Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 ... 73
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ekonomski sistem danas. Planeta Zemlja i nove mogucnosti.  (Pročitano 106987 puta)
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
Samo to i nista vise...a nije zalosno jer verovatno koristis knjige tipa The Fifth Discipline isl.
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 22.0.1229.79
Samo to i nista vise...a nije zalosno jer verovatno koristis knjige tipa The Fifth Discipline isl.

Ne znam nista o ovoj knjizi, prvi put cujem za nju, ali pokusacu da saznam nesto vise.
Ja postavim linkove ka osobama cije kjnige dosta pomazu u shvatanju ekonomskog sistema i opet, ni to nije dovoljno : ) Ne znam bih jos rekao u svoju odbranu? : )
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
A te osobe su merodavne 100%....
Monetarni sistem je odavno prso i to znaju pticice na grani, nisi otkrio Ameriku. I nisu nam potrebne revolucije jer kojom god metodom da pokrenemo revoluciju dozivecemo krah. Ovako ce to doci samo po sebi, nekom malo pre nekom kasnije.
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 22.0.1229.79
A te osobe su merodavne 100%....
Ne kazem to. Ja ne znam njihovu pozadinu, verujem da su im namere iskrene, da su im ideje najzdravije moguce za danasnje resavanje istuacije i to je sve sto mogu da kazem.

Uostalom, politicari vode svet i njihovi vlasnici, za koje se smatra da su "vrlo merodavni". Sta imamo u praksi, lako je videti.

Citat
Monetarni sistem je odavno prso i to znaju pticice na grani, nisi otkrio Ameriku. I nisu nam potrebne revolucije jer kojom god metodom da pokrenemo revoluciju dozivecemo krah. Ovako ce to doci samo po sebi, nekom malo pre nekom kasnije.
Realno.
Ja ne zagovaram revolucije, pogotovo ne one nasilne, preko tudjih ledja, po sistemu "kuckam na forumu i jebem kevu sistemu". Ja ne zelim da mi bilo ko veruje bilo sta, neka sam otkrije sistem u kom zivi. Ono sto zagovaram je revolucija svesti, a to se moze desiti samo tako sto ce manjina ubediti vecinu, kroz prakticnu demonstraciju da su moguce i druge solucije. Samo tako se stvari i menjanju.
« Poslednja izmena: 06. Okt 2012, 11:47:02 od 85Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4025
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
good luck with that... Smile
IP sačuvana
social share
Edit by cg_ac: Potpis uklonjen zbog uvredljive sadrzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 22.0.1229.79
Danas sam, po prvi put dobio odgovor u vidu i-meila od strane ucenog ekonomiste, koji se slaze sa onim sto sam izneo. To me raduje, razum i nauka protiv demagogije i politikanstva. Iz poznatih razloga ne zelim da iznosim bilo cija imena na ovaj nacin. Sve sto mogu je da se nadam da ce vremenom i ovi "priznati" poceti da pricaju ono sto znaju, a ne ono sto ih teraju da govore! No, idemo dalje! Samo da napomenem da, ljudima kojima sam slao mejlove 2 ili 3 puta nisu niti na jedan odgovorili, nista, a covek kom sam poslao samo jedan meil je odgovorio.

Hmmm...
Dosta toga sam naucio o tokovima novca, pisuci na ovom forumu, pre svega, medjutim verujem da bi se moglo doci do dosta kvalitetnijih informacija kada bi se temi prikljucio neko ko moze da kaze nesto vise, neko od ljudi koji se profesionalno bave ekonomijom. Da li se ove teme izbegavaju (ako izuzmemo ljude koji banu, pa iz straha iili neznanja pokusaju da vredjaju), prosudite sami!? Ovo ne sme biti tema samo za "strucnjake", jer njih slusamo svaki jebeni dan i sve ih je vise i vise.....odakle ti silni "strucnjaci" dolaze i kako uopste dospeju na TV, takodje, prosudite sami!? Nadao sam se nekom pitanju, kao sto sam i ja pitao.

Bio sam u dilemi neko vreme, dosta pre nego sto je sama ova tema otvorena. Dilema se sadrzala u sledecem: Posmatrajuci relaciju Grcka-Nemacka (i ostale "razvijene" evropske ekonomije), dosao sam do zakljucka da posto je sasvim ocigledno da u danasnjem sistemu ne mozemo svi raditi sa profitom, samim tim neko gomila novac, a neko stalno gubi, iz tog razloga ce Nemacka da drzi Grcku u ovakvom stanju, sto duze je moguce, razvlacice ih i ucenjivati, pa ce ih potom kupiti za sitan novac. Nemci odrzavaju Grke, drze ih na kratkom lancu i tek toliko im daju (kroz one dobro poznate "pakete pomoci", druga rec za duznicko ropstvo) da bi mogli Grcima izvoziti svoju robu i time obezbediti niske kamate na svojoj teritoriji i dobar izvoz. Pitanje je samo, koliko ce Grci to moci da trpe, a zatim, koja je sledeca zemlja na tom spisku, koja treba da podje stopama Grcke!?

Ne bih da bilo kome rusim snove i iluzije, verujte u sta hocete, ne meni, ali proverite, pa tek tada donesite sud. Ako ljudi idu sa predubedjenjem da ce ih obican kasir zakinuti za kusur, u ovakvom sistemu, pa su dosta obazrivi kada se nadju u toj situaciji, zamislite tek sta se radi na nivou drzava, gde obican covek nema nikakav uticaj, gde pisani zakoni vaze samo u domenu teorije!? Jednostavno, ne mozete ocekivati postenje, ako je sistem nametnuo konkurenciju i nekakvu "borbu" kao nacin zivota. Veeeelika vecina ljudi hoce "bolji zivot", ali ni sami ne znaju sta pod tim pojmom podrazumevaju, ne znaju put. Neko ce da kaze "Ni ja ne znam kako radi automobil, pa ga vozim". To je tacno, ali nisi ucestvovao u konstruisanju automobila. Slicno tome, covek moze da zivi u sistemu koji ne kapira (to je situacija danas), ali kada sistem stane, taj isti covek ne zna na koju stranu da krene, ne zna kako da ga popravi (analogija sa pokvarenim automobilom). I, kada se automobil pokvari, mi odemo kod automehanicara, kada se sistem pokvari, mi trazimo odgovore od istih onih koji su ga i pokvarili u startu, pa iz kvara idemo u kvar!!

Masa uglavnom razmislja na nivou "cena-plata-dug", eventualno se neko malo dublje pozabavi sa problematikom kamate, ali brzo odustane jer je to "suvise komplikovano".

Da se ponovo vratim na Nemacku: Razmislite o ovome-zasto Nemacka ima veliku zaposlenost? Zato sto ima velik izvoz, velika vecina ce odgovoriti ovako. I to je ok, medjutim, sad ja pitam: Iz kog razloga sve to ne  moze da se odradi i bez izvoza? Ako slobodno trziste tezi ujedinjenju cele planete u jedan veliki, novcani cirkulator, zatvoren prostor, kome cemo u tom slucaju da izvozimo? Marsovcima? U svakom slucaju, Nemacka, kao i sve druge drzave ne razpolaze nacinima da uz postovanje pravila igre, vrati dug, jer sta god da se desi jedno je sigurno dug raste!

Necu reci "Trazite Istinu", ali cu reci "pamet u glavu!"
« Poslednja izmena: 08. Okt 2012, 21:58:29 od 85Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Eat this

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 842
OS
Windows 7
Browser
MSIE8.0
mob
Nokia 
Dobro čoveče, za početak završi ekonomski fakultet i upoznaj se sa osnovnim pojmovima, a onda napiši rad, objavi na SCI listi, dobi Nobelovu nagradu za ekonomiju pa nam pusti link svojih objavljenih radova. Čovek mora da uđe u sistem da bi ga upoznao kako bi mogao da ga promeni, mada u glavnom sistem promeni njih. Ovako, rasipaš energiju nepotrebno bez ikakvih efekata.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
Citat
Iz poznatih razloga ne zelim da iznosim bilo cija imena na ovaj nacin.

који је разлог? Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows 7
Browser
Chrome 22.0.1229.92
dobi Nobelovu nagradu za ekonomiju

Znači o miru u svetu mogu da pričaju samo, Barak Obama i Kofi Anan.
Jer su oni dobili Nobelovu nagradu za mir, a ovi što su protestovali na ulici protiv njihovih odluka, to su najveći ratni zločinci u istoriji olanete.  Smile
IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Eat this

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 842
OS
Windows 7
Browser
MSIE8.0
mob
Nokia 
Hteo sam slikovito da prikažem. Nobelova nagrada za mir je sprdnja, ali za ostale oblasti je veoma ozbiljna i prestižna nagrada.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 ... 73
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.048 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.