Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 59 60 62 63 ... 73
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ekonomski sistem danas. Planeta Zemlja i nove mogucnosti.  (Pročitano 107006 puta)
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1430
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 42.0
mi nemamo kapitalizam sa malim mesanjem drzave u ekonomiju, jasnim i utvrdjenim pravilima igre i jakim pravosudnim sistemom. necemo videti cari toga. zato i nemamo antikapitalisticku opoziciju, jer nemamo ni kapitalizam
Mi imamo kapitalizam u krajnjoj fazi, kao i uostalom citav svet. Ti ne razumes da ne upravlja drzava kapitalom, vec kapital drzavom. Pa pojedinci/privatnici na zapadu su toliko "teski" da mogu da kupe 5 drzava reda velicine Srbije.

Ako sam ja kapitalista, ja mogu da lobiram da pisem zkaone koji meni idu na ruku...pa to se vec desava i kod nas i u svetu.

Svako ko brani kapitalizam ide nasuprot prirodi. Ne mzoe se kapitalizam humanizovati.

otprilike, svako mesanje licnih interesa nad nacionalnim je liberalni kapitalizam

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows XP
Browser
Chrome 46.0.2490.86
jos samo kad bi se znalo sta su tacno nacionalni interesi. svaka ekonomska teorija prihvata da je za trgovinu odredjenim vrstama roba slobodno trziste najbolje po celo drustvo. a slobodno trziste funkcionise na principu da se svako bori za svoje interese.
fora je u tome sto vecina postize najbolje rezultate upravo kada se bori za licne interese. trik je u tome kako napraviti sistem u kojem neko boreci se za licne interese sluzi celini. slobodno trziste to u odredjenim uslovima postize tako sto suprotstavlja jedne aktre drugim u nadmetanju za kupce.

kapitalizmu naravno ne treba nuzno slobodno trziste, moze da radi bez problema i u monopolistickoj konkurenciji i u monopolu. ali postoje vrste roba koje su po prirodi monopolisticke ili negde na pola puta. u kojoj meri cemo da uvedemo drzavno vlasnistvo i kontrolu, sta je bolje po celinu i kako to sprovesti u delo, to su ta pitanja o tome sta je nacionalni interes, a o tome se konsenzus sklapa od zemlje do zemlje, u zavisnosti od vestine i tupavosti kapitalista i naroda. niko ne moze da tvrdi da zna potpuno tacan odgovor
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1430
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 42.0
ravnomerno rasporedjivanje dobara je pravda,

ne moze jedna covek samo zato sto je direktnor neke firme poput EPS, Srbijagasa, NIS itd. da prima preko milion dinara a da obican radnik koji realnim radom proizvodi robu koja se plasira i donosi profit ovoj drzavi na kraju meseca dobije 20.000 dinara

taj direktor bi treba da doprinese drzavi barem srazmerno plati, medjutim njegov realan doprinos nije nikakav cak moze da se poredi sa obicnim radnikom, to bi najbolje primetio kada bi video kako jedan dan provede jedan od tih direktora

klasican autorakstki sistem, a liberalni kapitalizam nam je nametnuo Bozidar Djelic ako se secas one cuvene recenice "Ja sam srpski patriota" kada je potpisao bezcarinski rezim i time nacinio stetu domacim proizvodjacima zarad veceg profita a to je licni interes
« Poslednja izmena: 03. Dec 2015, 17:50:43 od WizKing »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.11.1
Browser
Safari 601.2.7
mob
I-mate 30 Pro
ekonimija je mrtva...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows XP
Browser
Chrome 47.0.2526.73

ne moze jedna covek samo zato sto je direktnor neke firme poput EPS, Srbijagasa, NIS itd. da prima preko milion dinara a da obican radnik koji realnim radom proizvodi robu koja se plasira i donosi profit ovoj drzavi na kraju meseca dobije 20.000 dinara
nisam hteo da pricam o srbiji i javnim preduzecima nego o kapitalizmu. ovo sa eps-om itd je druga tema
ravnomerno rasporedjivanje dobara je pravda,
pa ne mogu da se slozim. donekle treba teziti jednakosti ali odnekle treba nagradjivati efikasnost i korisnost jer inace nece imati bas mnogo sta da se rasporedi
« Poslednja izmena: 03. Dec 2015, 18:31:48 od dabisha »
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Your tears don't fall They crash around me

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.135
mob
Ericsson jeste
Citat
pa ne mogu da se slozim. donekle treba teziti jednakosti ali odnekle treba nagradjivati efikasnost i korisnost jer inace nece imati bas mnogo sta da se rasporedi
užas  Smiley 1 Smiley 1
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 601.2.7
mob
I-mate 30 Pro
Back to basic...

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Screen Shot 2015-12-03 at 11.43.41 PM.png
(1156.78 KB, 2880x1800)
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows XP
Browser
Chrome 47.0.2526.73
Back to basic...
zelje se ne ispunjavaju ako ih zelis jako
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 601.2.7
mob
I-mate 30 Pro
 Smile Smile Smile

burn baby burn....
« Poslednja izmena: 03. Dec 2015, 22:38:11 od inicio »
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1963
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.86
dabisha
Citat
kapitalizmu naravno ne treba nuzno slobodno trziste, moze da radi bez problema i u monopolistickoj konkurenciji i u monopolu.
Ali slobodno trziste ne postoji, to je mit. Slobodno trziste direktno vodi u monopol/oligopol.

Citat
fora je u tome sto vecina postize najbolje rezultate upravo kada se bori za licne interese. trik je u tome kako napraviti sistem u kojem neko boreci se za licne interese sluzi celini.
To je teorija, ne desava se u praksi, jer tu igru ne moze niko da kontrolise, pojedinci postaju jaci i od drzave (multinacionalne korporacije i sl.).

Monopol jedino moze da ima drzava i to nad robama/uslugama koje su od nacionalnog interesa.

Slobodno trziste od prilike znaci onaj vic kada se hodza popne na dzamiju i pocne da pisa po raji, a onda kaze "pa ko vama brani da vi ne pisate po meni"? : )
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 59 60 62 63 ... 73
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.