Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Avg 2025, 16:55:47
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Druženje s inteligentnima  (Pročitano 10296 puta)
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Nokia 
Inteligencija....Ne vredi ako je neko skot i debil, ima ljudi koji su mnogo inteligentni i zaista mnogo obrazovani ali im je ponasanje na nivou nekog debila ili su skotine nevidjene...U tom slucaju, ne vredi im sva inteligencija ovog sveta...Sa tim u vezi, inteligencija mi je sve manje i manje kriterijum sa drugarenje sa nekim.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.9
Citat
1.Taj neko mora da zna da ti prenese odredjeno znanje
2.To znanje sto si ti naveo sa predskolskom decom nije razumno,jer su to deca ona i psovku zapamte jer im je interesantna

Za prvo si u pravu, za drugo nisi jer ti je to znanje verovao ili ne bitnije od rada sa decom u osnovnoj skoli jer je najveci razvitak deteta upravo u tom periodu. Kada se kaze rad sa decom misli se na to da mozes da ih naucis nekim stvarima( Intelektualnim, moralnim, vaspitnim pa i fizickim) a ne na to da im cisto budes interesantan

Citat
Celog zivota se uci.
Ali ti poredis znanje nekog da napravi televizor ili pokrene avion sa socijalnom inteligencijom nekog koji je naucio da manipulise ljudima ili nekog ko zna da se suzdrzi da ne polomi tastaturu kad se iznervira  Smile
Da, govorili smo o iskustvu i pitao si me sta se uci kada se druzim sa ortacima. Sta si ocekivao da ti kazem? Naucices kvantnu fiziku Smile
Citat
Cekaj..znaci ja ako ne razumem da nadjem u knjizi nacin da resim zadatak i odem i objasnimi neko pametniji..Onda ona ispada gluplja a ja pametan jer sam sa svojom sposobnoscu uspeo da je nateram da mi objasni zadatak ?
Ne, ona ce ti preneti svoje iskustvo, znaces da resis zadatak i bices pametniji. Zasto mislis da postoje npr grupe za ucenje na fakultetima(retko na nasim ali negde ima)

Citat
Jel tebi trebala pomoc da naucis da pijes vodu iz case ili da naucis da koristis viljusku i noz ili da hodas ili da se istusiras..Jeste trebala ti je..a jel to spada u prosek coveka ili visoko inteligentnu osobu..
Mislim da naucis da zivis samostalno  Smile
Meni hvala bogu ne za te stvari ali samostalan zivot podrazumeva preuzimanje obaveza koje su neki drugi imali pre(spremanje hrane, balansiranje sa ogranicenim novcanim budzetom...). Sve te to uci nekim stvarima

Jel ti sad jasno? Ako nije pojasnicu ti jos ako zelis, mozda nesto i naucis Smile
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3

Smile
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

I observe people.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1236
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.9
Inteligencija i obrazovanje nisu u nekom posebnom korelatu medjusobono, tim pre sto postoji vise vrsta inteligencije... od opste, ekonomske, matematicke, logicke, verbalne, esteticko-vizuelne (da, umeti da obradis pojam lepote materije je jedna vrsta inteligencije)... a covek jos uvek ne koristi dovoljan potencijal mozga da bi uspeo na svakom od ovih planova da briljira.
No, ovaj tekst se i ne bavi tim vrstama inteligencije, vec pre svega njenim socijalnim i emocionalnim aspektom. Od profesora sa doktoratom iz elektrotehnike, mozes da naucis dosta toga. Od drugara kome je diploma misaona imenica, a ima nekog iskustva u snalazenju sa ljudima i tumacenju njihovih osecanja, mozes da naucis esencijalnije stvari za zivot.
Sjajno bi bilo kad bi negovali naviku da se druzimo sto vise sa osobama koje su na razlicitim poljima naprednije od nas, jer razvijati sopstvenu svestranost na taj nacin je apsolutno fascinantna stvar.
IP sačuvana
social share
Doctor, doctor, People keep ignoring me!
-Next please!

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung 111111
@marko 284

Bratac,promasujes ti mene,promasujem ja tebe...Msm mozemo mi ovako do 1.9.2025 ..

Zivotno iskustvo je dobro ali prvo niti je svakom zivot isti niti se to iskustvo koje ti neko prenese moze upotrebiti na moju postojecu situaciju ili nekog drugog.

I drugo idi u neku firmu i kazi da imas zivotno iskustvo i popravi polozaj firme..A oni ce zbog tvog iskustva da otpuste nekog mladog neiskusnog ekonomistu ..jbg ili si mator i imas iskustva ili si mlad i glup takav je zivot nas umetnika.

Citat
Inteligencija i obrazovanje nisu u nekom posebnom korelatu medjusobono

NIsu taman posla..ja kad odem kod mene u selo..Moja baba koja je nabila 70 godine u dupe i ima 4 razreda skole..Izbacuje mudrost na sve strane i njena najveca sikiracija je da li su krave gladne i da li ce kisa sutra u podne..Inace da hoce popravila bi i trzisnu ekonomiju i pravno stanje nase zemlje.
« Poslednja izmena: 06. Jun 2010, 18:18:57 od jasikasi »
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zivot nam vraca ono sto drugima dajemo

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.9
mob
Nokia 
Citat
I drugo idi u neku firmu i kazi da imas zivotno iskustvo i popravi polozaj firme..A oni ce zbog tvog iskustva da otpuste nekog mladog neiskusnog ekonomistu

Ako covek ima dobre preporuke i ako dokaze da ima iskustvo da vadi firme iz govana, ne vidim nijedan razlog da se ne otpusti neupotrebljiv ''obrazovan strucnjak'' (koji inace vegetira ) i zaposli iskusan covek od koga ce svi imati koristi.
IP sačuvana
social share

Kad pripadam tebi, tada pripadam sama sebi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

I have a dream

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 509
Zastava Na dvoru Pape
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
I-mate /de si be
I mir u svetu
IP sačuvana
social share
   "I am the happiest man alive.  I have that in me that can convert poverty to riches, adversity to prosperity, and I am more invulnerable than Archilles;  Fortune hath not one place to hit me." - Sir Thomas Browne
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung 111111
Citat
Ako covek ima dobre preporuke i ako dokaze da ima iskustvo da vadi firme iz govana, ne vidim nijedan razlog da se ne otpusti neupotrebljiv ''obrazovan strucnjak'' (koji inace vegetira ) i zaposli iskusan covek od koga ce svi imati koristi.

Generalizovao sam pa imas i ti pravo..

Ali ne kapiram ovaj deo "(koji inace vegetira)" ?

Postoje i mamini i tatini sinovi i kceri koji dobijaju posao sa rizikom i vegetiraju.
Ali postoje i ljudi taj posao sa rizikom rade veoma uspesno bez zivotnog iskustva vec cistim znanjem.
Ti sa iskustvom su mac sa dve ostrice :
1.Matori su pa nisu u korak sa vremenom..tipa tehnologija i ostalo.
2.Prosli su taj neki posao vec jednom pa ce brzi i lakse da rese neku situaciju u odnosu na nekog mladog coveka

Ti da si vlasnik neke firme..veruj mi..zaposlila bi coveka koji zna da radi svoj posao i koji je usavrsavan da to radi
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4910
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1

IP sačuvana
social share
tvrdji od hard core-a

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Avg 2025, 16:55:47
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.