Ako su svi gradjani zashticeni ustavom, shta ce njima onda posebna zashtita?
To sam ja pitao jos na pocetku i ne dobih odgovor. Jer homoseksualci kao i svaki gradjanin Drzave ta prava koja traze vec imaju i uveliko ih koriste.
Ja mislim da oni hoce brak da bude legalizovan za njih, i da svi veruju da je to normalno, za ostala prava, ne znam sta hoce jos, osim da im Srbija plati paradu od 2 miliona Evra, jer dok se zatvori grad, organizuju muriju i sve to...
- pravo da LGBT osobe žive dostojanstveno kao i svi drugi građani, kao i da participiraju u svim društveno-političkim tokovima ravnopravno a ne kao prikriveni građani drugog reda sa teretom sramote sopstvenog postojanja. - pravo na slobodno okupljanje - pravo na borbu protiv diskriminacije i nasilja nad Gay osobama zbog seksualne orijentacije - pravo da možemo da registrujemo istopolnu zajednicu sa pratećim pravima - pravo na slobodno izražavanje u medijima
I osim toga za istopolnu zajednicu sve to vec imaju i garantovano im je kao i svakom coveku i uveliko koriste(pa cak i to pravo na okupljanje) sa posebnim osvrtom na to slobodno izrazavanje putem raznih LBGT organizacija i ostalih..
"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah. Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
- pravo da LGBT osobe žive dostojanstveno kao i svi drugi građani, kao i da participiraju u svim društveno-političkim tokovima ravnopravno a ne kao prikriveni građani drugog reda sa teretom sramote sopstvenog postojanja. - pravo na slobodno okupljanje - pravo na borbu protiv diskriminacije i nasilja nad Gay osobama zbog seksualne orijentacije - pravo da možemo da registrujemo istopolnu zajednicu sa pratećim pravima - pravo na slobodno izražavanje u medijima
I osim toga za istopolnu zajednicu sve to vec imaju i garantovano im je kao i svakom coveku i uveliko koriste(pa cak i to pravo na okupljanje) sa posebnim osvrtom na to slobodno izrazavanje putem raznih LBGT organizacija i ostalih..
Nasilje sami provociarju, a u medijima su vec odavno, dakle gotovo sve je ispunjeno, samo jos nemamo datum
Problem njegov, a i vecine homofoba je sto u sustini nemaju niti jedan iole valjan argument koji ide protiv LGBT-a.
А "хомофоб" је сваки онај ко вам не даје 100% подршку и ко се усуди да вас критикује, зар не.
Најлепше је на неког налепити етикету у стилу ad hominem напада.
Фобија значи "страх". Сада ко се ту кога плаши? Зар ЛГБТ активисти стално не причају како су гејеви угрожени, како им се прети, како их хетеросексуалци правно дискриминишу и како гејеви пате у "хетеронормативном друштву". Мени пре личи да ЛГБТ активисти имају жестоке фобије од хетеросексуалаца, па из тога следи да они болују од хетерофобије. После ту сопствени фобију и неурозе пројектују на друге.
Ono što je u pozadini homofobije je strah od nepoznatog te strah od susreta s novim socijalnim i kulturološkim normama. Projektovano na situaciju konzervativne sredine, vrlo je vjerovatno kako će se ta sredina osjetiti ugrožena na nivou "mi protiv njih", bojeći se pri tome kako će prihvatanje homoseksualnosti narušiti temeljnu strukturu (kakva se po defaultu uzima kao jedina ispravna) braka i porodice ili, ne daj bože, vjersku strukturu.
Ono što je interesantno (u razgovoru s brojnim ljudima koji su se deklarisali kao homofobi) je činjenica kako im je argument "poštujem ih, ali nek odjebu s ulice, ne mora to moje djete gledati" veoma čest. Tu je vidljiv strah od narušavanja porodičnih struktura s premisom kako je homoseksualnost prenosiva zrakom ili šta već (ne mogu drugačije objasniti njihov iracionalni strah).
Iz istih tih razgovora sam saznao kako većina homofoba nikada u životu nije vidjela homoseksualnce uživo niti su bili u ikakvoj verbalnoj ili nevrbalnoj interakciji s njima, što je rezultovalo apsurdnom količinom predrasuda poput povezivanja (ili izjednačavanja) homoseksualnosti sa silovanjem ili pedofilijom.
Problem njegov, a i vecine homofoba je sto u sustini nemaju niti jedan iole valjan argument koji ide protiv LGBT-a.
А "хомофоб" је сваки онај ко вам не даје 100% подршку и ко се усуди да вас критикује, зар не.
Најлепше је на неког налепити етикету у стилу ad hominem напада.
Фобија значи "страх". Сада ко се ту кога плаши? Зар ЛГБТ активисти стално не причају како су гејеви угрожени, како им се прети, како их хетеросексуалци правно дискриминишу и како гејеви пате у "хетеронормативном друштву". Мени пре личи да ЛГБТ активисти имају жестоке фобије од хетеросексуалаца, па из тога следи да они болују од хетерофобије. После ту сопствени фобију и неурозе пројектују на друге.
Ono što je u pozadini homofobije je strah od nepoznatog te strah od susreta s novim socijalnim i kulturološkim normama. Projektovano na situaciju konzervativne sredine, vrlo je vjerovatno kako će se ta sredina osjetiti ugrožena na nivou "mi protiv njih", bojeći se pri tome kako će prihvatanje homoseksualnosti narušiti temeljnu strukturu (kakva se po defaultu uzima kao jedina ispravna) braka i porodice ili, ne daj bože, vjersku strukturu.
Ono što je interesantno (u razgovoru s brojnim ljudima koji su se deklarisali kao homofobi) je činjenica kako im je argument "poštujem ih, ali nek odjebu s ulice, ne mora to moje djete gledati" veoma čest. Tu je vidljiv strah od narušavanja porodičnih struktura s premisom kako je homoseksualnost prenosiva zrakom ili šta već (ne mogu drugačije objasniti njihov iracionalni strah).
Iz istih tih razgovora sam saznao kako većina homofoba nikada u životu nije vidjela homoseksualnce uživo niti su bili u ikakvoj verbalnoj ili nevrbalnoj interakciji s njima, što je rezultovalo apsurdnom količinom predrasuda poput povezivanja (ili izjednačavanja) homoseksualnosti sa silovanjem ili pedofilijom.
да пређемо ми преко овог јер једноставно ти ово ниси могао написати немаш толики капацитет лобање да срочиш тако нешто прекопирао си нечији трактат са неког геј френдли сајта
да ли се ти кад упознајеш некога представљаш као геј? зашто је то толико битно? да ли у фирми где радиш мораш свима истаћи да си геј? зашто је то битно за успех на послу? да ли је хомофобија ако неко неће да се рукује са тобом,да те упозна,седне са тобом у кафићу...? ја нпр доста људи нисам хтео да упознам,нисам хтео ни да их погледам без обзира да ли су геј,стрејт,фрутофили или штагод...да ли ме то чини хомофобом?
видиш...имам пријатеља који је геј и то безмало знају сви бар 20 година...за њега се не могу везати никакви стереотипи о геј мушкарцима...лик је нормална особа која нема потребе да носи црвени сако и наранџасте шимике,да носи беџ "геј је ОК",иде у кафану,на утакмице,пије,пуши,не слуша џеј кеј и вилиџ пипл него слејер и напалм дет,има партнера и живи са њим е...кад би екипа из нво геј сектора или слични са недовољним лобањама као што си ти њему пришли да му објасните нешто мислим да би вас убио од батина...онда би сте на сопственој кожи сазнали шта је малтретирање...и то од "ваше" феле
Teško je kada živiš za dan koji ne znaš kada će doći, za dan kada ćeš je ponovo videti. Teško je, kada si sam i nedostaje ti glas, lice, dodir, osmeh, kada ti nedostaje biće koje je tvoja bolja polovina. Teško je prijatelji. Želim vam da nikad to ne iskusite, jer taj bol prijatelji, nije za ljude...
mrgec - obično se trudim da moje literarne sposobnosti svedem na nivo intelektulano prihvatljiv širim slojevima društva. Nekada pozajmim nečije stavove i preoblikujem ih prema svome nahođenju. Smatram da je bitno da se odgovori sagovorniku na maksimalno kvalitetan način. Očigledno da svojim preskakanjem tog teksta bježiš od težine istine koju on nosi sa sobom i prebacuješ se u mod provokacije omalovažavanja sagovornika. Inače nije tvoje da komentarišeš nečije kapacitete i afinitete prema pisanju, pismenost i slično a naročito ne moje. Intelektulano mi nije problem da izdominiram bilo koga na ovoj temi a ponajmanje jadnike tvog kalibra.
Zato budi ljubazan pa napiši svoj lični osvrt na taj tekst!