Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Eh, kada bi nasi gradonacelnici bili ovako iskreni...  (Pročitano 645 puta)
02. Jan 2014, 15:07:40
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
Browser
Chrome 31.0.1650.63
mob
Apple 15
Gradonačelnik Soluna: Mi smo iskompleksirani provincijalci

Beta    | 02. 01. 2014. - 14:59h | Foto: AP    | Komentara: 0
Gradonačelnik Soluna Janis Butaris ocenio je u da su njegovi sugrađani "iskompleksirani Atinom, a prema svom gradu se odnose seljački".

Janis Butaris, gradonačelnik
Govoreći o 800.000 svojih sugrađana, Butaris je u novogodišnjem intervjuu za solunski nedeljnik Eksosis rekao: "Ne mogu da kažem da smo Evropljani. Iskompleksirani smo Atinom, a prema svom gradu se odnosimo seljački. Vrhunac bi za Solun bio kada bi narod mogao da gaji stoku na balkonima".

On je rekao da je "tragična osobina Soluna doseljavanje koje je od 1960-ih godina donelo ne-gradske porodice koje ne samo da se nisu prilagodile gradu, već ni posle toliko decenija nisu uspele da shvate gradski život", čemu je doprineo "provincijalni mentalitet prethodnih uprava grada koje su se sistematski nadmetale sa Atinom i uz to gunđale".

Rivalitet Atine i Soluna se odrazio i na Ustav Grčke tako što je petomilionska Atina navedena kao glavni grad, a odmah potom istaknuto da je Solun "ko-prestonica".

"Čak i danas, s hiljadama svakodnevnih problema i ćorsokaka, narod mi zamera što nismo ukrasili grad (za Božić i Novu godinu). Uprava grada nema novca i smatram da bi bilo tragično da se ja, kada ne možemo da održimo narodne kuhinje, bavim lampionima i jelkama. Pitam se kako to da još ima ljudi koji inistiraju na vašaru... A građani bi mogli da pomognu ako bi svako ukrasio svoju radnju ili balkon", rekao je Butaris.

Gradonačelnik Soluna kazao je da "grad nema snage da se suprotstavi neprijateljskom stavu države prema industriji, niti ona uopšte ima neku strategiju".

"Turizam bi bio glavni način da dođe novac u naš grad... da razvijemo verski i ekološki turizam, da iskoristimo Olimp koji je tu prekoputa nas, a za njega zna čitav svet. Veliki je uspeh što smo u Solun doveli Turke i Izraelce koji imaju novca... To nas nije koštalo ništa, osim truda, a mene s proglasili 'obožavaocem Turaka'", rekao je Butaris o kritici opozicije koju je ocenio kao nezrelu.

"Umesto da predlažu rešenja problema, bave se time što ja nosim minđušu", kaže 71-godišnji Butaris i navodi da ga kritikuju i jer je objavio da je išao u službenu posetu gradu Volosu: "A išao sam svojim autom, benzin sam platio iz svog novčanika, i oni mi opet zameraju, a ja im kažem: Da sam hteo da idem sa ženskom, ne bih vam polagao račune".

Govoreći o teškom problemu stalnog kolapsa saobraćaja u Solunu, gradonačlnik insistira da se, makar probno, na 15 dana, uvede sistem "par-nepar" - da jednog dana mogu da se voze privatni automobili s parnim registarskim brojem, a drugog dana s neparnim.

"Krajnje je vreme i da građani nauče da koriste gradske autobuse, svoje bicikle i svoje noge", rekao je Butaris.

Butaris je u intervjuu najavio da će se u maju, na lokalnim izborima ponovo kandidovati za gradonačelnika Soluna.

Janis Butaris rođen je 1942. u Solunu u uticanoj porodici bogatih vinara. Školovao se u Grčkoj i Velikoj Britaniji, a ima dve diplome: hemije na Solunskom univerzitetu i enologije (nauke o vinu) s Fakulteta za vino u Atini.

Privrednik je i političar: osnivač je preduzeća za proizvodnju i trgovinu vinom Kir-Jani, jedan je od osnivača male političke stranke Drasi (akcija) i velike grčke organizacije za zaštitu prirode Arkturos (Arcturos) koja se posebno bavi zastitom preostalih medveda.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.53
eh kad bi nasi gradonacelnici ..ministri..i predsjednici....i ostala lijena i bezvredna parazitska bagra....
..prestala da nam govore nase probleme...i ukazuju na njih..da nam ih docaravaju..jer mi to sve znamo....vec.....godinama...
i kad bi oni za malu promjenu..poceli da rade svoj posao..
tj da resavaju uzroke nasih problema......a ne da ih dodatno stvaraju....
pa ni mi ne bi imali probleme.....

resnje je jedino...smanjiti im plate na 1 evro..od kojeg pola mogu da zadrze za sebe ...a pola moraju da doniraju drzavi....
i ono sto bi od njih ostalo da radi...od njih bi i mogli da ocekujemo nesto...

a ovako..oni ce da nam prave probleme..za rad licne koristi....pa ce da nam pricaju o njima..kako su oni tu....
i kako su to nasi problemi...svih nas...koje treba da mi svi resimo...

a niko ni da pomene resenje...izgleda da za njih...problemi ne postoje ....da bi se resavali...
nego da bi se o njima pricalo....i debele dnevnice se uzimale ....od tupavog naroda...

Smile
« Poslednja izmena: 02. Jan 2014, 15:29:18 od bobaK_bl »
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Chrome 31.0.1650.63
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.