Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Država gluva za pretnje desničara  (Pročitano 1377 puta)
06. Maj 2015, 15:04:38
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
Browser
Mozilla Firefox 37.0
Država gluva za pretnje desničara

Proteklih dana u medijima je glavna tema bio najavljeni dolazak ministra spoljnih poslova samoproglašene države Kosovo Hašima Tačija na beogradsku konferenciju o evrointegracijama "Možemo zajedno bolje". Organizatorima ovog događaja "Omladinskom odboru za obrazovanje", kog čine pretežno mladi, uspešni studenti i profesionalci, pretile su desničarske organizacija i internet portali. Oni su nakon toga povukli poziv svim zvaničnicima država u regionu, ali su pretnje upućene njima i studentima učesnicima – ostale.

Predstavnik Omladinskog odbora za obrazovanje Naim Leo Beširi kaže da je policija obaveštena o svima koji su pretili.

"Za sada su to portal Srbija Danas, grupe Zavetnici i 1389 i organizacije kojima mi ne dajemo pažnju jer oni ne predstavljaju mišljenje Srbije i društva u kojem živimo. Takva mišljenja su vrlo radikalna i ekstremna i policija treba da se pozabavi njima", rekao je Beširi.

Tim povodom se juče oglasila i Inicijativa mladih za ljudska prava. Oni kažu da država ipak nije ozbiljno shvatila pretnje, kao što se to inače radi kada su u pitanju aktivisti za ljudska prava.

"Državne institucije i zvaničnici su više podgrevali celu situaciju u medijima, umesto što su se bavili rešavanjem problema na pravi način“, rekao je predstavnik Inicijative Ivan Đurić.

Đurić još kaže da je razlog zbog čega država često okleva da zaštiti aktiviste jer smatra da bi tako zauzela stav koji oni zastupaju, te da ne razumeju da je obaveza države da zaštiti svakoga.

Skladnog naziva "Zajedno možemo bolje", Omladinski odbor za obrazovanje želeo je da konferencijom kruniše trogodišnji program Omladinski ambasadori pomirenja, u kojem se stotinak mladih iz Makedonije, Srbije, Kosova* i Bosne i Hercegovine složilo da je pomirenje u regionu i prevazilaženje razlika koje su posledice rata devedesetih važne za napredak svih ovih zemalja. Beširi kaže da je to važan korak za ulazak u Evropsku uniju koji ne sme da se ignoriše.

"Za napredak ovog regiona je najvažnija saradnja. Ne postoji nijedan region u Evropskoj uniji koji je uspešan, a da nema bliske odnose sa svojim susedima. Nama je to važno, budući da smo bili uključeni u konflikte devedesetih, koje moramo da oprostimo, zaboravimo i probamo da gradimo budućnost zajedno", istakao je naš sagovornik.

Program "Omladinski ambasadori pomirenja" obuhvata  šest generacija, 125 mladih profesionalaca iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije i sa Kosova*, koji su u poslednje tri godine uradili 110 vršnjačkih edukacija za 3.012 kolega, 223 medijska nastupa i napisali 110 eseja na temu kako lično mogu da doprinesu regionalnoj saradnji i pomirenju.

"Konferencija će okupiti alumniste ovog programa i ponovo istaći rešenost buduće elite da radi na pitanjima pomirenja, regionalne saradnje i želje da preuzme odgovornost za teške odluke koje ih čekaju, a tiču se reformi sistema u kojima žive. Sa konferencije se šalje jasna poruka: zajedno možemo bolje", piše u dopisu Omladinskog odbora za obrazovanje za O radio.

Nataša Šaru

Izvor http://oradio.rs/sr/vesti/info/drzava-gluva-za-pretnje-desnicara-1186.html
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.10.3
Browser
Safari 600.5.17
mob
Apple 15
Svi navedeni su duvaci kozne frulice i bliski saradnici svih sistema, tako da... ako ce neko da se bavi lajanjem na zvezde... samo napred...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 600.5.17
mob
I-mate 30 Pro
To je iscrpljena politika...oni su je sami unistili...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 37.0

Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 19. Apr 2015, 22:31:23
Organizator: Tači potvrdio dolazak u Beograd

Zamenik kosovskog premijera i ministar spoljnih poslova Hašim Tači potvrdio je svoj dolazak u Beograd na konferenciju o evropskim integracijama zapadnog Balkana, koja će se održati od 23. do 25. aprila, saopštio je organizator skupa Omladinski odbor za obrazovanje.

Ta nevladina organizacija, uz podršku Britanske ambasade u Beogradu, organizuje konferenciju "Evropske integracije zapadnog Balkana:zajedno možemo bolje", na kojoj će dvadeset govornika diskutovati o evropskim integracijama zemalja u regionu.

Kako se navodi u saopštenju, svoje učešće su za sada, osim Tačija, potvrdili i njegov zamenik Petrit Seljimi, državna sekretarka za evropske integracije Makedonije Ana Blažeska, zamenica direktorke direktorata za evropske integracije BiH Darija Ramljak, ministar-savetnik iz BiH Šerif Mujkanović, ambasadorka Makedonije u Srbiji Vera Jovanovska Tipko i britanski ambasador Denis Kif.

Učešće su potvrdili i zamenik šefa Delegacije EU u Srbiji Oskar Benedikt, oficir za vezu sa Kosovom Valdet Sadiku, poslanici Borislav Stefanović i Dejan Radenković, kao i predstavnici organizacija civilnog društva Milan Antonijević, Sonja Biserko, Dušan Janjić.

Omladinski odbor za obrazovanje navodi da su poziv da govore na konferenciji dobila četiri ministra spoljnih poslova iz Srbije, Makedonije, BiH i Kosova, predstavnici Delegacija EU, ambasada i stručne javnosti.

Razgovaraće se o regionalnoj saradnji zemalja u regionu u procesu evropskih integracija, o tome da li je odnos Beograda i Prištine izazov ili mogućnost za napredak, o deset godina makedonske kandidature za članstvo u EU, kao i o tome da li je BiH spremna da nastavi put ka Evropi.

Konferencija je, kako se navodi, završetak trogodišnjeg programa Omladinskih ambasadora pomirenja tokom kojeg je šest generacija učesnika i učesnica iz Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Kosova dobilo priliku da diskutuje na teme suočavanja sa prošlošću i prevazilaženja konflikta, sa posebnim osvrtom na evropske integracije.

Ideja programa je da podstakne multi-perspektivni pristup diskusijama o temama koje su od suštinske važnosti za sve zemlje zapadnog Balkana.

"Smatramo da je razmena iskustava medju mladim ljudima poreklom iz regiona, od kojih se svaka nalazi u različitoj fazi tranzicije, od koristi za radjanje novih ideja i prevazilaženje sukoba iz prošlosti i verujemo da jedino na ovaj način moguće doći do mirnog rešavanja sukoba i zajedničkog evropskog napretka", navodi ta organizacija.

Izvor: Blic

Citat
Zamenik kosovskog premijera i ministar spoljnih poslova Hašim Tači potvrdio je svoj dolazak u Beograd na konferenciju o evropskim integracijama zapadnog Balkana, koja će se održati od 23. do 25. aprila, saopštio je organizator skupa Omladinski odbor za obrazovanje.

Primetio sam da se duet vukčević vekarić priključio patriotkom horu koji peva da će uhapsiti tačija samo ako kroči nogom u Srbiju. A onda sam otišao na sajt organizatora i video da između ostalog baš sud za ratne zločine lovari ovu nvo. I ne samo taj sud već i mnogi drugi.

http://ooo.org.rs/

http://ooo.org.rs/donatori-sponzori-i-prijatelji/

Sajt i prijatelji donatori.

Ne bih se složio sa gore navedenim komentarima jer ovo je prvi put da sam video da država i delovi njenog aparata igra dvostruku igru.

Zanimljivo je da su uklonili stranicu na kojoj se vide donatori i prijatelji, morao sam da je nađem na drugom mestu. Ovde se ne vidi da naše tužolaštvo za ratne zločine lovari ovu nvo ali se zato na njihovom sajtu mogu videti njihove aktivnosti i aktivisti. Drago mi je da su se oglasili makar i ovim povodom i tako opet skrenuli pažnju na sebe.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Browser
Safari 600.6.3
mob
Apple 15
Mekeke.. kad saznas ko finansira desnicare... nece ti biti dobro...

Spoiler

Drzava
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
ko ce ih finasirati u ovakvim trenutcima (a to je bio i par puta slucaj i sa navijacima - zbog gejade) nego drzava...  Smile

tako se radi posao..kad te neko primorava da se nadjes sa nekim ko je nepodoban...s kim nije po tebe dobro da se nadjes - sastanes..

Smile

IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 37.0
  Znam da naši desničari vole Kastra i Kinu i da je levičarima mokri san garsonjera u Briselu i članstvo u natu. Ali to su naši državljani, kakvi takvi ali naši. Bruno je rođeni zagrepćanac koji još finansira neke ljude koji takođe nisu naši državljani a koji između ostalog pozivaju tačija. Vidi se na njihovom sajtu šta rade i ko su iako zatiru tragove.
 Nemam nikakvih saznjanja o tom ko im je i da li im je pretio što ne znači da toga nije bilo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.135
ova natasa saru je prilicno neobavestena znam decka koji je ekspresno osudjen i to urgencijom americke i norveske ambasadne i to zbog prilicno blagih komentara o siptarskom politickom olosu
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 37.0
  Ne znam šta je za njih pretnja?
  Video sam zimus čoveka koji na ulici demonstrira ispred velikog platna na kom su lica nestalih u pobijebih na Kosmetu. On je to nazvao Srpskim zifom plača. Kasnije sam ga video kako spava po onoj hladnoći na trotoaru ispod rih slika.
  Da li je on pretnja ?
  Ili možda moja malenkost koja sa njihovog sajta prenosi podatke ?
  Mislim da neće stati dok nas sve ne podele na žene u crnom i desničare mada mislim da ne bi bili zadovoljni ni da smo svi žene u crnom. Pri tom su neki njihovi aktivisti i donatori strani državljani.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Бог чува Србију!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3973
Zastava Beogard
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.17
mob
Samsung S8 Plus
ova natasa saru je prilicno neobavestena znam decka koji je ekspresno osudjen i to urgencijom americke i norveske ambasadne i to zbog prilicno blagih komentara o siptarskom politickom olosu
Ako procita Anea, najebao si. Ona zna sve tajne i politicke i vojne i nemoj slucajno da pomislis da nije u pravu
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.135 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.