Meni su te priche o ruskom trzishtu smeshne kad lepo uzmem atlas i pogledam gde je Rusija . Zashto bi iko normalan ulozio novac u Srbiju zbog ruskog trzishta , kada taj novac moze uloziti u Rusiju za jednako jeftinu radnu snagu i time izbegao ogromnu cenu transporta robe do Rusije ?
Meni su te priche o ruskom trzishtu smeshne kad lepo uzmem atlas i pogledam gde je Rusija . Zashto bi iko normalan ulozio novac u Srbiju zbog ruskog trzishta , kada taj novac moze uloziti u Rusiju za jednako jeftinu radnu snagu i time izbegao ogromnu cenu transporta robe do Rusije ?
majmune...pardon...lemure....post i nije nesto interesantan....interesantniji je tvoj potpis:
Citat
Treba li nepismenima i ljudima koji nisu zavrsili osnovnu skolu oduzeti pravo glasa jer su prekrsili zakon ?
Koliko bi tada radikali imali glasova ?
10% maximum !
moras malo da kontrolises tvoj fasizam....prvo se oduzima pravo glasa a sledece su vec gasne komore.... decace,moras se leciti
Cekali su da se situacija politicka stabilizuje , da bi na miru poslovali u narednih 10 - 20 godina!Koliko su radikali i sps unistili zemlju ovu,stvarno je nerealno ocekivati , sto se ekonomije tice , da se rascveta!Kuca se polako gradi , ne preko noci!Kostunica nas je kocio!To sot sam rekao za period sigurno poslovanja , govorim iz licnog iskustva , jer pregovore smo imali sa par stranih investitora!
Odlicno, slazem se sa ovim. Sto lepo ne "izadju na televiziju" i ne kazu dok se ne stabilizuje politicka situacija u zemlji, jos jedno xxx godina, niko kod nas nece uloziti nista? Meni je apsolutno svejedno da li ce na primer Djilas ili Vucic da obecaju most u Beogradu, kada obojica lazu. Jedan ce se vaditi na lopovluk ostalih, drugog ce da "koci" Kostunica.
Za svaki neuspeh je kriv neko drugi. Svaki politicar koji tako govori je obicno nesposoban. Svi se sluze dobro istreniranom taktikom: "Negiraj sve, pa cak i ako te uhvate u mahinaciji, opet negiraj i optuzi nekog drugog".
Sem toga, sta znaci termin "stabilna politicka situacija"? Kada je to bilo u Srbiji? I ja bih bio dobar predsednik USA ili Svajcarske. Nerealno je ocekivati momentalni procvat ali tako mi politicari obecavaju. Silne milijarde cekaju na granici, Evropa drhti od nasih strucnjaka, svi cemo putovati, skolovati se na Sorboni i Harvardu. Na nama je da odaberemo ocemo li u samoizolaciju ili u svet. Ali najpre, sacekajmo jos koju godinu da se stabilizuje "politicka situacija" u zemlji. Pretpostavljam da se mora cekati da iscezne neka strana: "narodnjaci" ili "zuti".
Dovoljno je procitati naslove u novinama u proslih mesec dana ili gledati vesti na bilo kom TV programu. Svi optuzuju, radikali o masovnim kradjama i izdaji KiM, DS o izolaciji, ozivela je i organizacija otpor, Dulicu se preti (interesantno, bas pred izbore), opet se obilaze rudnici, bolnice, Sutanovcu kradu tenkove itd.
Postavlja se pitanje: Da li je bilo koji politicar u zadnjih 20 godina uradio bas sve sto je obecao u predizbornim kampanjama? Odgovor je uvek isti: Ma uradio bi on da nije bilo onoga i ovoga. Covek je teo ali mu zlikovci nisu dali...
@malecka
Rotsildovi i Rokfelerovi su nastali mnogo pre 20-tih u USA. Opet brljas sas istoriju...Te tajkune hvalis, a nase pljujes. Imamo mi mnogo tih Rotsilda u pokusaju. Sve fini i posteni ljudi. Jes da nisu Rokfeleri ali nekakvi feleri jesu.
@lemur
Extra potpis. Treba pobiti sve, jel da? Zamisli, ti da imas prava ko onaj seljak iz Orasca sto ima par hektara zemlje i sto ceo zivot ore njivu? Pa to je skandal.
Odlicno, slazem se sa ovim. Sto lepo ne "izadju na televiziju" i ne kazu dok se ne stabilizuje politicka situacija u zemlji, jos jedno xxx godina, niko kod nas nece uloziti nista?
To nije njihov posao, to je posao političkih partija. A neke upravo to i rade, samo što ti tvrdiš da te smaraju. A takvih koji iznose gore pomenute činjenice ima i po forumima, samo što su oni "provokatori"
Citat
Pretpostavljam da se mora cekati da iscezne neka strana: "narodnjaci" ili "zuti".
Da, ili bar da prestanemo da palimo ambasade i razbijamo strane firme.
Citat
Evropa drhti od nasih strucnjaka
Tu valjada ubrajaju one iz teme o broju nepismenih
Šalim se...
Proveli smo jako puno vremena potpuno izolovani. Tako da nismo uopšte znali koliko naše školstvo i obrazovni sistem (ne)vredi. A nismo imali ni pojma o tome koliko je svet napredovao u međuvremenu.
Tek kada su se pojavile strane firme koje su zaposlile naše kadrove i ocenjivale njihovo znanje saznali smo da nemamo baš puno visokoobrazovanih, kao i to da naši kadrovi i nisu baš preterano visokoobrazovani.
Citat
Postavlja se pitanje: Da li je bilo koji politicar u zadnjih 20 godina uradio bas sve sto je obecao u predizbornim kampanjama?
Nije
Citat
Odgovor je uvek isti: Ma uradio bi on da nije bilo onoga i ovoga. Covek je teo ali mu zlikovci nisu dali...
imao sam priliku da radim u državnoj službi ... ima i toga ali ređe nego što se priča
Pa i ti se frljas sa istorijom. Opet trazis "crna i zuta" krvna zrnca, rekla sam "za vreme ekonomske krize", zar to nije dovoljno? A njihove kompanije su zastupljene i danas, samo sto su njihovi poslovi danas legalizovani. ... Baci pogled na moj post, nigde nisam spomenula Rotsilde. Na osnovu cega tvrdis da jedne tajkune hvalim, a druge osudjujem? To mi nije jasno?
Prolazi mi kroz glavu sasvim logicna i normalna stvar, a to je da se preduzece koje duguje mnogostruko vise, nego sto njegova imovina vredi i ne moze prodati. Takve "stvari" se ne prodaju, jer je to nemoguce. Zato na scenu dolaze ljudi kao Hamovic i ekipa i "odrade" posao. Videces, da ce se kasnije, kada jednog dana udjemo u EU, sve to legalizovati.
Interview - Bebi Dol: Skoro me je gospođa iz komšiluka koju stalno pozdravljam sa dobar dan pitala: „Je li, je l’ ti to mene provociraš?“ nidzo, svaka cast Edit by latifovich: Potpis uklonjen zbog duzine!
nijedna kompanija iz EU i SAD nece napustiti srpsko trzishte .
razlog :jednostavan - jeftina radna snaga . u drzavi kao shto je srbija gde je bar 30% ljudi nezaposleno - cena rada ne moze da bude velika , ni radnichka prava blizu EU standarda. ni radikali ni bilo ko to nece moci preko noci da ispravi - a DS to nije u interesu .
EU odgovara da srbija bude shto siromashnija - ne samo shto mogu da nas ucenjuju , nego vishe zaradjuju na nama.
priche o carinama su glupost - tachno je da mi zvanichno vishe uvozimo nego shto izvozimo u EU ,ali nezvanichno - shta mislite gde odlazi sav onaj kapital koji zarade EU firme po srbiji (a posebno banke ).
jednostavno - ako pobede radikali - nece se desiti nishta spektakularno - daj boze da pohapse par DS kriminalaca i to je sve ...
Evo zanimljivih ideja radikala o ekonomiji u Srbiji. Reketiranje i dilovi sa tajkunima po ugledu na Ruse. Divota jedna.
Devizne rezerve koje su skupljene posle pada Miloševića oni će lepo da raskrčme i da sa tim parama pomažu izvoz. Super, samo što će tada da kurs da ode u majčinu pa će da krene štampanje dinara.
Umesto da najavljuju demonopolizaciju i uvođenje evropskih standarda, biće samo reketiranje bogataša po principu hleba i igara za sirotinju. Ko ne pristane narod će se uz pomoć službi "spontano" okupiti i srušiti mu šoping centar.
SRS: Bogataši će vraćati dugove (Tanjug)
Beograd -- SRS najavljuje da će se spoljni dug, koji se približio cifri od 30 milijardi dolara, ako radikali dođu na vlast vraćati po ruskom modelu i uz pomoć srpskih bogataša.
"Meni je cilj da se razdužimo onako kako su to uradili Rusi. Oni su za nekoliko godina potpuno vratili dugove", rekla je ekonomski ekspert Srpske radikalne stranke Jorgovanka Tabaković u intervjuu "Politici", izrazivši nadu da će se u rešavanju nagomilanih problema uključiti privredni stručnjaci i politička elita.
Ona je istakla da je ekonomski program radikala usmeren na privredni rast, koji je zasnovan na povećanju zaposlenosti i standarda stanovništva i da bi obavezne rezerve koje poslovne banke ostavljaju NBS od 10,4 milijarde dolara mogle da se dobro iskoriste i usmere u finansiranje izvoza.
Jorgovanka Tabaković, koja je bivši ministar u vladi Mirka Marjanovića, najavila je da će strani ulagači biti stimulisani, tako što će se garantovati sigurnost investicija i smanjiti porez na dobit sa 10 na osam odsto.
« Poslednja izmena: 25. Apr 2008, 22:43:08 od danilobg »
Treba li nepismenima i ljudima koji nisu zavrsili osnovnu skolu oduzeti pravo glasa jer su prekrsili zakon ?
10% maximum !
Svaka cast lemure,drago mi je da ima ovde ljudi koji normalno razmisljaju. A inace radikali su ti koji podrzavaju gasne komore,srebrenicu i slicno. Ali doce kraj jednom i tome.Radikali,dsssovci,slobini socijalisti... sva ta govna ce jednog dana biti sramotna strana istorije u udzbenicima narednih generacija.
10% maximum !
Svaka cast lemure,drago mi je da ima ovde ljudi koji normalno razmisljaju. A inace radikali su ti koji podrzavaju gasne komore,srebrenicu i slicno. Ali doce kraj jednom i tome.Radikali,dsssovci,slobini socijalisti... sva ta govna ce jednog dana biti sramotna strana istorije u udzbenicima narednih generacija.
izgleda da si zaboravio da popijes lek? samo smireno...duboko udahni i izdahni i pozovi cika doktora