Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 01:14:26
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 30 31 33 34 ... 42
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Dva oka u glavi - odnosi Srbije i Crne Gore  (Pročitano 41848 puta)
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
Vlada đecu čašćava

PODGORICA - Još jedan film o kupovini glasova u Zeti uzdrmao je Crnu Goru pred Vaskrs, a glavni akter ovog puta je Zećanin Aleksandar - Leka Ceković, kome je u kuću sa "nepristojnom ponudom" došao Ivan Ivanović, isti "glumac" koji je "igrao" i u domu Mašana Buškovića.
Blok za državnu zajednicu najavio je da će emitovati ceo snimak o kupovini gla­sova u selu Golubovci, čije je delove u subotu objavio podgorički "Dan".
Ceković je za "Novosti" potvrdio da je Ivanović, inače aktivista vladajuće DPS, bio i u njegovoj kući i nudio mu 500 evra da on i članovi njegove porodice ne gla­saju na referendumu.

- Rekao sam mu da vrati te pare Milu, jer ja u njegovom kolu nikada neću zaigra­ti - kaže Ceković. On naglašava da je sve istina što se vidi na snimcima. Ne zna, međutim, ko je postavio kameru, niti tačan datum.

- Ostao sam par minuta vani da zavežem psa, a za to vreme je Ivanović, koji je inače moj školski drug, bio sam u kući - priseća se Ceković. - Izvadio je odjed­nom novčanicu od 500 evra i gurnuo je prema meni. Odbio sam da uzmem pare, a on mi je rekao da to Vlada decu čašćava, jer žele da budemo s njima.

U zatvor po matičnom

PODGORICA - Najradosniji hrišćanski praznik pretvorio se za troje Podgoričana u - noćnu moru! Tako su Verica Vojvodić i advokat Draga Garić zadržani u pritvo­ru, a privedena je i Branka Milačić. A sve zbog administrativnih grešaka u doku­mentaciji za upis u birački spisak!
- Greška postoji na uverenju o državljanstvu koje joj je poslato iz Prijepolja, ali to nije razlog za hapšenje - kaže za "Novosti" Đuro Ulićević, advokat Vojvodićeve.
Njoj je preksinoć oko 10 časova policija uručila poziv da se na Vaskrs, u devet ujutro, javi CB Podgorica, uz upozorenje da će, u protivnom biti privedena. Po re­čima Ulićevića, opštinski činovnici koji upisuju u birački spisak podneli su protiv nje krivičnu prijavu, umesto da joj vrate dokumenta kao neispravna ili, prosto, kontaktiraju službu u Prijepolju. On naglašava da Vojvodićeva, koja već 20 godi­na živi u Podgorici, nije upisana u birački spisak.
Dragan Garić, advokat bloka za zajedničku državu, priveden je jer je, uz 79 kom­pletnih dokumenata za upis u birački spisak predao 19. aprila i dokumenta čove­ka koji je u Plavu umro 8. aprila, a četiri dana kasnije brisan je iz evidencije bira­ča.
- On nije mogao da zna da je taj čovek preminuo, i to ne može biti razlog za ova­kvo postupanje - kaže Garićev zastupnik Bane Jovićević.
Policija je Branku Milačić privela juče oko podne. Navodno, zbog greške u vezi matičnog broja. Kako smo saznali i nje godinama nema u biračkom spisku, ali zato stižu pozivi na ime njenog pokojnog oca.
V. R.

Protest

Podgorički Centar bezbednosti saopštio je u nedelju posle podne da je držav­nom tužiocu podneo krivičnu prijavu protiv V. V. (35), zbog sumnje da je počinila krivična dela falsifikovanja dokumenata i prevare.
Kako smo saznali, u CB je privedeno mnogo ljudi, a na osnovu krivičnih prijava iz opštinskog sekretarijata. Blok za zajedničku državu zbog toga je najavio pro­testni miting.Kako saznajemo, policija do juče nije kontaktirala "glavnog glum­ca", Leku Cekovića, a najavljeno je da će Republička referendumska komisija o novom filmu raspravljati već na sledećoj sednici.

Skupljaju Mašane

Ministar rada i socijalnog staranja u Vladi Crne Gore, čije ime se pominje i u prethodnom "Zeta filmu", Slavoljub Stijepović, saopštio je da "predstavnici bloka za zajedničku državu podmeću filmove koje su snimali kada je opozicija bila na poziciji bojkota", ta da "u nedostatku glasova, skupljaju Mašane". On je nagla­sio da niko nije imao niti ima mandat Vlade, DPS i bloka za nezavisnost za bilo kakvu trgovinu glasovima.

Izvor: Novosti / Aleksandar Ceković

IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
Novi mašan u Crnoj Gori

PODGORICA - Crnogorski blok za očuvanje zajedničke države sa Srbijom dostavio je medijima pojedine slajdove filma o novom pokušaju aktivista vladajuće DPS da potkupe glasače za predstojeći referendum. Prema titlovanim foto-sekvencama filma, aktivista DPS iz Zete Ivan Ivanović pokušao je da podmiti Aleksandra - Leka Cekovića iz Golubovaca, nudeći 500 evra da on i njegova porodica ne izađu na referendum 21. maja.

"Radnja" novog filma o predreferendumskoj kupovini glasova odvija se u kući Cekovića, koji je kategorički odbio "poklon i čast od Vlade", kako je to u razgovoru s njim predstavio Ivanović. Ivan Ivanović je jedan od glavnih aktera prethodnog filma o pokušaju podmićivanja Mašana Buškovića, takođe u Zeti.

- Nijesam znao da postoji snimak tog događaja, niti sam ga gledao, ali je činjenica da je Ivanović bio u mojoj kući i u ime Vlade Crne Gore nudio mi pare, navodno da se đeca časte, da bih za uzvrat predao lične karte. To se dogodilo tokom marta ove godine - rekao je Ceković podgoričkom Danu.

Na objavljenim detaljima filma vidi se kako Ivanović (predstavljen kao predsednik izbornog štaba DPS za Golubovce) Cekoviću nudi novčanicu od 500 evra. Kako prenosi list, Ivanović je Cekoviću, između ostalog, rekao: "Cilj je da ne izlazite... Lične karte da uzmemo... Ovo je priča iz vrha crnogorskog, ovo nije tajna... Ovakve rabote su teški zadaci, ali ja mislim da su časni... To je tebi od Vlade poslato, da se đeca časte...".

Blok za zajedničku državu najavio je da će narednih dana film u celosti prezentovati javnosti.

Izvor: Kurir / (TANJUG)
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
Prvo pa Beograd      
Podgorica -- Ministar spoljnih poslova Crne Gore Miodrag Vlahović kaže da će posle proglašenja nezavisnosti Crne Gore prvo posetiti Beograd.

Vlahović je u debati na crnogorskoj televiziji o odnosima Srbije i Crne Gore rekao da zna da će ga zvanični Beograd primiti, kao i da će to biti razgovori predstavnika dve samostalne zemlje. On je rekao da nisu tačne tvrdnje predstavnika stranaka koje se zalažu za očuvanje zajedničke države da će odnosi Srbije i Crne Gore biti veoma loši posle proglašenja nezavisnosti.

Predstavnici bloka za očuvanje državne zajednice, funkcioner Narodne stranke Dragan Šoć i funkcioner Srpske narodne stranke Goran Danilović rekli su da su odnosi Srbije i Crne Gore veoma loši jer crnogorska vlast vodi antisrpsku politiku.

Šoć je kazao da vlast u Crnoj Gori vodi politiku mržnje prema svemu što je srpsko, i dodao da će, ako dođe do nezavisnosti Crne Gore, odnosi biti veoma loši i da će Crna Gora biti utkana u velikoalbanski projekt. On je rekao da će, u slučaju nezavisnosti, za prelazak granice Srbije i Crne Gore biti uvedene vize i da će građani Crne Gore biti stranci.

Lider Liberalne partije Milodrag Živković je tvrdnju da Crna Gora vodi antisrpsku politiku ocenio kao "degutantnu tezu". On je rekao da se posle osamostaljivanja neće ništa promeniti u odnosima sa Srbijom i da će eventualna ljutnja Srbije trajati samo nekoliko meseci.

Vlahović i Živković su optužili stranke koje se zalažu za zajedničku državu da tezama o uvođenju viza, pasošima i granicama samo plaše građane i šire strah.

"Unionisti" se povlače iz RRK

Partije koje se zalažu za zajedničku državu Srbije i Crne Gore povući će svoje predstavnike iz Republičke referendumske komisije, odlučeno je na sinoćnoj sednici referendumskog štaba tih partija.

Član tog štaba Predrag Popović je listu Dan rekao da partije koje su za zajedničku državu povlače svoje predstavnike iz RRK-a zbog hapšenja njihovih advokata Dragana Garića, Nikole Medojevića i člana glavnog odbora SNP-a Marice Babović.

Popović je pozvao EU da obezbedi "hitnu arbitražu" povodom tih hapšenja.

Garić, Medojević i Babovićeva uhapšeni su zbog sumnje da su falsifikovali više isprava za upis u birački spisak koji se zaključuje noćas u ponoć.

Birački spisak uvećan za 19.000 glasača

Birački spisak Crne Gore uvećan je za oko 19.000 glasača u odnosu na parlamentarne izbore 2002, saopšteno je iz Sekretarijata za razvoj.

Birački spisak zaključuje se noćas u ponoć, a juče do 14.00 sati u spisak je bilo upisano 477.483 birača.

Po zaključenju biračkog spiska, građani će se do 10. maja moći upisati preko Upravnog suda Crne Gore, a posle tog datuma neće biti moguće nikakve izmene u biračkom spisku.

Izvor: B92
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
Večeras ističe rok za upis građana Crne Gore u centralni birački spisak

Večeras u 20 časova ističe poslednji rok za upis gradjana Crne Gore u centralni birački spisak, što je uslov za glasanje na referendumu 21. maja.

Ukoliko neki od glasača ne budu registrovani do ponoći, kad se zaključuju birački spiskovi, oni će naknadni upis moći da traže preko Upravnog suda od srede pa do 10. maja.

Prema zakonu, pravo glasa ima svaka punoletna osoba koja ima državljanstvo Crne Gore i živi u Crnoj Gori više od 24 meseca, a prema podacima sa početka godine, takvih je 466.769 gradjana.

Izvor: RTS
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
Partije koje su za zajedničku državu povlače se iz RKK

Partije koje se zalažu za zajedničku državu Srbije i Crne Gore povući će svoje predstavnike iz Republičke referendumske komisije [RRK], odlučeno je na sinoćnoj sednici referendumskog štaba tih partija, potvrdio je za našu televiziju član tog štaba Predrag Popović.

Prema njegovim rečima, partije koje su za zajedničku državu povlače svoje predstavnike zbog hapšenja njihovih advokata Dragana Garića, Nikole Medojevića i člana glavnog odbora SNP-a Marice Babović.

Popović je pozvao EU da obezbedi 'hitnu arbitražu' i prema njegovim saznanjima Miroslav Lajčak će sutra doći u Podgoricu.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
Mašan 2
Aleksandar Ceković, junak novog filma o potkupljivanju Crnogoraca uoči referenduma, objašnjava kako je odbio ponuđenih 500 evra

BEOGRAD - Nastavak filmskog serijala o DPS-ovoj kupovini birača u susret referendumu u Crnoj Gori, čije je delove na Vaskrs objavio podgorički Dan, izbacio je u prvi plan nepotkupljivog Aleksandra Cekovića. Međutim, ovaj Zećanin u izjavi za Kurir kaže da ne veruje da će zaseniti slavu Mašana Buškovića, glavnog junaka prvog dela takozvanog Zeta filma.

Dok je Mašan kao zaštitni znak unionista već uveliko po turneji sa družinom iz bloka za zajednicu, Ceković nema nameru da igde mrda posle filma čije se emitovanje očekuje narednih dana.

- Jedan je Mašan - konstatuje Ceković i dodaje da ga "ne interesuje da se proslavi".
- Ma, mene to ne zanima. Mogu vam reći samo da je sve ono što su novine objavile gola istina. Sve istina, živa živcata - poručuje on.

Radnja najnovijeg filma dešava se u jednom kadru, u kome aktivista DPS Ivan Ivanović, već viđen u filmu sa Mašanom, nudi Cekoviću 500 evra ("da se đeca časte") da ne glasa na referendumu, što ovaj kategorički odbija.

- Ma, mi smo se, jadan, družili. To je bilo druženje svaki dan u kafani. E, sve me pitao: "Oćeš ti sa mnom, na moju stranu?". A ja njemu: "Đe ti, tu i ja". E, od toga đe ti, tu i ja, on je pomislio da sam ja ozbiljan, pa došao da me zovne na njegovu stranu sa 500 evra - priča Ceković.

On objašnjava kako se Ivanović pojavio kod njega u kući.
- Došao je jedan dan na vrata. Pozovem ga ja da uđe, kad neko mog kera pustio sa lanca. Začudih se kad to viđeh, jer je on uvijek vezan. Neko ga je namjerno pustio. Kažem ja njemu da uđe i da me sačeka dok ga svežem. I dok sam se ja malo zabavio oko kera, on je bio kod mene sam u kući, potpuno sam - priča Ceković.

Na pitanje odakle mu kamera u kući, on se pravi nevešt.
- E, pa ne znam. Eto, pričam vam. On je malo to bio sam u moju kuću. To dok sam ja vezao kera. Ko li ga je pustio sa lanca nije mi jasno? A i čeko me je isto dok sam se malo istuširao - kaže Ceković, objašnjavajući kako "on to sigurno snima, kako bi uvjerio ove svoje iz DPS da on zaista radi posao".

- E, tako vam je to bilo. Ubjeđivao me kako će biti sve u redu, pošto sam imao nekih problema sa ovom mojom farmom svinja. Ja imam farmu, znaš. Izvadi on onu novčanicu od 500 evra, a on sirotinja, znam ga ja. Rekoh: "Ti umjesto ja tebi da dam pare, ti ih daješ meni! Ajde, jadan, bježi. Neka, Ivane, znaš da mene to ne zanima". I on ode - priča Ceković.

On dodaje da ga je juče neko zvao da pita hoće li se odazvati ako ga neko iz Centra bezbjednosti bude pozvao na razgovor. Kako kaže, to je najmanji problem.
- Radu ću da porazgovaram sa njima - poručuje Ceković.

Sekulić: Epilog na sudu

- Koliko god ovakvih filmova da imaju, njima se ni na koji način ne kompromituje vlast u Crnoj Gori - kaže Predrag Sekulić, funkcioner vladajuće DPS.
On smatra da se, kada je reč o vremenu kada su filmovi snimani, a to je početak marta, kada je opozicija bila na poziciji bojkota, stiče utisak da ima dosta nelogičnosti.
- Ali, o tome je više besmisleno govoriti, neka državni organi rade svoj posao. Evidentno je da je tajnim snimanjem učinjeno krivično delo i da se u filmovima spominju i pojedina imena i mi ćemo državnim organima prepustiti da rade svoj posao. Uveren sam da ćemo na kraju dobiti sudski epilog - kaže Sekulić.

Popović: Imamo još filmova

Predrag Popović, predstavnik bloka za zajednicu, koji ne krije da sve filmove plasira opozicija, kaže je da je "suština emitovanja serijala da se ljudima pokaže pravi karakter crnogorske vlasti". Na našu primedbu da se stiče utisak da su ovi filmovi glavno oružje u borbi za očuvanje državne zajednice, on odgovara da "ne razume što ga pitamo".
- Nije to u pitanju, već samo ukazujemo na jednu pojavu koja datira odavno - kaže Popović, objašnjavajući da su im "dobri ljudi dali snimak".
- S nama sarađuju i pošteni policajci, koji i sami pokušavaju da se iščupaju iz kandži kriminalne vlasti - dodaje on i poručuje da će svaki film koji dobiju javno objaviti.
- Imamo još filmova u šteku - kaže Popović.      

Izvor: Kurir / D. NOVOVIĆ
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
Antisrpstvo na crnogorskoj tv

BEOGRAD - Nepunih mesec dana pre referenduma, RTV Crne Gore, iako bi trebalo da bude javni servis svih građana, otvoreno se stavlja na stranu indipendista! Predrag Popović, predsednik Narodne stranke, kaže kako RTV Crne Gore u svom programu propagira antisrpstvo.

- Na tom takozvanom javnom servisu prisutna je najobičnija fašisoidna haranga protiv većinskog pravoslavnog naroda ovde, kao i protiv istinske i prave Crne Gore. Teško je izdržati ovu srbofobičnu mržnju koju oni emituju - tvrdi Popović za Kurir.

On je posebno zapanjen time što je televizija u isti rang stavila mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija i poglavara crnogorske crkve Miraša Dedeića.
- Poistovećivanje mitropolita Amfilohija sa belosvetskom protuvom, koga su u policijskoj stanici na Cetinju proglasili poglavarom samozvane crnogorske crkve, blasfemija je prve vrste - konstatuje Predrag Popović.

Međutim, Miodrag Vuković, funkcioner DPS, o javnom servisu ima potpuno drugačiji stav. Prema njegovim rečima, RTV CG "visokoprofesionalno obavlja svoj posao".
- Televizija Crne Gore je krajnje objektivna u datim okolnostima, čak se divim ljudima koji vode javni servis na naporu da budu objektivni. Treba toliko profesionalne kondicije i živaca da bi se izdržao politički infantilan pritisak bloka za zajedničku državu - kaže Vuković za Kurir.

- Oni na komisijama traže da uređuju javni servis, što je najbolji dokaz pod kakvim su pritiskom ljudi koji tamo rade i koji uprkos svemu ostaju objektivni - tvrdi Vuković i dodaje da treba izneti istinu iz skrivene strane istorije Crne Gore.
- Jedino tako se može pokazati zašto smo došli u ovu situaciju, mora se udariti u temelje istine kojom smo 100 godina kontaminirani - da je kod nas sve srpsko, a da je Crna Gora srpska država - kategoričan je on.

Miodrag Vuković smatra da je izjednačavanje mitropolita Amfilohija sa Mirašem Dedeićem za svaku pohvalu.
- Da sam ja na čelu javnog servisa, jedno veče bih puštao Amfilohija, a drugo Miraša. Lično sam vernik Crnogorske pravoslavne crkve i smatram da su srpska i crnogorska crkva izjednačene - zaključuje Vuković.

Izvor: Kurir / (A. M.)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
Istekao rok za upis građana Crne Gore u centralni birački spisak

U utorak u ponoć istekao je poslednji rok za upis građana Crne Gore u centralni birački spisak, što je uslov za glasanje na referendumu 21. maja.

Ukoliko neki od glasača nisu registrovani do ponoći, kad su zaključeni birački spiskovi, oni će naknadni upis moći da traže preko Upravnog suda od srede pa do 10. maja.

Prema zakonu, pravo glasa ima svaka punoletna osoba koja ima državljanstvo Crne Gore i živi u Crnoj Gori više od 24 meseca, a prema podacima sa početka godine, takvih je 466.769 građana.

Medojević, Garić i Babovićka pušteni iz pritvora

Predstavnici bloka za zajedničku državu vratili su se u Republičku referendumsku komisiju posle puštanja iz pritvora svojih pravnih zastupnika Nikole Medojevića i Dragana Garića kao i funkcionera SNP Marice Babović.

Medojević, Garić i Babovićeva bili su privedeni zbog pokušaja falsifikovanja isprava za upis u birački spisak.

Članovi Republičke referendumske komisije [RRK] iz Bloka za očuvanje državne zajednice ocenili su da je hapšenjem njihovog kolege Nikole Medojevića, kao i pravnih zastupnika SNP-a Dragana Garića i Marice Babović, 'teško narušena zakonitost sprovođenja referenduma'. 'Svrha njihovog angažovanja bila je upis u birački spisak građana koji imaju biračko pravo, a što im aktuelna vlast do sada nije omogućila.

Opšte je poznata činjenica da vlast koja hapsi advokate sebe predstavlja u tiranskom obličju i pokazuje da ne bira sredstva za postizanje cilja', ocenjuje se u saopštenju tog dela RRK.

Lipka zakazao novu sednicu referendumske komisije

Predsednik Republičke referendumske komisije František Lipka izjavio je da je za danas zakazao novu sednicu tog tela, nakon puštanja iz pritvora člana Komisije iz Bloka za zajedničku državu Nikole Medojevića i pravnih zastupnika Socijalističke narodne partije Dragana Garića i Marice Babović.

Ranije juče Blok za SCG je saopštio da je njihovo oslobađanje uslov deblokade rada Komisije, odnosno povratka njegovih predstavnika u to telo. 'Nakon vesti o puštanju ovih troje lica na slobodu, odmah sam za danas sazvao sednicu Republičke referendumske komisije i nadam se da će se ona održati', kazao je Lipka. Komisija juče nije održala najavljenu sednicu zbog toga što je to telo napustio Blok za zajedničku državu, posle hapšenja Medojevića, Garića i Babovićke.

Lipka je kazao da je stvar državnih organa da prosude da li je Medojević učestvovao u navodnom falsifikovanju dokumenata, ali da je iznenađen da je član Komisije radio bilo šta oko biračkih spiskova.

Miroslav Lajčak ponovo u Podgorici

Izaslanik Evropske unije za crnogorsko izjašnjavanje o državnom statusu Miroslav Lajčak boraviće danas ponovo u Podgorici, gde će sa predstavnicima dva suprotstavljena bloka razgovarati o referendumskom procesu u pokušaju da smiri sadašnje napetosti.

Lajčak je u medjuvremenu izrazio 'uznemirenje i razočaranje' zbog načina na koji oba bloka u Crnoj Gori vode redreferendumsku kampanju. 'EU je zabrinuta ovim što se dešava u Crnoj Gori', rekao je Lajčak podgorički medijima, upozorivši da referendumski proces treba da ubrza približavanje Crne Gore EU, a ne da je vodi u suprotnom pravcu. 'Ili će se nešto promeniti u Crnoj Gori ili u odnosu EU, ali sigurno više neće i ne može biti kako je sada', naveo je Lajčak

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
Đukanovićev pakleni plan
U slučaju da referendumski rezultat ostane u "sivoj zoni", Slovenija, Hrvatska i Albanija odmah će priznati nezavisnu Crnu Goru!

BEOGRAD - Režim Mila Đukanovića ima spreman "pakleni plan" za slučaj da rezultat na predstojećem referendumu o nezavisnosti Crne Gore 21. maja ostane u "sivoj zoni" (ukoliko za nezavisnost glasa više od 50, a manje od 55 odsto birača). Naime, u tom slučaju, vlast u Podgorici i dalje će insistirati na samostalnosti, proglasiće nezavisnu Crnu Goru, koju će u najkraćem roku priznati Slovenija, Hrvatska i Albanija!!!
- Na najvišem nivou sve je već dogovoreno. Crna Gora neće odustati od nezavisnosti ako uđemo u tu takozvanu "sivu zonu". Prvi korak biće zahtev Srbiji da se naše dve republike raziđu po "čehoslovačkom modelu", a uporedo će biti pokrenuta i opsežna akcija lobiranja unutar EU da se prizna samostalna Crna Gora - kaže sagovornik Pressa iz vrha DPS-a. On potvrđuje da je dogovoreno da nezavisnu Crnu Goru u najkraćem roku priznaju Slovenija, Hrvatska i Albanija!
- Sa bivšim jugoslovenskim republikama i Albanijom takav dogovor postignut je još početkom godine. Oni, baš kao i mi, jesu uvereni da samo nezavisna Crna Gora garantuje stabilnost regiona - kaže pouzdani izvor Pressa iz vrha crnogorske vlasti.
Podsetimo, ovakav razvoj događaja delimično je najavio i Miodrag Vuković, istaknuti funkcioner DPS-a. On je, naime, još pre dve nedelje izjavio da će Crna Gora, bez obzira na rezultat referenduma, "krenuti u verifikaciju nezavisnosti".
- Ići ćemo sami u verifikaciju nezavisnosti, najpre kod onih koji će nas prvi priznati. A na kraju, pre ili kasnije, priznaće nas i ceo svet - rekao je Vuković.
Kako saznajemo, prema planu Bloka za nezavisnu Crnu Goru, ukoliko referendumski rezultat bude u takozvanoj "sivoj fazi", Akcioni plan za funkcionisanje nezavisne države koji je Vlada Crne Gore usvojila početkom aprila pretrpeće neznatne izmene. Ako odmah nakon referenduma ne dođe do međunarodnog priznanja nezavisnosti, u najvažnije centre odlučivanja, prvenstveno Vašington i Brisel, biće upućeno nekoliko lobista, crnogorskih predstavnika u nediplomatskom statusu. Najvažniju ulogu u tom procesu odigraće postojeće Trgovinske misije Crne Gore. Takođe, uz podršku Slovenije, Hrvatske i Albanije, kao i nekoliko političara iz drugih evropskih zemalja, pitanjem crnogorske nezavisnosti pozabaviće se i Evropski parlament. Kako je predviđeno, debata na tu temu biće vođena u Odboru za spoljne poslove i na plenumu Evropskog parlamenta.
Moguće manevrisanje u slučaju nedovoljne referendumske većine najavio je i crnogorski premijer Milo Đukanović. On je za slovenački list "Delo" izjavio da će eventualna "siva zona" na referendumu "potencirati odgovornost Evropske unije".
- Prihvatili smo formulu EU za referendum, iako je ona nepravedna. Uveren sam da će na referendumu nezavisnost Crne Gore podržati više od 55 odsto glasača. Računam da će takav rezultat odmah priznati EU. Ipak, ne isključujem manevarski prostor u slučaju da za nezavisnost glasa između 50 i 55 odsto birača. EU će morati da kaže da li, recimo, 54,8 odsto glasova predstavlja manjinu ili većinu... - kazao je Đukanović.
O. RADOŠEVIĆ

Kučan već ofirao plan

Sasvim je zanimljivo da su slovenački političari od samog početka usaglašavanja referendumskih pravila naglašavali da je predlog kvalifikovane većine od 55 odsto izašlih glasača suštinski loš. Bivši predsednik Slovenije Milan Kučan izjavio je da "demokratija ima svoja pravila, a da pitanje većine glasi 50 odsto plus jedan čovek".
- Ako se menja to pravilo, menjaju se i sva ostala i dolazi do potpunog relativizma. Od većine se pravi manjina, a od manjine većina i ne znam čemu to vodi. Evropa će morati da prihvati realnost i u slučaju da za nezavisnost Crne Gore glasa 50 odsto plus jedan od izašlih građana - smatra Kučan.

Izvor: Press
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 38
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Citat
Đukanovićev pakleni plan
U slučaju da referendumski rezultat ostane u "sivoj zoni", Slovenija, Hrvatska i Albanija odmah će priznati nezavisnu Crnu Goru!

BEOGRAD - Režim Mila Đukanovića ima spreman "pakleni plan" za slučaj da rezultat na predstojećem referendumu o nezavisnosti Crne Gore 21. maja ostane u "sivoj zoni" (ukoliko za nezavisnost glasa više od 50, a manje od 55 odsto birača). Naime, u tom slučaju, vlast u Podgorici i dalje će insistirati na samostalnosti, proglasiće nezavisnu Crnu Goru, koju će u najkraćem roku priznati Slovenija, Hrvatska i Albanija!!!
- Na najvišem nivou sve je već dogovoreno. Crna Gora neće odustati od nezavisnosti ako uđemo u tu takozvanu "sivu zonu". Prvi korak biće zahtev Srbiji da se naše dve republike raziđu po "čehoslovačkom modelu", a uporedo će biti pokrenuta i opsežna akcija lobiranja unutar EU da se prizna samostalna Crna Gora - kaže sagovornik Pressa iz vrha DPS-a. On potvrđuje da je dogovoreno da nezavisnu Crnu Goru u najkraćem roku priznaju Slovenija, Hrvatska i Albanija!
- Sa bivšim jugoslovenskim republikama i Albanijom takav dogovor postignut je još početkom godine. Oni, baš kao i mi, jesu uvereni da samo nezavisna Crna Gora garantuje stabilnost regiona - kaže pouzdani izvor Pressa iz vrha crnogorske vlasti.
Podsetimo, ovakav razvoj događaja delimično je najavio i Miodrag Vuković, istaknuti funkcioner DPS-a. On je, naime, još pre dve nedelje izjavio da će Crna Gora, bez obzira na rezultat referenduma, "krenuti u verifikaciju nezavisnosti".
- Ići ćemo sami u verifikaciju nezavisnosti, najpre kod onih koji će nas prvi priznati. A na kraju, pre ili kasnije, priznaće nas i ceo svet - rekao je Vuković.
Kako saznajemo, prema planu Bloka za nezavisnu Crnu Goru, ukoliko referendumski rezultat bude u takozvanoj "sivoj fazi", Akcioni plan za funkcionisanje nezavisne države koji je Vlada Crne Gore usvojila početkom aprila pretrpeće neznatne izmene. Ako odmah nakon referenduma ne dođe do međunarodnog priznanja nezavisnosti, u najvažnije centre odlučivanja, prvenstveno Vašington i Brisel, biće upućeno nekoliko lobista, crnogorskih predstavnika u nediplomatskom statusu. Najvažniju ulogu u tom procesu odigraće postojeće Trgovinske misije Crne Gore. Takođe, uz podršku Slovenije, Hrvatske i Albanije, kao i nekoliko političara iz drugih evropskih zemalja, pitanjem crnogorske nezavisnosti pozabaviće se i Evropski parlament. Kako je predviđeno, debata na tu temu biće vođena u Odboru za spoljne poslove i na plenumu Evropskog parlamenta.
Moguće manevrisanje u slučaju nedovoljne referendumske većine najavio je i crnogorski premijer Milo Đukanović. On je za slovenački list "Delo" izjavio da će eventualna "siva zona" na referendumu "potencirati odgovornost Evropske unije".
- Prihvatili smo formulu EU za referendum, iako je ona nepravedna. Uveren sam da će na referendumu nezavisnost Crne Gore podržati više od 55 odsto glasača. Računam da će takav rezultat odmah priznati EU. Ipak, ne isključujem manevarski prostor u slučaju da za nezavisnost glasa između 50 i 55 odsto birača. EU će morati da kaže da li, recimo, 54,8 odsto glasova predstavlja manjinu ili većinu... - kazao je Đukanović.
O. RADOŠEVIĆ

Kučan već ofirao plan

Sasvim je zanimljivo da su slovenački političari od samog početka usaglašavanja referendumskih pravila naglašavali da je predlog kvalifikovane većine od 55 odsto izašlih glasača suštinski loš. Bivši predsednik Slovenije Milan Kučan izjavio je da "demokratija ima svoja pravila, a da pitanje većine glasi 50 odsto plus jedan čovek".
- Ako se menja to pravilo, menjaju se i sva ostala i dolazi do potpunog relativizma. Od većine se pravi manjina, a od manjine većina i ne znam čemu to vodi. Evropa će morati da prihvati realnost i u slučaju da za nezavisnost Crne Gore glasa 50 odsto plus jedan od izašlih građana - smatra Kučan.

Јел знате Ви ону пјесму, мислим да је пјевају Јуритмикс, али можда је и неко други:
"Свит дримс ..."
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 30 31 33 34 ... 42
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 01:14:26
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.093 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.