni jedna nije nauchna i sluze tome da se izvuche korist iz odredjenih situacija i da se  neuka masa usmeri na zadatke korisne onima koji tu ideologiju prave.

Feminizam nije ni malo naivna ideologija ali nije nepotrebna, ona ima svoju korist u drushtvu inache ne bi postojala, ali me mrzi da pishem o tome shta joj je svrha, verovatno nikog ni ne interesuje.
« Poslednja izmena: 25. Apr 2014, 23:03:54 od WSeeker »
IP sačuvana
social share
If you are strong feign weakness. If weak, pretend strength. Whatever your position, conceal it from the enemy, and he will waste his armies fighting his own phantoms.

Warhammer 40k - Tactica Imperium
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 28.0
Treba mi mala pomoc na temu "rape culture" to jest "kultura silovanja."  Jel ima neko neke idejice (preferiram zensku populaciju jer ja se raspravljam sa zenama)  sta bih mogao da koristim kao protiv odgovor na tu glupost.

Ti odgovori ,,gold digger culture''. Nemash ni shta da odgovarash u sushtini jer je feminizam politichka ideologija. A kao i svaka druga politichka ideologija ona pochiva na vrednostima koje idu diretkno u korist onima koji tu ideologiju shire. Zbog toga ona nije i ne mora da bude niti logichna niti nauchna. Funkcionishe po principu, ja shto kazem to je istina i ja sam u pravu a ti nisi. I onda urlaj i prichaj dok svaka neuka budala to ne prihvati i to je to. Na kraju tu postoji neshto shto je zlo i dobro isto kao i u hrishcanstvu i nacionalizmu. Sve su to politichke ideologije ni jedna nije nauchna i sluze tome da se izvuche korist iz odredjenih situacija i da se  neuka masa usmeri na zadatke korisne onima koji tu ideologiju prave.

Feminizam nije ni malo naivna ideologija ali nije nepotrebna, ona ima svoju korist u drushtvu inache ne bi postojala, ali me mrzi da pishem o tome shta joj je svrha, verovatno nikog ni ne interesuje.
Jel umes da citas Engleski? Ako hoces da postavim genijalnost. Krivica nikada ne moze biti na zeni, i jednostavno odbijaju da mi kazu po kojem osnovu one uvek imaju pravu da odrede granicu silovanja. Na primer, tokom sexa, jednostavno joj sidje iz dupeta u glavu da joj se ovaj ne svidja ili tako nesto, i onda ga posle prijavi da ju je silovao i on ode u zatvor i nikom nista. 
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 481
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 28.0
Umem da chitam engleski.
IP sačuvana
social share
If you are strong feign weakness. If weak, pretend strength. Whatever your position, conceal it from the enemy, and he will waste his armies fighting his own phantoms.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 28.0
Umem da chitam engleski.

http://www.wavaw.ca/what-is-rape-culture/
Ok. Prvo ide clanak, pa onda nebuloze jos vece.

Jedan deo texta

"Confronting my rapist

POSTED AT 08:30 PM ON Apr. 22, 2014  (UPDATED AT 04:06 PM ON Apr. 24, 2014)

PRINT | Email |Editor | SHARE | RECOMMEND (0) | COMMENTS

Writing has always been my passion, an element of my future career, and my escape. But I haven’t written about this moment until now. I haven’t written about it until after I slapped my rapist across the face in a crowded bar earlier tonight.

In a mere three weeks, I’m graduating from college and leaving Bloomington and Indiana University. During the last semester, it is natural to reminisce on past college events, including the themed parties, grueling final projects and varied roommate experiences that formed my college career.

While reminiscing, there’s always this one story that creeps back into focus. I tend to tell a lot of stories, not all of them are told well or with purpose, but the point is, I’m a talker. I tell my friends and my parents everything, but I don’t always tell this story.

My freshman year of college, I started seeing this guy. As most first-month-of-college relationships (if it can even be called that) are concerned, it failed. But it didn’t fail because we realized we were better as friends or were heading down different paths. It ended because of one very specific, very sober night.

I was in my dorm alone while my roommate was out of town. The guy asked if he could come back to my dorm since he lived far off of campus. I said yes. He came over, belligerent.

He’s the kind of guy that, when drunk, likes to get in fights and wrestle with his friends. I let him sleep in the same bed, but I told him I wasn’t in the mood. He kept trying; I kept refusing. He put his hands on me, and I pushed them off. He got angry. I got nervous he was going to get physical. I let him fuck me.

After that, I ended it. My view of sex didn’t change, and I didn’t really see an issue with the scenario until later on. It was a textbook definition of rape, but since I didn’t feel it was  “emotionally traumatizing,” as I had always heard it would be like, I didn’t think it was a big deal. I didn’t go to the police, and I didn’t make a scene. "

Komentar feministkinje posle mojeg dugackog odgovora na ovo i Rape Culture

The very fact that it's called "rape culture" means that it is not about biology or some inarticulable essential inner quality of men. Did you even read the definition I linked you to? It's about how our culture - and yes, other cultures - facilitates rape through a number of communicative strategies and tropes, as well as their assignation of differing values to men and women. If you do not grasp that explanation, there is little I can do to help you understand.

Please realize that your points come dangerously close to victim-blaming. No, not every person makes the "smartest" choices out there, but that doesn't mean they deserve to be raped.

I'd just like to point out that you seemed to spend a lot of time responding very passionately to this post. If you were to respond as energetically to the threat or reality of sexual assault then we might live in a better world. Pointing out the prevalence of rape is not misandry, it is fact. Yes, false accusations are a problem - but they are a very small problem in contrast to the very large numbers of women - and some men - who are, in fact, raped and sexually assaulted. Approximately 1 in 4 women will be sexually assaulted in her lifetime. This is a problem. There are multiple ways to respond to this problem. One of those ways is in encouraging dialogue around the problem. Your response seems to want to shut down dialogue.

IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 481
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 28.0
Prvo kako je silovanje kada ga je pustila da je pojebe. Josh mu je rekla da moze da dodje kod nje i spava u istom krevetu sa njom.

Mada je razlika u tome shta moze biti silovanje najvishe u drushtvu u kome se zlochin pochini. Danas je zbog toga sve to jedna veoma velika siva zona.

Recimo pre oko 2000 godina u Starom Rimu, silovanje kao zlochin je postojalo ali nije moguce bilo silovati bludnicu ili prostitutku. Ako zena bludnichi i nudi svoje telo u prodaju, onda ne moze biti ugledna zena rimskog gradjanina. Samo zene udate za rimske gradjane, koje su drzale do sebe i bile porodichne zene i radjale decu u kucu su mogle biti silovane, jer ih je kao takve zakon shtitio od tog zlochina. Bilo koje druge ne mogu da tuze nikoga za silovanje pogotovo ako nisu udate za punpravne Rimske gradjane. Znachi porodica i zene koje su vezane za porodicu su bile svetinja.

Danas zena moze da radi gotovo shta hoce i da se zali kako je silovana. Mada, prava definicija onda je pravna definicija o silovanju tj. ono shto tuzioci i advokati uzimaju kao silovanje i po chemu se sude. Zene misleci da su gotovo uvek zashticene, zbog raznih prava i zakona ponashaju se veoma raskalashno i chak pozivaju razne sumnjive muhkarce u svoj zivot i time mnogo cheshce izvuku deblji kraj nego u ranijim periodima istorije.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 28.0
Ima tutorial o ovakvim situacijama

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 33.0.1750.154
Увек је било правило...његово је да пита твоје је да одбијеш...

Овај био пијан...она му дала да ју јебе јер би '''могао бити насилан''...типичан пример самовиктимизације.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows 7
Browser
Chrome 34.0.1847.116
Au jes glupa cura moram ovu temu na ignor da ne bih vidio opet  neko takvo sranje..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 28.0
Prvo kako je silovanje kada ga je pustila da je pojebe. Josh mu je rekla da moze da dodje kod nje i spava u istom krevetu sa njom.

Mada je razlika u tome shta moze biti silovanje najvishe u drushtvu u kome se zlochin pochini. Danas je zbog toga sve to jedna veoma velika siva zona.

Recimo pre oko 2000 godina u Starom Rimu, silovanje kao zlochin je postojalo ali nije moguce bilo silovati bludnicu ili prostitutku. Ako zena bludnichi i nudi svoje telo u prodaju, onda ne moze biti ugledna zena rimskog gradjanina. Samo zene udate za rimske gradjane, koje su drzale do sebe i bile porodichne zene i radjale decu u kucu su mogle biti silovane, jer ih je kao takve zakon shtitio od tog zlochina. Bilo koje druge ne mogu da tuze nikoga za silovanje pogotovo ako nisu udate za punpravne Rimske gradjane. Znachi porodica i zene koje su vezane za porodicu su bile svetinja.

Danas zena moze da radi gotovo shta hoce i da se zali kako je silovana. Mada, prava definicija onda je pravna definicija o silovanju tj. ono shto tuzioci i advokati uzimaju kao silovanje i po chemu se sude. Zene misleci da su gotovo uvek zashticene, zbog raznih prava i zakona ponashaju se veoma raskalashno i chak pozivaju razne sumnjive muhkarce u svoj zivot i time mnogo cheshce izvuku deblji kraj nego u ranijim periodima istorije.
Eto, lepo, kratko i sazeto, ti si to skapirao za par minuta. Ja se prepucavam sa ovim glupacama vec dugo, i ne mozes da ih dozoves pameti.  One smatraju da su muskarci kao neki kucici koji treba da se dresiraju.  "Teach men not to rape" kao da svi mi samo mislimo o silovanju svaki dan, i jos je to super stvar.  A druga stvar je licna odgovornost, jednostavno odbijaju da prihvate da su odgovorne za sebe, cak i kada su silovane. Ja kapiram da ima situacija kada zena stvarno ne moze nista da uradi, to ne sporim, ali one po default-u veruju da njih niko ne sme da pipne, i da mogu da hodaju polu gole, da se napiju ko stoka, da idu u neka usrana mesta i jos pri tome ako su silovane to je necija tudja krivica. Znaci imamo kontrolu nad svojim telom da radimo sta hocemo, jake smo, nezavisne ali kada se spomene silovanje, suza suzu stize i Patrijarhija je iza toga. 
Da stvar bude zalosnija, to su obicno skolovane zene ovde da pricaju o ovim sranjima, toliko su ispranog mozga da je to neverovatno.

Увек је било правило...његово је да пита твоје је да одбијеш...

Овај био пијан...она му дала да ју јебе јер би '''могао бити насилан''...типичан пример самовиктимизације.
One su uvek jake, snazne i nezavisne, ali su uvek zrtve. 

@HKJ
Ne, ne, plasi se ona da ce da je siluje pa ne sme da vice i da se bori, zato mu jednostavno da, i posle kada je pitaju zasto se nisi branila "Pa plasila sam da ce da me siluje." Ja razumem da nekoga strah presece na mestu, ali ova je znala ovog kretena i jos pri tome ga odvela u krevet.
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 481
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 28.0
Citat
Eto, lepo, kratko i sazeto, ti si to skapirao za par minuta. Ja se prepucavam sa ovim glupacama vec dugo, i ne mozes da ih dozoves pameti.  One smatraju da su muskarci kao neki kucici koji treba da se dresiraju.  "Teach men not to rape" kao da svi mi samo mislimo o silovanju svaki dan, i jos je to super stvar.  A druga stvar je licna odgovornost, jednostavno odbijaju da prihvate da su odgovorne za sebe, cak i kada su silovane. Ja kapiram da ima situacija kada zena stvarno ne moze nista da uradi, to ne sporim, ali one po default-u veruju da njih niko ne sme da pipne, i da mogu da hodaju polu gole, da se napiju ko stoka, da idu u neka usrana mesta i jos pri tome ako su silovane to je necija tudja krivica. Znaci imamo kontrolu nad svojim telom da radimo sta hocemo, jake smo, nezavisne ali kada se spomene silovanje, suza suzu stize i Patrijarhija je iza toga.
Da stvar bude zalosnija, to su obicno skolovane zene ovde da pricaju o ovim sranjima, toliko su ispranog mozga da je to neverovatno.

Nemash potrebe da se prepucavash, znanje nije neshto shto mora nekome da se nabije u glavu. Onoga koga interesuje on nauchi; onoga koga interesuje da shiri ideoloshku prichu on to radi. Uostalom to da li cesh ti sa nekim da se slozish oko nechega ne znachi apsolutno nishta jer mozda se slazete oko nechega shto oboje ne znate. da bi neshto bilo pravo nauchno znanje morash to da dokazesh i da imash jasan uvid.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 50 51 53 54 ... 80
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 05. Sep 2025, 13:20:50
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.