Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Dulićev sajt košta 25.000 evra  (Pročitano 17049 puta)
Svedok stvaranja istorije

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Nokia ispo iz modu
Па мени није јасно да одрастао човек који ради и плаћа порез држави може да нађе оправдање за неког лопова који између осталог краде и његове паре.

Наравно да је јасно ко дан да је лоповлук како другачије објаснити чињеницу да тендер добије фирма која до тад има 0 динара промета? Какве су јој референце за посао вредан 25.000 евра? Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Citat
I ja sam jedan od programera. Elem ovi što pominju Joomla-u, Drupal i ostale besplatne CMS-ove. Samo da ih podsjetim da su svi mahom vezani GPL licencom. Za laike to znači da ukoliko koristite besplatni CMS i vaš finalni proizvod mora da bude besplatan i u vlasništvu zajednice, što u ovom slučaju nije izvodljivo, nego firma koja radi sajt mora da ima CMS čija je licenca u njihovom vlasništvu. Elem, nisam upoznat sa detaljima specifikacije samog sajta da bih se gađao ciframa, mada se slažem sa mnogima da ovo ne bi smjelo da pređe 10000e ni ukom slučaju.

E sad i glavni razlog zašto pišem ovaj komentar. Kakav je to tender bio kada je posao dobila firma (može se provjeriti na [link]) koja postoji godinu dana i u toj jedinoj godini postojanja ima promet koji je jednak vrijednosti ovog posla?

I ja imam takvu firmu, naravno da bih se prijavio na tender, da sam znao za njega. Sad gledam sajt ministarstva, nigdje se ovaj tender ne pominje iako ima drugih iz tog perioda.

Možda bi bilo bolje te pare iskoristiti za sajt na kome će biti svi tenderi, pa makar da se mi jeftiniji imamo gdje prijaviti.

Ево о чему човек говори (коментар је иначе копиран са у92)

http://fi.apr.gov.rs/prijemFI/Cir/podaci.asp?strSearch=20511176&kod=3d7bbd735ffffe26f596f01a8dc6dec59fddb24d&godina=2009

лепо лепо ... Дулић и намештени тендери за фантомске фирме ... ц ц ц ... ко би рекао  Smile

Беше он био и у оној причи за постављање оптичких каблова, 4 милиона посао који доби нека фантомска фирма из Словеније oснована за ту прилику?

озбиљан приватник овај наш министар ...  Smile

http://www.pecat.co.rs/2010/12/afera-dulic-ministar-koji-je-sve-isplanirao/
« Poslednja izmena: 29. Jan 2011, 22:11:14 od 3maj001 »
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
Citat
I ja sam jedan od programera. Elem ovi što pominju Joomla-u, Drupal i ostale besplatne CMS-ove. Samo da ih podsjetim da su svi mahom vezani GPL licencom. Za laike to znači da ukoliko koristite besplatni CMS i vaš finalni proizvod mora da bude besplatan i u vlasništvu zajednice, što u ovom slučaju nije izvodljivo, nego firma koja radi sajt mora da ima CMS čija je licenca u njihovom vlasništvu. Elem, nisam upoznat sa detaljima specifikacije samog sajta da bih se gađao ciframa, mada se slažem sa mnogima da ovo ne bi smjelo da pređe 10000e ni ukom slučaju.

E sad i glavni razlog zašto pišem ovaj komentar. Kakav je to tender bio kada je posao dobila firma (može se provjeriti na [link]) koja postoji godinu dana i u toj jedinoj godini postojanja ima promet koji je jednak vrijednosti ovog posla?

I ja imam takvu firmu, naravno da bih se prijavio na tender, da sam znao za njega. Sad gledam sajt ministarstva, nigdje se ovaj tender ne pominje iako ima drugih iz tog perioda.

Možda bi bilo bolje te pare iskoristiti za sajt na kome će biti svi tenderi, pa makar da se mi jeftiniji imamo gdje prijaviti.

Ево о чему човек говори (коментар је иначе копиран са у92)

http://fi.apr.gov.rs/prijemFI/Cir/podaci.asp?strSearch=20511176&kod=3d7bbd735ffffe26f596f01a8dc6dec59fddb24d&godina=2009

лепо лепо ... Дулић и намештени тендери за фантомске фирме ... ц ц ц ... ко би рекао  Smile

Беше он био и у оној причи за постављање оптичких каблова, 4 милиона посао који доби нека фантомска фирма из Словеније oснована за ту прилику?

озбиљан приватник овај наш министар ...  Smile

http://www.pecat.co.rs/2010/12/afera-dulic-ministar-koji-je-sve-isplanirao/

змај...немој да витлаш са тим печатом...то шкрабају вучелић и вулин...немају они кредибилитет...а још су и геноцидни зликовци Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
ма то ми прво избаци брат Гугл ... мрзело ме да тражим неки негоницдни поверења достојан извор који би задовољио Станиславове критеријуме рецимо  Smile
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

In the Beginning was the Command Line

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6758
Zastava Novi Sad
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Samsung Galaxy IIs
Ok. Verujem vam, ali ...  Smile

Popravili su sajt "pisan u CMS jeziku": Novi cool site sa Google Map. Mogli su da pazare i neki bolji template.

Ocekivao sam nesto 100 puta komplikovanije za taj novac.
« Poslednja izmena: 01. Feb 2011, 01:11:48 od system_V_r4 »
IP sačuvana
social share
Vi mora da ste od baba culi o kuratosti Rusa, cim ih ne vadite iz usta...

Sumnjivo je to...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
LG Nexus 5
Da su uzeli jednog programera iz Google-a, jednog iz Microsoft-a, opet ceo projekat ne bi iznosio 25k evra, sa sve uracunatim smestajem, hranom i kurvama.

System, ako zaista mislis da ovo djubre vredi te pare, preporucio bih ti hitno menjanje posla kojim se bavis, pardon, projekata kojima se bavis.

Ovo je smesno masi programera koji se razumeju u ovu materiju, a kamoli "obicnim" smrtnicima.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Nokia ispo iz modu
Srpski programeri rade sajt Pentagonu u kompjuterskom jeziku CMS

ARLINGTON,BEOGRAD,NIŠ, 30. januar 2011, (Njuz) – Portparol Pentagona Dejv Lapan izjavio je danas da će Ministarstvo odbrane SAD angažovati srpsku firmu Logik Internet za izradu novog sajta, koji će biti rađen u kompjuterskom jeziku CMS. Lapan je novinarima saopštio da je CMS ozbiljniji kompjuterski jezik od onog koji je do sada korišćen za izradu sajtova, a za koji su američki stručnjaci do juče verovali da je još uvek u eksperimentalnoj fazi.

-Jedan naš kontakt iz Srbije javio nam je da u toj zemlji postoji firma koja programira u kompjuterskom jeziku CMS i momentalno smo ih kontaktirali. Na novom sajtu građani će moći da nađu mape i podatke o lokalitetima koji su SAD napale u poslednjih 20 godina, a biće im dostupne i informacije o vojnim kapacitetima zemalja koje mogu biti potencijalno nova ratna žarišta – kaže Lapan.

Prema nezvaničnim informacijama, Pentagon će firmi Logik Internet za usluge uplatiti dva miliona dolara, a firma će započeti rad na novom sajtu čim privede kraju sajt Ministarstva životne sredine, koji će, kako govore svi koji su imali uvid u njegovu probnu verziju, postaviti nove standarde na Internetu, što je potvrdio i sekretar Ministarstva zaštite životne sredine Bojan Đurić.

- Zahvaljujući CMS tehnologiji, koju poznaje vrlo malo programera u svetu, a među kojima su i programeri niške firme Internet Logik, naš sajt će moći da prikazuje čak i slike u rezoluciji 200 x 200 piksela, a pored toga će imati čak dve verzije, ćiriličnu i latiničnu. Osim toga, veb stranica će imati i padajuće menije, polje za pretragu i brojne druge elemente.To su sadržaji koji su do skora bili nezamislivi, ali naše ministarstvo i Internet Logik učinili su ih mogućim i dostupnim – rekao je Đurić.

Kako Njuz nezvanično saznaje, ovladavanje kompjuterskim jezikom CMS za izradu sajtova, preporučilo je srpske programere za rad, ne samo u Pentagonu, već i u mnogim drugim svetski poznatim institucijama kao što su, na primer, CERN, NASA i FBI, koje su već kontaktirale firmu Internet Logik i Ministarstvo zaštite životne sredine koje je prvo u svetu svoju veb prezentaciju izradilo u tom naprednom jeziku.

Smile
« Poslednja izmena: 01. Feb 2011, 12:13:52 od twice »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Earth is full. Go home.

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 7755
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Kao što rekoh...9,000 evra za sajt koji se nalazi među 50 najboljih po izboru PC Pressa.
« Poslednja izmena: 01. Feb 2011, 13:14:08 od Brana.M »
IP sačuvana
social share
The root of all evil will die if not watered!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 16
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Bosch 11316EVS
Наравно да је јасно ко дан да је лоповлук како другачије објаснити чињеницу да тендер добије фирма која до тад има 0 динара промета? Какве су јој референце за посао вредан 25.000 евра? Smiley

Ја сам у тим годинама кад мораш да се стално петљаш са власти током посла, па сам видео гомилу таквих с***а.
Могу да ти кажем да је огромна већина свих пројеката тај фазон, ја распишем тендер, ти отвориш фиктивну фирму, победиш на том тендеру а онда платиш неким цигањима 0.5% да то одраде а ми делимо паре.

Када смо могли да плаћамо 4 милиона динара за уличне портрете пријатељу некаквог шефа скупштинског протокола што да не плаћамо 250000 евра једном доктору као што је Дулић.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

In the Beginning was the Command Line

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6758
Zastava Novi Sad
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Samsung Galaxy IIs
Da su uzeli jednog programera iz Google-a, jednog iz Microsoft-a, opet ceo projekat ne bi iznosio 25k evra, sa sve uracunatim smestajem, hranom i kurvama.

System, ako zaista mislis da ovo djubre vredi te pare, preporucio bih ti hitno menjanje posla kojim se bavis, pardon, projekata kojima se bavis.

Ovo je smesno masi programera koji se razumeju u ovu materiju, a kamoli "obicnim" smrtnicima.

Gore sam se slozio sa vama, jednostavno, kazem, ocekivao sam da osim one flash animacije
postoji nesto stvarno komplikovano. Ocekivao sam da uz  sajt ide neki kompleksniji projekat.
A ne malo flash-a i joomla (il' sta li je vec).

Juce su mislim azurirali site... to sto su dodali je smesno. Ne vredi 25k.

Takodje u kaze se da je sajt/portal il' sta je vec trebao da bude gotov za 30 dana, ali prosle godine.
A on je juce azuriran.

Slazem se prevara je.

« Poslednja izmena: 01. Feb 2011, 14:56:38 od system_V_r4 »
IP sačuvana
social share
Vi mora da ste od baba culi o kuratosti Rusa, cim ih ne vadite iz usta...

Sumnjivo je to...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.046 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.