Па да ли је нормално да се двоје пунолетних, рођени брат и сестра венчавају? Да ли је нормално да се рођена сестра и сестра или брат и брат венчавају?
Nije normalno da to navodiš na ovoj temi. Ono što je htio da ti kaže jeste da homoseksualci nikoga ne ugrožavaju. Ali ti sa tvojom homofobijom i pristupom sigurno da, Jer navodiš bjes na homoseksualce. Što je u suštini zlo.
Platon je u svom djelu Simpozij proglasio prihvatlljvost homoseksualnosti
Ваљда под "Симпозијем" мислиш на Платонову "Гозбу", из чега следи да копи-пејстујеш са неког Геј сајта рециклиране информације. Платон говори о сублимацији телесних хомосексуалних љубавних жеља ка духовној љубави и одрицање од телесне похоте.
Платонова дела су писана као дијалози, а Платонови ставови су дати кроз уста Сократа. А ја ти говорим о оном што је Сократ (Платон) тврдио у тим дијалозима, не шта су заступали други ликови у дијалогу.
proglasio prihvatlljvost homoseksualnosti u društvu dijelom demokratske kulture dok je njeno zatiranje promatrao kao despotski čin barbara koji ne mogu pojmiti aspekte poput ljepote i demokracije.
Па види се да копираш са неког сајта. Платон који слави демократију?!
Па Платон и Аристотел су највећи критичари демократије, а Платон је напушавао Атинску демократију у својим делима и презирао ју је из дна душе. Та Атинска "демократска култура" је убила Сократа. У Платонов "Држави" се оповргава деемократија као једно од најгорих државних уређења, одмах после тираније. Сам Платон је заступао аристократски модел, заснован на еугеници и селекцији најбољих и најздравијих.
Па Платон ти је формулисао прву прото-фашистичку државу.
I ne samo to, već je homoseksualnost hvalio kao najuzvišeni čin ljubavi dok je za žene smatrao da služe samo rađanju djece, a ne i za užitak.
Опет си побркао ствари. Јесте тврдио да је љубав између мушкараца најискренија, управо јер између мушкараца и жена постоје разни биолошки интереси, а овде не. А под љубављу мисли пре свега на духовну љубав, не међусобно трпање.
Уосталом, код Грка се уопште не говори о геј вези између двоје одраслих људи (која се слави сада на Западу), већ на везу између мушкарца и дечака. Савремена геј веза како се данас схвата се сматрала одбојном у њиховом друштву. Код Грка је била реч о педерстији са дечацима или млађим тинејџерима који нису ни сматрани мушкарцима. У данашњем смислу, то је педофилија.
Дакле, коришћење Грка и њихове педофилије, као оправдавање геј бракова између пунолетних људи је бркање појмова и лажна аргументација.
А истополна "љубав" у Грчком робовласничком друштву је отприлике била као "љубав" у савременим затворима.
Није сваки хетеросескулани чин репродуктивни чин, али сваки репродуктивни чин јесте хетеросексуални чин (барем код људских бића)
Али сваки орални, анални сексуални чин независно од оријентације није репродуктиван, као и мастурбација. Ако је критеријум ''нормалног'' сексуалног понашања у репродукцији зар нису самим тим и ови облици сексуалног понашања ненормални?
Мислим да је овде ствар о тзв. ЛГБТ друштвено-политичком активизму, не о ЛГБТ склоностима, као и претварању тих склоности у друштвени покрет са циљем превреднавања самог друштва.
Тај покрет јесте настао на Западу и то баш у Америци.
А такав покрет никад није постојао у тој античкој Грчкој, нити су се хомосексуалци могли венчавати, нити су усвајали децу,нити су се организовале параде истих.
Мислио сам да је ова тема више о хомосексуализму као о сексуалној оријенатацији него о ЛГБТ покрету као покрету који је политички и друштвено активан...А да истина је да је ЛГБТ покрет настао у САД-у као и геј параде...исто се тако зна зашто је дошло до протеста...хомосексуалност је била незаконита и полицајци су вршили рације и узнемиравали људе само зато што су хомосексуалци...исто као и покрет за права црнаца који је исто потекао из САД-а и зна се зашто је створен и зна се да то није из чиста мира и нечијег хира настало...
А и данас ЛГБТ парови не могу да се венчају у 99% земаља а усвајање деце је мисаона именица. Изгледа да нисмо далеко одмакли од старе Грчке. А параде нису постојале сигурно зато што хомосексуалност није била стављена ван закона нити је полиција малтретирала људе због тога...мада се слажем да су садашње геј параде губе своју политичку смисао...
Па да ли је нормално да се двоје пунолетних, рођени брат и сестра венчавају? Да ли је нормално да се рођена сестра и сестра или брат и брат венчавају?
Па једини проблем код инцеста је слични гени што доводи до компликација у потомству...Осим тога немам ништа против ако две одрасле особе желе да буду у таквој вези. То нити ми штети нити ми користи.
Није овде реч о јебању, већ о политичком активизму, који нпр.циља на укидању појма оца и мајке (одрађено у Француској), и који жели да се наметне као друштвена идеологија. Дакле, овде се спроводи револуција у име нечијих "права" и нешто се захтева од друштва. Дакле, овде није реч о нечијој приватности и право на њу, већ о покушају друштвеног преврата у име нечијих права и слобода. Треба се сетити шта је већ рађено у име права пролетеријата.
Замењен је појам оца и мајке са једним појмом родитељ. Појам мајка и отац није укинут него ће се користити јединствен појам родитељ. Да се мене питало ја би оставио и отац и мајка и родитељ па нека бира како ко хоће...А с тим се законом 56% грађана Француске слаже...
Па та Саудијска Арабија је по поретку најсличнија тој старој Грчкој - ултрапатријархално милитантно друштво, где фрустрирани неожењени и ожењени мушкарци јуре дечаке, који нису баш мушкарци (тако да се то баш не рачуна у геј везу), а који нису ни жене (па нема ни прељубекако се она код њих схвата). Тако је барем из перспективе њиховог племенског морала.
Али и у тим друштвима те ствари се не славе и јавно не пропагирају, што уосталом сви знате.
Колико ја знам Грци су били познати по оргијама и светковинама разним боговима, уметност је била често еротизована и нису се стидили да прикажу голо женско или мушко тело...Док у Саудијској Арабији секс је табу...
« Poslednja izmena: 18. Avg 2013, 21:47:13 od YuWarez »
Nije normalno da to navodiš na ovoj temi. Ono što je htio da ti kaže jeste da homoseksualci nikoga ne ugrožavaju.
Па никог не угрожавају ни примери које сам навео. Инцест је у већини "демократског света" криминализован, чак и ако је добровољан и између пунолетних људи, док гејеви не само да нису криминализовани, већ се отворено пропагирају. Да ли је то поштено?
Полигамија је такође кажњива, чак и ако је добровољна, али гејеви добијају подршку од "демократског света". Да ли је то поштено?
Па нисте ви једина мањинска секусална група, која никог не угрожава. Што сте ви бољи од полигамиста, инцестуозних или садомазохиста? Уосталом, не угрожавају гејеви никог, него политичке групе које наступају у њихово име и траже измене основа самог друштва.
Jer navodiš bjes na homoseksualce. Što je u suštini zlo.
Како си то закључио? Баш сам овде направио разлику између геј људи и активиста који наступају у њихово име. Управо овде је реч о злоупотреби геј људи, ради спровођења Орвелијанских друштвених експеримената од стране идеолошких екстремиста.
Nije normalno da to navodiš na ovoj temi. Ono što je htio da ti kaže jeste da homoseksualci nikoga ne ugrožavaju. Ali ti sa tvojom homofobijom i pristupom sigurno da, Jer navodiš bjes na homoseksualce. Što je u suštini zlo.
Pjederi odmah vriste ako je neko protiv njih, odnosno, ko god misli da pjederi nisu normalni, oni su fasisoidni homofobi. Kontas [tacka] ba?