Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 14. Avg 2025, 09:37:38
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: EU - Za ili Protiv?
Za
57.3%  (114)
Protiv
42.7%  (85)
Ukupno glasova: 199
Idi dole
Stranice:
1 ... 133 134 136 137 ... 140
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: EU - Za ili Protiv  (Pročitano 71457 puta)
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
Koliko brzo i efikasno budemo menjali i harmonizovali zakone i institucije u skladu sa evropskim standardima ima direktne veze sa momentom ulaska u EU.

Dakle pitamo se mi, Evropa može samo da konstatuje šta jesmo odnosno šta nismo uradili.
« Poslednja izmena: 30. Jul 2007, 14:11:13 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1029
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Motorola V3X
Pa nisam primetila da nas EU pita: a kad vi, draga Srbijice, želite da nam se pridružite?
Ne pitamo se mi čoveče.
Nismo u situaciji da nas neko moli da uđemo u EU, već mora mi da molimo da nas prime. To treba da nam bude jasno.
IP sačuvana
social share
Misli svojom glavom.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"Nisu loša vremena, nego čovek."

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 7244
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
mob
Samsung Z 240
E pa ja mislim da kad bi nam EU malo progledala kroz prste i primila nas u svoje "toplo" naručje, hteli-ne hteli, sami bi se sredili i rešili se svih problema koje trenutno imamo.
Ja sam se već davno oprostila od svih njih.
IP sačuvana
social share
Ništa nije samo po sebi dobro, ni loše, zavisi samo šta o njemu mislimo
"Jučer sam bio pametan. Stoga sam želio mijenjati svijet. Danas sam mudar. Stoga mijenjam sebe.

(Sri Chinmoy)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Bog je kockar, Dokaz: kvantna mehanika

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4335
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.4
mob
Nokia 
E pa ja mislim da kad bi nam EU malo progledala kroz prste i primila nas u svoje "toplo" naručje, hteli-ne hteli, sami bi se sredili i rešili se svih problema koje trenutno imamo.
Ja sam se već davno oprostila od svih njih.
pazi, evropa je imala razloga da bugarima i rumunima progleda kroz prste.
more i eventualno podrska bombardovanju srbije.
i naravno, ne znate vi sta je to bilo u centru Paravoslavnog Bukurestaq kada je papa dolazio. pa nisam znao da toliko ljudi moze da se skupi na jednom mestu. mislio sam da je to fizicki neizvodljivo.
dakle, oni su se klanjali, slihtali, i bili im od koristi( cak i kada se to njima samima nije isplatilo)  i zasluzii da im progledaju kroz prste.
mi sa druge strane stalno nesto zakeramo.
pazi, nama smeta onaj zakon(valjda je zakon,mozda je uredba i sl) koja nas obavezuje da sve ljude koji su nelegalno usli u eu preko srbije deportujemo kod nas.

pa to su sve drzave koje su ikada pokusavale da udju u EU ucinile.
ti je osnovno.
ali ne. srbin je zadrt.
 ihrvati i makedonci i litvanic i slovenci....svi su na to pristali, ali mi srbi necemo jer mi znamo sta je bolje! Smile
jednostavno, pojedes govno da bi ceo narod ziveo bolje.
to je visi cilj po meni.

kada bi iskreno sagledali sve mogucnosti, videli bi da je jedino sto se isplati i sto je nama korisno-sto brzi pristup EU
« Poslednja izmena: 30. Jul 2007, 14:22:01 od Kraljevicu Marko »
IP sačuvana
social share
U Srbiji 60 odsto ljudi voli Cecu Ražnatović, a više od 40 odsto ne znaju čime se bave ili ko su uopšte "Partibrejkersi". Više od trećine ne zna da navede ime omiljenog pisca, a dve trećine ne zna nijednog jedinog slikara. Čak 13,5 odsto ljudi nema nijednu knjigu u kući, dok još četvrtina ispitanih poseduje svega do 25 knjiga.
ponosni neprijatelji zapada:
Severna Koreja
Kina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 7244
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
mob
Samsung Z 240
Pa slažem se da su neki narodi spremni i da se naguze (izvinjavam se) da bi ušli u EU - tipičan primer Mađari.
A šta mi da radima sa tim ilegalcima, i njih da hranimo, a ni mi nemamo šta da jedemo....karikiram?
IP sačuvana
social share
"Jučer sam bio pametan. Stoga sam želio mijenjati svijet. Danas sam mudar. Stoga mijenjam sebe.

(Sri Chinmoy)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
mob
Nokia 6230
Ma daj Kraljevicu, sta su izgubili sto su niz zakona da im zemlja funkcionise, doneli i primenjuju.
Pa vidis naseg paradoksa? Vise od evrope su bitni zakoni i pravna drzava. Sve se okrece oko Karadjica i Mladica?
Mladic kriv sto neces da doneses zakone? Da sredis carine? da smanjis ili suzbijes korupciju?
Pa to je sve namerno. Namerno da nemamo drzavu.
Kada ce mutantima da dogore do noktiju, ubice svoje taoce i morati da krenu u reforme.
Hocu da kazem, da nisu Karadjic i Mladic prepreka da napravis drzavu po evropskom modelu.
Oni su prepreka prisajedinjenju, ali ne i samostalnom razvoju. Sta te koci? Pa nepopularni zakoni da strvine moraju da rade. A ne da cekaju leba za tri dinara.
« Poslednja izmena: 30. Jul 2007, 14:31:56 od shkorpion »
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Žena
Poruke 17469
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
to se zove inat, glupi bespotrebni srpski inat
a to možeš videti i ovde na forumu od u nekim postovima
i svi znaju da danas živimo neuporedivo bolje nego pre 10 godina , ali neki to neće priznati, iz inata
svi znaju da ja ulazak u EU dobra stvar za Srbiju i da može doneti mnogo olakšica i pored obaveza, ali iz čistog inata to neće priznati
a da ne pričam o tome da je svima jasno da kosovo neće ostati u srbiji ali mi nije jasno kome se inate kad tvde da će ratovati i da će im ga rusi sačuvati
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
Zastava Zagreb - Republika Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
Plassnik: Bez reformi neće biti ukidanja viza za balkanske zemlje

BEČ - Zemlje zapadnog Balkana moraju nastaviti s provedbom reformi u područjima pravosuđa i sigurnosti ako žele ukidanje viza za ulazak u Europsku uniju, izjavila je u subotu austrijska ministrica vanjskih poslova Ursula Plassnik.

"Ukidanje vize se ne može dogoditi bez odgovarajućih mjera druge strane", rekla je Plassnik tijekom sastanka sa čelnicima balkanskih država u Salzburgu, službeno je priopćeno. Reforme se ne bi trebale provoditi "samo zato da se udovolji EU-u", istaknula je Plassnik.

Ipak, austrijska ministrica je izrazila i zadovoljstvo suradnjom balkanskih zemalja i Europske unije posljednjih godina, što je dovelo do ublažavanja viznog režima s četiri balkanske zemlje. Naime, EU je u travnju potpisao sporazum s Albanijom, Bosnom i Hercegovinom, Makedonijom i Crnom Gorom kojim je snižena cijena tzv. schengenskih viza.

Poduzetnicima, studentima i novinarima ublažena je i procedura dobivanja viza. Takav je dogovor postignut nakon što navedene zemlje prihvatile primiti nazad svoje ilegalne imigrante iz Europe. Sa Srbijom je ostao na snazi stari vizni režim.

Izvor: Jutarnji.hr

Oko 30.000 Srba traži bugarsko državljanstvo

BEOGRAD - Oko 30.000 Srba trenutačno čeka rješenje zahtjeva za dobivanje bugarskog državljanstva, javljaju u ponedjeljak srbijanski mediji.

Prošle je godine oko 1500 građana Srbije iz južnog dijela zemlje, uz granicu s Bugarskom, dobilo bugarsko državljanstvo.

Za razliku od Bugarske susjedna Rumunjska, koja je kao i Bugarska od početka ove godine članica Europske Unije, dosad nije davala državljanstvo građanima Srbije.

Proteklog su tjedna i predstavnici mađarske manjine u Vojvodini zatražili mogućnost dobivanja mađarskog državljanstva za svoje sunarodnjake.

Kao argument za te zahtjeve navedena je činjenica da je Mađarska članica EU i da njezini državljani mogu bez viza putovati u druge zemlje EU.

Srbija od 2000. godine dopušta dvostruko državljanstvo.

Izvor: Jutarnji.hr
IP sačuvana
social share
Duh Sekire: Ја да сам се питао сада би у Загребу биле рекламе на ћирилици, и још бисте се извињавали што нисте имали више да вам узмемо - link
Reply by nikola34: @x#%§!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
to se zove inat, glupi bespotrebni srpski inat
a to možeš videti i ovde na forumu od u nekim postovima
i svi znaju da danas živimo neuporedivo bolje nego pre 10 godina , ali neki to neće priznati, iz inata
svi znaju da ja ulazak u EU dobra stvar za Srbiju i da može doneti mnogo olakšica i pored obaveza, ali iz čistog inata to neće priznati
a da ne pričam o tome da je svima jasno da kosovo neće ostati u srbiji ali mi nije jasno kome se inate kad tvde da će ratovati i da će im ga rusi sačuvati

То што боље живимо је релативна ствар. Да је садшња власт била пре 10 година, пола Србије би било по другим државама. Зато је стандард од пре 10 година и сада суштински неупоредив.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 7244
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
mob
Samsung Z 240
Inat...ta famozna reč.
Šta ti misliš, da ja neću da moja deca žive bolje i da imaju normalno detinjstvo koje ja nisam imala?
Ali neću po svaku cenu da prodam svoju guzicu...pa ti to zovi inatom koliko god hoćeš. Jer, da bi ušli u EU, moramo da progutamo još 3 puta više go*ana nego što smo do sada progutali.
A Kosovo...da li ti imaš nekog na Kosovu, da li si bila ikad na Kosovu, možda si čak odatle, ne znam...ali znam da ne može tek tako da se uzme deo teritorije neke države. Isto tako Poljaci mogu da traže deo istočne Nemačke, Mađari deo severne Bačke, Italijani deo Švajcarske, Baskijci deo Španije...i tako u nedogled. Zamisli samo kad bi Meksikanci tražili New Mexico od USA...i svi bi se redom vadili na: ako su Albanci mogli da dobiju deo Srbije, zašto onda mi ne bismo mogli dobiti deo te i te države gde nas ima najviše?
IP sačuvana
social share

(Sri Chinmoy)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 133 134 136 137 ... 140
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 14. Avg 2025, 09:37:38
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.077 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.