Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 34
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ekonomija i politika nove vlade  (Pročitano 33145 puta)
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10
Browser
Safari 600.1.25
mob
I-mate 30 Pro
Ja sam tek danas skontao da nam je ministar radio i radi za MMF....

Srecan nam kraj sveta... Smile Smile Smile

Vujović: Na meti Srbijagas, EPS, Železnice...

BIZNIS13:51, 26.10.2014.Autor: Tanjug

Pošalji e-mail
Odštampaj tekst
A
U narednoj godini će gro izmena koje ćemo imati biti upravo u domenu smanjivanja subvencija koje ne daju rezultat i bacanje su para, izjavio je ministar u Skupštini Srbije
Dušan Vujović, foto tanjug rade prelic
Foto:Tanjug/ Rade Prelić
BEOGRAD - Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je da će na meti smanjenja subvencija naredne godine biti ne samo Srbijagas, već i Železnice, Elektroprivreda Srbije, kao i subvencija za poljoprivredu koje odvlače pare i resurse bez efekta.

“U narednoj godini će gro izmena koje ćemo imati biti upravo u domenu smanjivanja subvencija koje ne daju rezultat i bacanje su para”, izjavio je ministar u Skupštini prilikom rasprave o rebalansu budžeta.

On je ukazao da je u proteklih pet godina javni dug povećan za trećinu zato što država nije uspela da kontroliše tokove garancija i ostale posledice lošeg neefikasnog poslovanja javnih preduzeća.

Vujović je izjavio i da će Vlada Srbije u sa Međunarodnim monetarnim fondom razgovarati o uvođenju reda u javna preduzeća i da će to biti novina u razgovorima sa tom međunarodnom institucijom koji kreću početkom novembra.

“Novina ovog programa koji ćemo od početka novembra pregovarati sa MMf-om jeste da ne idemo samo na troškove, nego paralelno na ozbiljnu strukturnu meru da jednom za svagda uvedemo red u javna preduzeća”, izjavio je on.

Cita covek Burek...osetio se prozvanim... Smile
« Poslednja izmena: 26. Okt 2014, 14:49:31 od inicio »
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 32.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Ma citaju Burek, i ja nedavno skontala  Smile

IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Chrome 38.0.2125.104
najluđi su kad citiraju nekog pa kažu "član svedok stvaranja istorije je reko ..."
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 32.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
A tek sto ona "legenda foruma" preti da ugrozi tajni (jedva skupljeni) materijal..... Smile
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

...on kaze zivela droga a ja ziveo Burek....

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 7287
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.17
mob
Nokia 
Srbija u recesiji i 2015.

Predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović izjavio je da svi ovogodišnji trendovi pokazuju da ni sledeće godine neće biti privrednog rasta, već da će Srbija i 2015. godine biti u recesiji.

BEOGRAD - Predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović izjavio je da svi ovogodišnji trendovi pokazuju da ni sledeće godine neće biti privrednog rasta, već da će Srbija i 2015. godine biti u recesiji.
"Već sada pravimo makro projekcije za sledeću godinu, i ne vidimo rast, trendovi ove godine pokazuju da će i sledeće godine najverovatnije biti recesija. Privreda bi na tom trendu bila čak i da nije došlo do smanjenja plata i penzija", ocenio je Pavle Petrović u emisiji Oko ekonomije na RTS.

Petrović je, međutim, dodao da će dodatni efekat na pad proizvodnje u 2015. godini dati smanjenje plata i penzija koje će izazvati pad tražnje.

"Otuda je neophodno da tu uskoče javne investicije koje bi delom kompenzovale ovaj efekat zatezanja", ocenio je Petrović.

Petrović je naveo da je smanjenje plata i penzija bila nužna mera, ali da ona nije dovoljna, jer se na ovaj način štedi svega 400 miliona evra u sledećoj godini, što znači da u 2015. nedostaje još 300 miliona evra uštede.

Predsednik Fiskalnog saveta je naveo da postoje još tri bloka reformi koje se moraju sprovesti da bi se deficit sveo na razuman nivo, a to je reforma javnih preduzeća, smanjivanje zaposlenosti u budžetskom sektoru koji ne podrazumeva javna preduzeća i firme u restrukturiranju, zatim bolja naplata poreza i borba protiv sive ekonomije.

Petrović je naveo da od svih javnih preduezća "Srbijagas" pravi najveći problem, jer sada već ima milijardu evra duga i rekao da je problem što država ovom javnom preduzeću sada izdaje po treći put garanciju od 160 miliona evra.

Petrović očekuje da će ubuduće predmet razgovora sa MMF biti i reforma javnih preduzeća, koja je do sada uglavnom bila u nadležnosti Svetske banke i da će ubuduće na tom problemu raditi integrisano ove dve institucije.

"Verujem da će MMF tražiti vrlo čvrste garancije šta će se dešavati sa javnim preduzećima i to je odlično za sve, jer je to težak profesionalni posao. A težak je i politički", ukazao je on.

Smile

Link
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Mac OS X v: 10.8.5
Browser
Safari 537.75.14
Ja ne znam sta ljudi hoce? Sta ocekuju? Kako se moze resiti problem ako se bavis sporednim stvarima?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

...on kaze zivela droga a ja ziveo Burek....

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 7287
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.17
mob
Nokia 
Ne znam ,ljudi verovatno hoce da zive bolje ali tesko da ce se to i ostvariti u nekom doglednom periodu. Smile  Ovde

kod nas u Srbiji ima brdo problema , sto se tice ekonomije i privrede , ali se oni i dalje resavaju tako sto se ponovo i

ponovo zaduzujemo. Ako se ne varam  Smile 2017-te godine Srbiji dolazi na naplatu nekih 5.7 milijardi evra 

Smile samo na ime kamata a o glavnicama i da se neprica. Smile Realno , sadasnja vlast i ljudi koji se bave tim

pitanjima nisu u stanju da to rese , ovo je moje miljenje nemam nista protiv nikog ali tesko da oni mogu nesto

da  ucine. Imamo i prvi put u istoriji vise penzionera nego zaposlenih ( mislim za nekih 50.000  Smile )  i pad onih

koji rade u privredi ispod 1. mil. + jos na sve to da dodam izvestaj Svetske banke u kojem smo dosta losi , samo

BiH losije stoji od nas. Smile  E sad ono sto sam ja primetio , ne bavim se ekonomijom , ali mi nije nikako jasno da

se pokusava ustedeti samo na platama i penzijama ( 10 - 15 % ) a pritom niko i ne spominje 11.000 "Savetnika"

u drzavnoj upravi  Smile , Javna preduzeca kao npr EPS sa 600-700 direktora + minimum 10.000 radnika

viska , Agencije za sve i svasta koje samo uzimaju kes i nista drugo , i naravno sveukupan visak zaposlenih u

drzavnim preduzecima. Medjutim ,oni se uhvatili za plate i penzije i pricaju o reformama.... Smile   Mi konstantno

od  2008-e god do danas imamo povecanje budzetskog deficita dok recimo druge drzave u Evropi imaju

smanjenje. Smile  Da bi se popunila ta rupa u budzetu Srbija mora da ima investicije i da se poveca proizvodnja , e

sad , vracam se na izvestaj SB , kako da imamo nove investicije kad smo po brzini dobijaja gradjevinske dozvole

na 180 i nekom mestu u Svetu??!! Smile Jeftina smo radna snaga, relativno kvalifikovana , Srbija je na dobrom

mestu , daju se subvencije za novo otvoreno radno mesto u rasponu 5.000-10.000 evra po radniku  Smile ... ali

investicija nema.... Smile Ako se nesto ozbiljnije ne uradi , mislim da cemo za 2-3 godine proglasiti bankrot sto

mozda i ne bi bilo toliko lose da se podvuce crta i da se vidi sta dalje i kako....
« Poslednja izmena: 29. Okt 2014, 23:13:03 od Cane Mafija »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows 7
Browser
Chrome 38.0.2125.111
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

"I'm not always right, but I'm never wrong"

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 32.0
Ministarka je na prvom mestu lobista za ko-da-vise pa onda sve ostalo  Smile

cak je uspela da kao ministar energetike, bude isped Dinikica, kao min. finansija, zaduzena dal' je sad Ev. banka za obnovu i razvoj ili nesto slicno (ko ce sad to sve da popamti) za Srbiju  Smile
« Poslednja izmena: 29. Okt 2014, 23:38:28 od krouli »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

"I'm not always right, but I'm never wrong"

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 32.0
 GDE SMO ONO STALI?

Penzija pred sudom

Voja Žanetić 26. oktobar 2014.

Cenjeni sude, penziju tužim i što mi donosi stres svakog meseca. Kad je primim, odem u menjačnicu da vidim koliko bi mogao da dobijem evra, a kad bih mogao da ih kupim

ZNAM, gospodine sudija, da je malo čudno da sam se pred Vama pojavio sa zahtevom da se mojoj penziji sudi. I moja žena se bunila, kaže: „Gde ćeš, Davide, penziju tužiti, misliće ljudi da si poludeo!“ A nisam poludeo, još. Tek imam nameru.

Ja imam sasvim osnovanu tužbu i molim da me saslušate, pritom ne obazirući se na ovo neobično pravno stanje u kome tužena nema advokata, jerbo su oni u štrajku. Probao sam notara da dovedem, no on kaže da je slobodan u aprilu 2016. godine, te da dođem s jedno hiljadu-dve evra, videće šta može da se učini. Pošto nemam ni te pare, ni to vreme, eto mene kod Vas ovde, uvaženi sudija. Računajmo, makar dok ne iznesem tužbu, kao da se penzija brani sama. To bi ona i rekla, samo da ume da govori.

Tužim je, gospodine sudija, zato što je izneverila moja očekivanja. Dok sam bio zaposlen i radio, shvatao sam da je moj rad neka vrsta moje ušteđevine, te da će društvo i država znati da mi vrate što sam svojim novcem plaćao penzije onima koji su radili pre mene. Sad kad je primam, shvatam da se moja ušteđevina istopila, da su je pojela ova N čudna vremena, u kojima gora kriza zamenjuje lošu, uz pauzu za izbore - a u kojima još veća obećanja zamenjuju ona manja, ranije data. A nema ko ni da plaća moju penziju, jer nas penzionera ima nešto malo više nego zaposlenih, a duplo više nego nezaposlenih. Tako da, između ostalog, ne znam ni šta sad da kažem deci, koju sam neko vreme učio da jedino pošten rad vodi do dostojanstvene starosti. Niti imaju gde da rade, niti ih moja starost sokoli da rade pošteno.

Cenjeni sude, penziju tužim i što mi donosi stres svakog meseca. Kad je primim, odem u menjačnicu da vidim koliko bi mogao da dobijem evra, a kad bih mogao da ih kupim. Pa se iznerviram, evo, na primer, tri posto manje evra na šest meseci ja ne mogu da uzmem, pa i kad bih hteo. Potom skoknem do prodavnice, da vidim šta je poskupelo, pa se i tu iznerviram. Račune vadim iz poštanskog sandučeta kao da su zaraženi ebolom, strepeći od iznosa koji ću na njima da vidim: da nisam zaboravio da spustim slušalicu ili da isključim bojler, koja će me kazna za to stići... I na kraju me dotuku reklame na televiziji, akcija stiže akciju, ponuda smenjuje ponudu, a moja penzija me svojim iznosom stresno podseća da džaba što je pao broj na ceni, kad nije pao broj dana u mesecu.

A najviše je tužim, poštovani delioče pravde, što mi svakog meseca donosi sramotu. Sramota me koliko imam, još više me sramota koliko nemam. Sramota me i siromaštva, kad vidim ko se sve obogatio. Sramota me što se osećam da sam nešto skrivio Međunarodnom monetarnom fondu, koji me svaki put pominje kao teret za državu, ekonomiju, oporavak, prosperitet i društvo u celini. Sve pokušavam da se setim da li su tako oštri bili prema propalim privatizacijama, pohlepnim bankama, promašenim reformama i nesposobnoj politici, pa me sramota i što mi godine utiču na loše pamćenje, a penzija nedovoljna da se kupe vitamini i lekovi za senilnost. Sramota me ko je sve tu moju penziju branio, ko je na nju prstom pokazivao, sramota me je što sam zbog nje ćutao i zbog nje glasao, misleći „neće mene, ja sam njihov.“ Sramota me je što za nju ni onog drona ne mogu da kupim, pa da na njega obesim poslednji ček, nek zvižde njemu ko što su zviždali Albaniji, zaslužio je. On je manji no što Albanija ikad može veća da bude.

Od Vas ne tražim mnogo, već da ovu penziju po sili zakona kaznite za ono što mi je učinila. Ova prosperitetna i štedljiva država, koja za sve ima i mere i zakone, mora da ima neki paragraf, po mogućstvu sa Evropskim propisima harmonizovan, koji se odnosi na zaštitu mene - od mojih mesečnih primanja i njihovog zločinačkog iznosa. Razumem da se društvo trudi da umiri moj nemir i skrene moje misli, pozdravljam svaki napor da se pred mene iznese nova afera, nova starleta, novi kriminal, nova svetska kriza, nova prirodna pošast, novi vojni spektakl ili nova fudbalska briga, poštujem i dobre vesti o velikim ulaganjima koja će uskoro pristići sa svih strana sveta. Ali ja želim da ovoj sumi, koju ću primiti već koliko za koji dan, odrapite neku meru koja će biti adekvatna kazna za sve ono što mi čini poslednjih godina. Ako ona kažnjava mene, a ja ne znam ni zbog čega, molim ovaj sud neka on kazni i nju. Neka i penzija oseti neku pravdu.

Jer kad će, ako neće sad.

(u ime uspomene na preko potrebnog Petra Kočića)

Novosti
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 34
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.073 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.