Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Дукић напустио емисију ТВ Хајат због увреде српском на  (Pročitano 19929 puta)
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows NT 4.0
Browser
Mozilla Burek
mob
Nokia 
Bogdanić: još se traga za oko 13 000 lica

BANJALUKA, 27. MARTA (SRNA) - U BiH se, prema nekim procjenama, još traga za 13 000 nestalih, od kojih u Republici Srpskoj (RS) za oko hiljadu i po civila i vojnika - rekao je danas član Kolegijuma v.d. direktora Instituta za nestala lica BiH Milan Bogdanić.

On je naveo da se u centrima za obdukciju i identifikaciju u Banjaluci, Lukavici i Nevesinju nalazi ukupno 694 ekshumiranih, a još neidentifikovanih tijela.

Nakon današnje, prve posjete članova Upravnog odbora i članova Savjetodavnog odbora Instituta za nestala lica BiH Spomen-kosturnici u Banjaluci, Bogdanić je podsjetio da je broj nestalih lica u BiH nakon rata bio između 25 000 i 27 000.

On je rekao da je na osnovu evidencije Međunarodne komisije za nestala lica taj broj 24 500, te da je podatak dobijen na osnovu datih krvnih uzoraka za DNK analizu, dok podaci Međunarodnog komiteta Crvenog krsta, koji su dobijeni na osnovu prijava članova uže i šire porodice nestalog lica, govore da je u BiH nestalo oko 22 500 lica.

Bogdanić je naveo da je cilj današnje posjete Spomen-kosturnici u Banjaluci članova Upravnog odbora za nestala lica u BiH da se stekne uvid o situaciji na terenu u vezi sa identifikacijom nestalih lica, kako bi se taj proces mogao unaprijediti.

On je istakao da su članovi Upravnog odbora Instituta za nestala lica u BiH i Međunarodne komisije za traženje nestalih lica danas posjetili i terenske kancelarije Instituta za nestala lica BiH u Odžaku, dok će sutra posjetiti Sanski Most.

Rukovodilac terenske kancelarije Instituta za nestala lica u BiH Milko Marić rekao je da se u Spomen-kosturnici u Banjaluci nalazi još 350 ekshumiranih, a neidentifikovanih tijela.

Marić je dodao da je 30 tijela administrativno identifikovano, odnosno porodice nisu prihvatile DNK nalaz, dok sedam tijela čeka na sahranu kada dođu porodice.

Patolog sudske medicine Željko Karan, koji radi pri terenskoj kancelariji Instituta za nestala lica u Banjaluci, rekao je da su sa svih tijela u Spomen-kosturnici u Banjaluci uzeti nalazi za DNK analizu, a sa nekih tijela i više puta u slučajevima kada identifikacija nije uspjela iz bilo kojih razloga.

Karan je rekao da su sva tijela papirološki i elektronski dokumentovana i sudski obrađena, te da ne postoji nikakva mogućnost zamjene tijela niti bilo kakve vrste zloupotrebe.

Predsjedavajući Upravnog odbora Instituta za nestala lica BiH Dušan Šehovac potvrdio je novinarima da se na konkurs za izbor novog kolegijuma direktora Instituta za nestala lica BiH do sada prijavilo 13 lica, među kojima i sadašnji vršioci dužnosti kolegijuma direktora.

RTRS

Mi uglavnom pravimo grobnice, kosturnice, sarađivali smo da se razotkriju masovne grobnice i da se pronađu nestali. Tako sami sebi umanjujemo osećaj stradanja i užasa dvostruko na svoju štetu. Prvo jer ni sami nismo svesni koliko smo stradali a drugo jer taj utisak nemaju ni drugi.

Nema dva meseca da sam bila u Sarajevu. Ceo grad je posut grobovima šehida, na vrhu svakog brda oko grada je groblje. I svako je sahranjen u sopstveni grob. Tako se stvara težak, užasan utisak, jedna šuma nišana koja pritiska kad se u nju gleda svaki dan i podpaljuje mržnju. Ista slika je oko Mostara, u Srebrenici, svuda su šume nišana po parkovima.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Sarajevo, Horde, BOG i čaršija !!!

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 8618
Zastava Saraj'vo
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 6230i
A kakve veze ovo sve ima sa temom  Smile  Smile

Nema dva meseca da sam bila u Sarajevu. Ceo grad je posut grobovima šehida, na vrhu svakog brda oko grada je groblje. I svako je sahranjen u sopstveni grob. Tako se stvara težak, užasan utisak, jedna šuma nišana koja pritiska kad se u nju gleda svaki dan i podpaljuje mržnju.
Smile Smile Smile Smile Smile

U kojem si ti Sarajevu bila, da mi je znati  Smile
IP sačuvana
social share

Evropa = UEFA = EHF = Mafija !!!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
Apple 15
Citat
Dobro ti si zivjela na 100 m od Savezne skupstine pa eto znas koliko je.... a ovi sto pricaju od 300.000-500.000 su teski lazovi...!!

Vidio sam kako je docekan Djokovic kada je prvi puta osvojio turnir....doslo 10.000 ljudi....a covijek odustao od teniskih terena u Bg jer je na koncesiju dobijo....sprdnja sa takvim talentom kao sto je on!

Da znas da jesu... teski lazovi... bilo je vise, znatno vise... zato sto masa ljudi nije uspela da predje mostove i jer su se nalazili rasporedjeni po okolnim ulicama...
Odjednom je broj sa 300 skocio na 500...
Ah...zanimljivo...
Kakvim se podmetacinama sluzis da bi pokazao da si u pravu...   Smile

A, sto se tice Djokovica... samo nemoj ti da nesto pricas o njemu... molim te...
Ti  si bio, ti si brojao...
A samo u Areni je bilo 20.000 ljudi na humanitarnom mecu + se trazila karta vise... pokrij se usima i ne palamudi...

Da, kako da ne...  Smile

Citat
ovo meni nikada nisi rekla...

Ceg se pametan stidi, tim se glup dici...  Smile
« Poslednja izmena: 27. Mar 2008, 19:53:12 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
mob
SonyEricsson k800i i D820
Nemam tolike usi Anea... ne sluzim se ja nikakvim podatcima...govorilo je se od 300.000 do 500.000, a kada se zna koliko je to bitan miting, i sta je on trebao da poruci svijetu onda je smijesno... pogotovo onda neredi...pokazao se miting sa najbolje strane....

Dobro necu ja nista da pricam o Djokovicu...valjda cu ga smijeti gledati na TVu ako nemas nista protiv...

Smile

Citat
Ceg se pametan stidi, tim se glup dici...

Sa ovim se slazem u podpunosti!! Bravo Anea!
« Poslednja izmena: 27. Mar 2008, 19:58:24 od tiger2005 »
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows NT 4.0
Browser
Mozilla Burek
mob
Nokia 
A kakve veze ovo sve ima sa temom  Smile  Smile

Nema dva meseca da sam bila u Sarajevu. Ceo grad je posut grobovima šehida, na vrhu svakog brda oko grada je groblje. I svako je sahranjen u sopstveni grob. Tako se stvara težak, užasan utisak, jedna šuma nišana koja pritiska kad se u nju gleda svaki dan i podpaljuje mržnju.
Smile Smile Smile Smile Smile

U kojem si ti Sarajevu bila, da mi je znati  Smile

Nisam čula da postoji više Sarajeva, inače bila sam u svim delovima grada od Lukavice do Bembaše. I pošto dobro poznajem Sarajevo znam i kako je izgledalo pre 30 godina,pre 20 godina, i pre 10 i kako izgleda danas.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
Ni manjeg grada, ni veceg kurcenja od tog Sarajeva...
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
Apple 15
Citat
Nemam tolike usi Anea... ne sluzim se ja nikakvim podatcima...govorilo je se od 300.000 do 500.000, a kada se zna koliko je to bitan miting, i sta je on trebao da poruci svijetu onda je smijesno... pogotovo onda neredi...pokazao se miting sa najbolje strane....

Dobro necu ja nista da pricam o Djokovicu...valjda cu ga smijeti gledati na TVu ako nemas nista protiv...

Jos jedan brilijantan dokaz latinske pameti...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
mob
SonyEricsson k800i i D820
Citat

Jos jedan brilijantan dokaz latinske pameti...

Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Sarajevo, Horde, BOG i čaršija !!!

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 8618
Zastava Saraj'vo
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 6230i
Nisam čula da postoji više Sarajeva, inače bila sam u svim delovima grada od Lukavice do Bembaše. I pošto dobro poznajem Sarajevo znam i kako je izgledalo pre 30 godina,pre 20 godina, i pre 10 i kako izgleda danas.

Ne znam stvarno....nisam odavno bio u Sarajevu  Smile Smile Smile samo što svaki dan hodam kroz njega Smile

A to što pričaš da se podpaljuje mržnja, stvarno, ali stvarno ti ne treba to Smile

Medjutim, ne želim da idem više u off kao neki  Smile  Smile
IP sačuvana
social share

Evropa = UEFA = EHF = Mafija !!!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows NT 4.0
Browser
Mozilla Burek
mob
Nokia 

Ne znam stvarno....nisam odavno bio u Sarajevu  Smile Smile Smile samo što svaki dan hodam kroz njega Smile

A to što pričaš da se podpaljuje mržnja, stvarno, ali stvarno ti ne treba to Smile

Medjutim, ne želim da idem više u off kao neki  Smile  Smile

Pa čekaj još da mi objasniš kako se zove kad državna TV iz inata pušta direktni prenos proglašenja samozvane republike Kosovo? Kako se kaže za nekog kome je svaka druga reč četnik? Kako se zove kad je tržište pokriveno robom iz Hrvatske ali nema ni ideje o nekim od najvećih brendova iz Srbije?

Ne mislim da te učim šta je Sarajevo. Bolje je nego što je bilo, ali je gore nego što bi trebalo da je.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.