Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 73
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ekonomski sistem danas. Planeta Zemlja i nove mogucnosti.  (Pročitano 107017 puta)
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.8
Browser
Safari 536.25
mob
I-mate 30 Pro
Eto razloga
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

No squealing remember "that it's all in your head"

Zodijak
Pol
Poruke 5365
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
Danas barem nije tesko potrositi novac.  Sve ima cenu...
IP sačuvana
social share
I reach my peak, I can't speak,
call my nigga Chic, tell him that my will is weak.
I'm sick of niggas lyin', I'm sick of bitches hawkin'
matter of fact, I'm sick of talkin'.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 21.0.1180.79
Citat
па се залетиш у зид...

сутра опет испочетка

опет питање: шта кога заболе ко шта има,како троши и да ли може да потроши?  

Odgovorisu ti kontra pitanjem: Koliko dugo taj sistem moze da funkcionise? Koliko dugo moze da se trosi u sredini koja je konacna (planeta Zemlja).

Koliko dugo nekolicina uziva sve, a velika vecina gladuje i pored svih resursa, fabrike su tu, resursi su tu, sve je tu, a ljudi umiru od gladi ili zive u velikoj bedi. Iako to velika vecina, gotovo niko ne vidi, ali nasa zarada, ustedjevina znaci da je neko ili neki ostali zakinuti za istu tu sumu novca! To je ekonomija danas. Slicno vazi i za drzave. Suficit ovde, znaci deficit onde, bez greske, jer ne mozemo svi biti u suficitu.

--------------------------------------

Razmislite o ovome: Ko stampa novac? Stamparija, svakako. Ali ko poseduje stampariju? Osoba/e koje je poseduju, takodje poseduju i svu vrednost koju mi stvorimo, sav rad. I, gle cuda, otkupi je po ceni papira i mastila cijom kombinacijom stvara novac. Naravno, ovo je pitanje od milion dolara!

Ako jedan evro vredi kao broj svih proizvoda, podeljen sa brojem evra, to znaci da ako zelimo da cene budu iste, moramo unostiti nove kolicine evra! Kako to utice na vrednost novca? To znaci da trebamo imati konstantan rast, ali to je nemoguce, posto zivimo u konacnoj sredini!

---------------------------------------------------------

deki, izvini, nisam video

samo mi samo sad jos reci:
A zasto bi ovih ''jedno 300miliona Svajcaraca, Austrijanaca, Holandjana, Svedjana, Norvezana, Finaca, Kanadjana...i drugih. sasvim dovoljno da oteraju ostatak u picku lepu materinu.''
menjalo bilo sta kad vec zive ko kraljevi maltene?
Oni zive za danasnje poimanje zivota kao kraljevi, uslovno receno. Medjutim, sve te zemlje i pored svega, gomilaju dugove. Da bi oni ziveli, po nasim shvatanjima dobro, mnogo veci broj zemalja treba da zivi dosta losije, jer se dugovi izvoze kroz kredite. Ako iza davanja kredita, stoji npr Svajcarska ili Danka, nemacka, to znaci da oni izvoze dugove. Ma koliko oni proizvodili, dug raste, pa ono sto rade je da ga izvoze, prelivaju.

Jasno se vidi da se ludilo otelo kontroli. Znaci, sto vise para kroz suficit stize u "zemlje koje dobro zive", to znaci da u velikoj vecini drugih fali ta ista kolicina novca.

« Poslednja izmena: 16. Avg 2012, 19:18:26 od 85Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4025
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
kristal
samo mi samo sad jos reci:
A zasto bi ovih ''jedno 300miliona Svajcaraca, Austrijanaca, Holandjana, Svedjana, Norvezana, Finaca, Kanadjana...i drugih. sasvim dovoljno da oteraju ostatak u picku lepu materinu.''
menjalo bilo sta kad vec zive ko kraljevi maltene?

IP sačuvana
social share
Edit by cg_ac: Potpis uklonjen zbog uvredljive sadrzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
Citat
Koliko dugo taj sistem moze da funkcionise?

можда један дан а можда и три хиљаде година Smile

Citat
Koliko dugo moze da se trosi u sredini koja je konacna (planeta Zemlja).

ја ти лепо рекао једном приликом да одгледаш стар трек а ти се правиш тоша Smile

Smile Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 481
OS
Windows 7
Browser
Chrome 21.0.1180.79
Citat
Razmislite o ovome: Ko stampa novac? Stamparija, svakako. Ali ko poseduje stampariju? Osoba/e koje je poseduju, takodje poseduju i svu vrednost koju mi stvorimo, sav rad. I, gle cuda, otkupi je po ceni papira i mastila cijom kombinacijom stvara novac. Naravno, ovo je pitanje od milion dolara!

Ako jedan evro vredi kao broj svih proizvoda, podeljen sa brojem evra, to znaci da ako zelimo da cene budu iste, moramo unostiti nove kolicine evra! Kako to utice na vrednost novca? To znaci da trebamo imati konstantan rast, ali to je nemoguce, posto zivimo u konacnoj sredini!

Izvini, shto cu biti vulgaran, ali.....

Boze shto ti seresh i lupetash, bolje cuti samo ispadash neznalica sa ovim tvojim potpunim nebulozama.

Evo ti sazvakana istorija novca koju bi i majmun mogao da shvati.

Pre mnogo godina, ljudi nisu ziveli ni priblizno ovako kao danas. Vreme lovachko-sakupljachki drushtava. Nije bilo drushtvenih klasa jer je bilo jako teshko preziveti pa su svi zajedno lovili i skupljali hranu za zimu. Zivelo se jako kratko oko 25 - 30 godina u proseku ali su svi bili na okupu i delili su sve shto su imali. Zene su tada imale ogromnu vaznost jer su one radjale a s obzirom na totalno odsustvo medicine, one koje su mogle vishe da rode, tj da produze vrstu, bile su jako cenjene. Takve zene nisu izgledale kao danas, dokaz tome su ti one chuvene figurice ,,vilendorfske venere''. Znachi plodnost je cenjena. Nema interneta, nema televizije, nema restorana brze hrane. Nema nichega, samo ono shto ulovimo i poberemo.

U takvom drushtvo gotovo da nije bilo napretka jako, jako dugo. Ali polako se javilo sakupljanje i nagomilavanje alatki dok se kod drugih plemena nagomilavali drugachiji proizvodi. Takve zajednice su onda ulazile u ekonomske odnose i trgovale su trampom. Vremenom su te male zajednice mogle da se snabdevaju na ovakav nachin raznim potrepshtinama, znachi po sistemu daj robu koju imash da bi dobio ono shto nemash ali to je bio najnerazvijeniji oblik trgovine i da bi se napredovalo bila je potrebna neka univerzalnija procena robe kojom se trgovalo.

Male zajednice pochele su da se sastaju na mestima i prave male centre trgovine (varoshice, male gradove) u kojima su mogli da svoje prizvode ponude vecem broju ljudi i da kupe sebi potrebne stvari. Ali ostajao je veliki problem koja trampa nije mogla da reshi a to je univerzalna procena robe na vecoj teritoriji, tj trzishtu. Tu ulazi u igru metal, tj bakar koji tad bio najvredniji jer se od njega pravilo oruzije i alat koji su bili daleko efikasniji od kamenog. Ne znam da li si chuo za ovaj period u antropologiji se zove Bakarno doba (3500 - 2300 p.n.e.). Sam bakar nije mogao da bude medijum razmene jer ga je trebalo podrediti nekoj jedinic razmene da bi bio od koristi. Tako je nastao bakarni novac u obliku malih delova bakra iste velichine, kojim su ljudi mogli da izmere tachnu vrednost jednog proizvoda i da ga plate shto je uveliko dorpinelo daljem ekonomskom razvitku i jachim ekonomskim odnosima. Neko u to doba sada je mogao da kupi mnogo bakarnog novca i da onda za njega kupi neshto sasvim deseto shto njemu treba iako tom nekom ko proizvodi te proizvode, ono shto taj prvi proizvodi, ne treba. Bakar je isto tako mogao da se topi, ali je bio jako vredan i bitan za prezivljavanje.

Eto tako je nastao prvi novac, i u ogromnoj meri poboljshao trgovinu i ekonomske odnose. U isto vreme nagomilavanje novca po gradovima, bolji alati, i organizacija rada u gradovima i okolnim malim zajednicama(selima) stvorilo je najstarije drzave koje su mogle da podrze priliv veceg broja ljudi i veci natalitet zbog prelaska na gajenje zitarica i daleko veceg prinosa nego u vreme sakupljachko - lovachkih drushtava.

Novac je kasnije menjao oblik, postajao je bronzani, onda gvozdeni. Na kraju se ustalio kao zlatni i srebrni, jer su to dva metala koja su plemenita i ne rdjaju i zato su uzeti kao metali koji imaju najvecu vrednost shto se tiche ljudske ekonomije. Ako skochimo par hiljada godina u buducnost videcemo da zlata nema mnogo i ono je postalo sredstvo za skupljanje drzavnih rezerva a medijum za razmenu postao je obojeni papir koji danas nazivamo Evro, Dolar, Dinar i koji god josh hocesh.

E sada najvazniji deo. I ovo nemoj da ne prochitash, da ti reshim sve dileme. Novac je u sushtini bezvredan i ima vrednost samo u odnosu na ono shto za njega mozesh da kupish. Novac necesh da jedesh i da da dodje do neke katastrofe globalnih razmena sav novac bi postao samo bezvredan papir sho i jeste, ali nije bezvredan danas u ekonomskom sistemu koji ne moze bez njega jer je on medijum preko koga se odredjuje vrednost svakog proizvoda na planeti. Dakle, kada neka drzava shtampa novac on ima vrednost samo u odnosu na ono shta da drzava proizvodi i naravno koliko je taj proizvod trazen na danashnjem globalnom trzishtu. Moze ta neka drzava da shtampa shta god hoce ali ako ne proizvodi nishta ona onda shtampa obichan papir i dzaba troshi stamparsku boju. Kada novca ima previshe a ono shto za njega mozesh da kupish premalo, dolazi do devalvacije i inflacije i postaje obichan papir.

Novac je dakle sushtina razvoja ekonomije uopshte i nikakvo drushtvo osim onog lovachko - sakupljachkog  uopshte se ne moze ni zamisliti.

I ti sada ovde pominjesh nekakve shtamparije, zlo banaka i ne znam chega i govorish ljudima da treba da nemaju potrebe da rade i da stvaraju i da se taj njihov rade ceni bilo chim, jer jebiga novac je losh. Novac je samo procena onoga shto si ti stvorio u jednom obliku koji sluzi samo radi razmene dobara.

I zato nemoj da prosipash gluposti i obrazuj se malo. Ako hocesh ozbiljnu raspravu onda joj i ozbiljno pristupi i nemoj da ti neki vashljivi amrikanci prodaju muda za bubrege putem nekakvih Zeitgeista nego se obrazuj po pitanju toga: Shta je novac? Shta su banke i kada su nastae i zashto? Kakav je istorijski i drushtveni razvoj koji doveo do kapitalizma i ovog stanja danas?

Zato si i tema za ismejavanje, jer mislish da znash a uopshte namsh pojma vec slepo ponavljash shta je tamo neki propali Amerikanac iskenjao.

Jedini nachin na koji ja vidim da dodje do tvog savrshenog drushtva jeste da se celo chovechanstvo vrati u period pre 5500 godina i ponovo pochne sa sistemom trampe.
« Poslednja izmena: 16. Avg 2012, 21:42:31 od WSeeker »
IP sačuvana
social share
If you are strong feign weakness. If weak, pretend strength. Whatever your position, conceal it from the enemy, and he will waste his armies fighting his own phantoms.

Warhammer 40k - Tactica Imperium
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 21.0.1180.79
Citat
можда један дан а можда и три хиљаде година
Zapravo ne. Kazu, sistem funkcionise sve dok vecina moze decu da hrani : ) U sustini, sistemi prolaze i menjaju se.

Citat
ја ти лепо рекао једном приликом да одгледаш стар трек а ти се правиш тоша
Obecavam, pogledacu ; )

WSeeker

koji tacno deo smatras "za sranje i lupetanje"? Da li moze obrazlozenje? : )

Ono sto si ti uradio sad, je, da si prebacio pricu na istorijsko poreklo novca. Dobro, neko moze da nadje to zanimljivim, medjutim, ovde je akcenat na regulisanju novca!! Akcenat je na zatvorenoj zajednici (planeta) i cinjenici (iznecu i matematicke dokaze) da je dugove koje pravimo nemoguce otplatiti, jer im to i nije poenta. poenta novca danas, odnosno njegove regulacije je na pukom iskoriscavanju covekovog rada, jednih od strane drugih, kao i cinjenici da uopste nema potrebe za tim!

Nema potrebe da mi pricas o istoriji novca, teoriji, mene zanima praksa, a teorija i praksa se u "ekonomiji" danas razlikuju kao nebo i zemlja. Ti se ovde uopste nisi dotakao danasnje ekonomije, nego pricas ono sto si nauico u skoli.

Stari Rimljani su slicno kao i danas topili plemenite metale i mesali ih sa jeftinim metalima i dobijali na kolicini. Kuda to vodi? To je poenta : )

idemo redom...

Citat
E sada najvazniji deo. I ovo nemoj da ne prochitash, da ti reshim sve dileme.
Dobro, pretvorio sam se u uho! : )

Citat
Novac je u sushtini bezvredan i ima vrednost samo u odnosu na ono shto za njega mozesh da kupish.
Ja uopste nisam rekao to! Vec da je cinjenica da stamparije novca, odnosno njeni vlasnici imaju mogucnost da otkupe sav rad i sva dobra koja su novostvorena. Ako uzmemo u obzir, da je manji deo novca u gotovini, a najveci deo na racunima u bankama.

Trebalo bi se stampati toliko novog novca kako bi on podupreo robu koja je u ponudi. Tako bi se stabilizovao odnos cena i roba. Medjutim, ono sto se desava je da je promet robe, uvek veci od ponude roba! Razmisli, sta to znaci!??

Citat
Novac necesh da jedesh i da da dodje do neke katastrofe globalnih razmena sav novac bi postao samo bezvredan papir sho i jeste, ali nije bezvredan danas u ekonomskom sistemu koji ne moze bez njega jer je on medijum preko koga se odredjuje vrednost svakog proizvoda na planeti.
: ) Banke mogu da stampaju i stampaju i stamapju novac, ali on nema vrednosti ako nikom ne treba. Potraznja za novcem, kakav je sad, kreditni, pazi sad, postoji jedino zbog ozakonjenog zelenasenja, kredit+kamata!

Sta kazu knjige iz ekonomije? Kazu da porast ponude novca u opticaju, dize cene. Medjutim, nikom ne smeta kada se kolicina novca povecava kroz kredit! Genijalno zaglupljivanje, zar ne? : ))

Citat
Dakle, kada neka drzava shtampa novac on ima vrednost samo u odnosu na ono shta da drzava proizvodi i naravno koliko je taj proizvod trazen na danashnjem globalnom trzishtu. Moze ta neka drzava da shtampa shta god hoce ali ako ne proizvodi nishta ona onda shtampa obichan papir i dzaba troshi stamparsku boju. Kada novca ima previshe a ono shto za njega mozesh da kupish premalo, dolazi do devalvacije i inflacije i postaje obichan papir.
Ovo je kao kad slusam pricu i Tri mala praseta. Tacno sve znam sta ces reci....Jer to svaki "ekonomista" danas prica. Pa zar treba neko da ti kaze da nesto sa tom pricom nije u redu? Gde ti zivis? Osvrni se oko sebe. Planeta Zemlja duguje sama sebi neku cifru sa brojem nula koji uopste nema podlogu u relanosti!

Rekao sam vec, da 80% populacije na Zemlji zivi na ispod 6$ dnevno. Pricaj njima o "ispravnosti" ekonomije.

Citat
I ti sada ovde pominjesh nekakve shtamparije, zlo banaka i ne znam chega
Ne znas ti puno toga, ali prati ono sto pisem i ono sto cu postaviti, kao materijal! : )

Citat
i govorish ljudima da treba da nemaju potrebe da rade i da stvaraju i da se taj njihov rade ceni bilo chim, jer jebiga novac je losh.
Gde sam ja rekao da nema potrebe da se radi? Toliko puta si pogresno procitao ili namerno to radis (nije ni bitno), da je vec smesno. Rad i poslovanje nije isto!!

Citat
Novac je samo procena onoga shto si ti stvorio u jednom obliku koji sluzi samo radi razmene dobara.
Danasnji novac se zasniva na ruskom ruletu! Da bi ga jedni imali, drugi moraju da ga iazgube! On nema veze sa tim ko i koliko radi. Broker sa Vol Strita ne radi nista, ne doprinosi bukvalno nicemu (0), a zaradjuje u proseku 150-ak miliona dolara godisnje! Cak i vise!

Citat
I zato nemoj da prosipash gluposti i obrazuj se malo.
Evo pokusavam ; )

Citat
Ako hocesh ozbiljnu raspravu onda joj i ozbiljno pristupi i nemoj da ti neki vashljivi amrikanci prodaju muda za bubrege putem nekakvih Zeitgeista nego se obrazuj po pitanju toga:
ironija u svemu ovome je ta, da ja nisam na pocetku mog pojavljivanja na forumu, pisao o Zeitgeist pokretu i sjajnoj ideji koju zastupaju, retko ko bi doveo u vezu! Ono sto jeste istina, a od volje bilo kome da li ce verovati ili ne, je da stvari koje pisem o ekonomiji danas i njenoj gluposti, nemaju bukvalno veze sa onim sto sam pisao o Zeitgeistu!

Dakle, slaba ti vajda o napadnju i prozivljavanju nervnosg sloma, nego potrazi sta pisu ljudi koji su nezavisni, a ne oni kojima je placeno da zazmure na jedno oko ; )

Citat
Shta je novac? Shta su banke i kada su nastae i zashto? Kakav je istorijski i drushtveni razvoj koji doveo do kapitalizma i ovog stanja danas?
Banke postoje jedino zbog parazitiranja, to je najjednostavniji odgovor. U proslosti su mozda imale smisla, danas nikako. Kapitalizam moze da opstane, pod uslovom da su i krize deo kapitalizma.

Citat
Zato si i tema za ismejavanje, jer mislish da znash a uopshte namsh pojma vec slepo ponavljash shta je tamo neki propali Amerikanac iskenjao.
: ) Care, gde si ti demantovao bilo sta sto sam napisao? Jedino sto sam procitao je teorija, istorija novca i gomila besomucnih, infantilnih uvreda : ) ....

Gde i sta "slepo ponavljam"? Navedi primer?  Ko je doticni "propali Amerikanac"? : )

Ako govorimo o cinjenicama, da, covek govori o cinjenicama. Medjutim, ovo sto pisem o ekonomiji  je logicko zakljucivanje, najjednostavnija matematika, koju sam povezao sa ekonomijom citajuci knjige i shvatajuci sta se prakticno desava. koje knjige? Mogu ti poslati na privatno, shvatices da veze nema sa "propalim Amerikancima": )) Ti mozes da branis nedobranjivo i svoj ego, ali vreme ce doneti konacan sud : )

Citat
Jedini nachin na koji ja vidim da dodje do tvog savrshenog drushtva jeste da se celo chovechanstvo vrati u period pre 5500 godina i ponovo pochne sa sistemom trampe.
Dobro, to je tvoje misljenje. S obzirom na tvoje poznavanje ekonomije, tesko da si u pravu.
Masovna proizvodnja, obnovljivi izvori energije, sledeci nivo u komunikacijskom delovanju (internet) mogu vrlo lako da dovedu do sledec nivoa razvoja civlizacije: Treca Industrijska Revolucija
« Poslednja izmena: 16. Avg 2012, 22:29:47 od 85Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 536.25
mob
I-mate 30 Pro
Niko nece da menja sistem koji mu odgovara...to je sustina...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 21.0.1180.79
Citat
Niko nece da menja sistem koji mu odgovara...to je sustina...
Zajeb sa kapitalizmom je taj sto on, da opstao trazi beskonacno sisrenje : ) Ne mora niko da ga menja, propasce sam. Ako presele svoje biznise na druge planete i tamo pocnu da orgijaju, onda nas ceka jos par vekova gluposti....naravno, hipoteticki gledano  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 536.25
mob
I-mate 30 Pro
Ja mislim da ce ovo potrajati bar jos jedan vek...tako da se na nas konkretno to sta ce biti posle...i ne odnosi nesto pretarano.. Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 73
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.07 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.