Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 08. Sep 2025, 03:59:17
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 12 13 15 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Đelić: Izvoz isti kao u XV veku  (Pročitano 30202 puta)
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
Citat
A u tu tvoju teoriju da su za vreme Miloševića te iste cigare koštale 0,04 evra ne verujem.

to nije teorija vec stanje kakvo je bilo tada...ja sam ga prozivljavao i znam...a da li ti verujes ili ne...iskreno me zabole Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

In the Beginning was the Command Line

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6758
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
Samsung Galaxy IIs
Citat
Neki vole da ističu da su stvari kao "hleb, struja, telefon bile 10 puta jeftinije" pre 5. oktobra

Bio je hleb jefitinij, ali ga tu i tamo nije bilo. Bila je struja jeftinija, ali je tu i tamo nije bilo jer se elektroenergetski sistem raspadao. Za održavanje EPS-a potrebna je lova i to mnogo love, a većina potrebnih delova se nabavlja iz inostranstva.

Citat
neće narod da radi, svi hoće da budu neki PRovi, develop menadžeri, sve samo da se ne znoji bulja i izigrava neka elita i bogatstvo.

To je tipična bolest, vezana za ovu zemlju. Svi su fency svi žive luksuzno, a odakle dolazi lova ?

Citat
Danas klinci cepaju peugeote, fiate, reno-e, pa se ja pitam odakle to

Oderu roditelje, prodaju očevinu/dedovinu na selu.
IP sačuvana
social share
Vi mora da ste od baba culi o kuratosti Rusa, cim ih ne vadite iz usta...

Sumnjivo je to...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
Nokia 6230
Citat
Plate ili primanja ili lova od muvanja, sitnim svercom ili bilo sta je bilo skorz na sivoj ekonomiji.

tacno...i vlast je to tad precutno odobravala....dosta ljudi bi garantovano crklo od gladi da se nije koja marka mogla izvuci na trange frange... Smile

ali ja nikad necu ustvrditi da su milosevic,baba jula ili udbaski popovi JEDINI krivci za to....zar stvarno mislis da ljudi ovde ne bi voleli da zive kao u svedskoj ili norveskoj i da imaju izvesnost buducnosti bez obzira na politicku ili bilo koju drugu pripadnost?

svako se tada snalazio kako je znao i umeo...ti si drzao glavu u furuni,neko je valjao devize a neko je vukao benzin iz rumunije....da si dosao kod mene 93 i da si upalio upaljac u centru odletelo bi pola vojvodine u vazduh Smile

niko nije voleo tadsnji nacin zivota ali se moralo nekako ziveti...nikoga ne osudjujem zbog toga

glavno pitanje je:a sta se to toliko na bolje promenilo sada u odnosu na onda?
ne zaboravi...danasnji vlastodrsci su isto toliko na vlati koliko je bio i milosevic...cak su u zadnje vreme u vlast pozvali i miloseviceve pulene da im asistiraju Smile
Ti si ili nedokazan ili ne citas sta ja pisem?
Ovi ljudi, koji su dosli posle petog oktobra, vode istu politiku koju je vodio Sloba.
U izmenjenim uslovima.Njihova zelja da postanemo pusto ostrvo u evropi, se polako ostvaruje.
Izmenjeni uslovi su: ne ratuje se vise, jer bukvalno nema sa kim izuzev izmedju nas.
Pod pritiskom onih koji nam daju pare na cuclu, su nesto vratili u normalne tokove, neku nazovi prizvodnju smislili i vode istu politiku.
Pitas me zasto? Zato sto nisu u stanju, ne znaju, ne mogu. Ostvariti radno mesto je veoma teska stvar.
Ostvariti radno mesto sa strvinom koja nece, ne moze, ne zna da radi je deset puta teze.
Od javnosti se kriju milion stvari:
Beli Shenghen, zavisi od nas, ne od njih.
SAtrane investicije zavise od nas, ne od njih, od nivoa razvoja samouprave. Tu pogledaj malo kako Dinkic ide u Fiat i razgovara sa pomocnicima direktora. Kod kojeg je on ministra bio? Zasto? Zato sto bi trebalo isklucivo direktor Zastave da vodi te pregovore.
Trece, dobio si od fiata liniju da sklapas neka vozila koja ce ti koristit za internu upotrebu, a ne da osvajas Rusiju Fiatom.
Cetvrto nemas sredjene katastarske knjige, zemljisne itd. Bilo ko dodje, boji se da ce mu sutra doci gazda zemlje i kaze: sikter bre.
Peto, zavisis od para koje su odnesene od srpskih mocnika napolju(ja to nazivam srpkom Moskvom). Izvuku li oni pare iz banaka, imas bankrot za pola sata.
MMF ti trazi samo da manje zhderes, ne u pogledu hrane, nego u pogledu nepotrebnih troskova drzave u administraciji. A sve je to povezano.
Mi idemo krupnim koracima ka Enver Hodzinoj Albaniji. Naravno u izmenjenim uslovima.
Smisljena politika. Drzi balvana tupog, da ne vidi nista i pusti da uzimamo od zapada.
Sta ti mislis odakle one savremene privatne klinike? To je sve humanitarna milostinja, koju su smicalicama dodelili svojim ljudima. Zadji malo u dubinu pljacke i korupcije. Nije onaj doca korumpiran sto uzme 100 evra. On je samo gladan. Korumpiran je vrh koji to radi.
Konacno: isto kao i pre, politika bez strategije, zivot na cuclu, maksimalan profit i daj Boze bankrostvo, jer ce opet da se bogatimo na Human Aid.
nemas ljude od nacionalne odgovornosti. Mozda izuzev mene Smile Smile Smile, jer nacionalna odgovornost ne podrazumeva da ga milkis po glavi i da mu das pape. Nacionalna odgovornost znaci: korbach, tor, bodljikava zica, po potrebi odzak.
« Poslednja izmena: 15. Mar 2009, 16:20:13 od shkorpion »
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
Citat
Nije onaj doca korumpiran sto uzme 100 evra. On je samo gladan.

nemas ti pojma...jednostavno ne znas ko je eugen slavik ali ga ja znam...iz istog smo mesta...taj ne da je gladan vec moze da kupi tebe i celu tvoju ulicu...ako ne i celo pancevo Smile
njegov cale je bio apotekar u mom mestu...imao je vise zlatnih zuba nego sto ti imas gaca Smile

Citat
nemas ljude od nacionalne odgovornosti. Mozda izuzev mene

Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
Nokia 6230
Citat
Nije onaj doca korumpiran sto uzme 100 evra. On je samo gladan.

nemas ti pojma...jednostavno ne znas ko je eugen slavik ali ga ja znam...iz istog smo mesta...taj ne da je gladan vec moze da kupi tebe i celu tvoju ulicu...ako ne i celo pancevo Smile
njegov cale je bio apotekar u mom mestu...imao je vise zlatnih zuba nego sto ti imas gaca Smile

Citat
nemas ljude od nacionalne odgovornosti. Mozda izuzev mene

Smile Smile Smile
Ma sve je to u redu, ali misliti da je to izvor korupcije, je najveca greska.
Bre mrgec, sitni korpucionasi, zarade na jucerasnjoj ili prekjucerasnjem fakturisanju miliona tona nafte, na 2 centa po litru.Kazem sitni, jer krupni zaradjuju na marzhe, od po 30%, jer mu ovaj u Beogradu da tu povlasticu da kupuje.Ti placas dnevno tu korupciju na svakoj kupljenoj litri.A za to zeleno svetlo daju samo izabrani. Sada ti je malo janije, zasto je Velju udario shlog i otpada mu glava deo po deo.Ne smeta njemu Rasimovi geni, jer imaju isti genetski kod. Smile Smile Smile
Pa znas i sam, onu bedu sto si zaradjivao na benzin kako je slatka bila uz sve muke koje si prolazio.
Prespavas dan dva u kolima na granici, dok docekas da Milos Vlajic bude dezuran sa Rumunske strane. Smile Smile Smile Smile Smile
A to ti je pola tone ili koliko si nosio. Ili nisi mozda preko Vrsca, nego preko Crnje. Da ti ne kazem i ostale 'Rumune'. Smile
« Poslednja izmena: 16. Mar 2009, 18:00:49 od shkorpion »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.18
mob
Apple 15
Neiskorišćena mogućnost izvoza u Evropsku uniju
Hrana jedini izvozni adut Srbije
Autor: Verica Dragić | 16.03.2009. - 05:00

Poljoprivreda ostaje jedina šansa Srbije da smanji ukupan pad proizvodnje. Standardno loš izvoz može se poboljšati prodajom prehrambenih proizvoda na inostranim tržištima, međutim, zakonska regulativa još nije dovoljno usaglašena sa pravilima EU. Dobijene povoljnosti u izvozu agrarnih proizvoda, kao što su meso i šećer, Srbija ne koristi zbog loše organizacije u sopstvenom dvorištu, a koliko bi to značilo u uslovima velike ekonomske krize ne treba posebno objašnjavati.

Statistika ukazuje da je u Srbiji na prvom mestu po izvozu industrija osnovnih metala, a odmah za njom industrija prehrambenih proizvoda. Međutim, koliko se u oblasti osnovnih metala izvozi, toliko se i uvozi pa se s pravom može reći da najveći izvoz ostvaruje prehrambena proizvodnja.
- Poljoprivreda ostaje jedina šansa da se smanji ili potpuno prekine ukupan pad BDP u Srbiji - izjavio je Svetozar Krstić iz Privredne komore Beograda na seminaru „Prehrambena industrija i tržište EU - mogućnost za srpsku privredu” koji je nedavno održan u Beogradu.
Đorđo Boseti Karkano, menadžer Asocijacije proizvođača hrane i pića EU (CIAA), podsetio je da ekonomska kriza nije mnogo uticala na prehrambenu industriju i da stoga Srbija može izvozom u EU očekivati finansijski uspeh.
- Ima promena u ponašanju potrošača. Ljudi više mnogo ne idu u restorane, biraju jeftiniju hranu, ali su količine koje se kupuju ostale iste. U ovom sektoru nema porasta, ali nema ni pada, što je veoma dobro - rekao je Karkano.
Da bi hranu iz Srbije plasirali na tržište EU mora se zadovoljiti visoki standard EU. U namirnicama ne sme biti nedeklarisanih alergena i mora se dati precizna specifikacija svih sastojaka koji mogu uticati negativno na ljudsko zdravlje. Pošiljke moraju biti unapred najavljene i prijavljene na graničnim kontrolnim punktovima, sa svim sertifikatima, a proizvodi moraju poticati iz odobrenih zemalja i ustanova. Međutim, ovu proceduru trebalo bi da olakša zakonska regulativa koju Srbija još uvek nema.
Branislav Raketić, savetnik za bezbednost hrane Ministarstva poljoprivrede, kaže da će Srbija uskoro doneti zakon o bezbednosti hrane, usaglašen sa regulativom EU.
- Zakon će naložiti formiranje stručnog saveta za bezbednost hrane. Pripremićemo vodiče, imaćemo regionalni centar, ali je bitno reći da sertifikacija prema HACCP (Hazard analysis and critical control point) nije obavezna već dobrovoljna. Zakonska obaveza proizvođača biće da implementiraju sistem samokontrole u proizvodnji. Srbija ima potencijal, ali moramo apsolutno da ispunimo kriterijum bezbednosti hrane - upozorava Raketić. On napominje da svi proizvodi moraju imati geografsko poreklo i da Ministarstvo poljoprivrede apeluje da Zakon o geografskom poreklu pređe u njegovu nadležnost.
Stručnjaci Asocijacije proizvođača hrane i pića EU (CIAA) predstavili su okupljenim privrednicima pravila i mogućnosti prodaje naših proizvoda na njihovim tržištima. Svi oni tvrde da su vrata njihovih zemalja otvorena za srpsku prehranu, ali da moramo da rešimo probleme zakonske regulative i podignemo pojedinačnu odgovornost svih učesnika u tom lancu.
Miodrag Veselin iz Privredne komore Beograda kaže za „Blic” da Srbija ima dovoljno prehrambenih proizvoda kojima može da konkuriše na tržišta EU, ali da većeg obima izvoza nema zbog naših unutrašnjih problema.

- Na prvom mestu je izvoz telećeg i junećeg mesa, tzv. bebi bif. Imamo dozvolu za izvoz 8.700 tona godišnje tog mesa, ali jedva ostvarimo 2.000 tona. Problem je postići tu proizvodnju. Na drugom mestu je šećer. Ali ni tu ne dostižemo kvotu od 180.000 tona godišnjeg izvoza šećera jer šećerane ne mogu da ugovore proizvodnju šećerne repe na veće količine. Na trećem mestu je semenska roba zemunskih i novosadskih instituta - kaže Veselin.
Voće je takođe veoma traženo u EU, ali je problem njegov kvalitet i bezbednost u Srbiji. Zapravo, posedi proizvođača su usitnjeni, a proizvodnja je neujednačena. Šansu za veliki izvoz pruža i sveže povrće, ali srpska privreda ima poteškoća da ono zaista bude sveže kada ga izveze. Kvotu vina od 63.000 hektolitara takođe ne možemo da ispunimo jer nemamo grožđa. Potencijala ima i u proizvodnji mleka.
Milan Prostran, sekretar udruženja za agrar Privredne komore Srbije, kaže za „Blic” da za ispunjavanje kvota treba imati dovoljno investicija koje manjkaju našim proizvođačima.
- Nema vinograda. Imamo šest klanica koje mogu da izvoze to meso u EU, ali nema teladi i junadi. Specijalnih hladnjača za izvoz svežeg voća i povrća imamo dve ili tri, a to je nedovoljno. Za jagodičasto voće treba imati specijalna vozila. Mnoge su nam proizvodnje propale. Treba ohrabriti i male i velike proizvođače, a za to treba novca. I vremena. Muka je u Srbiji, ali dobro se snalazimo u odnosu na pare koje imamo - objašnjava Prostran.
A kada jednom osvoji strana tržišta, Srbija će morati da vodi računa o zaključku evropskih stručnjaka: „Da biste izgradili poverenje potrebne su godine, a za njegovo uništenje nije potreban dokaz, dovoljna je - sumnja.”

Donga: Sve kreće od primarnog proizvođača
Dario Donga, italijanski stručnjak za bezbednost i kvalitet hrane, podsetio je srpske privrednike da su primarni proizvođači prvi odgovorni za proizvod.
- Odatle počinje odgovornost, ali i ostali u lancu moraju da obezbede zdrave uslove. Hrana koja može ući u EU nije samo ona koja vas neće otrovati, već i ona koja ne stvara bilo kakve drugačije efekte u pogoršanju zdravlja. Recimo, kod ribe treba obratiti pažnju na koncentraciju teških metala i njihov uticaj na potomstvo. Zato je jedan od uslova i ispitivanje genotoksičnosti supstanci. Zatim, alergeni u hrani. Oni se moraju navesti na deklaraciji. Treća stvar su bilo koji drugi razlozi koji bi smetali bezbednosti hrane. Isto je i sa stočnom hranom koja može da sadrži, recimo, melamin čiji nam je loš uticaj na goveda već poznat - objasnio je Donga. On savetuje proizvođače da registruju svaku fazu proizvodnje, jer im to može pomoći u slučaju mogućeg incidenta.

LSV: Pravilnici o kvalitetu stari više od 30 godina
Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) ocenila je juče da bi što pre trebalo da bude usvojen novi zakon o bezbednosti hrane, kako bi se uveo red na tržištu i građani poštedeli proizvoda opasnih po zdravlje.
U saopštenju povodom 15. marta Međunarodnog dana zaštite potrošača, LSV je upozorio da još nisu definisani procedura, kvalitet i standardi koje su uvoznici dužni da ispune.
Ta stranka podsetila je da su pravilnici o kvalitetu proizvoda stari više od 30 godina i pozvala nadležne da što pre počnu usaglašavanje domaćih propisa s propisima Evropske unije.

Šta treba promeniti u prehrambenoj industriji

Abeceda kvaliteta hrane EU:
bezbednost
higijena
kontrola

vino
povećati broj vinograda

povrće
obezbediti hladnjače i adekvatan prevoz

voće
nabaviti specijalne hladnjače i vozila, povezati „usitnjene” proizvođače

šećer
ugovoriti veću proizvodnju šećerne repe

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
Nokia 6230
@Anea
Bas lepo si ovo postavila. Ima tu istine ali, ali, ali
Neka oni nas ne uce sta je hrana. Navikli celu svoju populaciju u EU da jede plastiku sa aditivom g*na i nazivaju to hrana5.To njihovo lepo meso, prelepe boje, kada ga ostavis na sobnu temperaturu smrdi gore od crkotine.
Iz mleka i mlecnih proizvoda su dusu izvadili a jaje ne znaju sta je.
Kod nas su poceli da im titraju standarde pa sada od ovog hibridnog kukuruza ne mozes jedan posten kacamak napraviti.

Ali zato, znaju da prodaju po 15 funti kilo Velske jagnjetine, sto ti je pandan nasem Pesterskom jagnjetu.
Ne sporim da treba sredinu ocititi, svakako, narocito reke, ali nemamo mi neku beliku industriju da smo to mogli zagaditi u nekoj alarmantnoj meri. Fabrike kraj reka moraju da menjaaju usis na potiss i tako vodu koju usisava, mora da je precisti hoces neces. Takodje tu su i kazne ne novcane, nego zatvaranja fabrike bez ikakvog razmisljanja, kada ce radnicima da isplate markice, regrese i tople obroke.
Nasa sansa jeste poljoprivreda gde trebas iskoristiti u prvom redu energiju, a to je pravljenje etanola, biodizela i metanola, iskljucivo za poljoprivrednu logistiku. Dakle da ne zavise cene od uvoznih energenata.
Probam nesto naivno da uradim, ali posle stanem pa mislim se za koga dodjavola? Samo gubim vreme.
http://futureenergyevolution.com/SEA/ethanol.php
Mi  od poljoprivrednog otpada mozemo resiti svoje energetske probleme na selu, a to je 50% stanovnistva ove zemlje. I vise. Onda bi se sve isplatilo.
Ali partizanska kopilad u gradovima ceka burek, Kurir i pivo.A to su glasovi. Onda je resenje mnogo lakse, MMF pozajmica, Putinova slika pa dokle ide.

Sve tehnologije za takav jedan poduhvat su postojece ovde kod nas.Sve se moze uraditi za dve do tri godina, za pet godina da pevas. ali, ali ali  Smile Smile Smile
« Poslednja izmena: 17. Mar 2009, 13:22:47 od shkorpion »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

sha nagba imuru

Zodijak
Pol
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
da 50% stanovnika zivi na selu nema sanse  Smile
IP sačuvana
social share
I'm a man of wealth and taste.   
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
Nokia 6230
da 50% stanovnika zivi na selu nema sanse  Smile
A koliko mislis da zivi? Srbija je ruralna zemlja. Nemam statistiku ali ja mislim da ima taj odnos.
A i nasa dichna radnicka klasa, kada ponestane love od prodaje gaca od cega ce da zivi? Vec odavno radnicka klasa ide u obliznjim selima pa pokrade seljaku sve sto je posejao. Kada bude usvojen adekvatan zakon o zastiti svojine i kada ce puska da pocne da radi, naterace ga nevolja da savije grbacu.
Od cega ce da placa struju kada bude privatizovano? Mislis da ce neko da mu kupuje markicu kada bude gsp privatizovan? Ili mislis da kada budes bankrot neces privatizovati? Prodaces za bud zasta kao i sve ostalo, da jos malo papas za djabaka. Sta je 2 milijarde? Dva meseca zhdranja. Gradovi imaju 30% nepotrebnog sljama, kupi kilo srptva na kalenicu i trazi gde da se izivljava, a kurtoni i svinjari ga podrzavaju jer im treba glas.
Sto pre ocistis taj sljam to bolje po drzavu. Ako ga ne ocistis ti, ocistice ga drugi. Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.18
mob
Apple 15
Citat
Ne sporim da treba sredinu ocititi, svakako, narocito reke, ali nemamo mi neku beliku industriju da smo to mogli zagaditi u nekoj alarmantnoj meri.

O, da imali smo... posebno tesku... nepotrebno je razvijana teska industrija iako nismo imali dovoljno prirodnih resursa...
A tu je i preterana upotreba hemikalija...
Za mene je jako porazavajuci podatak da u nekim seceranama vec godinama nije upaljena visoka pec (ako cemo iskreno, slicno je i u Hrvatskoj), a da je prinos... pazi sad... sljive po hektaru veci u Sloveniji nego u Srbiji...

Srpski domacini koji se bave proizvodnjom voca uglavnom se vode logikom "krknes u zemlju i streses u leto\jesen"... a nije tako... mora da se podrezuje, mora da se neguje... ne samo da se poprska i strese...

A voce i povrce iz bio vrta je vise puta skuplje od ovog hemijski tretiranog... Smiley
Na srecu... mi imamo dosta potencijala i zagadjenja je mnogo lakse ukloniti nego npr. u Engleskoj ili Nemackoj...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 12 13 15 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 08. Sep 2025, 03:59:17
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.