Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 09. Sep 2025, 08:31:16
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Đelić: Izvoz isti kao u XV veku  (Pročitano 30220 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1585
Zastava Kruševac
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
Nokia N93
Možeš da računaš i kao 6 godina adđ, tj after death od Đinđić, suština je ista. Mrsiš sa 5 puta većim BDPom.
Dobro, mi "luzeri" smo bezveze, al ne vidim da vi pametni postižete neke rezultate, sem što ste dobri u trošenju nezarađenog novca. Kontam ovu priču da Srbija pravi Volvo recimo, al u državi koja se ne ističe bukvalno ni u čemu pričati o luzerima je  Smile

Kako se ne ističimo, a naši slavni presveti sportisti? Čavke, Ana, Džej Džej Smile
IP sačuvana
social share
Edit by Belgrade: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
Nokia 6230
Možeš da računaš i kao 6 godina adđ, tj after death od Đinđić, suština je ista. Mrsiš sa 5 puta većim BDPom.
Dobro, mi "luzeri" smo bezveze, al ne vidim da vi pametni postižete neke rezultate, sem što ste dobri u trošenju nezarađenog novca. Kontam ovu priču da Srbija pravi Volvo recimo, al u državi koja se ne ističe bukvalno ni u čemu pričati o luzerima je  Smile

Kako se ne ističimo, a naši slavni presveti sportisti? Čavke, Ana, Džej Džej Smile
Oni su pametna deca i drze pare u Monte Karlu. Jeste zastava srpska, ali su ucinili da poprave imidz i nacije i drzave daleko vise od mnooooogih istorijskih licnosti. Uz to, da su cekali na drzavu da se afirmisu, danas bi prodavali klecke na Kalenicu. Smile Smile Smile
Ipak znaju oni dobro sta sve partizani mogu, pa su lepo svoje pare sklonili gde treba.

Au kada se -partizani dovate tudje ustedjevine. Korov vise ne raste.Samo probaj posl da trazis svoje pare, petokolonasu jedan, ustaso, izdajico roda. Smile Smile Smile
« Poslednja izmena: 15. Mar 2009, 10:43:27 od shkorpion »
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
Citat
Plate su povećane 20 puta, a usled poskupljenja tih par stvari koje si naveo, može se reći da standard nije povećan 20 puta već samo 17.

hmmmm,....gresis sinak....

evo ti jedan primer......

uzecu u razmatranje cenu paklice cigareta....1999 godine paklica lm je kostala 5 dinara dok je moja plata tada bila 2000 dinara...u prevodu-za mesecnu platu sam mogao kupiti 400 paklica cigareta(i vise nego dovoljno za ovaj moj porok Smile)
godine 2009 paklica lm kosta 100 dinara a moja plata je 20.000 dinara....u prevodu 200 paklica cigareta mesecno(i ovo je dovoljno ali ipak manje od 400 Smile)

razumem da je drzava resila da narod smanji sa ovom losom navikom i to je ok ali ovakvo poredjenje moze da se izvede za bilo koji proizvod

sigurno je da je sad dosta bolje nego onda u dosta segmenata zivota ali govoriti o povecanja standarda od 17 puta je smesno...statisticki mozda ali u praksi to ne pije vodu
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
Nokia 6230
Citat
Plate su povećane 20 puta, a usled poskupljenja tih par stvari koje si naveo, može se reći da standard nije povećan 20 puta već samo 17.

hmmmm,....gresis sinak....

evo ti jedan primer......

uzecu u razmatranje cenu paklice cigareta....1999 godine paklica lm je kostala 5 dinara dok je moja plata tada bila 2000 dinara...u prevodu-za mesecnu platu sam mogao kupiti 400 paklica cigareta(i vise nego dovoljno za ovaj moj porok Smile)
godine 2009 paklica lm kosta 100 dinara a moja plata je 20.000 dinara....u prevodu 200 paklica cigareta mesecno(i ovo je dovoljno ali ipak manje od 400 Smile)

razumem da je drzava resila da narod smanji sa ovom losom navikom i to je ok ali ovakvo poredjenje moze da se izvede za bilo koji proizvod

sigurno je da je sad dosta bolje nego onda u dosta segmenata zivota ali govoriti o povecanja standarda od 17 puta je smesno...statisticki mozda ali u praksi to ne pije vodu
Plate ili primanja ili lova od muvanja, sitnim svercom ili bilo sta je bilo skorz na sivoj ekonomiji. Sta to znaci? Nijedan dinar se ne ulaze u obdanista, bolnice, prosvetu, infrastrukturu.Nijedan dinar se ne ulaze u razvoj, u nove masine itd. Jednom recju jedes samog sebe. Kasnije (danas) se rezultati vide.
Najveci problem je bio drustvena preduzeca. Mogao si da aktiviras skoro sve, ali sa pravim investitorima, programima i narocito sa ljudima koji znaju da rade. E to radnicke strvine nisu dale ni po koju cenu. Ni po cenu da sve istrune kao sada.Njima je trebala plata, regres, topli obrok, markica i da mu javis kada da dodje po platu, jer ce markicu odmah prodati na Kalenicu.
Pa su onda umesni ljudi, iz jula to lepo spakovali i za cas si ostao bez icega. Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
Citat
Plate ili primanja ili lova od muvanja, sitnim svercom ili bilo sta je bilo skorz na sivoj ekonomiji.

tacno...i vlast je to tad precutno odobravala....dosta ljudi bi garantovano crklo od gladi da se nije koja marka mogla izvuci na trange frange... Smile

ali ja nikad necu ustvrditi da su milosevic,baba jula ili udbaski popovi JEDINI krivci za to....zar stvarno mislis da ljudi ovde ne bi voleli da zive kao u svedskoj ili norveskoj i da imaju izvesnost buducnosti bez obzira na politicku ili bilo koju drugu pripadnost?

svako se tada snalazio kako je znao i umeo...ti si drzao glavu u furuni,neko je valjao devize a neko je vukao benzin iz rumunije....da si dosao kod mene 93 i da si upalio upaljac u centru odletelo bi pola vojvodine u vazduh Smile

niko nije voleo tadsnji nacin zivota ali se moralo nekako ziveti...nikoga ne osudjujem zbog toga

glavno pitanje je:a sta se to toliko na bolje promenilo sada u odnosu na onda?
ne zaboravi...danasnji vlastodrsci su isto toliko na vlati koliko je bio i milosevic...cak su u zadnje vreme u vlast pozvali i miloseviceve pulene da im asistiraju Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02

Koje zasluge imamo ti, ja i država Srbija za njihove uspehe? Uložili klinci rad, njihovi roditelji lovu i oni postali to što su postali. Njima svaka čast što igraju za Srbiju, al bato sa njihovim uspehom država nema ništa. Za Čavića ovo posebno važi. Nema Beograd adekvatan bazen za plivanje. Kad je uzeo srebro, odma dolaze političari na slikanje, nude stanove, trista čuda ... posle je valjda neko skontao da stan može i da se da švalerki ili rođaku, jebeš Čavića.
Mora da se napravi ambijent u društvu, gde ima mesta za sport i da se čupaju talentovana deca iz svakog budžaka da se bave sportom. Sve ozbiljne države se ubiše oko toga da imaju što bolje sportiste, a to nije bez veze. Koliko država "stiže" da razvija sport, toliko je posla i napravila. I Tito je to znao, pa si zato imao Dražena, Praju, Piksija, Nenada Stekića. Pogledaj medalje u vaterpolu, košarci i odbojci, sve su te igrače iskopali kao klince u tom Titinom sistemu. Kako su počeli da stižu "talenti" poslednjih 20 godna, tako sve redovnije pušimo u sportovima u kojima smo bili velesila. To je odma znak da se stavi prst na čelo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1585
Zastava Kruševac
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
Nokia N93
Normalno da su sami ulagali u svoju karijeru,. Ne razumem tvoju poentu, da li bi po tebi Srbija trebalo da ulaže pare u treninge i putovanja nekog mladog sporiste, da bi on širio pozitivnu sliku Srbije po svetu? Za mnogo bitnije stvari nemamo pare a kamoli da ulažemo u karijere nekih pojedinaca Smile
IP sačuvana
social share
Edit by Belgrade: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1223
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Apple iPhone 5
Možeš da računaš i kao 6 godina adđ, tj after death od Đinđić, suština je ista.
Kakav sad Đinđić, on je potpuno nebitan. Ako je sad BDP 87 milijardi $, procena da je to 5 puta više od 2000. je sasvim razumna. Ali svakako govorimo o povećanju otkad su na vlast došli "lopovi."

Citat
trošenju nezarađenog novca.
A što niste vi u devedesetim napravili situaciju da se "troši nezarađen novac," pretpostavljam da bi građani to preferirali umesto razgrabljivanja hleba koji deli organizacija "Spona."

Vi ste, kao, u svakom momentu mogli da dovedete do ekspanzije u trajanju od 8 godina, ali eto niste hteli da se ispucavate, pošto ste tako fiskalno odgovorni? Ja, ja natürlich...

uzecu u razmatranje cenu paklice cigareta....1999 godine paklica lm je kostala 5 dinara dok je moja plata tada bila 2000 dinara...u prevodu-za mesecnu platu sam mogao kupiti 400 paklica cigareta
godine 2009 paklica lm kosta 100 dinara a moja plata je 20.000 dinara....u prevodu 200 paklica cigareta mesecno
Ako te cigarete koštaju otprilike 1 euro kao što kažeš,
onda ih se više može kupiti za sadašnju platu od €350, nego za nekadašnju od €25.

A u tu tvoju teoriju da su za vreme Miloševića te iste cigare koštale 0,04 evra ne verujem.

Jer jedini način da se mnogostruko manjom platom kupi 2 puta više artikala, je taj da cena bude 20+ puta niža.

A L&M cigarete je proizvodila Altria grupa, i naravno da ih neće prodavati po 25 puta nižoj ceni u čast Mire Marković.

Citat
ali ovakvo poredjenje moze da se izvede za bilo koji proizvod
Ne može da se izvede ni za jedan proizvod.

Uzmimo veš-mašinu, ja sad ne znam koliko tačno košta, recimo 400 eura.

Neki vole da ističu da su stvari kao "hleb, struja, telefon bile 10 puta jeftinije" pre 5. oktobra,
a ne pominju da *ništa drugo na planeti* nije bilo jeftinije.
Tako da, pomenuta veš-mašina se NE BI mogla da dobiti po povlašćenim hlebolikim cenama 10 puta manjim od tržišne, nego je valjalo roditi 800 maraka od plate koja iznosi 60.

Citat
sigurno je da je sad dosta bolje nego onda u dosta segmenata zivota
Pa jeste, ako pod "dosta segmenata" misliš "svim segmentima."

« Poslednja izmena: 15. Mar 2009, 12:04:18 od Jaguar b. p. »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
što niste vi u devedesetim napravili situaciju da se "troši nezarađen novac," pretpostavljam da bi građani to preferirali umesto razgrabljivanja hleba koji deli organizacija "Spona."

Vi ste, kao, u svakom momentu mogli da dovedete do ekspanzije u trajanju od 8 godina, ali eto niste hteli da se ispucavate, pošto ste tako fiskalno odgovorni? Ja, ja natürlich...

Ne znam care na koje "nas" misliš, nema tu vas i nas. Kad je Sloba davao stanove za 100 marona, ne sećam se da se bilo ko delio na ove i one. Inače, 90ih sam mahom glasao za "vas" u raznim oblicima, tj DS i jednom za DSS.Jbge, šta zna dete šta je 300 kila. Smešno je ovo insistiranje na tome kako je bilo 90ih. Ja sad mogu da kažem "Eeee  jel znaš ti kako je bilo za vreme Ante Markovića" i ti su pušač. Ne kažem ja da je onda bilo ni dobro, a ni bolje. Nego da je od 5. oktobra trebalo da bude mnogo bolje, ili sam makar ja zbog toga lomio noge po demonstracijama. Obaška što mislim da je sve ovo velika prevara. Da je nekom bilo do dugoročnog ekonomskog razvoja Srbije, sva lova bi, ali bukvalno, otišla u proizvodnju, uključujući i Miškovićevu lovu, tj lovu biznismena. Rebneš mu porez od 40 posto na trgovinu, a oslobodiš za ulaganje u proizvodnju i da vidiš kako bi shvatio čari ulaganja u EI Niš, IMT, Zastavu. Ali ovo je tačno što Shkorpion kaže, neće narod da radi, svi hoće da budu neki PRovi, develop menadžeri, sve samo da se ne znoji bulja i izigrava neka elita i bogatstvo. Ja pamtim vreme Ante Markovića, znači moji roditelji zveknu 4-5 soma maraka, i ako ti kupe automatik Tomosa pevaš do neba i glavna si zvezda u kraju. Danas klinci cepaju peugeote, fiate, reno-e, pa se ja pitam odakle to ... bile sankcije, rat, Sloba i odma tolki standard. Ne štima tu nešto care.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1223
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Apple iPhone 5
tacno...i vlast je to tad precutno odobravala....dosta ljudi bi garantovano crklo od gladi da se nije koja marka mogla izvuci na trange frange...
Za nijansu pametnije rešenje bi bilo da se sankcije uklone, umesto da se "dovijamo kako da ublažimo njihov efekat," i pri dovijanju još da budemo zahvalni režimu - koji je i čitav uzrok embarga.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 09. Sep 2025, 08:31:16
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.