Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 ... 61
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: F.K.Sloboda - Fukare 1987 TUZLA  (Pročitano 104442 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2972
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 14.0.835.186
mob
Apple iPhone 5
"Vojvodić od danas i zvanično trener"

Trening fudbalera Slobode, koji je zakazan u ponedjeljak u 10 sati, vodit će Crnkićevi pomoćnici Mirza Hadžić i Nermin Hasić. No, već poslijepodne, prema dobro obavještenim izvorima, Darko Vojvodić, prvi kandidat za šefa stručnog štaba bit će i zvanično postavljen na to mjesto.

Inače, podsjetimo još jednom, Vojvodić je trenersku karijeru počeo u Gradini iz Srebrenika, nastavio u rodnoj Foči, potom u Tesliću, a lani je imao prvi premijerligaški angažman kada je vodio Drinu iz Zvornika.

Popularni Vojvoda još ranije je iskazao spremnost da se uhvati u koštac sa problemima, koji su veliki, i da pokuša ekipu trgnuti iz letargije. No, drugo je pitanje koliko je sadašnja ekipa Slobode u letargiji, a kolike su njene objektivne mogućnosti i kvalitete.

Inače, podsjetimo još jednom, Vojvodić je trenersku karijeru počeo u Gradini iz Srebrenika, nastavio u rodnoj Foči, potom u Tesliću, a lani je imao prvi premijerligaški angažman kada je vodio Drinu iz Zvornika.

scsport ba portal
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2972
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 14.0.835.186
mob
Apple iPhone 5
Ispred Saletove kuće

IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2972
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 14.0.835.186
mob
Apple iPhone 5
"Bez gostujućih navijača do kraja polusezone"

Pored registracije prekinutog susreta između Borca i Željezničara Komitet za takmičenje donio je još nekoliko preporuka koje će biti proslijeđene Komitetu za normalizaciju, a najvažnija je da se do kraja jeseneg dijela sezone gostujućim navijačima zabrani putovanje iz jednog u drugi grad.

Predsjednik Komiteta za takmičenje Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, Rudolf Marić, za SportSport.ba je istakao da su na današnjoj sjednici članovi ovog tijela donijeli i nekoliko preporuka koje će biti proslijeđene Komitetu za normalizaciju.

"Predložili smo Komitetu za normalizaciju da donese odluku o zabrani putovanja gostujući navijače iz jednog u drugi grad. Dakle, na utakmice klubova gradskih rivala gostujućih navijači bi mogli biti na tribinama", istakao je Marić.

"Također je predloženo da se u našim pravilnicima usvoji da je rok za pražnjenje tribina 15 minuta. To do sada nije stajalo u pravilnicima", dodao je Marić.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2972
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 14.0.835.186
mob
Apple iPhone 5
"Imal` ko kartu za Slobodu?"

Koliko ste samo pročitali facebook statusa, komentara, psovki i tekstova na temu sinoćnje smrti tuzlanske košarke? Sigurno ne želite još jedan? Ali ja pisati moram, a vaše je da ne čitate ako nećete. Opet se jedan događaj koristi za manipulaciju i iznenađuje me nivo pribranosti koji zadržavam, gledajući na cijelu stvar.

Da se odmah razumijemo, u moru vijesti juče, doleti i vijest o gašenju kluba, na prvu sam bio ljut i to je sve, a onda su krenula sjećanja, uspomene i emocije….

Prvi ulazak na košarkašku utakmicu bio je sa ocem, tako to valjda i treba da bude. Gledali smo „Muminovićevu“ Slobodu protiv reprezentacije BiH, bijaše to `96 čini mi se. Kao dječaku od desetak godina Mejdan mi se činio kao svemirski brod, a Muminović u najmanju ruku deset puta bolji Jordana.

Nakon te utakmice u Mejdanu sam više ili manje gledao sve što se dalo gledati, od Zrinjskog, Zmaja od Bosne, pa do čuvene Slobode. Mejdan je rastao u hram bosanske košarke…

Niko sretniji od mene kada se liga ujedinila. U doba bez interneta mitovi su se prepričavali o Borcu iz Banja Luke, Igokei, Širokom Brijegu itd…Male političke klubove tipa Cenex, Ćesko promex i ostali zamjenili su gore nabrojani i Bosna kao klub s tradicijom, te Zenica Metalno, kao najveći rival mojoj Slobodi. Ni sam ne znam koliko sam tih derbija pogledao, a uvijek ću pamtiti energičnog trenera Jahića koji je bio svojevrsna košarakaška verzija Ćire Blaževića.

Nakon svega ovoga dolaze Hukić, Castle, Wane i Sloboda dobija novu dimenziju. Evropski kupovi, NLB liga i frenetična atmosfera…Karte za utakmicu bile su zlata vrijedne, a ja sam zahvaljujući dvojici komšija sa prvog i trećeg sprata mog haustora ispratio obje ere tuzlanske košarke- eru Senada Muminovića i eru tandema Hukić- Castle.

To je što se mog sentimentalnog preseravanja tiče, hajmo na činjenice:

Sportovi umiru, fudbal na aparatima

Sportsko društvo Sloboda je u totalnom sranju. U ovom gradu jedan te isti tal vrti sve priče koje nemaju veze sa kompetencijom, nego isključivo po stranačko-jaranskoj liniji. Koliko je sportsko društvo Sloboda talac jaranluka govori i saopštenje za javnost Zdenka Jurića kojim se ističe odlična saradnja s Opštinom i Kantonom. Branioci opštinske vlasti odmah zavape kako Opština nema nadležnosti, a u čijem gradu postoji sportsko društvo Sloboda gospodo?! U Kalesiji nije sigurno, a zbog vas će u mnogim sportovima i Kalesija biti nedosanjan san tuzlanskih klubova. Gdje je rukomet ( muški i ženski), gdje je košarka (muška i ženska), atletika, plivanje? Fudbal je na aparatima, pička vam materina! Cijeli grad zna da se pred polazak na gostovanje fudbalerima skupljale pare za gorivo. O kakvim onda mi smjenama trenera pričamo?

Novi početak sa istim ljudima

Evo sad su doneseni neki zaključci, preformulisano je u OKK Sloboda koja će kao „zdravi kolektiv“ krenuti od nule sa ekipama za koje niste znali ni da postoje, a sa „novom“ stručnom i ambicioznom upravom. Od imena koja su zadužena da riješe krizu izdvojio bih Lakića i Nikolića, prvi je direktor parkinga, a drugi je Jasminov kafe aparat. Kako i na koji način će oni spasiti tuzlansku košarku, ostaje da se vidi….

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2972
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 14.0.835.186
mob
Apple iPhone 5
"Sloboda na Grbavicu ne ide sa bijelom zastavicom"

U okviru 9. kola Premier lige Bosne i Hercegovine, na Grbavici će odmjeriti snage stari rivali, Željezničar i Sloboda. U kadru tuzlanskih rossonera bit će Samir Efendić, za kojeg je povreda prošlost.

Pauzirao sam više od mjesec dana zbog povrede tetive. Međutim, prije sedam dana počeo sam sa treninzima. Na raspolaganju sam treneru uoči susreta sa Željom, jer sam u potpunosti prebrodio povredu, kazao je na početku razgovora za Sportin.ba, 20-godišnji Efendić.

U proteklom je kolu tuzlanska Sloboda pretrpjela težak poraz na domaćem terenu, bolji je bio Olimpic koji je čak četiri puta tresao mrežu Denisa Mujkića.

Poraz protiv Olimpica došao je u nezgodno vrijeme. Međutim, Sloboda je bila i u težim situacijama pa se na kraju uvijek izvlačila. Sa novim trenerom, Darkom Vojvodićem pokazat ćemo da nam je protiv najmlađeg sarajevskog premierligaša bio samo loš dan, govori nam Efendić, sa kojim smo počeli razgovarati  o prinovi na klupi , Darku Vojvodiću, koji je ranije nosio Slobodin dres.

Dolaskom novog trenera, već sada se je dosta stvari promjenilo. Nekolicana nas se sa Vojvodićem znamo od ranije, tako da mu je poznat naš kvalitet. On je temperamentan, traži red, rad i disciplinu. Već na prvom treningu pokazao je ozbiljnost i svoj stil treniranja. Ja smatram kako je Darko dosta dobro potkovan i da može izvući Slobodu iz jedne  teške situacijom. Uostalom, kroz takva je vremena prolazio kao igrač, zašto ne i kao trener?

Bez predaje na Grbavici

Ekipa tuzlanske Slobode kada igra protiv sarajevskih velikana uvijek je žargonski rečeno nabrijana, tako da Želji zasigurno neće biti lako izaći na kraj sa rossonerima sa Tušnja. Podsjećanja radi, posljednji susret igran na Grbavici Sloboda je riješila u svoju korist, što im daje razlog za nadu u novo iznenađenje.

Dosta smo puta znali iznenaditi Želju na Grbavici, a zašto isto ne bi smo učinili u nedjelju? Znamo mi da je Željo favorit, ali mi ne dolazimo sa bijelom zastavicom, kazao je za kraj, Slobodin fudbaler, Samir Efendić.

sportin ba portal
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2972
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 14.0.835.187
mob
Apple iPhone 5
"Sloboda poražena na Grbavici sa 4:0"

Željezničar je večeras na svojoj Grbavici odigrao najbolje poluvrijeme ove sezone, kada su sarajevski plavi već nakon prvih 45 igre vodili sa visokih i ubjedljivih 4:0.

Izabranici menadžera Amara Osima poveli su već nakon osam minuta igre. Zajko Zeba je upisao ko zna koju po redu asistenciju, a egzekutor glavom bio je Vernes Selimović.

Slavlje na tribinama se nije ni stišalo, a domaći su vodili sa 2:0. Četiri minute kasnije, u 12. minutu, u ulozi asistenta našao se Jamak, a loptu je iza leđa golmana Slobode sa nekih deset metara lijevom nogom gurnuo Eldin Adilović.

Mreže su potom mirovale sve do dvije minute pred kraj prvog poluvremena, kada je golijada nastavljena. U 43. minuti u strijelce se upisao Zeba iz dobro izvedenog slobodnog udarca.

U posljednjoj minuti prvog dijela Adilović je svojim drugim golom samo stavio tačku na i sjajno odigranog prvog poluvremena sarajevskih plavih.

Sloboda je imala nekoliko dobrih prilika za smanjenje zaostatka, ali večeras je na golu Željezničara stajao izuzetni veteran Adnan Gušo, koji je u nekoliko navrata pokazao da itekako može i dalje braniti.

sportsport ba portal
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2972
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 16.0.912.63
mob
Apple iPhone 5
"Svi u Mejdan!"

Sulejman Dorić – Suljo, dugogodišnji vođa tuzlanskih navijača

Košarkaši OKK Sloboda nalaze se pred najtežim ispitom u ovoj sezoni. U Mejdan stižu prvaci države, košarkaši Širokog. Našem klubu je bitna podrška navijača.

Ovo je ono što je ostalo pošteno iz onoga kluba koji je sticajem okolnosti ugašen. I meni je bilo teško dok se nije formiralo ovo sa OKK Slobodom. Meni je bitno što se u OKK Slobodi krenulo pošteno, bez muljanja. Idemo praviti klub koji će biti na zdravim nogama.
Što se same utakmice tiče, bitno je reći da je Široki favorit, ali ljudi i pored toga trebaju doći u Mejdan. Poslije tri godine u Tuzlu dolazi jedna tako jaka ekipa i vrijedi je vidjeti. Široki treba pozdraviti, ali isto tako nema predaje! Pozivam sve, i navijače i gledaoce, da probamo napuniti Mejdan, kao nekada, jer opet kažem, ovo je nešto što je ostalo od Sloboda Dite, na zdravim osnovama. Ako ne dođemo, nećemo ni imati kluba, a Boga mi, već na utakmici protiv Travnika smo imali polijepo ispunjenu dvoranu. Znači, košarka se vraća u Tuzlu.

Koliko ti znači navijanje za „crveno-crne“, u ovom slučaju košarkaše OKK Slobode?

Za crveno-crne boje se, bolan, ginulo! Navijamo i navijaće se sigurno. I moj drug Šećo, koji upravo prolazi pored nas, poziva sve navijače i prijatelje da dođu u Mejdan i da zajedno uživamo u košarkaškom danu.

Možemo li do pobjede protiv Širokog?

Ne možemo. Trebamo biti objektivni i podržati našu mladu ekipu. Pa, ipak smo mi A2 liga, a oni državni prvaci. Ukoliko nas Široki pobijedi mi opet moramo nastaviti sa navijanjem, sa dolascima u Mejdan. Od igrača tražimo samo borbenost!

Fukare su se vratile u Mejdan.

Nema se šta reći. Tim momcima svaka čast. Ne treba im govoriti ni kako će, ni šta će, navijati. Oni to najbolje znaju i osjećaju. Ja nisam volio nametanja od strane bilo koga, pa tako isto ne želim njima nametati svoje mišljenje. Oni su prepoznali da vrijedi navijati za ovaj klub, jer je ovo jedinstvena prilika da ekipu čini raja iz Tuzle.
« Poslednja izmena: 28. Dec 2011, 11:16:50 od m4n »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 1202
Zastava Sirbistan
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 16.0.912.63
mob
Nokia 3310
Jel ima nekih novijih slika sa Tušnja? Kako napreduju radovi...
IP sačuvana
social share
like.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2972
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 16.0.912.63
mob
Apple iPhone 5
Jel ima nekih novijih slika sa Tušnja? Kako napreduju radovi...
Izgrađena sjeverna tribina,radovi su stali zbog zime,uglavnom radi se pa... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2972
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 16.0.912.63
mob
Apple iPhone 5
U prodaji su i kalendari za 2012 god.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 ... 61
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.049 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.