Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 73
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ekonomski sistem danas. Planeta Zemlja i nove mogucnosti.  (Pročitano 106907 puta)
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
Citat
ljudi se trude da gomilaju, kamarisu sve, pa i ono sto im ne treba,

а ко си ти или било ко други да некоме одређује шта му треба а шта не? Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 21.0.1180.79
1. zeitgeist je qrac na biciklu.
Ok, tvoj stav : ) Realnost moze, a i ne mora biti drugacija. Videcemo.

Citat
2. uvek cu da trazim vise 'jer mi se moze'.
Zavisi sta trazis vise. Ako trazis vise mudrosti i znanja, to je sasvim ok. Ako trazis vise materijalnog u drustvu koje forsira materijalno, kao smisao postojanja, a zivimo u ogranicenoj sredini, onda ti, sa takvim rezonima ides protiv prirode. Jednostavno, ne odredjujes ni ti ni ja, ni sistem "koliko nam se moze". Priroda ima zavrsnu rec.

Citat
3. ja da sam na jednom ostrvu, otisao bi na drugo ostrvo da pojebem sve zene na istom, porobim muskarce i decu i zaplenim sve resurse koje mogu. (citavo ostrvo ako moze). i to je moj nacin 'da se posvetim sebi', za druge mi se bas jebe... Smile
Dobro, nisi jednini kome adrenalin skace na internetu. : )

Mi smo u sustini jedna porodica, imamo zajednicki dom, i kao i sve porodice prolazimo kroz tezak period.

Koliko od tebe, si zapravo ti? Razmisli o tome! Razmisli koliko je ovaj tvoj rezon odrziv. Koliko si ti u stvari filmovi koje si gledao, muziku koju slusas, kultura u kojoj zivis, TV koju gledas (ako gledas), novine koje citas, vaspitanje koje si dobio, iskustvo koji si stekao?

Nasilje je mac sa dve ostrice, lako se obija o glavu.

Citat
a mene bas briga sta ti mislis.
razumes?
Razumem : )

vidi...

Zao mi je sto moram ovo da kazem, ali mene licno nije briga u sta ti verujes, Pera ili Zika, niti posebno uzimam u obzir to u sta neko veruje. Zasto? Zato sto ne uzimam u obzir ni ono u sta sam verujem! Ne psotoje dokazi da ce ista od danssnjih institucija drzave, kulture, religije, svega onoga sto je relevantno danas, vaziti i sutra. Jedino sto deluje kao stalna konstanta i sto odoleva testu vremena je promena. Sve se menja. Nase razumevanje nas samih, drugih ljudi oko nas, pojava, drsutvenih odnosa, sve je u konstantnoj promeni.

Ne moze sistem, koji se trudi da spreci jedinu konstantu vremena - promenu da opstane!

Sto manje znamo, to smo ranjiviji!

Citat
Elem, u sushtini to je sasvim tachno. Ti imash drushtvo koje ovi promovishu u kojem nema vojske, nema policije, nema novca, nema rata i svi zive mirno. Shta se deshava kada to drushtvo napadne strana sila koja hoce da uzme sve resurse, da pobije sve ljude, siluje zene?
: )) koja strana sila? Ovo je globalna ideja. Ne moze opstati na lokalnom nivou!

Citat
kao evo na primer ja.
onda Z aktivisti se uzmu za ruke, oforme krug i pevaju 'kum - ba - ja' dok se ja razmnozavam sa njihovim zenama i palim kuce...
: ) U svakoj poruci silovanje i plajenje kuca...bas muski!

To sto ti pricas je povezano sa kulturom u kojoj zivis, to je sve sto mogu da kazem. Ako dokazi govore da moze drugacije, a ti ne zelis drugacije...pa dobro, niko te nece terati, sistem ce biti prevazidjen sam od sebe, tak ose promene i desavaju.

Citat
а ко си ти или било ко други да некоме одређује шта му треба а шта не?
Dobro pitanje. Ja nigde nisam rekao da bilo ko odlucuje sta i koliko nekom treba. Jednostavno, radi se o sistemu u kome nece biti potrebe za skladistenjem viska...kuca, automobila, hrane, zena i dece...nece biti potrebe za privatnim vlasnistvom. Naravno, ovo je proces, ali masovna proizvodnja ide ka tome, edukacija i naucni metod!

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4025
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
Dobro pitanje. Ja nigde nisam rekao da bilo ko odlucuje sta i koliko nekom treba. Jednostavno, radi se o sistemu u kome nece biti potrebe za skladistenjem viska...kuca, automobila, hrane, zena i dece...nece biti potrebe za privatnim vlasnistvom. Naravno, ovo je proces, ali masovna proizvodnja ide ka tome, edukacija i naucni metod!

Smile
ali ja volim privatno vlasnistvo. pogotovo moje.
trudim se da dodjem do tudjeg.
rekoh: ne volim da delim! sta ti tu nije jasno?
IP sačuvana
social share
Edit by cg_ac: Potpis uklonjen zbog uvredljive sadrzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 21.0.1180.79
Smile
ali ja volim privatno vlasnistvo. pogotovo moje.
trudim se da dodjem do tudjeg.
rekoh: ne volim da delim! sta ti tu nije jasno?
: ) Obrazlozio sam vec, vrati se procitaj pazljivo.

Zasto volis tudje? Zasto ne volis da delis? To je uzrok. Zato, sto sistem to podrzava.

Kako ces doci do tudjeg kada ne postoji pojam privatne svojine?

Izmedju ostalog, ti projektujes svoje vrednosti na eventualni sistem buducnosti. Zasto, recimo danas ti pristajes na to da delis vazduh sa drugima? Ili vodu? Ako ne zelis da delis....Razmisli! : )

Nije problem to sto ti zelis privatno vlasnistvo, niti moras da delis, tvoj izbor, ali tvoj izbor sa danasnjeg stanovista, formiran pod danasnjim okolnostima.  Isto tako, ako ti zelis da nekom naudis, fizicki, zasto bi to uradio? Ako si zdrava osoba, naravno da ne ne zelis drugom ono sto ne zelis sebi. Svakako, danas to bas i ne vazi....ali druga tema.

Odaljili smo se od teme, nadam se da shvatas da je vreme da predjemo na temu. Za ove rasprave postoji tema...nadam se da se kucamo tamo!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4025
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 14.0
ocu da trosim vreme - zabole me!

Sistem o kome ti govoris ce da zazivi kad na vrbi rodi grozdje. pa ni tad..

za tako nesto se love - NEPRILAGODJENI sadasnjem sistemu.

ispravljaj ti krivu Drinu nemam ja nista protiv... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 481
OS
Windows 7
Browser
Chrome 21.0.1180.79

ispravljaj ti krivu Drinu nemam ja nista protiv... Smile

Nemoj da odustajesh, ostani da se zezamo Smiley Smiley
IP sačuvana
social share
If you are strong feign weakness. If weak, pretend strength. Whatever your position, conceal it from the enemy, and he will waste his armies fighting his own phantoms.

Warhammer 40k - Tactica Imperium
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 21.0.1180.79
Dobro deki! : )

Citat
Dopustimo da vreme pokaze, posteno? : )

Citat
A ko je to pa prilagodjen danasnjem sistemu? Ja znam mnogo vise neprilagodjenih, dok oonih prilagodjenih na prste jedne ruke: ) Ajd razmisli malo. Ko danas zivi "dobro", po danasnjim merilima dobrote zivljenja?

Citat
ispravljaj ti krivu Drinu nemam ja nista protiv...
Videcemo! pozdrav. Ocekujem te na ovoj temi! Nadam se da ces je pratiti.

Nastavicu drugi put, nadam se da se pojaviti neko ko ima argument u odbranu ekonomskog modela danas!

Trazite Istinu!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4025
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 14.0
A ko je to pa prilagodjen danasnjem sistemu? Ja znam mnogo vise neprilagodjenih, dok oonih prilagodjenih na prste jedne ruke: ) Ajd razmisli malo. Ko danas zivi "dobro", po danasnjim merilima dobrote zivljenja?

pa sigurno jedno 300miliona Svajcaraca, Austrijanaca, Holandjana, Svedjana, Norvezana, Finaca, Kanadjana...i drugih.
sasvim dovoljno da oteraju ostatak u picku lepu materinu.

sad mi pade na pamet najprostija glupost:
kako ces ti da kupis naftu i gas od Rusije recimo u drustvu u kome nema novca i privatnog vlasnistva (recimo da je Srbija takvo drustvo)?
« Poslednja izmena: 16. Avg 2012, 17:36:17 od 1deki »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 21.0.1180.79
sad mi pade na pamet najprostija glupost:
kako ces ti da kupis naftu i gas od Rusije recimo u drustvu u kome nema novca i privatnog vlasnistva (recimo da je Srbija takvo drustvo)?
  Vrlo prosto....

Pre svega, nafta i gas izlaze iz upotrebe, jer ce ih obnovljivi izvori energije potisnuti.

Rekao sam vec, ovo je globalna ideja. Lokalno ne moze da zazivi. Ako ljudi hoce svet bez bede, ratova, gladi i navjveceg dela danasnjih problema, onda moraju da proglase planetu Zemlju za zajednicku zaostavstinu svih ljudi koji na njoj zive, jer ona to i jeste! U suptornom, vrtecemo se u krugu, jedina razlika je ta sto imamo nuklearno oruzje kao adut, vrhunac ljudske gluposti i nemoci.

Ne, nema trgovine...nece biti potrebe za tim.
« Poslednja izmena: 16. Avg 2012, 17:35:55 od 85Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4025
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 14.0
 Smile

dobro, znaci samo sto se nije desila ta promena.

samo mi samo sad jos reci:
A zasto bi ovih ''jedno 300miliona Svajcaraca, Austrijanaca, Holandjana, Svedjana, Norvezana, Finaca, Kanadjana...i drugih. sasvim dovoljno da oteraju ostatak u picku lepu materinu.''
menjalo bilo sta kad vec zive ko kraljevi maltene?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 73
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.