Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 09. Sep 2025, 01:05:18
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 53
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Egipat - zemlja na ivici gradjanskog rata  (Pročitano 56184 puta)
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Citat
Persijanci su shiiti, dok su Arapi suniti.Tesko da ce se primiti bilo sta od jednih kod drugih, izuzev samo jedne stvari koja im je zajednicka: fundamentalizam.
Pa taj zajednički imenitelj je presudan.  Smile
Pa to je veliko pitanje. Kako ga vide? Vehabiti nece sa shiitima, samo ako se konvertuju. Imaju svoje vidjenje strogog postovanja Islama.Mozda nisi imao prilike, ali ja sam video njihov odnos pun prezira jedni prema drugima. Za Persijance Arapi su malumni ljudi, dok Arapi isto preziru shija kako oni kazu.
Gore nego međuhrišćanska prepucavanja. Mrze se ali imaju i veliki rivalitet. Arapi im zavide na mnogo toga.
Ja sam nekoliko puta napisao: pokazi mi Arapina koji moze da zapamti dve stvari. A ne da organizujes njih pet da urade 11 septembar. To je mene izbezumljivalo sa njima. Trebale su godine da prodju da se navknem da ce uraditi samo prvu stvar koju se dogovorimo. Iranci su visa rasa za njih. Meni je mnogo zao sto su taj narod tako izjebali prvo nesposobni Shah, a posle onaj fundamentalista.Inace ako se sa Irancem sprijateljis, budi siguran, bez obzira sto si Hriscanin u iskreno prijateljstvo.Arapin laze cim zine. On se kupa u lazima.

Meni nikako nije bilo jasno kako to da široka koalicija arapskih zemalja ne može da porazi jedan Izrael i to iz više pokušaja. Kasnije svatiš da nije stvar samo do ekonomskih, vojnih i drugih parametara, shvatiš da je problem do ljudi.
« Poslednja izmena: 31. Jan 2011, 18:18:27 od Raven_Claw3190900 »
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Nokia 6230
Meni nikako nije bilo jasno kako to da široka koalicija arapskih zemalja ne može da porazi jedan Izrael i to iz više pokušaja. Kasnije svatiš da nije stvar samo do ekonomskih, vojnih i drugih parametara, shvatiš da je problem do ljudi.
Pa zato je Sadat digao ruke od tog bratstva.A Mubarak nastavio.Prvo sto dok su bili pod Osmanlijama, nisu ni najmanje bili milovani, pa zato Turke mrze do daske. Kada vidis zelenu kartu Islamskog sveta, vidis da je bez Turske.
Kurdi su recimo isto muslimanske veroispovesti. Isto kao i Berberi, koji ne mogu ocima da vide Arape.
Oni su teski da tezi ne mogu biti, sami sebi.
Libijci se boje najezde Egipcana, do toga da im je nocna mora.
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.16

Ja sam nekoliko puta napisao: pokazi mi Arapina koji moze da zapamti dve stvari. A ne da organizujes njih pet da urade 11 septembar. To je mene izbezumljivalo sa njima. Trebale su godine da prodju da se navknem da ce uraditi samo prvu stvar koju se dogovorimo. Iranci su visa rasa za njih. Meni je mnogo zao sto su taj narod tako izjebali prvo nesposobni Shah, a posle onaj fundamentalista.Inace ako se sa Irancem sprijateljis, budi siguran, bez obzira sto si Hriscanin u iskreno prijateljstvo.Arapin laze cim zine. On se kupa u lazima.

To je istina, kod Arapa samo kuliranje i odmor, samo da se pije caj i nargila. Arap je stvoren da se polako gega sa kamilama u karavanu od oaze do oaze, da postavi sator, sedne na tepih i cenjka se satima i sa crnim djavolom. Hebe se njemu, ima vremena pa ako se iscenjka i za po evra, njemu dobro...
A svi Arapi oma te pitaju sta mislis o islamu, a drugo pitanje, sto ne postanes i ti musliman, dosadni su ko jehovini svedoci.
A kod Perzijanaca vidis da im se utisnula vekovna kultura, nisam cuo jednog da te pita o religiji nit su optereceni sa njom, kad su na zapadu.
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Nokia 6230

To je istina, kod Arapa samo kuliranje i odmor, samo da se pije caj i nargila. Arap je stvoren da se polako gega sa kamilama u karavanu od oaze do oaze, da postavi sator, sedne na tepih i cenjka se satima i sa crnim djavolom. Hebe se njemu, ima vremena pa ako se iscenjka i za po evra, njemu dobro...
A svi Arapi oma te pitaju sta mislis o islamu, a drugo pitanje, sto ne postanes i ti musliman, dosadni su ko jehovini svedoci.
A kod Perzijanaca vidis da im se utisnula vekovna kultura, nisam cuo jednog da te pita o religiji nit su optereceni sa njom, kad su na zapadu.
Joj sto te ruzno pogleda, kad mu platis bez cenjkanja!!!! Smile Smile Smile
Misli da ti nesto fali.
Nego bas me interesuje, dal ce i kod mog bivseg sefa da pukne. Mislim kod Gashe?
Tamo nema bas sirotinje, ali tamo je korupcija do neba. Familija mu je do zadnjeg u korupciji.
A i oni koji su postali rodjaci, po maminoj daljoj liniji. Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 513
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 
e kad ce se srbi opet probuditi ...dokle god mi ovo ne uradimo nista od boljeg zivota u srbiji
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Chrome 8.0.552.237
mob
Nokia 
"Otpor" poznatiji od kajmaka

Bivši otporaš i sadašnji izvršni direktor Centra za primenjenu nenasilnu akciju Srđa Popović u razgovoru za "Vesti" objašnjava kako je pesnica dospela čak u Egipat i zašto se recept nenasilnog rušenja režima koje je promovisao Otpor primio i u drugim zemljama

Posle Alžira, Tunisa, Jemena i Jordana, talas građanskih protesta u dominantno muslimanskim zemljama proširio se i u Egiptu. U ovoj drevnoj državi opozicioni pokret 6. april izabrao je stegnutu pesnicu za svoj simbol otpora Mubarakovom režimu, identičnu onoj koju je devedesetih u borbi protiv vlasti Slobodana Miloševića koristio srpski pokret Otpor.

- Otporova pesnica postala je u poslednjih 10 godina najprihvaćeniji simbol prodemokratskih pokreta širom sveta. Osim u Srbiji, pesnica se pojavila u Gruziji 2003, kod pokreta Kmera, u Venecueli 2006, gde se pokret zvao Resistencija (Otpor na španskom), u Keniji 2007, pa čak i u Sjedinjenim Američkim Državama 2008. kod Pokreta za prava emigranata iz latinske amerike Rajs Takođe, i u Iranu, posle izborne krađe 2009. i evo sada u Egiptu - kaže kaoutor knjige "Nenasilna borba u 50 tačaka".

Ali nije samo pesnica prihvaćena, već i pristup nenasilnom rušenju vlasti?

- Osim pesnice, većina ovih pokreta bila je inspirisana i drugim elementima srpske nenasilne revolucije iz 2000. Najjači faktor u širenju ovih ideja i inspiracija bili su film "Rušenje diktatora" američkog reditelja Stiva Jorka koji je preveden na 16 jezika i što legalno, što ilegalno distribuiran širom sveta, od Kube do Burme. Procena je da ga je pogledalo viš od 25 miliona ljudi. Naravno, i knjiga koju je izdao naš centar "Nenasilna borba u 50 tačaka", praktični priručnik za izgradnju pokreta nalik na Otpor, prevedena na šest svetskih jezika, uključujući i arapski. Prema našoj evidenciji, u poslednje dve godine samo na Bliskom istoku besplatno ga je preuzelo sa interneta preko 20.000 ljudi.

U koliko zemalja je do sada primenjen nenasilni otpor režimu po principu srpskog Otpora?

- Uspešna primena "otporaške strategije i taktike", kako je vi nazivate, ili drevne veštine "nenasilne borbe" ili "snage naroda" koju je ustanovio još Mahatma Gandi, kako se ona proučava na fakultetima širom sveta, a odskora i na našem FPN-u, do sada je promenila vlasti u Gruziji, Ukrajini i Maldivima. Kako se čini, inspiriše godinama pokrete u više od 15 zemalja sveta - od Gvatemale i Venecuele preko Zimbabvea i Kenije u Africi, Egipta, Tunisa i Irana na Bliskom istoku do Burme u dalekoj Aziji.

Može li se onda reći da je to srpski najuspešniji izvozni proizvod?

- Nenasilna revolucija je apsolutno najprepoznatljiviji srpski brend, mada mi obično mislimo da su to kajmak ili ajvar.

Prekretnica u arpskom svetu

Hoće li se aktuelni protesti proširiti i na druge krajeve planete?

- Aktuelni protesti širom arapskog sveta mogu imati ogroman uticaj ne samo na arapski svet. Oni predstavljaju prekretnicu u dosad "politički zamrznutom" svetu gde su sa jedne strane nasledni autokrati, a s druge radikalni islamisti, i to tako već 20-30 godina, u zavisnosti o kojoj državi govorimo. Mogu biti zatečeni "snagom naroda", uglavnom studenata, urbane omladine i obrazovane srednje klase, snagom koja bi mogla da donese demokratiju milionima ljudi.

http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/113993/Otpor-poznatiji-od-kajmaka-
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 513
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 
Hoće li se aktuelni protesti proširiti i na druge krajeve planete?

naravno da hoce  evo ja dajem Srbiji 20 dana do masovnog protesta
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Chrome 8.0.552.237
mob
Nokia 
Egipat: Pohod na prestonicu

Demonstranti pozivaju na generalni štrajk, vlada u Kairu sa samo dva nova ministra. Nema šanse da se isti scenario dogodi i u Siriji, poručuje tamošnji predsednik Asad

UMESTO da se spremaju za novi policijski čas, desetine hiljada građana Kaira izašli su u ponedeljak na ulicu i, pod hukom vojnih helikoptera koji su nadletali prestonicu, pozvali naciju na generalni štrajk. Za utorak, protivnici predsednika Mubaraka planiraju veliki marš, a njihova želja je da im se pridruži - milion sunarodnika.

U zemlji je u ponedeljak imenovana nova vlada, s novim ministrima unutrašnjih poslova i finansija, dok su ostali članovi kabineta ostali isti. Predsednik Mubarak poručio je, u pismu premijeru Ahmedu Šafiku, da očekuje da će ta vlada zadržati subvencije, kontrolisati inflaciju i obezbediti nova radna mesta.

“Od vas tražim da vratite poverenje u našu ekonomiju. Verujem u vašu sposobnost da primenite ekonomsku politiku koja odražava najveću zabrinutost za patnje naroda”, naveo je Mubarak.

On je za novog šefa tajne službe imenovao generala Murada Movafija, bivšeg guvernera regiona Sinaj, pošto je dosadašnji direktor obaveštajne agencije Omar Sulejman u subotu položio zakletvu za potpredsednika države. Ovaj čovek retko se pojavljivao u javnosti, ali je uvek bio tu za državu kada je trebalo obaviti neki težak i delikatan posao. U mesecima koji su prethodili neredima, pominjan je, uvek nezvanično, kao mogući naslednik vremešnog Hosnija Mubaraka - uz njegovog mlađeg sina Gamala, koji sada teško da može da razmišlja o državničkoj karijeri.

Na ulicama Kaira u ponedeljak su se pojavili policija i služba za odnošenje smeća, a stanice metroa su ponovo otvorene. Banke, škole i berza već drugi dan su bile zatvorene i najavljeno je da ni u sredu neće raditi.

Arheolozi su saopštili da su pljačkaši ukrali ili oštetili veliki broj drevnih eksponata, i to ne samo u Egipatskom muzeju na uzavrelom kairskom Trgu tahrir. Opljačkano je skladište muzeja Kantara kod Ismailije sa oko 3.000 umetničkih predmeta iz rimskog i vizantijskog doba. Neke od starina pronašla je izraelska vojska na Sinaju tokom rata sa Egiptom 1967. godine i tek nedavno ih je vratila Egiptu.

Opoziciona grupa koju mnogi smatraju najvećom, Muslimanska braća, saopštila je da planira da oformi odbor za pregovore s vojskom, u čijim bi redovima bio Muhamed el Baradej, bivši generalni sekretar Međunarodne agencije za atomsku energiju i pobornik promena. Iz Baradejevog okruženja je, međutim, demantovano da je on dobio bilo kakav sličan predlog.

Muslimanska braća zalažu se za pretvaranje Egipta u islamsku državu. Njihove “kolege” islamisti iz Jordana u ponedeljak su saopštili da su započeli dijalog sa državom, i istakli da, za razliku od situacije u Egiptu, opozicija u kraljevini ne teži promenama režima. A, predsednik Sirije, takođe sekularne države, Bašar el Asad ocenio je da protesti u Tunisu i Egiptu otvaraju novu eru u arapskom svetu, ali da nema šanse da se takve političke promene prošire na njegovu zemlju.

U intervjuu “Vol strit žurnalu”, on je rekao da je Sirija stabilna, iako ima “teže uslove” nego ostatak arapskog sveta. Sugerisao je da će pritisak naroda sa kojim će se on suočiti da uvede reforme biti manji nego onaj kojem je bio izložen Mubarak, jer Sirija nema bliske diplomatske odnose sa SAD i Izraelom.

Neki politički komentatori su, naime, nagoveštavali da bi Sirija mogla da se suoči s “istim silama” kao Egipat, jer obe zemlje vladaju kroz vanredne zakone i postoji akutni jaz između bogatih i siromašnih, korupcija je široko rasprostranjena, dok nezaposlenost dostiže najmanje 20 procenata.

AMERIKA POD STRESOM

EGIPAT je jedna od onih zemalja čija unutrašnja politika ne utiče samo na njene građane. Ugrađujući aktuelna dešavanja u Egiptu u istorijski kontekst, analiza privatne američke agencije “Stratfor” podseća da su promene u zemlji na Nilu bile jasan signal na međunarodnoj pozornici. Kada je Egipat postao prosovjetska naserovska država, svet je izgledao drugačije nego pre Nasera. Kada je Sadat promenio svoju spoljnu politiku, svet se menjao zajedno sa njom. Sada bi radikalizacija Egipta, procenjuje “Stratfor”, predstavljala “stratešku katastrofu” za Sjedinjene Države, gubitak za Izrael, čak bi to bila loša vest i za Iran.

- Egipat je centar gravitacije arapskog sveta. Islamizacija Egipta ne bi samo promenila dinamiku arapskog sveta, već i američku strategiju od kraja arapsko-izraelskog rata 1973. godine. Sadatova odluka da prekine savez sa Sovjetima i formira ga sa SAD, podrila je sovjetsku poziciju u Mediteranu i arapskom svetu i u velikoj meri ojačala Ameriku. Podrška egipatske obaveštajne službe posle 11. septembra bila je od kritičnog značaja za blokiranje i podrivanje Al Kaide. Ukoliko Egipat prekine tu saradnju, ili postane neprijateljski nastrojen, SAD bi bile značajno uzdrmane - navodi se.

Veliki gubitnik bi, dodaje se, bio i Izrael, čija se nacionalna bezbednost oslanjala na sporazum sa Egiptom.

- Demilitarizacija Sinaja ne samo da je zaštitila izraelski južni front, već je značila da se opstanak Izraela više ne dovodi u pitanje. Izrael je vodio tri rata, 1948, 1967. i 1973. godine, i uvek je njegov opstanak bio u pitanju. Pretnja je uvek stizala od Egipta. Bez Egipta, nikakva koalicija snaga ne može da predstavlja pretnju Izraelu - ističe se.

Za Iran, radikalizacija Egipta, smatra “Stratfor”, značila bi neprijatnu konkurenciju. Iran bi, dodaje se, mogao da bude zadovoljan islamističkim Egiptom, kao saveznikom, ali to bi, procenjuje se, teško bilo obezbediti.

Scenario od koga zaziru SAD, Izrael, potencijalno i Iran, ostvaruje se, smatra “Stratfor”, u slučaju da “Muslimanska braća” postanu dominantna politička snaga u Egiptu. S druge strane, ukoliko pobedi prozapadna demokratska frakcija, ili na vlasti ostane vojni režim, aktuelni geopolitički aranžmani, procenjuje se, ostaju nepromenjeni.

- Ako režim odluči da zaigra na islamsku kartu, situacija bi mogla da se razvije na isti način kao sa “Muslimanskom braćom”. Mada je teško zamisliti, moglo bi da dođe do saveza sa “Muslimanskom braćom”, kako bi se režim stabilizovao. Čudne stvari se događaju - zaključuje se.

POVLAČE SE I MAKEDONCI

DRŽAVLJANI Makedonije, njih 34, se iz Egipta organizovano vraća u domovinu, ali nijedan od njih nije turista već je reč o ljudima koji u Egiptu žive i rade.

Povratak će se obaviti u saradnji sa Ambasadom BiH u Kairu, pa će državljani obe zemlje putovati zajedničkim čarter letom do Skoplja ili Sarajeva. Inače, u Skoplju nemaju evidenciju broja državljana Makedonije koji žive i rade u Egiptu, a nema ni tačnih podataka o eventualnom broju turista iz Makedonije koji su zatečeni u Egiptu.

U Ambasadi BiH u Kairu saopštavaju da u nemirima u Egiptu nije povređen niko od njihovih državljana. (M. S.)

http://www.novosti.rs/vesti/planeta.70.html:317258-Egipat-Pohod-na-prestonicu
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.16
Sta cemo ako se nacionalna manjina Egipcana u Srbiji pobuni  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
Nokia 
Osudićemo i navijače Vojvodine za nešto  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 53
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 09. Sep 2025, 01:05:18
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.07 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.