Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: "Država Sandžak" sa 11 gradova  (Pročitano 31697 puta)
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 32
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0

Sandzak je predstavljao posebnu teritorijalnu i administrativnu oblast. Na Turskom jeziku, ime "Sandzak" znaci "zastava". Pri podjeli Carstva na upravna podrucija, ime Sandzak je zadrzalo i predstavljalo je upravnu oblast drugog stepena. Upravna oblast prvog stepena je bio Ejalet ili Pasaluk.
Novopazarski Sandzak je jedan od sest sandzaka koji su ulazili u sastav Bosanskog pasaluka. Od samog pocetka Osmanske uprave on je prestavljao posebnu cjelinu u Bosanskom pasaluku. U zajednickim granicama Bosna i Sandzak postoje od Karalovackog mira 1699. To stanje se mijenja 1878. na Berlinskom kongresu, kada Sandzak ostaje u sastavu Turske Carevine, a Bosna potpada pod Austriju. Velike evropske sile, uz saglasnost Rusije i Turske, odlucuju na Berlinskom kongresu da Austro-Ugarska dobije mandat da okupira i upravlja Bosnom i Hercegovinom, prepustajuci upravu nad Novopazarskim Sandzakom Turskoj. Bosnjaci panicno odbijaju ovu odluku i pripremaju se za pruzanje oruzanog otpora.
Da bi slomio otpor bosanskih muslimana, austrijski car i kralj Franjo Josif salje ogromnu vojsku od 300,000 vojnika. Tek nakon tri meseca teskih borbi, Austro-Ugarska vojska je usla u Sarajevo. Iako je bosnjacki narod docekao Austro-Ugarsku kao nevjernicku, katolicku silu, kaja ih zeli pokrstiti, ona je stvorila neuporedivo bolje uslove za opstanak Bosnjaka od uslova koji su vladali u Srbiji, Crnoj Gori i Bugarskoj. Da bi donekle ublazila nepovjerenje Bosnjaka, nova je vlast vec 1882. pristupila organizovanju Islamske verske zajednice (IVZ). Nova vlast je gledala na svaki nacin da onemoguci daljni utjecaj Turske u Bosni i Hercegovini, pa je zato odbila prihvatiti imenovanje reis-ul-uleme od vrhovnog islamskog starjesine seih-ul-islama cije je sjediste bilo u Istambulu. Ali, to je izazvalo zahtjev za vjerskom autonomijom, koji ce kasnije pokrenuti Bosnjake na autonomni pokret. Prema Berlinskom ugovoru iz 1878., Novopazarski Sandzak, kao dio starog Bosanskog vilajeta, obuhvatao je slijedece kaze (okruge): Novi Pazar, Sjenicu, Novu Varos, Prijepolje, Pljevlja, Trgoviste sa Pesterom, Berane, Mojkovac, Bijelo Polje i Kolasin (Vranes). Povremeno su u sastav Novopazarskog Sandzaka ulazili Plav i Gusinje, a duzi period su bili u sastavu Skadarskog Sandzaka, a danas ova dva grada ponovo ulaze u sastav Sandzaka. Danas Sandzak je naziv podrucija koje obuhvata dijelove sadasnjih republika Srbije i Crne Gore koje cine Jugoslaviju.

Na sjeverozapadu Sandzak se granici sa Srbijom i Bosnom i Hercegovinom, na jugozapadu sa Crnom Gorom, na jugu sa Albanijom i na jugoistoku sa Kosovom. 1817. - Sandzak pod upravom Turske. Sve do balkanskih ratova 1912. - 1913., Sandzak je cinio jedinstveno-administrativnu cjelinu s upravom i kulturnim sjedistem u Novom Pazaru. Da bi se dala objektivna analiza djelovanja sandzacke muslimanske i kosovske albanske komite, mora se uzeti u obzir polozaj sandzackih Bosnjaka i kosovskih Albanaca i od Berlinskog kongresa i nakon zavrsetka balkanskih ratova kada Srbija i Crna Gora okupiraju Sandzak i Kosovo. Od tog trenutka zivot sandzackih Bosnjaka i kosovskih Albanaca je zavrsio od samovolje srbijanskih i crnogorskih vladara. Srbijom je u to vrijeme vladao kralj Petar I Karadjordjevic (1903. - 1918.), a Crnom Gorom knjaz, kasnije kralj Nikola I Petrovic (1860. - 1918). Zahvaljujuci Rusiji, kao vjecitoj zastitnici Srbije i Crne Gore, ove dvije drzave nakon balkanskih ratova prosiruju svoju teritoriju na racun Sandzaka i Kosova, a bosnjacko i albansko stanovnistvo protjeravaju ili ubijaju, njihovu imovinu otimaju. Mirom u Bukresu 1913. godine Crna Gora dobija teritoriju od 5,000 kvadratnih kilometara sa gradivima : Pljevlja, Bijelo Polje, Berane, Rozaje, Plav, Gusinje, Tuzi i deo Skadarskog jezera. U Metohiji dobija Pec i Djakovicu. Srbija dobija slijedece gradove u Sandzaku: Novi Pazar, Sjenicu, Tutin, Prijepolje, Priboj i Novu Varos.

Pred sami balkanski rat stampa u Srbiji, Crnoj Gori, Bugarskoj i Grckoj svakodnevno objavljuje napise o navodno teskom stanju potcinjenih hriscana. Ona je isticala da je dosao "poslednji cas obracuna izmedju krsta i polumeseca". Prema tome, bosnjacko stanovnistvo na Balkanskom poluostrvu nije moglo ocekivati nikakvo oslobodjenje od armija balkanskih burzoaskih drzava. Neizvjesna situacija uslovljavala je da ono nastavi sa iseljavanjem u Tursku. Poslije zavrsetka balkanskih ratova nastavljen je proces iseljavanja bosnjackog stanovnistva u Tursku. Preko luke Bar u Tursku se iz crnogorskog dijela Sandzaka tokom aprila i juna 1914. godine iselilo 16,500, a iz srbijanskog dijela 40,000 Bosnjaka.

Za Bosnu i Sandzak su se drugi uvijek otimali. Svi su ih zeleli za sebe, ali bez Bosnjaka. Izbijanjem drugog svjetskog rata u Jugoslaviji, 6. aprila 1941., Sandzak okupiraju jedinice njemacke i italijanske vojske. Prema njihovom dogovoru, stvorena je demarkaciona linija (linija razgranicenja) u Sandzaku. U njemacku zonu ulaze slijedeci srezovi: Novi Pazar, Sjenica, Prijepolje, Priboj i Nova Varos, a u italijansku Pljevlja, Bijelo Polje i Tutin. U isto vrijeme u Sandzaku okupiraju jedinice albanske vojske, naravno - po odobrenju njemackih vlasti. U tom otimanju oko teritorije Sandzaka, nakon sto je okupirana Bosna i Hercegovina, nasla se i novoformirana ustaska NDH (Nezavisna Drzava Hrvatska) na cijem se celu nalazio poglavnik Ante Pavelic. Njegov san je bio stvaranje velike hrvatske drzave koja bi se prostirala od Istre na zapadu, do Sandzaka na istoku, i od Boke Kotorske na jugu, do Subotice na severu. Taj svoj cilj Pavelic je i ostvario zahvaljujici naklodnosti koju je uzivao kod Hitlera. S druge strane, Sandzak je bio predmet i veliko-srpskih imperijalistickih aspiracija.

Na kraju i Albanija je polagala pravo na neke delove Sandzaka kao sto su: Rozaje, Plav i Gusinje, iako su Bosnjaci uvijek cinili vecinu stanovnistva tih opstina. I Albanija je pod pokroviteljstvom fasisticke Italije uspjela da okupira ove opstine. Oruzanje formacije NDH, ustase i domobrani, ostali su u sandzackim sezovima: Priboju, Prijepolju, Novoj Varosi, i Pljevljima nepunih pet meseci - do 7. septembra 1941. godine. Za novostvorenu NDH, teritorije Bosne i Sandzaka su bile prevelik zalogaj. Civilne i vojne vlasti te drzave su zbog terora koji su poceli da sprovede nad srpskim i bosnjackim stanovnistvom su morale, po naredjenju Njemaca, da odmah napuste Sandzak, a kasnije i istocnu Bosnu.

U jesen 1941. skoro citav Sandzak je pripao Italiji. Sredinom decembra 1941. Draza Mihajlovic objavljuje naredbu pod nazivom "Instrukcije" u kome se od cetnickih komandanata na terenu zahtijva ciscenje Bosne i Sandzaka od bosnjackog zivlja. Tada je Bosnjacima zaprijtila opasnost od fizickog istrijebljenja s ovih prostora. Pouceni uzasnim iskustvom koji su dozivejli od strane Srba i Crnogoraca za vrijme i poslije balkanskih ratova sandzacki prvaci pocinju da organizuju svoj narod za odbranu od nadolazece cetnicke opasnosti. Na pocetku rata cak su i mnoge snage pod partizanskom komandom imale isti odnos prema Bosnjacima kao i cetnici. Na cetnickom udaru su se najprije nasli podrucija sedam sezova u istocnoj Bosni: Foca, Cajnice, Gorazde, Visegrad, Vlasenica, Srebrenica i Rogatica. Danas nakon 60 godina od prvih masovnih pokolja koje su cetnici napravili na podruciju Srebrenice ponavlja se isti scenario, al sada uz znanje i saglasnost Evrope i OUN-a. Desetine hiljada ljudi, zena i dece ubijeno je i proterjano sa svojih imanja

a o vasoj historiji i srbofilozofiji  ne bih da pocinjem jer nisam raspolozan za BAJKE a vi se jos vracaj te u kameno doba za exus za onaj vas zulum a dal ste si vi upitali odaKLe samo porice ime srbin i odakle mu je porijeklo i  koju grupu raje oznacava PERZIJA PERZIJA   za neskolovane danasnji iran
bas sam se slatko smijao na vse postove
o ja i upitao bih vas samo kako se nova varso zvao prije toga i kolko je samo Bosnjackog stanovnista bILO?
A O VASEM VELIKOM SRPTSVU I HEROJIMA DA NE POCINJEM VAS JE ZAVEO SVIJETI SAVA ISTO KAO ONAJ VAS MILOSEVIC KOJI SADA TRUHNE U HAAGU
IMATE SELLAM OD MENE I POZDRAV
  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

vargolan a ne vragolan

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 990
Zastava Mladenovac
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.51
mob
HTC Diamond
Lepo prijatelju, samo ne kapiram u kojoj ti drzavi zivish! I sta ces posle kada se odcepis... Bices mala jadna drzavica kao sto cu biti i ja, kao sto ce biti i crna gora, kao sto ce biti i kosovo, kao sto ce biti i vojvodina, kao sto ce biti i bosna, kao sto jeste i hrvatska, kao sto je albanija... I svi cemo tako biti jadni, mali,  nikakvi, bez strateskih resursa, bez razvijene infrastrukture, bez privrede, ekonomije, kulture i jebace nas ko stigne...(lepo kaze "nasha" narodna: zavadi pa vladaj) ali nema veze ti i ja smo ponosni, imamo svoju istoriju, svoje nacionalno JA! E pa prijatelju nema 'leba, kruha, somuna ili kako vec od te nashe nacionalne egoistichnosti... Samo cemo same sebe unazaditi i usporiti kao sto vec chinimo!

Pozdrav tebi ili ako vec hoces Salam alejkum (neznam kako se tachno pise)! Smile Smile
IP sačuvana
social share
Secanje nije uspomena vec trag osecanja!!!
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Siempre contra la corriente ;)

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 2634
Zastava na izvoristu informacija!
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Samsung e730
@westcoast

Poshtovanje gramatichkih pravila bi bilo veoma cenjeno u nekom tvom narednom postu (ako izuzmemo ovaj "copy&paste" deo sa ko zna kog sajta... IslamBosna, mozda?)...

I, da, zaboravio si da povuchesh vodu.  Smile
Salaam.
IP sačuvana
social share
Credidi me felem vidisse!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

lepim plakate po gradu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5550
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Crveno usijanje (tako sam ja to nazvao inspirisan mapom u atlasu)

Stanovnistvo neprestano raste, agrarno prenaseljena sela i pasivni gradovi koji dosljake sa sela ne mogu da zbrinu, a kakav porod moze da rodi pothranjena majka koja previse radja. Toj masi pacenika se prodaje iluzija o ekspanziji ka bogatim Evropskim zemljama, ili bar osvajanje plodnih oblasti kao sto je Srbija. Deo muslimana koji zaista zive na Zapadu tu iluziju jos vise pothranjuje, a tu su i prihodi od nafte ko da su ti seici bas toliko darezljivi. U jos gorem stanju je Azija.

Malo se dece radja u Srbiji, ali ce bar imati "prostor" kad odrastu, uz malo pameti da se to sacuva.
IP sačuvana
social share
Izreci, pa se ispeci
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 32
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
vragolan za tvoju  izformaciju zivim u  seher Sarajvu
ja.. ja mala drzavica  i te kako mala al bolje mala neg citavog zivota zivjet  pod vasim poznatim rezimom u drugim rijecima biti gradjanin drugog reda !
 naravno da slijedi  ono  svakom svoje najmilije  Smile
ainhoa ,  nije kopija nit cicta iz Islam bonse vec jedan pogled  obaziran sandzaku,balkanu   Smile seceru Smile
o ja, jos nesta dal si cula  mozda za bosancicu ??/ Smiley 1
ne nisam zaboravio puvuci  vodi jer sam u avlijskom wc,u   seceru
pozdrav i sellam, westcoast

Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Siempre contra la corriente ;)

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 2634
Zastava na izvoristu informacija!
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Samsung e730
Westcoast, prvi , "kvazi-istorijski" deo tvoga posta je pisalo lice koje se koliko-toliko razume u gramatiku i red rechi u rechenici,a drugi deo, tj tvoj lichni osvrt je delo nepismenog i neukog uma.
I da, chula sam ja i za dzemat.org... Drzimo vas na oku.  Smile
IP sačuvana
social share
Credidi me felem vidisse!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

vargolan a ne vragolan

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 990
Zastava Mladenovac
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.51
mob
HTC Diamond
 Ok, tek sada shvatam da nisi kompetentan sagovornik! Prvo nisi pismen, sto i jeste ponajvishe razlog zashto toliko galamis!
Da si iole obrazovan shvatio bi shta sam hteo da kazem kada sam pomenuo resurse , ekonomiju, infrastrukturu itd. A to za gradjane drugog reda vidim dole na kosovu i metohiji... samo chini mi sa da smo sve ove godine mi bili gradjani drugog reda! Siptari su od tita dobili skole, univerzitete, domove kulture, opstinske uprave, imali su svoje medijske kuce, pravo glasa na svim vrstama izbora, ucestvovali u radu vlade itd. a opet su se svih tih godina zalili kako su gradjani drugog reda... i evo nakon tridesetak godina zbog svega toga postadosmo mi srbi gradjani drugog reda... E sada kapiram drustveno uredjenje koje zelis ti koji ne zivis u ovoj zemlji... Zelis da svi zive ravnopravno u drzavi sandzak osim nas srba koji sa tih prostora i poticemo! Mozda ti se zelja i ostvari, ali, ako se ujedine katolicka i pravoslavna crkva (kao sto je nekada davno i bilo) pishi propalo i za "Zetru" i za drzavu sandzak o kojoj je ovde i rech! A o represivnom rezimu koji si vec pomenuo, zelim da te pitam da li mislis na Ugljanina, Omeragica, Ljajica ili neki drugi represivni rezim koji tebe stranog drzavljanina smatra gradjaninom drugog reda!?

I josh nesto, tesko da ti prijatelju moj znash i da chitas, nije "vragolan" nego "vargolan"!
'ajd budi pozdravljen!
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 32
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
uh zaboravih
vragolan  da tacno zavdi pa vladaj bash tako al grijes malo
Bosna i hercegovina je vec  drzava Kosovo je vec na putu hr vec drzava
a to je sve nastalo zbog necije  bolesnog sna (stvaranje velike srbije) pa vas srpsku raju navuako  kao ovce  na so  i mnogima prefarbao mozak pa vas uvukao u bjedu dok njgova familija fino uziva od pokradjenih shushki po Rusiji a o genocidima nad Bosnjacima u Bosni  da ne pricam i ulivanje straha nad stanovnicima i matletiranje,  privodjenje u Sandzaku  sve od strane srba
ovo je samo jedan primer  kako su se izivljavali nad bosjacima u sandzaku i sta vi sada mislite da bih ti isti Bosnjaci dan danas da zive sa vama i da se prave kako nije nista bilo?/ i to sada sto se vasa vlada uvaci u supak pa bih sto brze da zatrlja stvari o kojima se jos dan i danas ponose!!

"Uhapsili su me ispred zgrade Crvenog krsta. Uzeli su me za ruke, jer sam slijepac i unijeli u auto. Odveli su me i strpali u jednu celiju. Bilo je to u mjesecu Ramazana. Jedan je rekao: ustaj, majku ti tursku. Svezali su me lisicama, zavezali oci i krenuli dalje njihovim kolima. Uzgred su mi rekli da je uhapsen i moj brat Kemal i da ce njihov zivot "zavisiti" od onoga sto cu pricati. Stigli smo negdje i odmah se zacuo glas nekog: pomoz Bog braco cetnici, evo svjeze turske krvi! Stavili su mi nesto preko glave. Govorili su da smo stigli u Cajnice i da ce dovesti mog brata Kemala i da ce ga licno zaklati Dusko Kornjaca. Bio sam spreman da zrtvujem i brata i sebe, necu da lazem. Rekao sam sebi da je to uoci petka a to je Mubarek noc i mogu biti Kurban, i da su trazili bolju noc ne bi je izabrali. Vidjeli su ti cetnici da me nije strah, pa su poceli da me batinjaju. Jednom mi je jedan rekao: bjezi! Nisam htio to da radim. Uveli su me u neku plisanu sobu i zavezali mi ruke lisicama za radijator koji je bio vruc. Kada su mi se ruke ugrijale, poceo sam da vristim od velike temperature. Zatim su me uveli u drugu sobu koja je bila tapacirana, sa dva jaka reflektora. U toj sobi su mi govorili: Cikicu, znamo da si iz postene porodice, ali tvoj buduci "tretman" i tvog brata zavisice od tvog ponasanja. Trazili su od mene da teretim Haruna Hadzica, Rasima Sahmana i dr. Molio sam ih da me ne gone da u mjesecu Ramazana lazem, jer ja te ljude ne poznajem. Dosla su druga dvojica i naredila mi da se skinem nag. Okrenuli su me k zidu, glavu naslonili na zid s rukama u vis i naredili mi da brojim od jedan. Brojao sam. ali od takvog stajanja, ruke su pocele da mi se tresu. Ukljucivali su mi struju. Govorili su mi: znamo da si vjernik, da si tvrd, ali ovdje niko nije izasao sto nije potpisao. Sjeo sam. Jedan je rekao: pocinji i pedeset puta su me udarili po tijelu palicom. Pao sam. Drugi je uzviknuo: ustaj Turcine i trazio da ispruzim dlanove po kojima su me pedeset puta udarili. Nesto malo kasnije su mi ukljucivali elektrosokove po genitalijama, iza uha. To je trajalo strahovito bolno i dugo. Jedini humani gest bio je sto me nisu udarali po glavi. Kada sam dobio krvave podlive po tabanima i ostalim dijelovima tijela trazili su ponovo da pricam o Harunu Hadzicu, Rasimu Sahmanu, Sulejmanu Ugljaninu... Rekao samim: ljudi, ne mogu da pricam o licima koja ne poznajem. Bio bi to grijeh! Sljedeca "metoda" je bila u stilu: imamo mi pricu napisanu, samo je ti ponavljaj i nauci napamet. Stiskali su me za genitalije, udarali palicama, rukama i cipelama. Oko mene je bio mrak. Poveli su me u neku drugu prostoriju za mucenje, prskali me hladnom vodom nagog i opet me batinjali i mucili...
Drugog dana poceli su da pricaju o nekakvoj sluzbi sigurnosti. Govorili su da sam ja snajperista! Okle ja snajperista a slijep covjek? Trazili su da kazem ko je otisao u Tursku na vojnu vjezbu. Rekao sam da ne znam da li je iko isao u tu Tursku. I kad su vidjeli da ne znam da li je iko isao u tu Tursku. I kada su vidjeli da ne ide sa mnom kako treba i da necu da priznam ono sto traze, jedan je povikao od tih mucitelja: dovedite mi njegovu sestru, zenu i dijete. Ponovo su me vukli za genitalije i tukli. Bio sam iznuren i trazio sam ljekara. Rekli su mi: nema ljekara, svi su u Gorazdu, vade oci Turcima. Trazio sam da pucaju u mene, da me ubiju... Jedan je vikao: Turcine, imas zlatni zub. Kako sam zinuo, uhvatio me za bradu i poveo u WC, uzeo noz i prinio na vrat. Neko je komandovao: kolji, kolji! Pustali su neke snimljene materijale, to sam kasnije saznao: Ibrahime, potpisi, Ibrahime, priznaj! Pitali su me: koliko ti je dijete staro? Pedeset dana, rekao sam. A oni su mi zaprijetili: ispeci cemo ti dijete zivo od pedeset dana, pomijesacemo ga sa svinjcetom od pedeset dana i takvo jelo moras pojesti, posto si ti vjernik. Kada sam cuo vrisku i silovanje svoje sestre i zene (bila je to traka) dobio sam nervni slom i nicega se vise ne sjecam".
Napomena: Ibrahim Cikic je zavrsio svoju odbranu rijecima: "Pogledajte moje oci, zar vam to nije dovoljno? Imate pred sobom slijepog teroristu, komandosa, mudzahedina". hmm zanimljiva ova srbofilozofija
vragolan pozdrav i tebi
pise se sellam allykum (u prijevoduu znaci mir sa vama )

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 32
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
I da, chula sam ja i za dzemat.org... Drzimo vas na oku.    Smile Smile samo pazite da nas za nesta ne uhavtite  Smile

I josh nesto, tesko da ti prijatelju moj znash i da chitas, nije "vragolan" nego "vargolan"!
'ajd budi pozdravljen!
dal ja nznam citat il ne to cu za mene zadrzat jer nisam tolki  cigan da se havtam toga a to vargolan vragolan  to ti malko tepkam jer vidim da si zatupljen sprstvom..
 kao prvo da imas malo respecta ne bih nazivao Albance siptarima nego vec albancima a to da su Siptari su od tita dobili skole, univerzitete, domove kulture, opstinske uprave, imali su svoje medijske to je samo vasa srbofilazofija ne nisu dobili oni nis vec su se sami organizoval pa i financiski a to je sve dolazilo iz Svedske a vidim kolko cijenis i postujes drugu naciju
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

vargolan a ne vragolan

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 990
Zastava Mladenovac
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.51
mob
HTC Diamond
 A jesam li te ja kako uvredio mozda?! Drugu naciju cu da postujem kada i ona bude mene postovala, ali posto sam "zatupljen" srpstvom ostace za sada ovako! Neka bude da su Albanci, a ne Siptari!  a kako ces ti nazvati srbe iz republike srpske!? Predpostavljam "chetnici"! A ovaj tuzni primer koji si naveo u prethodnom postu govori o tome ko je obmanut medijskim mahinacijama! Mislish li da u ratu strada uvek samo jedna strana! Ovih primera ima koliko hoces, ali i sa srpske strane! Ali dobro mishljenja su razlichita...tvoje i moje se ne podudaraju! A vreme ce pokazati da smo svi mi ovde silno najebali zbog desetak usijanih glava koje su nasele na provokacije modernih tvoraca novog svetskog poredka! I sto je jos tuznije, jos uvek se dzarkamo a ne shvatamo da to neko namerno hoce da nas sto vise oslabi da bi nas lakse kontrolisao...ccc...kako smo jadni! Kad pogledas ostaje nam jos samo to sto imamo svoju kakvu takvu nasilnicku proslost kojom se nazalost i vi i mi ponosimo!

P.S. Hvala Ti za to shto mi tepas! Smile   i da ne zaboravim najvaznije od svega sellam allykum Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.066 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.