Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Jun 2025, 00:52:57
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: DS  (Pročitano 19835 puta)
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Chrome 8.0.552.237
mob
Nokia 
Citat
ljudi sve to stoji...ja samo hocu da kazem (nevezani za "Juru" jer se u Nisu otvaraju nekoliko novih fabrika) da je lakse doci do posla preko stranke...inace ja da mogu otisao bi odavde...ali nije to tako lako...
Наравно да није,а и ови дезертери ће, чим се и тамо,у јевопи, припуца.
Сигурно ти је доста чекања?
Преко Партије је лакше да се запослиш.
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Livin' la Vida Loca! ®

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 136
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 5800
Citat
ljudi sve to stoji...ja samo hocu da kazem (nevezani za "Juru" jer se u Nisu otvaraju nekoliko novih fabrika) da je lakse doci do posla preko stranke...inace ja da mogu otisao bi odavde...ali nije to tako lako...

pa tako je...
« Poslednja izmena: 29. Jan 2011, 19:10:54 od mare.r »
IP sačuvana
social share
čika Mare
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Nokia 6230
Citat

pa tako je...
Nemoj biti naivan. Da li si nezaposlen? Imas vremena? Uclani se u sve stranke.
Znas sta je odgovorio Jevrejin kada su mu prebacili, da cim se menja rezim, on je na strani rezima? Rekao je: ma oni se menjaju, ja se ne menjam uopste.
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Chrome 8.0.552.237
mob
Nokia 
У странку уместо на биро

Више од 80 одсто грађана Србије верује да је партијска књижица лакши начин да се дође до посла, упркос распрострањеном мишљењу да су странке један од главних извора корупције.

У ситуацији када више од 700.000 људи у Србији званично нема посао, а незванично и двоструко више, многи млади сматрају да имају веће могућности да до радног места дођу преко неке од странака, него преко Завода за тржиште рада.

Да ли млад човек у Србији има више шанси да успе, ако, осим дипломе, у џепу има и партијску књижицу?

Можда је политика посао као и сваки други, али у Србији многи верују и да је то пречица до посла.

Више од 80 одсто грађана Србије верује да је партијска књижица лакши начин да се добије и она радна, а три четвртине популације сматра да су странке један од главних извора корупције.

Ипак, када слушате оне који тек уче прве партијске кораке, рекло би се да им је на уму само добробит.

Марко Ђурић из СНС-а каже да тренутно ради посао са пуним радним временом на волонтерској основи.

"Није ми жао, зато што мислим да је то добро употребљено време, време употребљено зарад општег циља, и зарад тога да свима сутра буде боље", каже Ђурић.

Моћно средство изражавања

Немања Милошевић из ДС-а сматра да су политичке странке увек биле, и данас то јесу, "најмоћније средство друштвеног изражавања и имају најачи утицај у друштву". "Мислим да је то најбољи начин за учествовање појединца у друштвеном животу", каже Милошевић.

Некад се ствари просто поклопе, па се у борби за општи интерес, задовољи и онај лични.

Ђорђе Ђоковић каже да је у СПС-у почео са лепљењем плаката и позивањем телефином, а данас од партије прима плату "поштено и редовно".

"Рачунати на неке везе и на партијске књижице, мислим да више ни то не пролази код нас", сматра Ђоковић.

Има и оних који не желе да им сутра неко пребацује да су све у животу постигли захваљујући послушности партији.

Каријера испред странке

"Морам прво да имам неку каријеру ван странке, да се негде докажем, да може народ мене да изабере. На пример, ја сада студирам права и волео бих једног дана да будем познати правник, и да могу мојим положајем да дам допринос народу и странци", каже Стефан Драгојевић из ДСС-а.

Ипак, политичару је, чини се, лакше да буде доследан кад је у опозицији. Али искушење је много веће када странка дође на власт и када се на столу појави понуда за функцију коју је тешко одбити.

Маркетинг консултант Воја Жанетић каже да се партија може схватити као начин да се "учини свет бољим или да се учини твој свет бољим".

"Како стоји ствар у Србији - путем партије се свет не може учинити бољим, од партије било ко у Србији не зависи, онда остаје ово друго, твој свет да учиниш бољим", објашњава Жанетић.

Истраживања показују да сваки четврти млади човек у Србији нема посао.

Партије тврде да нису сервиси за запошљавање, али незапослени имају другачији утисак. Па пре посла, траже везу. Партијску или неку другу.
Извор
Видео запис поглеајте- овде

----------------
Jura: Ne maltretiramo naše radnike
 Izvor: Blic
Rača -- Poslovodstvo južnokorejske kompanije Jura korporacija u Rači negiralo je optužbe Udruženog sindikata Srbije Sloga o maltretiranju zaposlenih.

U saopštenju se navodi da svi radnici imaju isti tretman i da se propisi Srbije u ovoj kompaniji striktno poštuju.

Osim što odbacuju optužbe o fizičkom i verbalnom maltretiranju radnika, u kompaniji Jura tvrde da se radnicima od novembra isplaćuje uvećane zarade po satu u skladu sa odlukom Vlade Srbije.

U Juri negiraju i navode o zloupotrebama subvencija, koje, kako napominju, država dodeljuje po novootvorenom radnom mestu, a ne po zaposlenom radniku.

Iz Udruženog sindikata Srbije Sloga ranije je saopšteno da je Jura korporacija kupila "Elektro Raču" i na mestu stare fabrike izgradila novu, za šta su od države Srbije dobili 7.000 evra po svakom zaposlenom radniku.

"Za uzvrat su radnike počeli da šikaniraju, maltretiraju i dele otkaze šakom i kapom bez ikakvog razloga, a za svaki otkaz i svakog novozaposlenog radnika dobijali od države novih 7.000 evra. Mnoge stvari su zataškavane - od mobinga najgore vrste, šamaranja radnika, uvreda, psovki i raznih drugih vidova maltretiranja koje su radnici morali da trpe jer ih je država prodala kao belo roblje, a kada su pokušali sindikalno da se organizuju šikaniranje se prenelo na sindikat", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da će se Udruženi sindikati Srbije Sloga organizovati na svaki mogući način i da neće da trpi i dopušta ovakve stvari.

"Probaćemo razgovorom, inspekcijiom rada, sudom i svim zakonskim sredstvima, a ako to ne urodi plodom organizovaćemo se drugačije i na svaki mogući način zaštititi naše članove od kojih je najveći broj žena", navodi se u saopštenju.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2011&mm=01&dd=30&nav_id=489269
« Poslednja izmena: 30. Jan 2011, 09:30:48 od Nksamsj »
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Nokia 6230
Dakle sposobni mars napolje iz drzave a poslusni cete biti nova politicka klasa.
Pa to se radi vec pet decenija.
Resenje: odvojiti zakonski privedu od politike.Vrlo jednostavno.
Zasto se ovde ne pominje 'jeuropa' i njene razvijene zemlje?
« Poslednja izmena: 30. Jan 2011, 11:17:30 od shkorpion »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Violence solves everything!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7616
Zastava Niš
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Samsung XYZ1004
Eeee mare....jel stvarno 16-17-18 hiljada i ludi zutac koji ce da te maltretira za tu platu, vredno tvog moralnog posrnuca - uclanjenja u DS?

Pa te na poslu sikanira poremeceni Azijat, a kad dodjes sa posla te zove partijski ortak da delite letke, lepite plakate i trpite psovanje nezadovoljnog naroda?

Meni rad na gradjevini deluje kao bolja opcija....But that's just me  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Chrome 8.0.552.237
mob
Nokia 
Citat
Eeee mare....jel stvarno 16-17-18 hiljada i ludi zutac koji ce da te maltretira za tu platu, vredno tvog moralnog posrnuca - uclanjenja u DS?
Вреди.
Да не вреди не би данас Београд личио на Беч.
Ко је уништио домаћу производњу као ''неконкурентну''?
Ти исти данас отварају јужнокорејска предузећа по СрПији!
И то је онако како треба да буде.
Нико се не буни,сигурно што мисле да боље и не заслужујемо!
« Poslednja izmena: 30. Jan 2011, 11:48:40 od Nksamsj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Nokia 6230
Citat
Вреди.
Да не вреди не би данас Београд личио на Беч.
Ко је уништио домаћу производњу као ''неконкурентну''?
Ти исти данас отварају јужнокорејска предузећа по СрПији!
И то је онако како треба да буде.
Нико се не буни,сигурно што мисле да боље и не заслужујемо!
Bato, Korejci su Americki izdanak. Gurali ih svuda u zemlje treceg sveta, pa stigli i kod nas, osnivaca nesvrstanih.
Imali smo ono sto oni jos mogu samo da sanjaju, ali jebi ga. Ti vadi qrac na one najjace, pa ne moz nista jer odose muda.Hoces luksuz da kontriras ujka Semu. Pusi ga od zutog.
Kako drugacije da objasnis? Imas Bor, bakar, mozes celu zapadnu tehlogiju da dovedes, da i ti kao Kinez pravis sve moguce od elektro komponenti. Danas se sve ustekava. To smo mi izabrali.
« Poslednja izmena: 30. Jan 2011, 12:52:05 od shkorpion »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Livin' la Vida Loca! ®

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 136
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 5800

Pa te na poslu sikanira poremeceni Azijat, a kad dodjes sa posla te zove partijski ortak da delite letke, lepite plakate i trpite psovanje nezadovoljnog naroda?

Meni rad na gradjevini deluje kao bolja opcija....But that's just me  Smile

Pa sad...ali bolje da imam posao nazovimo ga stalnim(gde ti ide radni staz),i da primam prvog platu nego ta gradjevina na koju ne znam da li cu sutra da radim,(a kamo li radni staz)...!
« Poslednja izmena: 30. Jan 2011, 13:40:51 od mare.r »
IP sačuvana
social share
čika Mare
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13

Pa sad...ali bolje da imam posao nazovimo ga stalnim(gde ti ide radni staz),i da primam prvog platu nego ta gradjevina na koju ne znam da li cu sutra da radim,(a kamo li radni staz)...!

sinak , da li je tebi poznato koliko danas ima dripaca uchlanjenih u DS koji se svi nadaju da ce dobiti neki drzavni poslic i ziveti taj sitni parazitski zivot ?  Smile

mala je bara za toliko krokodila . bolje uzmi uchi neki zanat ili studiraj neshto shto se trazi (ako ne u srbiji onda u inostranstvu ) nego da neko sutra uzme da ti polomi zube zbog tadicevih grehova .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Jun 2025, 00:52:57
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.