Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Avg 2025, 11:21:08
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Procitajte pravilnik foruma! Piraterija je zabranjena i muzicke zelje se ne ispunjavaju!

Idi dole
Stranice:
1 ... 98 99 101 102 ... 120
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Eurovision 2007~ Helsinki 2007  (Pročitano 78222 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Apple 15
Ja nisam rekla da je doticna dama gay... niti da je ruzna... niti mi je zao sto je pobedila  Smile
Za magicno bice je tacno, ali to su mnogi previse uzeli k srcu i ignorisali ostatak recenice...
S kim deli postelju, mene ne zanima... moze i sa sestoricom crnaca, to je samo njena stvar i njen privatni zivot...  Smile
Takodje, lepo sam rekla da ce posle euforije uslediti pljuvacina... i to od onih koji su dali silne poene...
Cak su je danas razvlacili u domacem parlamentu i koristili za politicku promociju...   Smile

Inace, predlazem da nas Djani predstavlja na sledecoj Evroviziji... pokazalo se da je bolji pevac od pola takmicara na Beoviziji... toliko.. Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Žena
Poruke 3460
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
Djani?  Smile

Ko je to?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Apple 15
Sasa Curcic Djani... pogledaj temu o VB VIP Wink
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Žena
Poruke 3460
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
Sasa Curcic Djani... pogledaj temu o VB VIP Wink

Smile  stjupid mi

Ma, ne gledam ja bas Tv.

Gledaju ovi moji V. brata, al` nesto ja u to vreme  Smile, bacim oko  Smile, al` ga vratim.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Falila je sekunda da počnem da vrištim

Marija Šerifović kreće na sedmodnevnu turneju po Evropi...
Samo dva dana nakon pobede na Evrosongu, Marija Šerifović kreće na sedmodnevnu turneju po Evropi, ali će već za dve nedelje u Beogradu prirediti veliki koncert u „Areni”, spektakl za koji su već počele pripreme, dok je nastup u rodnom Kragujevcu zakazan za 22. maj.

TURNEJA - Na mini turneji po Evropi, Marija će nastupati s predstavnicima zemalja učesnica na Evroviziji, a sledećeg ponedeljka se vraća u Srbiju da sa svojima proslavi uspeh. Prva srpska pobednica na ovom takmičenju, komentarišući prvo mesto, rekla je da je verovala u sebe i da je puno radila da ostvari svoj cilj, ali da još uvek nije svesna šta će joj pobeda sve doneti.
- Kada nešto obećam sebi, kada nešto zaista želim više od svega, ne biram sredstva i put da to obezbedim, ako treba idem glavom kroz zid. Ovu pobedu sam jako želela, ali postojala je jako velika trema pred polufinalno veče. Nedostajala je sekunda da pred nastup počnem da plačem, da vrištim – kaže Marija, koja ne samo da je uspela da prebrodi svoju tremu, već je i odnela pobedu.
Marija je svoj poslednji album snimila na engleskom jeziku i on bi uskoro trebalo da se pojavi u prodaji na zapadnom tržištu. Uspeh na Evroviziji i kontakti ostvareni u Helsinkiju obezbedili su joj ponude i dogovore za nastavak njene svetske karijere, ali Marija ne želi da priča unapred o tome.
Komentarišući to što je od svih susednih zemalja njena „Molitva" dobila najviše poena, Marija je rekla da je to samo još jedan dokaz da su obični ljudi ipak daleko od politike i da je srećna što se njena pobeda slavila i u Bosni i u Crnoj Gori. Ona se osvrnula i na svoje direktne suparnike na Evroviziji.
- Da nisam učestvovala, ja bih glasala za Ukrajinu. Pesma je tolika količina gluposti da bi mi se na kraju svidela – rekla je Marija.
Marija je otkrila da su joj boravak u Finskoj kvarili jedino neukusna hrana i hladno vreme, ali i da ju je jedna za nju posebna osoba, koju je posle proglašenja pobednika pozdravila, čekala u Srbiji.

Srs i Unija roma svojataju Mariju
POLITIKA Marija je juče na poziv svih poslaničkih grupa posetila i srpski parlament. Oni kaže da svi poslanici provereno znaju reči „Molitve", ali da se ona lično nikada nije bavila politikom, niti će. „Postoje ljudi koji su rođeni za to, a ja sam rođena za muziku", rekla je Marija.
Inače, jedan deo jučerašnje skupštinske rasprave protekao je u prepirkama poslanika oko toga koju stranku podržava porodica Marije Šerifović. Predsednik Unije Roma Rajko Đurić je rekao da je Marija Šerifović učestvovala u predizbornoj kampanji Unije Roma, kao i njena majka Verica. „Na tome im još jednom od srca zahvaljujem i čestitam. Marijin stric, gospodin Milan Šerifović, jedan je od potredsednika naše stranke", rekao je Đurić.
Aleksandar Vučić je u replici rekao da je SRS odmah iste večeri čestitala Mariji Šerifović na pobedi. „Moram da vas obavestim da je Jaško Šerifović, deda Marije Šerifović, još od 1995. član SRS", rekao je Vučić.

Izvor: 24 Sata
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 13
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Gostovanje Marije na Hrvatskoj TV pogledajte

http://dnevnik.hr/naslovnica/scena/glazba/20070514_17163_48593.php
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Apple 15
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Punk's njet mrtav..,Kosovo je Srbija...

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 610
Zastava Serbia-na granici snova i stvarnosti !
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson Z600
Napaceni su ovi u skupstini...!
IP sačuvana
social share
Kosovo je srce Srbije, ... Vojvodina je njen mozak, ...a reka Drina je njena kicma koja protice kroz njenu samu sredinu!

Edit by Belgrade: Regulisana velicina slova u potpisu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 7
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
Evo citata sa jednog bosanskog foruma. Cini mi se da ovaj covek zna o cemu govori, pa procenite sami:

"U odnosu na primjere koji su postavljeni (Divlje Jagode, Albanska pjesma, Grčka) – pjesma Molitva nije plagijat.
U dva prva dva slučaja melodijska linija jeste identična na početku. Međutim, to ne traje dovoljno dugo, niti je melodija i po čemu posebna da bi mogli govoriti o plagijatu. U odnosu na prvi primjer (Albanija), harmonija pjesme Molitva se mijenja kod trećeg akorda, što u velikoj mjeri mijenja karakter i percepciju melodijske linije. Kod drugog primjera (Jagode), harmonija i melodija se podudaraju samo u drugoj sekvanci. U trećem slučaju (Grčka) harmonije su približno iste, melodija varirana.

Međutim, treba naglasiti da se u svim slučajevima radi o vrlo klišeiziranoj melodijskoj liniji, čime priča o plagijatu i eventualnoj diskvalifikaciji Marije Šerifović dodatno gubi na težini. Naime, mnoge komercijalne balade zvuče slično – njihova harmonijska osnova je predvidiva, jednostavna i manje-više uobičajena (to mogu potvrditi svi gitaristi - rekreativci što po dernecima sviraju pjesme “koje svi znaju” – svaka počinje u a-molu, sa izletima d-mol, F-dur, e-7, C-dur itd…) Uz navedene primjere, moguće je pronaći još desetine što podsjećaju na Molitvu.

Plagijat podrazumijeva kopiranja SUŠTINE nekog umjetničkog djela. Dakle, kada je muzika u pitanju, NE RADI se o broju prepisanih taktova, već o kopiranju karakterističnih harmonijsko/ritmičko/melodijskih obrazaca koji daju prepoznatljiv identitet nekom djelu.

Npr. Eventualni plagijat početka 5. betovenove simfonije (tatata-taaaa) sadržavao bi samo četiri note, ali bi ipak bio plagijat jer se radi o motivu koji obilježava čitavo umjetničko djelo. S druge strane prepisati 4 ili 8 taktova vodnjikave sjetne melodije može biti potpuno benigno – jer se na stotine takvih pjesama pojavljuje u muzičkom biznisu.

Poznati i sudski obrađeni plagijati:
Vanilla Ice u pjesmi Ice Ice Baby kopirali poznatu bas dionicu iz pjesme Under Pressure grupe Queen
George Harrison u pjesmi My Sweet Lord kopirao He’s So Fine Ronalda Macka
U oba slučaja sud je odredio odštetu.

P.S. Smatram da je Marija Šerifović odlično pjevala i imala uspješan scenski nastup – primjeren njenoj pojavi i karakteru pjesme. Nažalost, gnusno ponašanje srbijanske ekipe u greenroomu zasjenilo je sve dobro što su pokazali na sceni "
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Citat
Nažalost, gnusno ponašanje srbijanske ekipe u greenroomu zasjenilo je sve dobro što su pokazali na sceni "
Zna li neko šta je to bilo u green roomu?da se možda nismo preterano ne Evropski radovali,znam samo da je nekima zlo što je pobedila Srbija,zato mi je sve ovo puno draže...
Još jedno veliko hvala Marija...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 98 99 101 102 ... 120
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Avg 2025, 11:21:08
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.073 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.