Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Jul 2025, 08:18:20
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Da li ste za ili protiv Eutanzije ??
Za
76.6%  (49)
Protiv
23.4%  (15)
Ukupno glasova: 64
Idi dole
Stranice:
1 ... 27 28 30 31 ... 33
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: eutanazija??  (Pročitano 45351 puta)
Clan u razvoju

....ako mi dusa pomahnita,dusa mi odredjuje pravac

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 48
Zastava tamo gde se Ibar voda u Moravu sliva
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Motorola 

Pre godinu dana, bez razmisljanja bi rekao: - Eutanazja? Nikako! - Kako to obicno u zivotu biva, isti vas saceka iza coska... Pretpostvaljam da ovde ima ljudi koji su gledali patnje najblizih... Razmislajo sam o eutanaziji i tad mi se cinila prihvatljivom... Sedam dana vise ili manje? Cega? Vise zivota, ili vise patnji? Mislim da patnja, za ciji kraj se molis, nije zivot.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Apple 
Eutanazija Naravno,ukoliko je osoba svesna, niko ne treba prozivljavati zadnje trenutke u bolu.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"Nisu loša vremena, nego čovek."

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 7244
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.61
mob
Samsung Z 240
Ako je smrt neminovan ishod, treba čoveku dozvoliti da dostojanstveno umre, a ne održavati ga na aparatima i tretirati ga kao "krevet manjka".
IP sačuvana
social share
Ništa nije samo po sebi dobro, ni loše, zavisi samo šta o njemu mislimo
"Jučer sam bio pametan. Stoga sam želio mijenjati svijet. Danas sam mudar. Stoga mijenjam sebe.

(Sri Chinmoy)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Agent provocateur iz Silikonske Doline

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1645
Zastava USA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.60
mob
BlackBerry Torch
Uvijek gledam onako kako bih sam zelio da se ucini.
Ukoliko sam toliko bolestan, nemocan, whatever - zelio bih biti eutanaziran!
IP sačuvana
social share
Prije nego odgovoriš na moj post molim lijepo pročitaj moj potpis
              Ja se ovdje uglavnom dobrano zajevavam!

Ignorancija je zdrava za živce. Dakle, ako nisam odovorio na negdje nešto a ti očekuješ moj odgovor, shvati - ignorirao sam to!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"Nisu loša vremena, nego čovek."

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 7244
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.61
mob
Samsung Z 240
Takođe...dignity on the first place.
IP sačuvana
social share
Ništa nije samo po sebi dobro, ni loše, zavisi samo šta o njemu mislimo
"Jučer sam bio pametan. Stoga sam želio mijenjati svijet. Danas sam mudar. Stoga mijenjam sebe.

(Sri Chinmoy)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.52
mob
Apple 15
Craig Ewert mirno umro pred kamerama u prvom slučaju javne eutanazije

CRAIG EWERT, bivši računalni znanstvenik iz Chicaga zubima je isključio aparate koji su ga održavali na životu te u društvu svoje žene, koja je bila pored njega mirno umro pred kamerama. Prije toga popio je barbiturate i zatražio čašu soka od jabuke, kako bi prikrio loš okus lijekova u ustima.

Jučer navečer prijenos eutanazije 59-godišnjeg paraliziranog Ewerta u Švicarskoj klinici produbio je opsesiju za takozvanom "reality" televizijom te izazvao duboku podjelu tamošnje pa i svjetske javnosti.

Nije htio da mu i obitelj pati

Prije nego li je umro, Ewert je kazao kako oduzimanjem života samom sebi prekida patnju koju su proživljavali on sam i njegova obitelj. "Ako se odlučim za to, umrijet ću kao što mi je suđeno da umrem u nekoj bližoj ili daljnjoj budućnosti. Ukoliko to ne učinim, biram patnju, koja se prenosi i na moju obitelj, da bi ionako naposljetku umro", kazao je Ewert još 2006. godine nakon što mu je dijagnosticirana degenerativna motoričko neuronska bolest.

Ewert je živio u Velikoj Britaniji kad je saznao za bolest, a za eutanaziju u inozemstvu se odlučio, jer je ona zabranjena u toj zemlji. Na snimci govori kako je htio umrijeti prije nego li ga ta progresivna bolest ostavi potpuno oduzetog i bez mogućnosti govora, disanja i gutanja.

"Prazna ljuska"

Neki ljudi mogli bi reći kako je samoubojstvo krivi način i kako ga je i Bog zabranio, rekao i Ewert i dodao: "Znate što? Ovaj ventilator je Bog." Na to sve je dodao kako se osjeća poput "prazne ljuske".

Ewert se na dirljiv način oprostio od sina i kćeri, zatraživši od njih razumijevanje i objasnivši im kako je to put koji on mora proći. Posljednje riječi posvetio je supruzi, s kojom je proveo 37 godina punih "prelijepih intimnih trenutaka".

Umro uz Beethovenovu devetu simfoniju

Nakon toga Dr. Hans-Jurg Schweizer kratko je razgovarao s njim i uz njegovo konačno odobrenje, poželio mu sretan put. "Sretan ti put i vidimo se", poručila mu je i njegova žena, sva u suzama.

Ewert je umro popivši smrtonosnu dozu ranije spomenutih lijekova te je uz zvuke IX. Beethovenove simfonije i uz suprugu, koja ga je cijelo vrijeme držala za ruku, naposljetku i umro.

Britanci žele promjenu zakona o eutanaziji

Britanski premijer Gordon Brown nije htio komentirati je li se u javnom prikazivanju radilo o nečemu što je "od javnog interesa" ili "neukusnom voajerizmu", već je samo izjavio kako će se time pozabaviti televizijski cenzori, nakon što prijenos završi.

Ankete u Britaniji, međutim, pokazale su kako 80 posto ljudi smatra kako zakon treba promijeniti i dopustiti liječnicima da okončaju život uz suglasnost pacijenta, u slučaju poput Ewertovog.

B.V.
Foto: AFP
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
dobro je da nisu stavili reklamu 'koka kola daje vise zivota'.
ne znam... po meni to treba da uradi doktor ili "neo dzelat" u toku spavanja.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Apple 
Ako nekom treba pomoc ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

volim mladena i bebana...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
 Smile

sta?

davis golim rukama?

Smile
IP sačuvana
social share
" moja filozofija je jednostavna.                                 
  napuni prazno.
  isprazni puno.
  i pocesi tamo gdje svrbi "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Apple 
Pa postoji izuzetno puno metoda ali po mom licnom misljenju mislim da je najlepsja bezbolna smrt u dubokom transu izazvana sa koktelom egzoticnih droga kao sto je Meskal ili Pejota i jos nekih i to iz nekoliko razloga.
Prvi jer ohrabruju Astralnu projekciju.Drugi jer su Halucinacije vividne a snovi lucidni i stvarni.
Treci jer fizickog bola nema i cetvrti ,....otvaraju nova vrata nekim drugim mogucnostima.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 27 28 30 31 ... 33
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Jul 2025, 08:18:20
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.