Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 85
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: EPS - Drzavni neprijatelj broj 1  (Pročitano 129312 puta)
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

"I'm not always right, but I'm never wrong"

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.14
Srbija | subota 8.09.2012. | 10:44

Mihajlović: Na udaru strujna mafija

Beograd -- Ministarka energetika Zorana Mihajlović je rekla da se EPS neće privatizovati, već da će biti promenjen način upravljanja - izvršiće se korporativizacija EPS-a.

Ministarka je najavila da će na "udaru biti strujna mafija" jer su se "u energetski sektor proteklih godina stigle milijarde evra, a rezultata gotovo da i nije bilo".

Zorana Mihajlović je najavila i da neće biti poskupljenja struje i gasa do kraja godine. "Učinićemo sve da remonti budu završeni na vreme i da obezbedimo dovoljne količine energije. Bez obzira na sušu, mi smo zemlja koja već 27 godina nije izgradila nijedan elektro-energetski objekat, a potrošnja struje je godišnje rasla 1,5 odsto i trošili smo struju mnogo više po jedinici društvenog proizvoda nego što su to radile sve druge zemlje u okruženju", rekla je Mihajlović za "Novosti".

Ministarka je rekla i da se nada da neće biti restrikcija, jer nas očekuje teška energetska kriza.

Mihajlovićeva je napomenula da država mora da ima u vidu da 70 odsto građana Srbije nije u stanju da redovno plaća račune za struju i otkrila da Vlada razmatra mogućnost otpisa dela kamate neplatišama, medju kojima su i brojna preduzeća kao i da je u planu uvodjenje jeftinije tarife tokom dana.
"Ne mogu reći precizan rok, ali garantujem da će postojati dva sata jeftine struje i tokom dana", istakla je Mihajlović.

Govoreći o uvozu struje Mihajlović je navela da neće biti uvoza struje "već u septembru i oktobru", ali da će verovatno biti neophodno u decembru i januaru" i da će Vladi utvrditi tačne količine.

"Opet se pokazuje da su planovi uvoza koje pravi EPS neverovatno loši, zbog čega struja mora da se interventno uvozi zimi, što je nekoliko puta skuplje", kazala je ministarka i dodala da nije protiv trgovine električnom energijom (posrednika), ali da je protiv da se neko bogati na interventnom uvozu.

Mihajlović je potvrdila da će cena gasa mirovati do kraja godine i primetila da je "Srbijagas" na žalost u ogromnim dugovima i velikim kreditima kao i da su Rusi Srbiji obećali isporuku gasa do 2021, ali traže da im se prethodno plati stari dug od 30 miliona dolara i izrazila nadu da će Srbija "i ubuduće koristi ruski gas".
 Ministarka je najavila da će sistemski unaprediti rad toplana i da će im se maksimalno pomoći i učiniti sve da se, iz robnih rezervi, obezbede dovoljne količine mazuta kako niko ne bi bio u hladnom stanu.
 Govoreći o mogućnosti da se pokrenu neki kapitalni energetski objekti što nikome nije pošlo za rukom 27 godina, Mihajlović je navela da bi morali da otvorimo nova rudna polja, korisne bi bile mini-hidroelektrane, a da je dugoročno gledano u planu izgradnja TENT B3 "Kolubare" i "Djerdap 3".

Izvor
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.14
Srbija | nedelja 6.01.2013. | 19:58
Mihajlović: Da dođemo bar na nulu
 Izvor: B92

Beograd -- Ministarka Zorana Mihajlović za B92 kaže da će 2013. biti godina rešavanja problema u energetici. Poskupljenja su, prema njenim rečima, bila neophodna.

Nova godina vreme je kada se uglavnom nadamo dobrim vestima i lepim željama, međutim iz sektora energetike ni u prazničnim danima toga nema mnogo.

Ministarka energetike Zorana Mihajlović za B92 govori o najavljenim poskupljenjima struje i gasa, ali i nerealizovanim najavama da će se istražiti korupcija u energetici.

"2013. će biti godina rešavanja problema, mi smo kao Vlada u prethodnoj godini nasledili pregršt problema pogotovo u sektoru energetike, tako da u 2013. godini biti poskupljenja i cena gasa i cena električne energije, ali dodatno sa tim - pošto cena nije osnovni faktor i nikada nije ni bila bez obzira što su direktori voleli da govore da je cena najvažnija - mi smo krenuli u ozbiljan proces reformi i u 'Srbijagasu' i u 'Elektroprivredi Srbije'", kaže ministarka.

"Naš cilj jeste da na kraju ove 2013. godine možemo da kažemo da smo iz velikih minusa došli bar na neku nulu i da smo krenuli da se bavimo razvojem u nekim od tih javnih preduzeća", poručuje ona.

Zorana Mihajlović navodi i da nije u potpunosti zadovoljna radom "Elektroprivrede Srbije" i "Srbijagasa".

"Ja nisam potpuno zadovoljna radom ni jedne ni druge kompanije. Onda kada oni budu pozitivni u svom poslovanju i onda kada vi i ja budemo razgovarali o projektima, a ne samo o ceni, onda ću ja reći – bravo, to je dobro za ta preduzeća", poručuje ministarka energetike.

Izvor
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.14
Srbija | sreda 13.02.2013. | 16:21
"Država će morati da finansira EPS"

Izvor: B92

Beograd -- VD generalnog direktora EPS-a Aleksandar Obradović izjavio je za B92 da će država morati da finansira to javno preduzeće.

Prema njegovim rečima, država će morati da pomogne EPS-u sa svojim novcem kako bi ova kompanija mogla da plati dobavljače i plate radnicima

Obradović kaže da je Upravni odbor taj koji obustavlja promene u kompaniji, koje je odobrila i Vlada, jer bez njegove sednice nema ni rešenja problema.

B92: Imali ste sastanaksa direktorima svih svojih sektora. Da li ste predložili neko konkretno rešenje za izlazak iz trenutne situacije, tako nešto stoji u saopštenju koje ste poslali?

Obradović: Da. Mi smo formirali operativni tim koji će se sastojati od finansijkih direktora svih zavisnih privrednih društava u okviru EPS-a i cilj tog tima je da dođu sa merama za pronalaženje internih izvora za poboljšanje finansijske situacije.

B92: Pričali smo pre mesec i po dana na iste ove teme. Tada ste rekli da u 2013. neće biti zaduživanja EPS-a. Šta se promenilo u poslednjem periodu pa se vaša procena promenila?

Obradović: Uzimajući u obzir trenutni priliv sredstava, mi smo procenili da bismo imali sigurnost da naše obaveze plaćamo na vreme, da moramo da se zadužimo za tekuću likvidnost.

B92: Odakle ta rupa od 50 milijardi dinara?

Obradović: Pazite, to su sve obaveze koje su se gomilale godinama. Ja bih podsetio da je 2008. ta rupa bila 6 milijardi dinara u dubini, a danas smo došli na tih 50 milijardi. Upravni odbor je taj godišnji program poslovanja predložio Vladi 15. novembra prošle godine, tamo je ta cifra stajala, tih minus 50 milijardi dinara i Vlada je odobrila taj plan poslovanja. Ako se nešto na primer drastično poboljša vezano za naplatu naših potraživanja, naša potreba za zaduživanjem će biti manja.

B92: Hoćete li ovaj minus koji trenutno postoji pokrivati i povećanom cenom struje?

Obradović: Mi smo već nekoliko puta alarmirali naše i resorno ministarstvo i Vladu da neko povećanje cene struje moramo da imamo. Na kraju krajeva, mi smo ušli u liberalizaciju tržišta električne energije i ubrzo će ta cena postati manje socijalna kategorija, a više tržišna. Kada pričamo o reorganizaciji EPS-a, prvi korak, tj. nulti korak je prelazak u akcionarsko društvo - da odgovornost ima ime i prezime.

B92: Kada kažete reorganizacija, da li mislite na smanjenje broja zaposlenih u EPS-u?

Obradović: Reorganizacija definitivno znači promenu strukture zaposlenih u EPS-u. Međutim na današnji dan mi u taj proces nismo ni krenuli. Zašto? Zbog toga što ja ovih dana apelujem na Upravni odbor da sazove sednicu i donese mere koje je vlada donela još 16. novembra prošle godine.

B92: Da li je to politički sukob Vas i Upravnog odbora - vi ste došli na predlog SNS-a, a Aca Marković je tu kadar socijalista. Da li je to politički sukob dve stranke?

Obradović: Mislim da to nije politički sukob jer ovde se prosto radi o operativnom pristupu. Taj Upravni odbor sada je postao neki čardak ni na nebu ni na zemlji - odvojen je iz dnevne operative, ne vidi da nam je požar u kući što se tiče dnevne likvidnosti.

B92: Znači problem je u Upravnom odboru?

Obradović: Danas Upravni odbor te tačke koje pišu u zaključku Vlade ne sprovodi. Ja kao v.d. generalnog direktora nemam nikakav način da ih nateram da te odluke sprovedu.

B92: Opozicija kaže da je sve ovo paravan za prodaju EPS-a po bagatelnoj ceni. Da li je prodaja EPS-a način da se iz ovoga izađe i da li se uopšte razmatra to kao bilo koja od opcija?

Obradović: Odgovorno tvrdim da nije iz prostog razloga što svi politički akteri u sadašnjoj vladi su protiv privatizacije uključujući i stranku koja je mene nominovala i ja se te linije držim.

Izvor
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.14
Srbija | petak 22.02.2013. | 17:35
Ministarka o struji za ugrožene

Izvor: Beta

Beograd -- Ministarka Zorana Mihajloviće najavila je da će socijano ugoroženi građani od 1. aprila ove godine imati pravo na ograničene količine besplatne struje i gasa.

"Konačno smo danas usvojili Uredbu o zaštićenom kupcu koja stupa na snagu 1. aprila, što se slaže sa onim što sam i rekla, da neće biti povećanja cene električne energije dok god država ne obezbedi one koji su socijalno ugroženi", kazala je ona za agenciju Beta.

Ministarka energetike je kazala da će se građani preko socijalnih ustanova u svojim lokalnim samoupravama prijavljivati i uz dokaze da su socijalno ugroženi, dobijati status energetski zaštićenih kupaca.

Prvo će dobiti status energetski zaštićenog kupca koji će važiti do kraja ove godine, a zatim ponovo na period od godinu dana, kazala je Mihajlovićeva i dodala da taj status može i da se izgubi.

Kako je precizirala, ako je mesečna potrošnja struje i gasa dva i po puta veća od onoga što je predviđeno uredbom, korisnik neće imati pravo na umanjenje računa.

"Potpuno je jasno da, ako ste socijalno ugroženi, koristite manje količine električne energije i država će to da subvencioniše i plati za vas. Ako vi iznad tog iznosa koristite i dalje struju ili gas onda je pitanje da li ste vi socijalno ugroženi", kazala je Mihajlovićeva.

U zavisnosti od broja članova domaćinstva energetski zaštićeni kupci će imati pravo da dobiju između 120 i 250 kilovat sati besplatne struje mesečno i između 35 i 75 kubnih metara gasa mesečno tokom jeseni i zime.

"Ova uredba je prvi korak u stvaranju svih socijalnih karata. Srbija 10 godina nema socijalne karte, a nama je to preko potrebno da bismo mogli tržišno da se ponašamo i da bismo mogli da liberalizujemo tržište", dodala je ministarka energetike Srbije.

Mihajlovićeva je kazala da će Vlada Srbije naći najoptimalniji način da nadomesti javnim preduzećima troškove koje će imati oko socijalnih karata u energetici ove godine. Ti troškovi se procenjuju na između 30 i 40 miliona evra godišnje, kazala je i dodala da će u godinama koje dolaze troškove snositi državni budžet.

Mihajlovićeva je kazala da je, onako kako je i naložila, danas održana sednica Upravnog odobra Elektroprivrede Srbije (EPS) koja je donela odluke o osnivanju preduzeća za javno snabdevanje i reprogramu dugova.

Prema njenim rečima, Vlada je stvorila uslove tako što je otpisala kamate na dugove za električnu energiju, a UO EPS-a je morao da tu odluku sprovede.

"Država jeste vlasnik EPS-a, ali država ne upravlja EPS-om. Mi smo kao Vlada i Ministarstvo stvorili uslove da EPS može da krene u promene. Zadatak ljudi koji vode EPS, bilo da su UO ili generalni direktor, moraju te stvari da sprovedu u delo", kazala je ministarka energetike.

To znači, dodala je Mihajlovićeva, i sprovođenje svih daljih postupaka za koroprativizaciju uključujući i racionalizaciju troškova.

Ona je naglasila da to mora biti što pre i da više ne može da se dešava da se čeka da javno preduzeće sprovode odluku Vlade.

"Do kraja godine, EPS treba da izgleda drugačije i da posluje drugačija, u smislu da ne govorimo stalno o zaduženjima, nego da govorimo o tome šta će EPS da izgradi i na koji nacina je racionalizovao trošove i na koji načina se ponaša u svojoj ekonomsko-finansijskoj politici", rekla je Mihajlovićeva.

Izvor
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.14
Politika | četvrtak 21.02.2013 | 08:13

"Nema sukoba SNS i SPS oko EPS-a"
 Izvor: Blic, Tanjug

Beograd -- Ministarka energetike Zorana Mihajlović negirala je za "Blic" da između SNS-a i SPS-a postoji sukob oko EPS-a.

"Ovde je reč o postavljanju prioriteta u javnom preduzeću koje je godinama urušavano, a ne o strančkom sukobu. Moj posao je bio da od Upravnog odbora i direktora zatražim da urade ono što je prioritet i što je Vlada usvojila", precizirala je ministarka.

Ona je naglasila da bi električna energija od 1. aprila mogla da poskupi za 10 do 12 odsto.

"Ako EPS osnuje u narednih nekoliko dana preduzeće koje će biti javni snabdevač, onda je moguće i da od Agencije za energetiku do polovine marta dobije saglasnost na cenu koja bi važila od 1. aprila. Poskupljenje će najverovatnije biti od 10 do 12 procenata, a konačan sud o tome će dati Agencija", rekla je Mihajlovićeva.

Ona kaže i da vlada neće još dugo čekati da se vrh EPS-a dogovori.

"Nećemo čekati još dugo. Prošle nedelje sam poslala pismo UO i generalnom direktoru u kojem se kaže da je prioritet osnivanje preduzeća koje će vlada odrediti za javnog snabdevača. Očekujem da taj posao do kraja nedelje bude završen, a nakon toga ćemo razgovarati o rešavanju finansijske situacije. Ako EPS to ne može da sprovede, Vlada će uzeti stvar u svoje ruke", poručila je Mihajlovićeva.
LDP: Građani će snositi teret lošeg funkcionisanja EPS-a

Dok se spekuliše o sukobu u vladajućoj koaliciji u vezi sa EPS-om, opozicija ocenjuje da je novi predlog tarifnog sistema za električnu energiju dokaz da su vlada i ministarka Mihajlović slagali javnost kada su u avgustu najavljivali vraćanje jeftinije dnevne tarife.

Liberalno-demokratska partija upozorava da će cena struje umesto toga uskoro biti uvećana po nekoliko osnova, a rezultat će biti to da će građani Srbije ponovo finansirati neefikasnost EPS-a, odbijanje reformi i partijsko upravljanje tim preduzećem.

"Umesto pojevtinjenja za one koji odgovorno troše struju, precizne zaštite najugroženijih i modernizacije upravljanja u EPS-u, vlada kažnjava upravo one koji su i inače najodgovorniji potrošači i traži novo zaduženje za EPS-a. Najveći dužnici EPS-u su neuspešne državne firme, monopolisti i gubitaši koje vlada i dalje štiti, a cenu za to plaćanju oni koji se ponašaju odgovorno i najsiromašnija domaćinstva u zemlji", navodi se u saopštenju LDP-a.

Država, kako navodi ta stranka, namerava da podigne cenu struje u noćnoj tarifi, da smanji granicu za prelazak u crvenu tarifu, za proleće najavljuje i formalno povećanje cene kilovat časa, i istovremeno pokušava da osigura neverovatno zaduženje za EPS-a od skoro 500 miliona evra koje će platiti poreski obveznici.

Izvor
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.14
Srbija | subota 23.02.2013. | 11:49

EPS:Izvoz struje u februaru i martu

Izvor: Tanjug

Beograd -- Elektroprivreda Srbije će u februaru i martu izvesti 700 megavat časova struje, izjavio je vršilac dužnosti generalnog direktora EPS-a Aleksandar Obradović.

"Mi upravo u ovom momentu izvozimo električnu energiju, jer smo imali veoma dobre proizvodne rezultate, dobru hidrologiju i naklonjene vremenske uslove," rekao je Obradović i precizirao da će izvoz u ta dva meseca biti po 350 megavat časova.

On je ocenio da EPS beleži dosta uspeha u trgovini strujom. U toj kompaniji nisu mogli da preciziraju koliki prihod očekuju od izvoza struje, jer je to, kako su istakli, poslovna tajna.

"Držimo naš godišnji plan proizvodnje. Mislim da ćemo ga ispuniti u potpunosti, snabdevanje električnom energijom nije ugroženo, imamo dobru hidrologiju, vremenske prilike su nam išle takođe na ruku ove godine. Tako da ne očekujem nikakve proleme što se tiče proizvodnje," dodao je Obradović.

EPS je da od početka ove godine, od kada je stupila na snagu liberalizacija 10 odsto tržište električne energije za potrošače na visokom naponu, uspeo i da zadrži 95 odsto tog tržišta, naveo je Obradović i dodao da je EPS izgubio samo jednog kupca.

I Vladi Srbije i našim partnerima i građanima Srbije je u interesu da EPS što pre postane bolje organizovana, efikasnija i profitabilna firma.

"Politička poruka nove vlade je veoma jasna - do privatizacije EPS-a neće doći. Ove mere koje planiram da sprovedem su samo podrška toj tezi, jer jak uspešan, profitabilan EPS u takvom slučaju nema ni potrebe za privatizacijom," naglasio je Obradović.

Kada je reč o realizaciji investicija, on je rekao da je plan da do kraja ove godine, u skladu sa potpisanim memorandumima i ugovorima sa partnerima, EPS definiše koji će projekti biti najbliži realizaciji.

"Glavni kriterijum za to će biti profitabilnost projekta, što se tiče EPS-a," istakao je on i dodao da dok se sve analize ne privedu kraju, ne bi hteo da prognozira koji će od planiranih projekata biti realizovani.

Izvor
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.14
EPS pred bankrotom deli 13. platu?

Beograd -- Elektroprivreda Srbije podelila je svojim radnicima po 25.000 dinara u decembru, što im je zapravo 13. plata, piše Kurir.

List prenosi da je tako firma koja duguje milijarde i namerava da se zaduži još 30 milijardi potrošila 800 miliona dinara za 32.000 zaposlenih, čija je prosečna plata 50.000 do 60.000 dinara.

Ova pozajmica posebno čudi, jer je sam direktor EPS-a Aleksandar Obradović nedavno izjavio da će firma bankrotirati ako ne uzme kredit.

Naime, u decembru je bilo izvesno da će manjak u novčanim tokovima EPS-a za tu godinu biti oko 30 milijardi dinara, kao i da će ove godine nedostajati oko 50 miliona dinara. Tada je novo rukovodstvo, kako ovih dana saopštava, odlučilo da se uzme kredit od 30 milijardi dinara.

Ipak, to ih nije sprečilo da podele skoro milijardu dinara svojim radnicima.

"Trebalo je da zaposleni dobiju po 50.000 dinara, ali je odlučeno da im se u decembru da pola, a ostalo u martu. Ovakve pozajmice su redovne u EPS-u, a radnici ih najčešće ne vrate", kaže jedan od radnika EPS-a koji je želeo da ostane anoniman.

U ovoj kompaniji su priznali da je radnicima podeljeno po 25.000 dinara, ali ne kao plata, već kao pozajmica.

"To je isplaćeno svim radnicima u dogovoru sa sindikatom. Ako bude para, drugi deo biće isplaćen u martu, ali to nije garantovano", objasnili su u EPS-u.

Izvor
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 19.0
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.14
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 19.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
EPS - najsladji zalogaj na tanjiru sitnih kolača državnih preduzeća. Svi bi ga rado smazali ali u mraku, kad nestane struja.  Smile
« Poslednja izmena: 10. Mar 2013, 22:38:51 od Arijada »
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 85
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.