Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 17. Avg 2025, 23:40:03
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Procitajte pravilnik foruma! Piraterija je zabranjena i muzicke zelje se ne ispunjavaju!

Idi dole
Stranice:
1 ... 64 65 67 68 ... 120
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Eurovision 2007~ Helsinki 2007  (Pročitano 76514 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
Apple iPhone 6s
Srbija pobednik Pesme Evrovizije
Skoro tokom čitavog glasanja Marija Šerifović dobijala najveći broj poena, a samo iz tri zemlje pesma Molitva nije dobila ni jedan poen.- Slavlje u Kragujevcu i Beogradu

Drugačiji nastup, bez kiča, svetlosnih efekata u kome su glas i muzika na prvom mestu

Molitva koju peva Marija Šerifović pobednik je ovogodišnjeg takmičenja  Eurosonga.Po 12 poena  predstavnica Srbije, Marija Šerifović dobila je od Crne Gore, Austrije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske,Slovenije,Švajcarske, Mađarske i Makedonije.Pesma Molitva bila je   na prvom mestu skoro tokom čitavog glasanja. Finale je završila sa 268 poena dok je na drugom mestu  kompozicija Ukrajine.

---------------------------------------------------

Srbija je pobednik ovogodišnjeg takmičenja Pesma Evrovizije. Od prvih 12 poena koje je pesma „Molitva” Marije Šerifović dobila od Crne Gore, zemlje koja je prva glasala, naša predstavnica zaposela je šampionsku poziciju.

Nakon crnogorskih 12 poena usledio je najveći broj bodova i od Austrije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Švajcarska, Makedonije i Mađarske.

Nemačka, Malta, Poljska dale su po osam poena, Belgija i Island sedam, Gruzija i Ukrajina šest, a izdašniji su bili iz Norveške i Švedske koji su dodelile 10 poena. Iz Bugarske je našoj pesmi stiglo šest iz Rusije i Moldavije pet poena dok je Albanija glasala sa jednim bodom.

Devojka rođena 1984. godine obezbedila je tako prvu pobedu Srbiji i to na 52. izboru Eurosonga. Nakon proglašenja pobednika vidno uzbuđena uzviknula je na engleskom - Hvala Evropo!

Nagradu je primila od člana grupe Lordi, prošlogodišnjih pobednika. Kasnije u direktnom uključenju za Javni servis izjavila je da se zahvaljuje Beogradu, Kragujevcu, Srbiji.

Pre trijumfa u finalu gde je odmeravala snage sa još 23 izvođača naša predstavnica učestvovala je u kvalifikacijama. U četvrtak uveče, sigurnim nastupom drugačijim od svih ostalih od ostalih (sa tri aplauza „na otvorenoj sceni” tokom izvođenja pesme Molitva) pobrala je simpatije i pokazala da je kvalitete glasa i kompozcije dovoljno za prolazak u finale. Muziku za pesmu napisao je Vladimir Graić a tekst Saša Milošević Mare.

Kompozicija iz Srbije osvojila je 268 poena, drugoplasirani sa na takmičenju Helsinkiju je predstavnica Ukrajine Verka Srdučka a na trećem mestu je grupa Serebro iz Rusije.

Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica čestitao je večeras Mariji Šerifović pobedu na takmičenje za Pesmu Evrovizije.

„Marija, svaka čast. Cela Srbija je večeras ponosna i slavi zahvaljujući Vama”, navodi se u čestitki. Predsednik Srbije Boris Tadić češtitao je večeras Mariji Šerifović pobedu na Euosongu.„Na pravi način ste nas reprezentovali. Hvala Vam na pobedi. Vaš uspeh doneo je veliku radost celoj Srbiji”, navodi se u čestitci predsednika Srbije.

Vest o pobedi, poslanicima u Skupštini Srbije, gde se raspravlja o smenjivanju predsednika parlamenta, preneo je Nenad Čanak, navodeći koliko je koja zemlja dala glasova i što to znači za položaj predsednika skupštine.

Generalni direktor Radio- televizije Srbije Aleksandar Tijanić izjavio je večeras da je prezadovoljan pobedom Marije Šerifović na Evroviziji i istakao činjenicu što će Srbija sledeće godine ugostiti celu Evropu.

„Marija je bila fantastična i pesma je bila odlična”, rekao je Tijanić u izjavi Tanjugu i dodao da će za mesec dana krenuti pripreme za sledeću, 53. Evroviziju, kada će Srbija biti domaćin.

Tijanić je kazao da je Srbija zaslužila malo sreće i da je ovo dobar trenutak.

Pošto je Srbija domaćin sledeće Evrovizije, on je kazao da će manifestacija biti najverovatnije upriličena u beogradskoj „Areni” pred 20.000 ljudi.

Tijanić je ocenio da je Evrovizija pokazala da je „ reč o pevačkoj smotri država u Evropi i dobrom duhu prijateljstva”.

„Drago mi je da to nije bio rat pesama, nego raspevavanje , a to je poruka koja je značajnija od same pesme. Takmičenje kod nas će biti dokaz da smo prekoračili konačno taj prag normalnosti i da ćemo ugostiti celu Evropu. To će verovatno biti jedan od najvećih skupova, od nesvrstanih do danas”, rekao je Tijanić.

On je ocenio da je RTS tehnički osposobljen i da ima ekipu ljudi koji to mogu da urade. „Nadam se pomoći države i grada. Ne sumnjam da će svima koji budu učestvovali sledeće godine na takmičenju to ostati u pamćenju”, zaključio je Tijanić.

U centru grada sve više građana slavi pobedu na Evroviziji

Sat vremena nakon proglašanja  za pobednicu na beogradskom Trgu Republike okupilo se više hiljada građana proslavljajući trijumf naše predstavnice.

Veliki broj građana na proslavu je došao svojim automobilima, zbog čega se saobraćaj u centru glavnog grada obavlja otežano.Bakljama, vatrometom, sirenama iz automobila, zastavama, uzvicima „Živela Srbija” i pevanjem pobedničke pesme „Molitva”, okupljeni pokazuju radost zbog pobede Srbije na Evroviziji.

------------------------------------------------------------

Veselo u Kragujevcu, rodnom gradu Marije Šerifović

Proglašenje Marije Šerifović za pobednika 52. Evrovizije u njenom rodnom gradu Kragujevcu propraćeno je ispaljivanjem petardi iz stanova čime su joj sugrađani čestitali na pobedi i na taj način slavili zajedno s njom.

Posle vatrometa u pojedinima kragujevačkim naseljima usledila je vožnja automobilima sa uključenim sirenama.

Osim u stanovima, Kragujevčani su nastup svoje sugrađanke Marije Šerifović pažljivo pratili i iz ugostiteljskih objekata koji su imali TV-aparate i video bimove.

Izvor: Politika
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Apple 15
Citat
Posebno su me odusevili Hrvati i Crnogorci.. Akcenat stavljam na uticaj koji su napravili na primitivnu i povodljivu stoku u ovoj zemlji.. Tako da,dragi moji neistomisljenici,sledeci put kada budete pokretali temu o tzv "bratskim" zemljama i narodima bliskim nama setite se ovih detalja sa evrovizije..Znaci hvala Hrvatskoj,Crnoj Gori,Makedoniji i Bosni..

Smile

Nemoj tako Anea,ljubi te tiger Smile...covijek je upravu i od mene ce Srbija opet dobiti glas ako bude ovako pjevala...

Prosto je neverovatno kako se ljudi jeftino prodaju...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
SonyEricsson k800i i D820
Citat
Posebno su me odusevili Hrvati i Crnogorci.. Akcenat stavljam na uticaj koji su napravili na primitivnu i povodljivu stoku u ovoj zemlji.. Tako da,dragi moji neistomisljenici,sledeci put kada budete pokretali temu o tzv "bratskim" zemljama i narodima bliskim nama setite se ovih detalja sa evrovizije..Znaci hvala Hrvatskoj,Crnoj Gori,Makedoniji i Bosni..

Smile

Nemoj tako Anea,ljubi te tiger Smile...covijek je upravu i od mene ce Srbija opet dobiti glas ako bude ovako pjevala...

Prosto je neverovatno kako se ljudi jeftino prodaju...  Smile

Kapitalizam... Smile
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Apple 15
rec na L...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
SonyEricsson k800i i D820
rec na L...  Smile

Love you... Smile
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Citat

Pa imaju ljudi bolju pesmu...mislim zar je tolko tesko zakljuciti, a i imamo puno Madjara u Vojvodini, poenta je dati glas Bosni nije isto sto i dati glas Srbima (to su dva razlicita pojma).....naravno ne mislim da bi glasove trebalo davati po politickoj osnovi ali je to na Evroviziji (na zalost) neminovnost!

Citat
ako nije isto dati glas bosni sto i dati glas srbima sto nas onda zovete bosanci? zapamti nesto, vi cete uvijek imat madjare, siptare i izdajice, a mi cemo uvijek ostati srbi  iz republike srpske, i ako je nekad ne bude uvijek cemo biti srbi, a takvi kao ti spremni su sutra prodati svoju nacionalnost za kilogram madjarske ljute paprike. pozz iz rs
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 107
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Do juce tema imala manje od 20 stranica a do sutra ce biti 100  Smile . Cini mi se da je jedino Abba postala poznata nakon evrovizije. Po mom misljenju najbolja pobednicka pesma u istoriji evrovizije je Europe - Final Countdown. Bravo za Mariju i majku srbiju  Smile
Grupa Europe nikada nije ucestvovala na evroviziji.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Apple 15
rec na L...  Smile

Love you... Smile

Ja se tako lako i jeftino ne prodajem... Wink
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Violence solves everything!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7616
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung XYZ1004
Citat
ako nije isto dati glas bosni sto i dati glas srbima sto nas onda zovete bosanci? zapamti nesto, vi cete uvijek imat madjare, siptare i izdajice, a mi cemo uvijek ostati srbi  iz republike srpske, i ako je nekad ne bude uvijek cemo biti srbi, a takvi kao ti spremni su sutra prodati svoju nacionalnost za kilogram madjarske ljute paprike. pozz iz rs

Evo u duhu Evrovizije da ti odgovorim pesmom..."Seri, seri moj golube beli!"
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Live Long and Prosper

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 11001
Zastava Austria
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
LG Google Nexus 5
eee a jel neko zna srbija kome je dala glasove???
IP sačuvana
social share
Budi jako oprezan da ne rasplaces zenu jer Bog broji njene suze. Zena je nastala od muskarcevog rebra. Ne od njegovih stopala da se po njoj gazi. Ne od njegove glave da se njome vlada, nego od boka da mu bude jednaka. Ispod ruke da bude zasticena i pokraj srca da bude voljena.

Ewig dein, Ewig mein, Ewig uns

Nicht alle sind glücklich, die glücklich scheinen. Manche lachen nur um nicht zu weinen.

U mraku vidim kako ti oči sjaju, a kad nam se lica dotaknu i tvoj dah ukrsti sa mojim, ja osetim sve godine naše ljubavi sažete u jedan jedini tren, i znam samo da postojimo ti i ja, ali pretopljeni na silnoj vatri naše duge, tajne i tajanstvene ljubavi, i pomešani nerazdvojno, zauvek.

Look, when you love someone, it's worth fighting for, no matter what the odds.                
Why do I keep doing this to myself? I must be a masochist or something.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 64 65 67 68 ... 120
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 17. Avg 2025, 23:40:03
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.