Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Sep 2025, 03:59:33
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Procitajte pravilnik foruma! Piraterija je zabranjena i muzicke zelje se ne ispunjavaju!

Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 94
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Eurosong ~ Moskva '09  (Pročitano 97419 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1683
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
Regina - Bistra Voda

« Poslednja izmena: 03. Mar 2009, 20:11:40 od smajke »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 496
Zastava Ниш брее ...
OS
UNIX
Browser
Opera 9.64
mob
Nokia E52
Побеђује ретард Оскар и компани... Smile
IP sačuvana
social share

"Са Вером у Бога, за Краља и Отаџбину"

"Чујте Срби-чувајте се себе", и "Књига о Милутину"- (http://forum.burek.com/index.php/topic,207224.170.html).

"Свето Писмо"- верзија за мобилне телефоне:http://forum.burek.com/index.php/topic,152532.70.html
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 6809
Zastava Beograd,Vozdovac, Brace Jerkovic
OS
MacOS X
Browser
Mozilla AppleWebKit 528.1
mob
Nokia Neka stara nokia
molim vas recite mi da to nije ova pesma
IP sačuvana
social share
Edit by Belgrade: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Nisam mudar, samo tiho pricam

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.61
mob
Nokia 6220
Nije
IP sačuvana
social share
Баш још једна бенефиција тренирања у јавности, поред очитих бенефиција по физичко здравље, је управо развијање курцобоље за мишљење других...
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Sve ima svoje...

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 44533
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Izrael 2009 Noa & Mira Awad - There must be another way  http://www.youtube.com/watch?v=N0S-i_lu5R4

ColdOne, radi se o ovoj numeri....http://www.youtube.com/watch?v=W_EEBNxNfqY

mada ja ne vidim razliku između njih Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Ni jedan čovek nije ostrvo, sam po sebi celina; svaki je čovek deo Kontinenta, deo zemlje; ako Grudvu zemlje odnese more Evrope je manje, kao da je odnelo neki Rt, kao da je odnelo posed tvojih prijatelja ili tvoj; smrt ma kog čoveka smanjuje mene, jer ja sam obuhvaćen Čovečanstvom.
I stoga nikad ne pitaj za kim zvono zvoni; ono zvoni za tobom...

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 496
Zastava Ниш брее ...
OS
UNIX
Browser
Opera 9.64
mob
Nokia E52
Uhh... ovo čudo ima da pobedi garant Smiley 1 Smile
IP sačuvana
social share

"Са Вером у Бога, за Краља и Отаџбину"

"Чујте Срби-чувајте се себе", и "Књига о Милутину"- (http://forum.burek.com/index.php/topic,207224.170.html).

"Свето Писмо"- верзија за мобилне телефоне:http://forum.burek.com/index.php/topic,152532.70.html
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.18
mob
Apple 15
 Smile

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Sve ima svoje...

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 44533
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Sve je spremno za Beoviziju!
Izbor za srpskog predstavnika na Eurosongu počinje u subotu, 7. marta.

Prestižno muzičko takmičenje na kojem će biti izabran predstavnik Srbije na predstojećem Eurosongu počinje u subotu, 7. marta u Centru "Sava" kada će biti držano polufinalno veče.

Na ovogodišnji javni konkurs pristiglo je čak 90 kompozicija, od kojih je selekciona komisija izabrala 20 koje će se prve večeri takmičiti za prolazak u finale.

Kompozicije koje će biti izvedene na polufinalnoj, a neke od njih i na finalnoj večeri, potpisuju poznati kompozitori, tekstopisci i aranžeri, ali će samo jedna, odlukom žirija i gledalaca, nastaviti stopama numera "Lane moje", "Molitva" i "Oro".

U revijalnom delu festivala nastupiće Jelena Tomašević i prošlogodišnji učesnici Eurosonga u Beogradu Izraelac Boaz Mauda i Jermenka Sirušo, kao i predstavnik Grčke na ovogodišnjem festivalu Sakis Ruvas.

(MONDO)

Zahuktavaju se pripreme za Moskvu

Većina zemalja izabrala svoje predstavnike na Evrosongu. – Gruziji preti diskvalifikacija. – Urađena scenografija bine u Moskovskoj areni

I dok će srpska javnost u nedelju uveče, na finalnoj večeri Beovizije, saznati ko će biti naš predstavnik na Evroviziji, većina zemalja već je odabrala svoje kandidate za pohod na 54. Evrosong koji će, zahvaljujući prošlogodišnjoj pobedi Dime Bilana u Beogradu, biti održan u Moskvi.

Prvo polufinalno veče biće održano 12. maja, drugo dva dana kasnije, dok je veliki finale zakazan za 16. maj. Određeno je da učesnici prve polufinalne večeri budu predstavnici Bosne i Hercegovine, Švedske, Izraela, Belgije, Andore, Češke, Crne Gore, Islanda, Gruzije, Bugarske, Portugalije, Švajcarske, Makedonije, Finske, Belorusije, Turske, Rumunije, Malte i Jermenije.
Učesnici drugog polufinala biće: Srbija, Slovenija, Danska, Azerbejdžan, Holandija, Letonija, Mađarska, Norveška, Ukrajina, Grčka, Litvanija, Poljska, Hrvatska, Estonija, Moldavija, Kipar, Island, Slovačka i Albanija.

Redosled nastupa na takmičenju „Pesma Evrovizije 2009” u Moskvi biće određen za nekoliko dana u prestonici Rusije pod supervizijom šefova delegacija 43 zemlje učesnice.

Hrvatska je na „Dori” prošlog vikenda izabrala svog predstavnika na Evrosongu. To je Igor Cukrov, mladić iz Splita koji je učestvovao u nedavno završenom rijaliti šou-programu „Operacija trijumf”.

Predstavnica Kipra biće Kristina Metaksa, dok će se za Maltu, po treći put u karijeri, boriti Kjara. Azerbejdžan će se, kao i prošle godine, predstaviti duetom koji čine pevačica AySel i tekstopisac Arash. Boje Andore braniće Suzan Georgi, grupa „Lovebugs” Švajcarske, a sastav „Flor-de-Lis” boje Portugalije. Sestre Inga i Anuš jermenski su izbor za Evrosong, a Petar Elfimov Belorusije. Tursku će predstavljati pevačica Hadise, Litvaniju Saša Son, Moldaviju Neli Ciobanu, a Poljsku pevačica Lidija Kopanije. Krasimir Avramov izabran je za predstavnika Bugarske na 54. Evroviziji, a Aleksandar Ribak, poreklom iz Belorusije, predstavnik je Norveške. Rok duo iz Skoplja „Next Time” izabran je da predstavlja Makedoniju. Grčku će predstavljati jedan od najpopularnijih tamošnjih pevača Sakis Ruvas, koji je i 2004. godine učestvovao na ovom muzičkom takmičenju.

Jedna od članica, tzv. velike četvorke, Nemačka, koja se takmiči tek u finalu, odabrala je internim glasanjem kompoziciju „Miss Kiss Kiss Bang” koju će u Moskvi izvesti Oscar Loya&Alex Christensen. Druga članica – Španija – u finalu će se predstaviti kompozicijom „La Noche Es Para Mí” u izvođenju pevačice Soraye.

Veliki skandal izbio je posle izbora gruzijskog predstavnika na Evrosongu pre petnaestak dana u Tbilisiju, zbog čega ovoj zemlji čak preti diskvalifikacija sa muzičkog takmičenja. „Osveta” za prošlogodišnje poniženje u ratu sa Rusijom, kada su gruzijske trupe morale da se povuku iz Južne Osetije, jeste izbor pesme koja „ismeva” ruskog premijera Vladimira Putina. Disko sastav „Stephane and 3G” izabran je da predstavlja Gruziju na „Pesmi Evrovizije”, a njihova pesma zove se „We Don't Wanna Put In” i vrlo je očita aluzija na ruskog premijera. Pošto pravila najvećeg kontinentalnog muzičkog takmičenja isključuju političke poruke, Evropska radiodifuzna unija – EBU – razmatraće eventualnu diskvalifikaciju Gruzije sa ovog festivala.

Kada je posle prošlogodišnje pobede Dime Bilana bilo jasno da će Rusija ovog proleća ugostiti Evrosong, Gruzijci su se pobunili. Isprva su hteli da bojkotuju ovo muzičko takmičenje, ali su se kasnije predomislili.

Moskva se već mesecima sprema za Evrosong, za koji je premijer Putin odavno naložio da „mora biti na najvišem nivou”. Na zvaničnom sajtu „Pesme Evrovizije” već se mogu videti prve fotografije bine na kojoj će nastupiti predstavnici iz 43 zemlje na Evrosongu. Scenu za Moskovsku arenu, u kojoj se očekuje svake večeri oko 16.000 evrovizijskih fanova, osmislio je njujorški scenograf Džon Kejsi. Već po prvim fotografijama jasno je da će se razlikovati od dosadašnjih scenografija Evrovizije. Kejsi je već dizajnirao scenu za Evrosong, koji je održan 1997. godine u Dablinu.

Njujorški scenograf je inspiraciju našao u avangardnom periodu Rusije: „Sve je avangarda, od postera do trodimenzionalnih konstrukcija, i sve ima interesantnu perspektivu. Pokušao sam da predstavim jednu pozorišnu scenu za ovo takmičenje, koja kombinuje rusku avangardnu umetnost sa savremenim tehnologijama, tako da je cela scena sačinjena od različitih tipova tehnologije LED”, rekao je Džon Kejsi.

Na ovoj sceni, osim takmičara iz 43 evropske zemlje, pojaviće se, po svoj prilici, glumica i manekenka Mila Jovović. Upravo ova Amerikanka, rusko-srpskog porekla biće, najverovatnije, domaćin 54. Evrosonga u Moskvi.

Novina ovogodišnje Evrovizije jeste i drugačiji sistem glasanja. Na majskom Evrosongu o pobedniku će odlučivati ravnopravno glasovi gledalaca i žirija. U finalu Pesme Evrovizije profesionalni žiri svih zemalja učesnica imaće 50 odsto uticaja na krajnji rezultat. Drugih 50 odsto doći će od televotinga. Žiri svake zemlje sastojaće se od pet članova, uključujući i predsednika žirija. Rad žirija i proceduru glasanja u svakoj zemlji nadgledaće supervizor, a svi detalji biće predstavljeni na sastanku čelnika delegacija koji će biti održan 16. i 17. marta u Moskvi.
IP sačuvana
social share
Ni jedan čovek nije ostrvo, sam po sebi celina; svaki je čovek deo Kontinenta, deo zemlje; ako Grudvu zemlje odnese more Evrope je manje, kao da je odnelo neki Rt, kao da je odnelo posed tvojih prijatelja ili tvoj; smrt ma kog čoveka smanjuje mene, jer ja sam obuhvaćen Čovečanstvom.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Sve ima svoje...

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 44533
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Joksimović predsednik žirija na predstojećoj „Beoviziji"

Željko deli pravdu

Iako se u najvećoj tajnosti kriju imena članova žirija koji će glasati na „Beoviziji“, „Alo!“ saznaje da će se među njima naći prošlogodišnji domaćin „Evrosonga“ Željko Joksimović, i to u ulozi predsednika.
Njegovo angažovanje u ovom segmentu ujedno je i odgovor na mnoga nagađanja zašto ove godine nema nijedne Željkove pesme na ovom takmičenju.

Naime, poznato je da je taj kompozitor godinama bio jedan od najuspešnijih na izborima za „Pesmu Evrovizije“. Podsećanja radi, njegova pesma „Lane moje“ zauzela je visoko drugo mesto, „Lejla“ koju je pevao Hari Varešanović bila je treća, dok je prošlogodišnja predstavnica Srbije Jelena Tomašević sa numerom „Oro“ zauzela šestu poziciju.
Ovim je stavljena tačka na nagađanja da će pop pevač sa devojkom Jovanom Janković voditi festival. Prošlogodišnja voditeljka „Evrosonga“ će tu ulogu obaviti sama, uz pomoć glumaca Milene Ražnatović i Srđana Timarova.

Rokeri na obuci
Alternativna rok grupa ETAR, koja će se na ovogodišnjoj „Beoviziji“ predstaviti pesmom „Sanjaj me“, ozbiljno se priprema za predstojeće takmičenje. Naime, Katarina, pevačica ove mlade grupe, već duže vreme pohađa školu koju drži instruktor pevanja Marija Mihajlović, naš najbolji prateći vokal već dvadeset godina.

Izvor Alo
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Violence solves everything!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7616
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
Samsung XYZ1004
AKo ce on da bude rpedsednik zirija, onda u startu znam da ce pobediti neka tralalala, tugujem, patim, ljubavi jedina, dosadna pesma....  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 94
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Sep 2025, 03:59:33
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.