Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 19 20 22 23 ... 73
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ekonomski sistem danas. Planeta Zemlja i nove mogucnosti.  (Pročitano 107118 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 481
OS
Windows 7
Browser
Chrome 22.0.1229.79
Sine, ti si chovek koji tvrdi da su robovlasnichki antichki drushtveni poredak, feudalni sistem, kapitalizam, socijalizam i fashizam potpuno ista stvar. A pri tome ne znash nishta ni o jednom pojmu. Kad te neko pita shta je recimo feudalizam dajesh odgovore koji su u jednoj rechenici i ajd shto  mi ne znamo shta si napisao, ti bre ne znash shta si napisao.

A toliko pljujesh ekonomiju, ispada kao da ti je neki ekonomista silovao majku ili sestru.

Srbi su mali narod nacionalno nastrojeni, i to zapamti jer se nikakav globalni raslojeni sistem ovde nece desiti. Srpski identitet se na ovim prostorima odrzao uprkos Turcima, Austrijancima, Jugoslovenima i americhkim gejevima koji bi da paradiraju ulicama. Biti Srbin na ovoj planeti je privilegija, jer jedino on sme da zivi na ovoj planeti onako kako on hoce. Sve druge nacije prodale su dupe za malo dobrog zivota i kvaliteta a sada kukaju kako im se ,,prava'' ne poshtuju.
« Poslednja izmena: 05. Okt 2012, 23:21:00 od WSeeker »
IP sačuvana
social share
If you are strong feign weakness. If weak, pretend strength. Whatever your position, conceal it from the enemy, and he will waste his armies fighting his own phantoms.

Warhammer 40k - Tactica Imperium
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 22.0.1229.79
Sine, ti si chovek koji tvrdi da su robovlasnichki antichki drushtveni poredak, feudalni sistem, kapitalizam, socijalizam i fashizam potpuno ista stvar.
Ne potpuno ista-slicna : )

Citat
A pri tome ne znash nishta ni o jednom pojmu.
Kad bi ti znao ekonomiju, koliko ja znam ove pojmove, ne bi bilo ovoliko problema : )

Citat
Kad te neko pita shta je recimo feudalizam dajesh odgovore koji su u jednoj rechenici i ajd shto  mi ne znamo shta si napisao, ti bre ne znash shta si napisao.
Kao npr? Pronadji i postavi to sto tvrdis, pa da vidimo o cemu se radi.

Citat
Srbi su mali narod nacionalno nastrojeni, i to zapamti jer se nikakav globalni raslojeni sistem ovde nece desiti. Srpski identitet se na ovim prostorima odrzao uprkos Turcima, Austrijancima, Jugoslovenima i americhkim gejevima koji bi da paradiraju ulicama. Biti Srbin na ovoj planeti je privilegija, jer jedino on sme da zivi na ovoj planeti onako kako on hoce. Sve druge nacije prodale su dupe za malo dobrog zivota i kvaliteta a sada kukaju kako im se ,,prava'' ne poshtuju.
Dobro, ovo je prica za siroke narodne mase, bajkovita. Ja ne ulazim u niciju opredeljenost, na bilo kom nivou, ali me zanimaju posledice.

Nego, reci ti koju u vezi teme : )
« Poslednja izmena: 05. Okt 2012, 23:47:59 od 85Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 481
OS
Windows 7
Browser
Chrome 22.0.1229.79
Od tebe znati bolje ekonomiju, nije nikakav podvig.
IP sačuvana
social share
If you are strong feign weakness. If weak, pretend strength. Whatever your position, conceal it from the enemy, and he will waste his armies fighting his own phantoms.

Warhammer 40k - Tactica Imperium
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 22.0.1229.79
Zamolio bih odgovorne da reaguju i da, zbog preglednosti odstrane nepotrebne poruke : )

Znaci, ljudi, pisanjem o meni, vasem forumskom drugu, pod nadimkom "85Kristal", ne cinite nista osim da povecavate broj upisa na forumu, zatrpavate forum nepotrebbin porukama i oduzimate sebi vreme i nista vise. Ja ne cinim sistem, vec sam napisao da bih voleo da me neko demantuje, ali tako sto ce da kaze nesto u vezi teme, a ne da izigrava besnog leptira i nervoznu mladu pred udaju. : ))

--------------------------------------------------------

Idemo dalje sa temom:

Nekoliko ljudi me je kontaktiralo, ovde na forumu da me pitaju za savet u vezi toga kako da postupe sa novcem koji imaju kao ustedjevinu, kao i za to kako da uloze novac. Ja se time ne bavim, ne treba mi ta vrsta odogovornosti. Jednostavno, ne zelim da ljudima koje ne poznajem i koji mene ne poznaju dajem savete ove vrste. Tok novca poznajem bolje od proseka svakako, bolje od svakog prosecnog svrsenog diplomiranog ekonomiste, ali sta se zaista desava, ja to ne znam. Da se mulja, laze i maze to je jedino ocigledno.

Znaci....na cemu pociva danasnja ekonomija? Danasnja ekonomija pociva na nekoliko stubova, ja bih izdvojio par:

1) Novcani sistem duga, kredit+kamata (najveca tajna, perverzija, koju ljudi ne razumeju i koja je izvor stvaranja beskonacnog duga, koji samo i jedno raste, sputavajuci ljude da se oslobode dosadnih, nepotrbnih i beskorisnih poslova, koji unazadjuju coveka),
2) Slobodno trziste (princip po kom je nepozeljno uplitanje posanih zakona u tokove novca, odnos cene robe odredjuju kupac i prodavac, odnosi na trzistu....),
3) Forsiranje potrosnje (samo blagim osvrtanjem na ovaj koncept, zanemarimo li ostale, moze se videti da ekonomija koja pociva na sto vecoj potrosnji u sredini koja je ogranicena, planeta Zemlja, mora doziveti krah i slom)
4) Takmicenje i ciklicna potrosnja (nema potrebe pisato koliko je takmicenje opasno i socijalno neprihvatljivo ponasanje. Ciklicna potrosnja, gde su ljudi podeljeni u prakticno tri grupe: zaposleni, poslodavac i potrosac, forsiranje sto vece potrosnje (3), kako bi se ocuvala postojeca ekonomija)....

Covek je drustveno bice i svakako zeli ziveti u miru sa drugim ljudima, zeli biti "dobar" prema drugim ljudima. Medjutim, stvaranjem oskudice, osnovnih zivotnih potreba, nametanjem potreba od strane sistema, koje su totalno nebitne, ljudi dolaze u situaciju da moraju medjusobno da se takmice, saplicu jedni druge, podsticu na kriminal, zlocine itd. Svakako, neko odozgo se svim snagama trudi da odrzi i podrzi ovakvo stanje, jer se tu nalazi kljuc za profit.

Sta omogucuje razvoj civilizaicije? Omoguce tehnologija. Tehnologija omogucuje i stvaranje drugacijih (naprednijih) drustvenih i medjuljudskih odnosa. Mi danas, imamo situaciju da se razvoj i implementacija tehnologije sputava zarad sebicnih interesa pojedinaca, koji na taj nacin ubiru profit. Srecom, ovakva politika, spomenutih pojedinaca, ne moze da se odrzi u trenutno vazecem sistemu, moze da se sputava tehnologija, ali ne i da se zaustavi njen razvoj. Docicemo u situaciju kada ce produktivnost biti veoma "velika", proizvodi ce biti jefitini, ali nece imati ko da ih kupi, jer ljudi ne rade (ne posluju), tog trenutka sistem staje !!

U sistemu novca, prvo se desava kreditna ekpanzija, sa vrlo niskim kamatama. Medjutim, nakon nekog vremena ove politike, kolicina novca prevazilazi mogucnosti proizvodnje, tako da ne postoji nacin da se plate dugovi. Sta onda rade banke? Zele da smanje kolicinu novca u opticaju i povecavaju kamate (ovu situaciju imamo u Nemackoj, rekordnu zaposlenost. Svakako, Nemacka privreda je izvozna i Nemackoj odogovara postojanje drzava kao sto je Grcka, jer svoje dugove prelivaju manje razvijenim drzavama i time imaju prividan osecaj "stabilnosti"), time banke stvaraju povecanje troskove i podizu cene, dolazi do smanjenja prodaje, pa opet povecanje cena. I onda dolazi do kresanja troskova, "usteda" kroz otpustanja i slicno. Zatim banke ponavljaju ciklus! Svakako, danasnji ekonomski sistem moze opstati, pod uslovom da su i krize sastavni deo sistema, vremenom ce krize biti sve ucestalije i sve problematicnije, dok sve ne ode u triler! Sistem jede sam sebe, to je odlika kapitalizma.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
21 strana tupog pricanja o osnovama ekonomije...da ti nije Dinkic neki rod?
Propadanje sveta i finansijskog sistema nam obecavaju zadnjih 20 godina...de nek se desi nesto vise aman. Barem da imate jedno utemeljenje  Smile
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
Nokia 
Citat
Nekoliko ljudi me je kontaktiralo, ovde na forumu da me pitaju za savet u vezi toga kako da postupe sa novcem koji imaju kao ustedjevinu, kao i za to kako da uloze novac. Ja se time ne bavim, ne treba mi ta vrsta odogovornosti. Jednostavno, ne zelim da ljudima koje ne poznajem i koji mene ne poznaju dajem savete ove vrste. Tok novca poznajem bolje od proseka svakako, bolje od svakog prosecnog svrsenog diplomiranog ekonomiste, ali sta se zaista desava, ja to ne znam. Da se mulja, laze i maze to je jedino ocigledno.

Другачије, мрсомудиш без краја и смисла.

Гледај ово.

Твоје писаније има смисла да је на енглеском форуму. Да просветилиш болесне англосаксонце, али ти пишеш на лошем Србском људима који су све то доживели на сопственој кожи!!!

Да ли ти планираш да се обрачунаш са банкарима?
Како?
Позивом на њихову савест или насиљем?

Савет: Батали тај трули анархистичко-марсистичко-салонски пропагандизам! Smile
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 22.0.1229.79
21 strana tupog pricanja o osnovama ekonomije...da ti nije Dinkic neki rod?
Propadanje sveta i finansijskog sistema nam obecavaju zadnjih 20 godina...de nek se desi nesto vise aman. Barem da imate jedno utemeljenje  Smile
Tupog? Osnovama? Slobodno pitaj diplomiraog ekonomistu da ti "objasni" bilo sta od ovog : )

Neka neko dokaze da gresim, to je sve sto zelim : ) Pa nisam ja kriv sto ljudi ne poznaju stvari.

Ja nisam zagovornik "Sudnjeg dana", ne znam kako si to zakljucio? Ja nikom nista ne obecavam kada je propast sistema u pitanju. Ono sto je sigurno je da ce sistem sve vise i vise pritiskati ljude.

Citat
Другачије, мрсомудиш без краја и смисла.
Dobro, ali potkrepi to cinjenicama! Svako je nevin dok se ne dokaze suprotno, zar ne? : ) Zasto u svakoj poruci moram da ljudima skrecem paznju da se tema ne zove "85Kristal"? Ako vi ovo sve znate, ako vam je sve ovo poznato, svakako da ce vam biti lako da jednom laiku objasnite neke stvari? Ili ja gresim kada ste vi u pitanju (a bice da je to : ) ). Priznavanje neznanja i postojanja problema je samo jedan korak ka resenju, potreban, ali ne i dovoljan.

Citat
Гледај ово.

Твоје писаније има смисла да је на енглеском форуму. Да просветилиш болесне англосаксонце, али ти пишеш на лошем Србском људима који су све то доживели на сопственој кожи!!!
???

Citat
Да ли ти планираш да се обрачунаш са банкарима?
Како?
Позивом на њихову савест или насиљем?
Ja protiv bankara nemam apsolutno nista protiv. Ne znam kako si dosao do tog zakljucka? : ) Zasto bih se obracunavao sa bilo kim? Ono na sta pozivam je drugacije drustveno uredjenje, manje indoktrinacije, opsteg boljitka za sve.

Citat
Савет: Батали тај трули анархистичко-марсистичко-салонски пропагандизам!
Losa ti je pretpostavka : ) Ne radi se o tome. Ja pricam o Resursno Baziranoj Ekonomiji (RBE, Trecoj Industrijskoj Revoluciji). Ovaj sistem ekonomije ce doci, pre ili kasnije, u suprtonom ovakvo stanje razvlacenja creva moze da potraje, koliko dugo? Ne znam.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
Citat
Tupog? Osnovama? Slobodno pitaj diplomiraog ekonomistu da ti "objasni" bilo sta od ovog : )

Neka neko dokaze da gresim, to je sve sto zelim : ) Pa nisam ja kriv sto ljudi ne poznaju stvari.

Ja nisam zagovornik "Sudnjeg dana", ne znam kako si to zakljucio? Ja nikom nista ne obecavam kada je propast sistema u pitanju. Ono sto je sigurno je da ce sistem sve vise i vise pritiskati ljude.

A koje konkretno dokaze si ti predstavio...osim prosipanja filozofije koju ne mogu da skontaju ni ekperti ekonomije.
Ali ne zelim da ulazim u dubioze sa ljudima koji su usli totalno u zeitgeist svet.

Off  Smile
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
Nokia 
Citat
Ono na sta pozivam je drugacije drustveno uredjenje, manje indoktrinacije, opsteg boljitka za sve.

Не мислиш да ћеш тиме угрозити привилегије (пре)богате мањине? Smile

IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 22.0.1229.79
A koje konkretno dokaze si ti predstavio...osim prosipanja filozofije koju ne mogu da skontaju ni ekperti ekonomije.
"Ekperti ekonomije" su cuvari prevare ili obicne neznalice, treceg nema : ) Ekonomija pociva na matematici u rangu 2. razreda osnovne skole. Druga je stvar sto su od nje napravili jednu farsu prosaranu "strucnim" izrazima koje niko ziv ne razume, da bi se prosecan slusalac/citatelj/gledalac osecao glupim i nedoraslim da shvati tako "veliku" tajnu i "nauku", kakav je monetarna ekonomija. Da ponovim, radi se obicnoj prevari, samo to i nista vise, koja je poprimila globalne razmere, pa deluje vaznije.

Dokaz sam ostavio na stranici ispred (mozes potraziti). Radi se o fajlu, koji se moze skinuti i rado cu svakom pokusati da objasnim. Drugi fajl je radjen u eskelu, njega, kao i ovaj prvi sam slao putem meila na sve relevantne instuticuje u drzavi Srbiji, odogovora nema! Pisao sam o ovome. Taj drugi fajl ne bih postavljao ovde, jer pokazuje mnogo toga, pre svega demantuje danasnju ekonomiju kao "nauku".

Citat
Ali ne zelim da ulazim u dubioze sa ljudima koji su usli totalno u zeitgeist svet.
Zalosno je sto je ovo jedini argument. U stvari, ono sto sam pisao ovde, u vezi ekonomije, nema veze sa "zeitgeist svetom", jer kao literaturu koristim i knjige koje su mainstrim.

Ovaj covek je inspiracija za mene, kada je u pitanju ekonomija:

Druga osoba, kada se tice ekonomije:

Citat
Не мислиш да ћеш тиме угрозити привилегије (пре)богате мањине?

Nemam ja nista protiv bogatih! Jedino sto imam je zivot na tudjim ledjima, pucanje kicme jednih zarad raskosnog zivota drugih.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 19 20 22 23 ... 73
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.