Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 85
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: EPS - Drzavni neprijatelj broj 1  (Pročitano 129173 puta)
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Linux
Browser
Safari 534.30
spaliti razoriti dici u vazduh zgaziti
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 369
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 25.0

Magnetno polje izaziva struja. Ja ne znam bas kako funkcionise taj sat, ali ako radi na principu magnetnog polja, ono je svakako srazmerno struji koja prodje kroz njega. Sad je pitanje, da li se i napon meri u da tom trenutku, ili sat racuna snagu na osnovu struje, i pretpostavke da je evektivna vrednost napona 155 V. Ako je ovaj drugi slucaj u pitanju, onda nas pljackaju ko volove svaki mesec, ali ipak mislim da ti uredjaji nekako, direktno mere snagu.

Oni stari analogni uređaji koriste elektromagnet koji okreće disk , a disk okreće brojilo . Brzina okretanja je proporcionalna kvadratu jačine struje (I x I x neke konstante)  . S druge strane , kad je napon niži , niža je i jačina struje ( I = U / R ) , a snaga na uređaju  je takođe proporcionalna kvadratu jačine struje ( P = I x I x R = U * U / R ) .  Prema tome , kad napon padne sa 220 na 180 V , snaga će biti oko 67% nominalne , ali će se i brojilo okretati sporije i zabeležiti 67% potrošnje .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Čuvaj se - pas ujedam!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 1155
Zastava Pozarevac
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 25.0
mob
Samsung neki
Mrzelo me do sad da napisem svoju odiseju sa J-EPS-om ali mi se sad skupila neka snaga.  Smile

Kako sam pomogao EPS

Pre jedno sedam-osam godina mi rikne uklopni sat (ono pored strujomera sto prebacuje sa jeftine na skuplju tarifu - tad jos, kod nas po Srbijama, nije bila uvedena digitalizacija iliti ubrojcavanje po novoSrbskom) i ostane mi strujomer na jeftinijoj tarifi.
Posle cetiri meseca, jer niko u elektrodistribuciji, do tada, nije mogao da primeti da mi strujomer cita samo jeftiniju tarifu, ja sam prijavim kvar i dodju oni i skinu mi i strujomer i uklopni sat (koji su bili moje vlasinistvo jer sam ih sam kupio iako sam platio i prikljucak i sam doveo struju do kuce i sa jos par komsija finansirao i trafo stanicu i dalekovod do iste) i postave neko jednotarifno praistorijsko cudo "dok u njihovoj bazdarnici-servisu ne urvrde sta se pokvarilo sa mojom opremom (koju sam im ja obezbedio da bi oni mogli da mi izmere i naplate svoju uslugu)".
Posle mesec dana mi dolazi lik iz Elektrodistribucije i kaze mi da je moje brojilo "crklo" (valjda i jedno i drugo) ali da nije problem jer ce mi oni, velikodusno, ostaviti na koriscenje onu njihovu krntiju, od sto godina, na koriscenje dok ja ne kupim novo brojilo.
Dolazi meni racun za sledeci mesec, ali uvecan za razliku za celokupnu cetvoromesecnu potrosnju na skuplju tarifu (posto trosim oko sto evra mesecno to je bio iznos u vrednosti od skoro dva moja mesecna racuna).
Ja poludim, zovem majmune, i oni mi kazu da je doslo do ''greske'' u obracunu i da ce to da mi isprave na sledecem racunu. Reko ja, budala, ozbiljna je to firma - uradice.
Doso racun za sledeci mesec i mene strefi slog.
Na racunu za novembar (dok sam ''radio'' na jeftinu struju) ukupan dug je bio oko 7.000 dinara.
Na racunu za decembar (kad su me ''apdejtovali'' na skuplju tarifu) dug je bio 10.000 (7.000 za novembar plus 13.000 ''apdejt'' minus - ja budala platio 10.000 da me ne vode u dug).
Na racunu za januar  Smile  Smile 100.000  Smile  Smile i slovima - sto hiljada dinara!!!

Odma rade telefoni i cuda i muda i dodjose dvojica iz EPS-a i gledaju i ne veruju da je brojilo moglo da ocita toliko kilovata za jedan mesec.
Kazu - nema problema - to je ocigledan kvar na brojilu - dolazimo posle podne da zamenimo brojilo a dug ce vam, na sledecem, racunu biti storniran.
Ja, budala, majmun, idiot, degen, nedojebana stoka (nepotrebno precrtati) opet poverujem, smatrajuci da je svakom normalnom jasno, da toliku struju ne moze da potrosi omanja fabrika, da ce sve da bude u redu.
Na racunu za februar stoji lepa cifra od ''samo'' 120.000 propalih srpskih para!
Uracunali mi, majmuni, osim duga i potrosnje za februar jos i dve zamene brojila!?

Vidim ja da je vrag odneo salu i pokupim one papire sto sam imao i pravo u Pozarevac.
Upao sam, besan kao ris, oni me smirili, objasnili da je, ocigledno, u pitanju greska, i poslali natrag u Malo Crnice (jer mi je tu ''centrala'') da dogovorim otpis ovog ''duga''.
Stigao sam ja tamo, jedan dedica ''pred smrt'' radi na obracunima, uspeo ja da mu objasnim, nekako, o cemu se radi, uporedili ''knjigovodstvo'' i utvrdili da je nemoguce da potrosnja jednog domacinstva skoci od 7.000 do 90.000 za mesec dana, konstantovali (posle pet - sest njegovih poziva u ''centralu'' u Pozarevcu) da racun mora da se umanji, i ja otisao kuci srecan i zadovoljan.
Na racunu za mart osta ''samo'' 110.000 dinara.
Odbili mi ono za skuplju tarifu ali ostalo onih 90.000 i kamate i potrosnja za februar (koju nisam platio jer sam smatrao da vec u pretplati).

Smirim se nekako, sednem u kola, odem do onog cice (nije jos crko - crko dabogda) i on mi kaze da dug nije otpisan jer mu je iz servisa-bazdarnice u Pozarevcu stigla potvrda da je strujomer (ona krntija koju su mi postavili posto su mi ukrali moj) ispravan i da mi je otpisan samo onaj deo koji je bio razlika izmedju skuplje i jeftine tarife.
Otisao posle u Pozarevac a oni me gledaju ko krava mrtvo tele, kazu - vidimo mi da tu nesto nije u redu, ali ako bazdarnica kaze da je ispravan za nas si ti potrosio tu struju - mozes da nas tuzis - ali ako nas tuzis, em sto prvo odmah moras da platis dug da ti ne bi iskljucili struju, em sto ce to da traje godinama, em sto ces, verovatno, da izgubis, a onda ce sudski troskovi da ti dodju vise nego sto si dugovao, a cak i da nas dobijes na sudu - dobices samo otpis onog dela koji si nam platio vise i ni cvonjka.

Ja se lepo saberem, pitam dva-tri advokata, vidim da sam u toj prici ''donji'', oteram samog sebe u pizdu materinu, isteram kravu iz stale da platim struju koju nisam potrosio, isteram i tele da kupim novi strujomer i uklopni sat, i sve u redu.

E tako sam ja pomogao Elektro Privredu Srbije.
Mamu li im jebem.
IP sačuvana
social share
Kažu da je život kao jednosmerna ulica, moj nekako više liči na kružni tok.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 25.0
mob
LG Frizider
Brate.............6 nacelnika da lisis zivota neki limit do koje bih ti uvazio amnestiju.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Linux
Browser
Safari 534.30
nije to nista, to je mala cifra.. cifrica  Smile
i nije samo eps drzavni neprijatelj, jer oni su banditi koje podrzava pravosudje

znas kako je cool kad ti se neko bespravno useli u stan, napravi racune za struju 10 000 € , ti se tuzis 13 godina da dokazes da je tvoje i dobijes spor i srpsko pravosudje kaze da ti kao vlasik to ipak ima da platis  Smile 
srecom, totalno me ne dotice sta kaze srpsko pravosudje  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 25.0
mob
LG Frizider
Mene su drndali oko kamate. Naravno ni dinar mi nije umanjen ili oprosten iako kako koji politicar dodje najavljuje reviziju EPS dugova. Bukvalno sam im platio duplo onoga sto sam dugovao. Ucene pred praznike iskljucenjem da ne pominjem.

I sad sam na nuli. Posle jebenih ko zna koliko godina. Mrs u picku materinu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Čuvaj se - pas ujedam!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 1155
Zastava Pozarevac
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 25.0
mob
Samsung neki
Ej, makar mi je, zbog volje da procitate ovoliki post, lakse.
Zaboleli me prsti od kucanja i glava od prisecanja.
IP sačuvana
social share
Kažu da je život kao jednosmerna ulica, moj nekako više liči na kružni tok.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Chrome 31.0.1650.57
nego jel kažu kaće ona dva sata jeftinije dnevne tarife ?
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 25.0
@zille
Ti si jos dobro i prosao, da ti ja ne pricam sta rade mojoj kevi.  Ja drugi dan posto budem sleteo, ima da im jebem majku majcinu.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows 7
Browser
Chrome 31.0.1650.57
hh Smile

evo ih smradovi cim malo zahladnilo ode napon na 180v i naravno na tom naponu za isti efekat 30% veca potrosnja

Koliko znam, ploca na satu se pri manjem naponu sporije okrece jer je magnetno polje naravno slabije nego na 220V  Smile
Magnetno polje izaziva struja. Ja ne znam bas kako funkcionise taj sat, ali ako radi na principu magnetnog polja, ono je svakako srazmerno struji koja prodje kroz njega. Sad je pitanje, da li se i napon meri u da tom trenutku, ili sat racuna snagu na osnovu struje, i pretpostavke da je evektivna vrednost napona 155 V. Ako je ovaj drugi slucaj u pitanju, onda nas pljackaju ko volove svaki mesec, ali ipak mislim da ti uredjaji nekako, direktno mere snagu.

poenta je u tome sto uredjaj projektovan za 230 v nemoze da recimo na 180v radi adekvatno tj svaki grejac  efektivno proizvodi manje toplote od one na 230v za isti utrosak efektivno
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 85
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.