Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 73
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ekonomski sistem danas. Planeta Zemlja i nove mogucnosti.  (Pročitano 106794 puta)
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 21.0.1180.79

opstaje vec zadnjih cca 70000 godina.
U stvari, nije bas tako....ne postoji trgovina novcem, pa i sama trgovina toliko dugo.

Jos su stari Rimljani topili i pretakali zlato i srebro i dodavali druge metale, kako bi kolicinski imali vise : )) Naravno, svi znamo sta se desilo sa tim carstvom.

Od tada se promenilo to sto umesto maceva, nozeva i kopalja, koristimo nuklearno oruzije!

Citat
pa cekaj sad, jel imamo problem ili nemamo?
Verujem da je to individualni osecaj!

Ako ubedis ljude da moraju da zive ovako kako zive, onda krize nema, nema problema, ako drzis ljude zaglupljene i konstantno im odvlacis paznju od sustine problema.

Citat
sta ih boli djoka. zive ko kraljevi. njihovi dugovi i Srbije recimo ocigledno da nisu isti. tj nemaju iste posledice..
Ne mozes gledati odvojeno "njihove i nase dugove". Zasto?
Kako mozes biti bogatiji trgovinom, ako u sistemu nema vise novca? Samo tako sto ces necije bogatstvo prisvojiti sebi.
« Poslednja izmena: 16. Avg 2012, 11:14:24 od 85Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 61642
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.00
mob
Nokia C5-00
Bez obzira sta neko milio o mojim porukama na forumu, koliko se trudili da dokazete da ne poznajem ekonomiju, cinjenica je da vec duze vreme pricam o ovom temama i niko se nije javio da da bilo kakav kontraargument!!

Е кад и написмено видиш фазон: "Е, можете да причате шта 'оћете, ја знам да сам у праву", онда је то стварно нешто...

IP sačuvana
social share

Прочитајте: Кућни ред Најчешће постављана питања
You can be addicted to a certain kind of candy...

Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4025
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
Citat: 85Kristal
Od tada se promenilo to sto umesto maceva, nozeva i kopalja, koristimo nuklearno oruzije!
Citat

sem Japanaca, kojima bih i ja bacio atomsku, protiv koga to 'koristimo' nuklearno oruzje? ti to predstavi kao da svakog dana neko fasuje atomsku u vugla

Ako ubedis ljude da moraju da zive ovako kako zive, onda krize nema, nema problema, ako drzis ljude zaglupljene i konstantno im odvlacis paznju od sustine problema.
Citat

znaci sami su krivi? pa to i ja kazem. ko ih jebe, jedu ono sto im je skuvano i ne bune se...

Ne mozes gledati odvojeno "njihove i nase dugove". Zasto?
Kako mozes biti bogatiji trgovinom, ako u sistemu nema vise novca? Samo tako sto ces necije bogatstvo prisvojiti sebi.

apsolutno podrzavam ovaj princip.
sad da mi ponude milion jura ili da svi dobijemo po 1000jura mesecne plate, ja bih odabrao milionce a svi drugi mogu da gore, jedu sopstvenu decu, rade sta hoce...briga me.
i ovo ti je sustina SVEGA. tako razmisljaju SVI sem ekstremno malog broja pojedinaca. covek cim je napravio prvi alat, upotrebio ga je protiv bliznjeg svog tako sto mu je rascopao glavu istim.
to sto ti predlazes jeste lecenje posledica a ne uzroka. i zato NIKADA nece zaziveti.
jedina borba koju treba da vodis jeste ona sa samim sobom (unutrasnja). a kada pobedis - onda vise nece biti borbe. 'Kako gore - tako i dole.'
]
« Poslednja izmena: 16. Avg 2012, 11:28:55 od 1deki »
IP sačuvana
social share
Edit by cg_ac: Potpis uklonjen zbog uvredljive sadrzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 21.0.1180.79
Citat
to sto ti predlazes jeste lecenje posledica a ne uzroka. i zato NIKADA nece zaziveti.
Pricamo o ekonomiji, zar ne? Moze obrazlozenje za ovu tvednju oko posledice i uzroka? Ideje i stavovi koje zastupam, svakako se bave uzrokom. Dosta sam pisao o tome na forumu.

Citat
sad da mi ponude milion jura ili da svi dobijemo po 1000jura mesecne plate, ja bih odabrao milionce a svi drugi mogu da gore, jedu sopstvenu decu, rade sta hoce...briga me. i ovo ti je sustina SVEGA. tako razmisljaju SVI sem ekstremno malog broja pojedinaca. covek cim je napravio prvi alat, upotrebio ga je protiv bliznjeg svog tako sto mu je rascopao glavu istim.

Ovo je druga tema, i mozemo o njoj na odgovarajucoj temi. To sto pricas ima veze sa oskudicom, losim obrazovanjem. Nasilje nije simetricno rasporedjeno u danasnjim drustvima, nasilje nije univerzalno stanje svih ljudi. Rekoh, ne bih o ovome ovde, postoji tema.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4025
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
Citat
Pricamo o ekonomiji, zar ne? Moze obrazlozenje za ovu tvednju oko posledice i uzroka? Ideje i stavovi koje zastupam, svakako se bave uzrokom. Dosta sam pisao o tome na forumu.

Citat
sad da mi ponude milion jura ili da svi dobijemo po 1000jura mesecne plate, ja bih odabrao milionce a svi drugi mogu da gore, jedu sopstvenu decu, rade sta hoce...briga me. i ovo ti je sustina SVEGA. tako razmisljaju SVI sem ekstremno malog broja pojedinaca. covek cim je napravio prvi alat, upotrebio ga je protiv bliznjeg svog tako sto mu je rascopao glavu istim.

Ovo je druga tema, i mozemo o njoj na odgovarajucoj temi. To sto pricas ima veze sa oskudicom, losim obrazovanjem. Nasilje nije simetricno rasporedjeno u danasnjim drustvima, nasilje nije univerzalno stanje svih ljudi. Rekoh, ne bih o ovome ovde, postoji tema.

naravno da se bavis posledicama a ne uzrokom. zasto je tako? pa zato sto stalno previdjas da se 'na gore' moze i stazom separacije a ne samo stazom jedinstva. i da postoje oni koji su svesni toga i koriste isto. fali ti znanje iz ezoterije koje ces tesko i steci sve dok si upetljan u tu Zeitgeist pricu 'ko gace u guzicu'.

Citat

ti polazis od pretpostavke da ako svakom podelis 'dovoljno' - taj neko nece traziti vise!
pa evo, ja prvi cu da trazim vise; uvek cu gledati da uzmem i tvoj deo, i deo svih forumasa ovde.
mislis da sam jedini koji ce to raditi?
zato ti je pretpostavka tezak shit...

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

I Am My Own Savior!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 8650
Zastava Vrčin
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
mob
Alcatel One Touch
« Poslednja izmena: 16. Avg 2012, 11:49:59 od Angeleer »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 21.0.1180.79
Citat
naravno da se bavis posledicama a ne uzrokom. zasto je tako? pa zato sto stalno previdjas da se 'na gore' moze i stazom separacije a ne samo stazom jedinstva. i da postoje oni koji su svesni toga i koriste isto. fali ti znanje iz ezoterije koje ces tesko i steci sve dok si upetljan u tu Zeitgeist pricu 'ko gace u guzicu'.

: )
Zeitgeist je samo odskocna daska da se ljudi zainteresuju za sistem u kom zive, nudjenje novih resenja....

Vec sam nekoliko puta rekao da mi nismo 99%, vec 100%. Ako treba, mogu naci te poruke. Tako da ti ta prica o separaciji pada u vodu. Svakako da se ne moze ici stazom separacije, nasilja (probano toliko puta u istoriji i svaki put isto: jalova posla) to niko ni ne zagovara, barem kada sam ja u pitanju.
Ti si pobrkao ovu temu, koja je trebala da bude cisto bazirana na cinjenicama, a cinjenica je da se mali broj ljudi bogati na racun velike vecine, sa nekom drugom temom. Koliko god to delovalo cudno, to je tako, to je realnost.

To ne znaci da te ljude treba odstraniti, vec im pomoci.

Naravno, takodje sam pisao da ne zagovaram nikakve separacije, od drustva, vec napustanje sistema vrednosti!

Citat
ti polazis od pretpostavke da ako svakom podelis 'dovoljno' - taj neko nece traziti vise!
pa evo, ja prvi cu da trazim vise; uvek cu gledati da uzmem i tvoj deo, i deo svih forumasa ovde.
mislis da sam jedini koji ce to raditi?
zato ti je pretpostavka tezak shit...
Ovo je bavljenje posledicom...

Zasto ces da trazis vise? Od koga ces da trazis vise? Zar ovo pitanje nije bavljenje uzrokom? Naravno, pod uticajem drustvene klime, medija itd, ekonomije danas, ljudi se trude da gomilaju, kamarisu sve, pa i ono sto im ne treba, jer zive u oskudici Zasto bi tebi trebalo 20 kuca i 12 automobila, ako zivis u svetu u kom ne postoji trgovina, ne mozes ni iz dzepa ni u dzep. Sta bi radio sa kucom od 34 sobe? Zar je na pocetku 21. veka cudno to sto neko zagovara da svako ima krov nad glavom i da niko ne gladuje?

Uzmi primer dve porodice, koje zive na tropskom ostrvu, i koje imaju sve sto im je potrebno za dostojan zivot. Kako bi oni trgovali medju sobom? Imaju svo vreme sveta da se posvete sebi i jedni drugima.
« Poslednja izmena: 16. Avg 2012, 12:05:47 od 85Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4025
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
1. zeitgeist je qrac na biciklu.

2. uvek cu da trazim vise 'jer mi se moze'.

3. ja da sam na jednom ostrvu, otisao bi na drugo ostrvo da pojebem sve zene na istom, porobim muskarce i decu i zaplenim sve resurse koje mogu. (citavo ostrvo ako moze). i to je moj nacin 'da se posvetim sebi', za druge mi se bas jebe... Smile

a ti si sve vreme u fazonu: 'pa cekaj, stani malo. sto bi ti to uradio ako...'
a mene bas briga sta ti mislis.
razumes?

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 481
OS
Windows 7
Browser
Chrome 21.0.1180.79
Citat
3. ja da sam na jednom ostrvu, otisao bi na drugo ostrvo da pojebem sve zene na istom, porobim muskarce i decu i zaplenim sve resurse koje mogu. (citavo ostrvo ako moze). i to je moj nacin 'da se posvetim sebi', za druge mi se bas jebe...

Take everything, give back nothing....

Elem, u sushtini to je sasvim tachno. Ti imash drushtvo koje ovi promovishu u kojem nema vojske, nema policije, nema novca, nema rata i svi zive mirno. Shta se deshava kada to drushtvo napadne strana sila koja hoce da uzme sve resurse, da pobije sve ljude, siluje zene?
IP sačuvana
social share
If you are strong feign weakness. If weak, pretend strength. Whatever your position, conceal it from the enemy, and he will waste his armies fighting his own phantoms.

Warhammer 40k - Tactica Imperium
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4025
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
Citat
3. ja da sam na jednom ostrvu, otisao bi na drugo ostrvo da pojebem sve zene na istom, porobim muskarce i decu i zaplenim sve resurse koje mogu. (citavo ostrvo ako moze). i to je moj nacin 'da se posvetim sebi', za druge mi se bas jebe...

Take everything, give back nothing....

Elem, u sushtini to je sasvim tachno. Ti imash drushtvo koje ovi promovishu u kojem nema vojske, nema policije, nema novca, nema rata i svi zive mirno. Shta se deshava kada to drushtvo napadne strana sila koja hoce da uzme sve resurse, da pobije sve ljude, siluje zene?

kao evo na primer ja.
onda Z aktivisti se uzmu za ruke, oforme krug i pevaju 'kum - ba - ja' dok se ja razmnozavam sa njihovim zenama i palim kuce...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 73
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.