Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Evo šta čeka osmake: Mala matura nikad teža  (Pročitano 9919 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol
Poruke 6942
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 28.0
Али то се ради масовно. За моју гимназију је требало баш много поена и сећам се да је другар већ после две недеље направио сајт (мислим, није сајт, онај најобичнији фри хост) где је анонимно исмевао ко је све са нама у школи и из какве средње туристичке/прехрамбене/дрвне су се пребацили. Мислим да се сајт звао нешто типа чему-служи-пријемни.ком. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows 7
Browser
Chrome 33.0.1750.154
Ta "Mala Matura" je ionako smesna za nekog ko se lepo spremi za istu...

A taj zadnji test iz svih predmeta su im ionako uveli jer su varali vec 3 godine sa kupovinom testova.  Smile
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

I have a joke. Women's rights.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 31126
Zastava Harare
OS
Windows 7
Browser
Chrome 34.0.1847.116
mob
Samsung GT-S7580
Citat
Od ovoga testa đaci najviše i strepe, budući da će na njemu proveravati znanje iz čak pet predmeta - biologije, istorije, geografije, fizike i hemije.

Новинарима треба ограничити избор речи. Ово "чак" одмах забранити и уместо тога дати им избор за неку алтернативу.

Матура је лична драма ученика који не знају где се налазе, вуковаца и родитеља. Сумњам да ће се на тесту тражити дефиниција Архимедовог закона, па да се оволико драми око њега.

А успешност једног ученика  зависи и од тога како су други урадити тест. Ако један ученик буде имао седам бодова, а просек на тесту буде 2.5, њему ће бити ладовина. А како је урадио тест? Очајно.  Smile

Зашто би сада родитељи тражили укидање трећег теста, ако га генерално нико добро неће урадити? Не зато што мисле да су сва деца дудуци, већ зато што своју децу тако посматрају.

А јадни мали вуковци ће доћи у средње чколе и моћи ће само да сањају да буду одлични.  Smile

Живело министартсво просвете.  Smile Smile

IP sačuvana
social share
E ovaj svet je otiso u kurac cim Lazu pitaju kakva je serija  Smile
Pogledaj profil WWW Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 28.0
Kako se baš o istoriji povede diskusija, čudo jedno Smile

Citat
Не постоји историја другог светског рата у Србији.

Istorija postoji, ali još nije napisana Smile To jest napisana je u više verzija, pa sad treba da se postigne konsenzus Smile

Citat
Ali da smo gledali dokumentarce BBC, bila bi sasvim druga prica...

Teško je deci održati pažnju duže od 20-25 minuta, kamoli tokom trajanja celog dokumentarca Smile A i oni nisu pravljeni za nastavu, deca odatle mogu da nauče samo imena, godine, pojedinačne događaje, a teško da steknu celu sliku...

Citat
Сумњам да ће се на тесту тражити дефиниција Архимедовог закона

Otkad je Arhimedov zakon težak? Smile
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u jurkovićevim porukama, to nije do njega već do sebe
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol
Poruke 6942
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 28.0
Istorija postoji, ali još nije napisana Smile To jest napisana je u više verzija, pa sad treba da se postigne konsenzus Smile

Па то, знаш на шта мислим. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 31126
Zastava Harare
OS
Windows 7
Browser
Chrome 34.0.1847.116
mob
Samsung GT-S7580
Citat
Сумњам да ће се на тесту тражити дефиниција Архимедовог закона

Otkad je Arhimedov zakon težak? Smile

Само сам чекао да се упецаш.  Smile То је прво (или једино што знам  Smile ) што ми је пало на памет, а дефиниције многи професори траже да се знају од речи до речи, а у многим стварима су бескорисне.

Држати силне дефиниције у глави је беспотребно оптрећивање. А такав тест неће бити, то је сигурно. Баш обрнуто.

Него, јесу ли родитељи почели да траже приватне часове историје?  Smile

Беспотребна драма око ове матуре, него прати ли јавност шта се дешава са изменом програма у средњим школама? Физика са четири године треба да се смањи на једну или две, математика у свим стручним или већини треба да буде четири године. Превише брзи преокрети. Све до ове године, министарство је сматрало да нам треба четири године физика, па су се сад предомислили, боље да имамо једну.  Smile Нема ништа против, чак ми је и драго.

Не знам да ли је трач или се стварно размишља о томе да се из стручне школе може уписати само сличан факултет, а да гимназијалци могу свее.

« Poslednja izmena: 15. Apr 2014, 16:03:58 od Lazar Milic Milic »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol
Poruke 6942
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 28.0
Не могу да нађем тај текст, мислим да је био на форуму, неко стручан је објаснио колико држава заправо губи тиме што се људима са средњом стручном школом дозвољава упис факултета. Дају се огромна средства за прибор, реагенсе, материјал за спремање тог стручног кадра и онда све то падне у воду јер они оду на факултет и не баве се тиме за шта су спремани. Значи чак не ни само са сличном средњом школом, него ни са једном школом осим гимназије да се не дозволи упис факултета.

Ај нек нађе неко овај текст ако се сећа случајно одакле је и на којој теми био, не могу да нађем никако.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 31126
Zastava Harare
OS
Windows 7
Browser
Chrome 34.0.1847.116
mob
Samsung GT-S7580
Наша држава изгуби нешто на стручне школе?

Ако много пара изгуби, то није ништа колико материјала би требало да се скрка у школе да би оне могле нормално да раде. Не знам колико је то тачно, јер ето зубни техничари плаћају прибор с којим раде  до сто евра сваке године, а плаћају и инструменте, неких педесетак евра. Плус се плаћа ђачки динар. Десило се једном да општина финансира школу уместо родитељи, и тако је школа остала без материјала.  Smile

Код нас у школи немамо игле за инјекције у мишић, већ користимо ове што иду у вену, иако једна игла кошта три динара у апотеци.  Smile Лутке које имамо су вероватно скупе, али и старе ко зна колико година. Не знам како стоје остале школе, али у праксу се код нас не улаже нешто претерано новца.

« Poslednja izmena: 15. Apr 2014, 16:32:39 od Lazar Milic Milic »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

"I'm not always right, but I'm never wrong"

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 28.0
Не могу да нађем тај текст, мислим да је био на форуму, неко стручан је објаснио колико држава заправо губи тиме што се људима са средњом стручном школом дозвољава упис факултета. Дају се огромна средства за прибор, реагенсе, материјал за спремање тог стручног кадра и онда све то падне у воду јер они оду на факултет и не баве се тиме за шта су спремани. Значи чак не ни само са сличном средњом школом, него ни са једном школом осим гимназије да се не дозволи упис факултета.

Ај нек нађе неко овај текст ако се сећа случајно одакле је и на којој теми био, не могу да нађем никако.

glupost

kako iko sme ikome da oduzima pravo na obrazovanje, skolovanje? ako je dete dobro, zainteresovano ono ce da izgura sve prepreke ako nije nece, jednostavno

pa postoji toliko strucnih skola sa kojima dobri djaci mogu bez problema da nastave skolovanje i da se obrazuju prvenstveno i upravo u tim oblastima za koje su se obrazovali u sred. skoli a uz rad pojedinca izvan te "sfere" je moguce skolovati se i za nesto drugo

Npr. ekonomska, turisticka, medicinska, ugostiteljska, filoloska, dizajnerska, arhitektonska, masinska, elektro, poljoprivredna, hemijska, rudarsko-metalurska - bez problema moze na dalje skolovanje, naravno uz uslov da je zavrsena cetvorogodisnja skola

« Poslednja izmena: 15. Apr 2014, 17:09:45 od krouli »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol
Poruke 6942
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 28.0
Знаш како, ја никакав проблем немам са тиме да свако завршава коју школу воли и уписује који год факултет воли, само ме нервира што овде код мене, на биохемији, имам масу (далеко преко половине) људи који су завршили средњу медицинску и на првој години смо ми гимназијалци баш били у подређеном статусу у односу на њих. Лупам, ја сам тек на првој години факултета чуо за називе клавикула, скапула, хумерус и напатио сам се страшно са анатомијом док су је они прочитали двапут и добијали осмице. Зато што они нису учили географију, историју, математику, физику, психологију, логику, филозофију, социологију (што је у овој држави процена обавезног знања за будућег академског грађанина) већ су учили само ствари везане за анатомију (што је у овој држави процена обавезног знања за будућег техничара). Ето зашто је неправедно, али и даље мислим да није неки претеран разлог за промену, нека уписује шта ко хоће.

ЕДИТ

И да, још једна ствар, много мојих колега ће сутра да буду магистри, неки од њих и доктори, а не знају граматику (вас оба), не знају шта је Сава а шта Дунав (значи људи нису видели карту Србије), немају основна знања из историје своје земље.
« Poslednja izmena: 15. Apr 2014, 16:51:58 od stefaneka »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.