2
Invalid argument supplied for foreach()
/srv/burek/vhosts/burek.com/subdomains/forum/httpdocs/Themes/default2/index.template.php: 578
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mrznje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Ko će biti šampion?
Spanija
70.6%  (12)
Rusija
29.4%  (5)
Ukupno glasova: 17
Idi dole
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 ... 34
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: EvroBasket 2007 - Spanija  (Pročitano 50176 puta)
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Apple iPhone 3Gs
Repeša: Probleme ćete rešiti, imate dobar tim

Selektor košarkaške reprezentacije Jasmin Repeša pokušao je da ostavi cigarete uoči Evropskog prvenstva u Španiji.

Posle iznenadjujućeg poraza u prvoj utakmici od Letonije, ponovo je upalio cigaretu. Izgleda da duvan neće ostaviti, jer je Hrvatska doživela još jedan šokantan poraz i to od autsajdera Izraela i tako sama sebi zagorčala život.

Posle poraza od Izraela u prvoj utakmici druge runde takmičenja, Repeša je rekao da je Izrael potpuno zasluženo dobio.

"Igrali smo loše, bili smo slabi u odbrani, nismo imali skok. Izrael je zaslužio pobedu 100 odsto. Bili su koncentrisani i igrali su dobro", rekao je Repeša.

"Nije čudo što je Izrael pobedio Srbiju i Hrvatsku. Nemaju preterano jak sastav, ali igraju rasterećeno i to je njihova prednost. Igrali su mnogo smirenije, nego mi i Srbi, jer smo mi bili pod pritiskom", ocenio je Repeša.

On je dodao i da su Hrvati napravili uslugu Špancima, jer ih je poraz otreznio u pravo vreme.

U razgovoru sa novinarima srpskih medija, Repeša je bio upitan i o stanju srpske košarke i zamoljen je da povuče paralelu sa stuacijom koju je ne tako davno zadesila i Hrvatsku.

"Mislim da u Srbiji ima veliki broj kvalitetih stručnjaka, sa ogromnim iskustvom i oni objektivno mnogo bolje znaju da reše problem nego ja", rekao je Repeša. On nije želeo da komentariše ko je krivac za neuspeh srpskog tima, ali je ocenio da Srbija ima tim za budućnost.

"Srbija ima veoma talentovan sastav i mislim da će to vrlo brzo i dokazati", smatra Repeša.

Kao favorite na EP, Repeša izdvaja Litvaniju, koja je, kako kaže, najbolje odigrala do sada, ali i domaćina Španiju, koja ima prednost domaćeg terena i evrpskog prvaka Grčku, koju je uporedio sa "lokomotivom parnjačom koja se postepeno zahuktava".

Izvor: MTS-Mondo

Grupa E: Španci ponovo razmontirali Grke

U reprizi prošlogodišnjeg finala Svetskog prvenstva Španci su ponovo deklasirali Grke. Nakon japanskih 70:47, "furija" je na svom bunjištu u Madridu bila nešto skromnija - slavila je sa 76:58 ( 23:15, 22:9, 11:15, 20:19), u derbi meču prvog kola Grupe E Eurobasketa.

Nakon poraza od Hrvata u poslednjem duelu prve faze takmičenja, Španci su se otreznili i ponovo prikazali ubedljivu igru koja ih je krasila u celom pripremnom periodu i prve dve utamice na šampionatu.

Sa druge strane aktuelni evropski prvaci još jednom su bili neubedljivi (tesne ponede protiv Izraela i Srbije i poraz od Rusije), tako da će prolaz u četvrtfinale morati da traže u predstojeća dva susreta protiv Portugala i Hrvatske.

Obe ekipe utakmicu su počele dekoncentrisano i više od tri minuta igralo se bez koša, a onda je pogodio Dijamantidis. Španci su nadoknadili deficit, a zatim mini serijom Himeneza pobegli na 10:2. Uzvratio je na drugoj strani ponovo Diamantidis i Grci su uhvatili rezultatski priključak - 14:11.

Pri kraju četvrtine u igru, prvi put na prvenstvu, ušao je Huan Karlos Navaro i odmah pokazao koliko znači za igru Španaca. "La Bomba" je vezao nekoliko uzastopnih koševa i doneo svom timu prvu dvocifrenu prednost na utakmici - 21:11.

I druga četvrtina je počela "tvrdo", a na prvi koš se ovog puta čekalo četiri minute. Prvo je trojku pogodio Himenez, a onda su po šavovima grčku odbranu krenuli da cepaju i ostali. Na drugoj strani izabranici Panajotisa Janakisa imali su mnogo problema da probiju špansku "zonu", pa su na odmor otišli sa ogromnim deficitom - 24:45.

Utakmica je već na polovini bila odlučena, a do kraja se postavljalo pitanje samo sa koliko poena razlike će biti izražena španska pobeda. Pepu Ernandez u nastavku je koristio veliku prednost da razigra sve igrače, a svoje najveće zvezde odmori za naredne susrete.

Početkom poslednje četvrtine Grci su sa nekoliko uspešnih šuteva na trenutak uspeli da vrate kakvu-takvu rezultatsku neizvesnost smanjivši na 12 razlike, medjutim, nisu uradili ništa više od toga. Domaćin je izdržao taj nalet zonskom odbranom iz koje je brzim kontrama i lakim koševima odveo meč u mirnu završnicu.

ŠPANIJA: Pau Gasol 20 (5sk, 5as), Rudi Fernandes 20, Kabezas, Navaro 7, Kalderon 4, Rejes 10 (8sk), Himenez 8, S. Rodrigez, B. Rodriges 4, M. Gasol 1, Mumbru 7, Garbahosa.

GRČKA: Papalukas 9 (5as), Burusis 10 (5sk), Zizis 3, Spanulis 8, Vasilopulos, Pelekanos, Hadživretas 8, Dikudis, Carcaris 5 (sk), Dijamantidis 8, Papadopulos 2, Kakjusis 5.

IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak Aries
Pol
Poruke 42393
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
Kako samo namestaju ove utakmice za Izrael, Makedonija ih je u Skoplju dobila 20 razlike  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11340
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Odgledao sam celu tekmu Grcka - Spanija . . Prosto je neverovatno kolko su Grci losi . . .Po meni su oni uvek bili i uvek ce biti B klasa reprezentacija. . . Mislim i da ih je onih par uspeha masno usralo . . .Neverovatno kako spora,bezidejna silovateljska igra. . . Realno mislim da smo mi bolji od njih . . .

Spanci sa druge strane lete po terenu,pogadjali su sve,odbranu su igrali sjajno . . . Odusevljen sam Rudi Fernandezom . . .Decko objasnjava . . . Pored svega toga,ne volim njihov basket,nekako mi deluju kao neskolovani kosarkasi,kao da su sa ulice dosli. . . Nesto slicno Argentini. . . Sve je lepo, trce,pogadjaju,skacu.. . al njihovi potezi su mi  Smile Smile . . . .Uvek sam preferirao balkanski basket. . . Gledam 'rvate. . . To je to . . . Stara Jugoslavija. . .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Apple iPhone 3Gs
Grupa F: Francuzi preslišali Nemce

Košarkaši Francuske upisali su pobedu na startu druge faze takmičenja na Eurobasketu. U prvom kolu Grupe F "trikolori" su savladali Nemce sa 78:66.

Za uspeh protiv "pancera" recept je jednostavan: zaustavi Dirka Novickog i pobedio si. Francuzi, doduše, nisu uspeli u potpunosti da zaustave najboljeg nemačkog košarkasa, ali su uspeli da svedu njegov košgeterski učinak na razumnu meru, što je ovog puta bilo dovoljno za ubedljiv trijumf.

Nemci su utakmicu otvorili trojkom Herbera, da bi sredinom prve deonice još jednim pogotkom van linije 6,25m, ovog puta Okuladže, stigli su do svoje najveće prednosti na utakmici - 13:9.
Na drugoj strani Toni Parker je sa sedam poena sam držao svoj tim u igri.

Preostala tri francuska "legionara" u NBA ligi Boris Dijao, Roni Turijaf i Floran Pjetrus lagano su se zagrevali, a punu radnu temperatutru dostigli su sredinom prve deonice, kada su "trikolori" u paklenom ritmu koji je potrajao nešto više od dva minuta nanizali 12 poena i prvi put stekli osetniju prednost - 13:21

Nemci su, ipak, zahvaljujući Novickom i u prvom poluvremenu izuzetno raspoloženom Okuladži, uspeli da vrate rezultatsku ravnotežu - 28:28.

Egal je, medjutim, potrajao kratko pošto su na drugoj strani bljesnuli Toni Kirksej i Floran Pjetrus, koji su kombinovano ubacili 13 poena za vodjstvo Francuza 43:30.

Do poluvremena "panceri" su skinili zaostatak na osam (39:47), a polaganjem Hamana u 22. minutu prišli su na samo koš zaostatka 45:47.

Francuzi su, ipak, uspeli da odole tom naletu. Parker je, kao i na početku utakmice, ubacio u najvišu brzinu i praktično sam u napadu nosio "trikolore". U odbrani odličan posao odradio je Frederik Fajs koji je na par minuta uspeo da zaustavi Novickog i suficit ekipe Kloda Beržoa u 27. minutu bio je nenadoknadivih 13 poena (60:47), a u 32. minutu maksimalnih 16 (65:49).

IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak Aries
Pol
Poruke 42393
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
Nowitzki najbolji strijelac, Kirillenko skakač    

Njemački reprezentativac Dirk Nowitzki najbolji je strijelac prvog dijela Evropskog košarkaškog prvenstva u Španijis prosjekom od 29 poena po utakmici...

Nowitzki je u prve tri utakmice postigao ukupno 87 poena, a visoko mjesto zauzima i u ostalim statističkim pokazateljima. Po broju blokada je na četvrtom mjestu (1.7) dok je po broju skokova na šestom mjestu (8.7) i na dobrom je putu da postane najkorisniji (MVP) igrač turnira. Najbolji skakač je Rus Andrey Kirilenko s prosjekom od 14 skokova po utakmici, po broju asistencija vodi Litvanac Sarunac Jasikevicius (7), dok je najbolji "kradljivac" Grk Vasileios Spanoulis (2.7).

Izvor: Sportzine
« Poslednja izmena: 08. Sep 2007, 19:56:03 od latifovich »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 92
OS
Windows XP
Browser
Mozilla ImageShackToolbar
mob
Motorola e550
Hrvoje
Ma je li mi sr cini ili je Hrvatska izgubila od Izraela. Jeste ma sga. Dobijete Spaniju, a od Izraela izgubite. Bas ste luda ekipa. Skoro kao Srbija. Smile  Ali bice bolje.  Smile Smile

ma nasi su lijeni magarci nema se kaj rec. izraelci zasluzili pobjedu totalno.
priznajem , jadni mnso al ajd bar smo na korak do 4finala iako kak igramo niebibilo zasluzeno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

od juče mi se život promenio za 360 stepeni

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 10121
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Samsung 
Litvanci ne igraju toliko silovito, ali razbijaju Italijane.

Slovenci nanizali još jednu pobedu  Smile
IP sačuvana
social share
Ne radim brzo, al' zato radim nekvalitetno                         
Život nas uči su ljudi mnogo manje rđavi nego što se misli, ali i da su mnogo gluplji nego što je moguće i uobraziti.
Pravopis srpskog jezika
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Apple iPhone 3Gs
Grupa F: I Slovenci "bukirali" četvrfinale

Nakon Rusa i Litvanaca, mesto u četvrtfinalu Eurobasketa četvrtom pobedom na šampionatu "bukirali" su i Slovenci. Perfektan učinak izabranici Aleša Pipana održali su savladavši u poslednjoj utakmici prvog kola Grupa F selekciju Turske sa 66:51 (20:15, 11:14, 15:11, 20:11).

Granitna odbrana, čijoj su čvrstini, ruku na srce, dosta doprineli i konfuzni Turci, donela je Slovencima uspeh. Odlučujuću prednost "janezi" su krenuli da stiču sredinom treće četvrtine i konstantno je uvećavali u narednih 11 minuta (!!), tokom kojih izabranici Bogdana Tanjevića iz igre nisu uspeli da probace loptu kroz koš.

Turci su poenima Okura, a zatim polaganjem Gonluma poveli sa 39:36 (26. minut), što je bila njihova najveća prednost na ovom meču. I to je što se tiče njhovog napada, kojim im ni do tada nije bio za diku, bilo otprilike sve.

Od tog trenutka, pa u narednih 15 poseda lopte Turci su samo dva puta uspeli da poentiraju, oba puta sa linije penala. Na drugoj strani Slovenci, odnosno Raša Nesterović i Uroš Slokar, nisu imali problema da probace loptu kroz mrežicu i razlika je počela da raste geometrijskom progresijom do maksimalnih plus 17 (40:57) u 37. minutu.

Trećim porazom na šampionatu Turska je gotovo ostala bez šansi da se nadje u četvrtfinalu. U teoriji za tako nešto Bogdanu Tanjeviću biće potrebno da njegov tim u poslednja dva kola druge faze šampionata pobedi i Francuze i Italijane. Prema onome što su do sada prikazali u Španiji, malo verovatno.

TURSKA: Arslan 1, Kučo, Acur 5, Akjol, Iljašova 2, Erden, Kutlaj 6, Demirel, Gonlum 4 (9sk), Okur 14 (6sk), Peker 2, Turkoglu 17 (8sk).

SLOVENIJA: Čebular, Ćapin, Jaka Lakovič 5 (7sk, 3as), Dragič, Nesterovič 11 (4sk), Smodiš 9, Slokar 12, Klobučar 5, Jagodnik 5 (8sk), D. Lorbek 7, Vidmar, E. Lorbek 4.

IP sačuvana
social share

Friedrich Hayek

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1202
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
Nokia E71
Možda Boša  dobije otkaz od turaka pa preuzme naše?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9126
Zastava Srem
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
mob
Samsung i5700 + D880
Ako i nas bude vodio kao Turke,jebali smo jeza u ledja Smile Stvarno,ne znam sta je razlog ovako losoj igri,pa igraju im svi igraci... Taktika (ako se to moze tako nazvati) im je "prangijajmo do zore". Izgleda da nema hemije u ekipi,ne znam sta drugo...
IP sačuvana
social share

I sta sad mi nindze da radimo?
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 ... 34
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.