Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 21:12:54
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Фашизму у Србији (нај)више нагињу

Glasanje završeno: 08. Avg 2007, 08:50:42

ЛДП, ЛСДВ, део ДС, "невладини"...
47.6%  (39)
ДСС, СРС, "домаћини", "патриоте"...
36.6%  (30)
Практично сви политичари
1.2%  (1)
Само неки екстремисти
14.6%  (12)
Ukupno glasova: 82
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Фашисти, нацисти...  (Pročitano 17171 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 296
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
cekaj, zar ti mislis da ja nemam pravo na misljenje koje se kosi sa ustavom?
Imas pravo na misljenje suprotno Ustavu.
Ali nemas pravo da radis na krsenju ustavnog poretka.
 Smile
ti si stvrno....neobavesten Smile
Opako smesna provokacija
,.....hahahahaha,......ha!
 Smiley 1
IP sačuvana
social share
Uz Moravu vetar duva,stari ribar tajnu cuva,niko za nas nemora da zna.....Samo za hrabre-Klik
Ako neko misli da će zaustaviti sprovođenje zakona time što će mene ukloniti onda se grdno vara, jer ja nisam sistem.....Aha,ko pa ne!....jok ja!....To kod mene ne prolazi.....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 13134
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Краљевић се појављује на форуму увек кад је у његовом Панчеву неко загађење! Smile Smile Smile
И још се питате зашто лупа!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 296
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
Краљевић се појављује на форуму увек кад је у његовом Панчеву неко загађење!
И још се питате зашто лупа!
To daje odgovor na mnoga pitanja.
 Smile
IP sačuvana
social share
Uz Moravu vetar duva,stari ribar tajnu cuva,niko za nas nemora da zna.....Samo za hrabre-Klik
Ako neko misli da će zaustaviti sprovođenje zakona time što će mene ukloniti onda se grdno vara, jer ja nisam sistem.....Aha,ko pa ne!....jok ja!....To kod mene ne prolazi.....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20

Fašizam nije oličen u ideji "državljanstvo jednako nacija". Naprotiv. Verovatno ti je poznat odnos Musolinijevih fašista prema Hrvatima i Slovencima u Istri, kao i prema Francuzima u regionu Val d' Aosta. Da ne pričam kako su tretiralii Austrijance u Južnom Tirolu, sredinom dvadesetih godina XX veka.
Poznato je da su u Istri i Rijeci (1924-25. godine) fašisti vešali pobunjene Hrvate sa natpisom oko vrata "Io sono bastardo slavo", u slobodnom prevodu "Ja sam slovensko pseto". Ti Hrvati su bili italijanski državljani, koji su se zalagali za pripajanje Istre i Rijeke  Kraljevini Jugoslaviji.

vidih da ne znash Smile fashisti su se zalagali da svi italijanski drzavljani moraju da budu italijani (italijansko ime ,italijanski jezik  i.t.d. ) .da su ti hrvati & slovenci pristali da uzmu italijanska imena i da govore italijanski ,niko ih ne bi dirao - iako bioloshki gledano nisu bili italijani . to je razlika izmedju nacional-socijalizma i fashizma.

Citat

Znači, fašizam je klasična nacionalistička ideologija, sa idejom svemoćne države iznad naroda. Ali, nisu svi građani bili ravnopravni, daleko od toga.

Frankove falange su bile slične ideološki sa Musolinijevim fašistima, uz ogroman uticaj Katoličke Crkve. U Frankovo vreme su bili strogo zabranjeni baskijski i katalonski jezik, kao i galicijski i andaluzijski dijalekti. Pogotovo su Baskijci bili terorisani od strane Frankovog režima, zato je i formirana ETA, početkom 60-ih godina XX veka (1959. godine).
Znači, i u Frankovoj Španiji nisu svi građani bili ravnopravni, slično kao i u Musolinijevoj Italiji.

manje je poznato da je musolini imao prilichnih nesuglasica sa crkvom , i da je jedan od razloga shto je pomogao franku bilo to shto je hteo da poboljsha odnose pred nastupajuci ww2.

inache katalonce i baske "progoni" i danashnja spanija i francuska pa nikom nishta Smile takodje , nema nijedne drzave u kojoj su svi gradjani jednaki ,jer ljudi uopshte uzev nisu jednaki Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Monstrum

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 8918
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
Pitanje:   Фашизму у Србији (нај)више нагињу  (Glasanje završava: 08. Aug 2007, 08:50:42)       
ЛДП, ЛСДВ, део ДС, "невладини"...    24 (50%)
ДСС, СРС, "домаћини", "патриоте"...    18 (37.5%)
Практично сви политичари    0 (0%)
Само неки екстремисти    6 (12.5%)

Svih glasova: 48

Glasao sam.

Smile
« Poslednja izmena: 19. Jul 2007, 19:08:57 od Promaseni »
IP sačuvana
social share
Sta da radim sutra?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Citat
vidih da ne znash fashisti su se zalagali da svi italijanski drzavljani moraju da budu italijani (italijansko ime ,italijanski jezik  i.t.d. ) .da su ti hrvati & slovenci pristali da uzmu italijanska imena i da govore italijanski ,niko ih ne bi dirao - iako bioloshki gledano nisu bili italijani . to je razlika izmedju nacional-socijalizma i fashizma.

Dobro, ali to opet nema veze sa komunističkim poimanjem "nacionalnog pitanja". U SSSR-u i SFRJ se insistiralo na nacionalnom samoopredelenju, tj. niko nije terao Baškire i Ingušete da se izjašnjavaju kao Rusi ili Sovjeti. Oni su bili državljani SSSR baškirske (ingušetske) narodnosti. Naprotiv.
Slično je bilo u SFRJ, niko nas nije terao da budemo Jugosloveni po nacionalnosti već se insistiralo na nacionalnim pravima Muslimana, Makedonaca i Crnogoraca.

Komunistička demagogija je čak forsirala "nacionalizam" malih i ugroženih etničkih zajednica, kao eto zaštićeni su od "hegemonije" velikih u okviru zajedničke, multinacionalne države.

Kao što vidiš, ovo je potpuno suprotno od fašizma, stvarno ne mogu da prihvatim tezu da ima bilo kakve sličnosti između fašizma i komunizma.
IP sačuvana
social share

Dok je budala, biće i radikala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 296
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
stvarno ne mogu da prihvatim tezu da ima bilo kakve sličnosti između fašizma i komunizma.
Ima,....sve je to utopija.
 Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
Citat
vidih da ne znash fashisti su se zalagali da svi italijanski drzavljani moraju da budu italijani (italijansko ime ,italijanski jezik  i.t.d. ) .da su ti hrvati & slovenci pristali da uzmu italijanska imena i da govore italijanski ,niko ih ne bi dirao - iako bioloshki gledano nisu bili italijani . to je razlika izmedju nacional-socijalizma i fashizma.

Dobro, ali to opet nema veze sa komunističkim poimanjem "nacionalnog pitanja". U SSSR-u i SFRJ se insistiralo na nacionalnom samoopredelenju, tj. niko nije terao Baškire i Ingušete da se izjašnjavaju kao Rusi ili Sovjeti. Oni su bili državljani SSSR baškirske (ingušetske) narodnosti. Naprotiv.
Slično je bilo u SFRJ, niko nas nije terao da budemo Jugosloveni po nacionalnosti već se insistiralo na nacionalnim pravima Muslimana, Makedonaca i Crnogoraca.

Komunistička demagogija je čak forsirala "nacionalizam" malih i ugroženih etničkih zajednica, kao eto zaštićeni su od "hegemonije" velikih u okviru zajedničke, multinacionalne države.

Kao što vidiš, ovo je potpuno suprotno od fašizma, stvarno ne mogu da prihvatim tezu da ima bilo kakve sličnosti između fašizma i komunizma.

u komunistichkim zemljama svi su bili pripadnici sovjetskog naroda ,jugoslovenskih naroda i narodnosti i.t.d. ali su imali razlichite nacionalnosti . to nije sasvim isto kao u fashizmu ,ali ipak bi svako mogao da bude chlan tog drushtva ,ako bi prihvatao te vrednosti .

nacional-socijalizam s druge strane s pravom to nije prihvatao : jevreji su uzimali nemachka imena ,govorili nemachki ,prelazili u hriscanstvo ali te prevare nisu uspele da ih izjednache sa ostalim nemcima ,jer je nacional-socijalizam kao osnovu stavio bioloshke parametre ...
« Poslednja izmena: 19. Jul 2007, 20:16:55 od bf_109_g_6 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Дошао је тихо и отишао у легенду...

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 8641
Zastava Beograd - Dorćol
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Nokia 5610
Sablja je najveličanstvenija akcija u istoriji srpskog naroda. Kako je bilo divno šetati ulicama Zemuna u to vreme. Milina jedna. Ljudski šljam i ološ u zatvoru, a čestiti i pošteni ljudi na slobodi. Bilo mi je zadovoljstvo da šetam zemunskim Kejom i da popijem piće na nekom od dunavskih splavova, bez straha da ću skončati kao kolateralna šteta u mafijaškim sačekušama. Nikad mi se Zemun nije činio tako lep i pristojan grad kao tih dana.
Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
                         C' вером у Бога за Краља и Отаџбину - Слобода или смрт                              
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 296
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
Sablja je najveličanstvenija akcija u istoriji srpskog naroda. Kako je bilo divno šetati ulicama Zemuna u to vreme. Milina jedna. Ljudski šljam i ološ u zatvoru, a čestiti i pošteni ljudi na slobodi. Bilo mi je zadovoljstvo da šetam zemunskim Kejom i da popijem piće na nekom od dunavskih splavova, bez straha da ću skončati kao kolateralna šteta u mafijaškim sačekušama. Nikad mi se Zemun nije činio tako lep i pristojan grad kao tih dana.
Smile Smile Smile

Ma ne vredi.
Ja sam pokusavao da objasnim ali nista,....
 Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 21:12:54
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.