Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 30 31 33 34 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Draža ne može biti rehabilitovan za ratne zločine!  (Pročitano 52670 puta)
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
Zastava Добој, Република Српска, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
Комунисти и усташе су успоставили одличну сарадњу против Срба још у вријеме Краљевине Југославије против "великосрпске хегемоније и угњетавања хрвата".Прије почетка бољшевичке револуције у Србији се окупио сав међународни комунистички шљам(хрвати,балије,јевреји,Мађари и разни други,њих 400),
бандити и авантуристи разних врста којима се прикључио домаћи олош који је побјегао из затвора након капитулације Краљевине Југославије.
На челу свог тог шљама био је Ј.Б. Тито,а Дража је сјео за исти сто са њим 2 пута да се договоре о "ослобођењу" Србије.Тада су Коста Пећанац и мајор Вучко Игњатовић хтјели да побију цијелу комунистичку делегацију,али им је Дража то строго забранио и запријетио казном.Да је још тад убијен Тито данас би 25 милиона Срба живјело у много већој и љепшој Србији.Дражина грешка је што је уопште пристао да по наговору комуниста увуче Србију у устанак и створи непотребан фронт у Србији док усташе кољу Србе у западним српским земљама.Након истјеривања црвених из Србије по енглеском налогу Дражини четници су наставили борбу против њемаца,а на штету српског народа,док усташе кољу Србе.То је престао када се њемачка одмазда у Србији обликовала у чувених 100 за једног.И за сво то вријеме док су га "савезници" наводно подржавали укупна њихова помоћ је била неколико врећа распалих митраљеза из Африке бачених из авиона.
1943. "савезници" су недвосмислено подржали комунисте,али Дража и даље неограничено вјерује у њих.
1944. у англо-америчком бомбардовању искључиво по српским мјестима по Титовом налогу,погинуло је на десетине хиљада српских цивила и на хиљаде четника.Само првог дана бомбардовања за Ускрс 1944. у Београду је погинуло или рањено 17000 цивила,а на бомбама је писало "срећан Ускрс".Београд је бомбардован 11 пута,Ниш 13 пута,Подгорица 72 пута.За рођендан краља Петра англо-амерички зликовци су масакрирали у Лесковцу 6000 од његових 28000 становника.Буквално сваки српски град и свако веће село сравњени су са земљом.А Дража их спашава.Па ко је ту луд?Па где је ту здрав разум?Хвала Богу,било је и паметних,четници Косте Пећанца су клали ко зечеве те пилоте.Дража је и послије свега тога вјеровао да ће се искрцати "савезници" и стати на четничку страну.Тако је одвукао Павла Ђуришића у Босну,а Павле је хтјео да оде са народом у Грчку кад је видјео да комунисти добијају рат.Сви знамо за трагичан завршетак црногорских четника и народа у бици на Лијевча пољу од троструко бројнијих и много боље наоружаних усташа и комуниста.Да су кренули за Грчку преко Албаније,Павле Ђуришић,војска и народ били би спашени.Данас би у Грчкој била колонија од 50000 Срба.
То што неко говори да комунистичка историја није истинита не значи да не сумња у Дражину интелигенцију у појединим тренутцима српске историје,а прави хероји су Павле Ђуришић,Момчило Ђујић,Мане Роквић,Коста Пећанац,Доброслав Јевђевић,Милан Недић и остали који су радили у интересу Срба,а не у интересу Енглеза.
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
mob
Alcatel 
DIREKTIVA

Za g.g. oficire operativnih jedinica istočne Bosne i Hercegovine.

Situacija je takova da svakog trenutka može doći do nemačko-italijanske invazije3 našeg oslobođenog dela Kraljevine Jugoslavije, a odnos snaga ne daje izgleda za naš uspešan otpor. U takvoj situaciji, svaki otpor bio bi štetan do krajnosti za srpsko stanovništvo u ovom kraju, a uz to uzaludan. Usled toga, preduzeće se blagovremeno strategijsko odstupanje jednim delom naših trupa, dok će drugi deo pod vidom Srpskih dobrovoljačkih četničkih odreda ostati sa stanovništvom radi njegove zaštite, makar i u saradnji sa okupatorom slično kako postupaju prilikom evakuacije teritorije sanitetski organi, opštinske vlasti i policije.4 Partizanske starešine biće upozorene da ne stvaraju izlišne žrtve srpskog življa. G.g. oficiri trebaju da imaju u vidu sledeće:

1) Zakletvi se može i mora ostati verni, predajući se neprijatelju kad drugog izlaza nema, a dotle ostajući sa poslednjim vojnicima koji se bore.

2) Borba se može i mora produžiti, prvenstveno tamo gde je najlakše, a to je u delu naše Kraljevine gde nema jakih okupatorskih garnizona i gde je okupator manje zainteresovan, t.j. u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj i to u njezinom planinskom delu — Lici i Kordunu.

3) Borba ima dva vida — napad i odbranu — iako se ne može napadati može se dugo braniti, koristeći sva sredstva koja služe braniocu, naročito prikrivanje, kamuflažu i tajnost uopšte.

4) Sa gledišta međunarodnog ratnog prava naša borba biće uvek legalna i ispravna, vojnička i poštena: nikada ne zarobljeni ili oslobođeni dolazom u sastav slobodnih jedinica naše vojske, mi imamo pravo i dužnost da se borimo do zarobljavanja, do smrti ili pobede.

5) Sa nacionalnog gledišta naša borba biće uvek svetao dokaz naše narodne vitalnosti i nepobedljivosti.

6) Sa privrednog i socijalnog gledišta naša borba koris-tiće narodu u toliko što ćemo na terenu uvek moći bolje od svakog drugog, kao naši stari hajduci, da utičemo na pravičnu podelu privrednih dobara i izglađivanje socijalnih razlika.

Imajući ovo u vidu treba uraditi sledeće:

1. Pripremiti već sada položaj — zabačeno selo i kuće — u koji će se oficiri povući sa vojnicima koji će ga pratiti u daljoj borbi.

2. Već sada prikupljati obaveštenja o najpogodnijem pravcu otstupanja ka zapadu od reke Bosne i Neretve.

3. Odrediti već sada vojnike koji će ostati u neprijateljskoj pozadini radi zaštite srpskog življa pod imenom srpskih četnika, snabdevenih legitimacijama i odrediti im starešine.

4. Odrediti vojnike koji će se pustiti na neodređeno ot-sustvo i pripremiti za njih objave (oni bez oružja i koji ne žele više da ga nose).

5. Odrediti vojnike koji će pratiti oficire u dalju borbu (oni koji se dobrovoljno jave za taj zadatak) i od njih formirati već sada nove trojke, desetine, vodove, čete i bataljone iz takozvanih Udarnih odreda.5 I u dosadašnjim udarnim odredima sposobnost vojnika za dalju borbu.

6. Stvoriti u sebi i kod svojih potčinjenih čvrstu volju za dalju borbu pod starim i svetlim geslom: S verom u Boga, za Kralja i Otadžbinu!

9. januara 1942. god. u Fojnici hercegovačkoj.

KOMANDANT

operativnih jedinica, major:

Boško P. Todorović, s.r.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3185
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
...za nekoga,ko tvrdi da ne voli ni Tita,ni Drazu.
@Perudji,ti se odra,od dokazivanja,da si ravnodusan prema obojici,a?
samo mi se cini,da nekako,ali kazem da mi se samo cini,da naginjes ¨malo¨,ka  copavom zagorcu? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
mob
Alcatel 
...za nekoga,ko tvrdi da ne voli ni Tita,ni Drazu.
@Perudji,ti se odra,od dokazivanja,da si ravnodusan prema obojici,a?
samo mi se cini,da nekako,ali kazem da mi se samo cini,da naginjes ¨malo¨,ka  copavom zagorcu? Smile
Za Tita se svi slažemo da je bio diktator, ne vidim potrebu za raspravom. Ono što ja želim da dokažem da Dražina filozofija čekanja nije nešto što zalužuje pažnju, niti nešto što bi bilo uzor Srbima.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
Citat
Za Tita se svi slažemo da je bio diktator
Diktator kojeg su svi obožavali,cast izuzetcima koji su kako tada tako i sada znali o cemu se radi,svi oni koji su ljubili njegovu sliku a sada ga pljuju su nule i rdže od ljudi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
Ko ona anegdota o nekom lokalnom rmpaliji u Bosni sto je pre rata stalno psovao Tita pa malo malo dobije par meseci zatvora. Kasnije, dosla "demokratija" i ljudi naveliko psuju Tita, cak i oni koji su ga ranije prijavljivali pa su od njega za te psovke dobijali samare da su legali na zemlju od siline. On je rekao da kad je trebalo imati muda da se opsuje, svi bili misevi a sada kada se sme svi bi, e neces ga nani  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3185
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
...@Perudji,ti si sigurno jedan posten i dosledan covek.
to zakljucijem po tome,jer vidim,da si dosledan zakletvi,koju si dao kao titov pionir.Bravo! Smile
i ja sam dao tu zakletvu pre 32 godine,ali se nisam zadrzao na tik-taku i decijim novinama.
kad sam svatio da sam bio zrtva,da su me lagali.maramu sam vezao keru oko vrata,a za zakletvu sam rekao,puj pike vise na vazi!pokusaj i ti,mislim na ozbiljniju literaturu. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
Zastava Добој, Република Српска, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
...@Perudji,ti si sigurno jedan posten i dosledan covek.
to zakljucijem po tome,jer vidim,da si dosledan zakletvi,koju si dao kao titov pionir.Bravo! Smile
i ja sam dao tu zakletvu pre 32 godine,ali se nisam zadrzao na tik-taku i decijim novinama.
kad sam svatio da sam bio zrtva,da su me lagali.maramu sam vezao keru oko vrata,a za zakletvu sam rekao,puj pike vise na vazi!pokusaj i ti,mislim na ozbiljniju literaturu. Smile
Па нормално је да као дијете вјерујеш у оно шта ти говоре читаво дјетињство,учитељ што мора а родитељи из страха,бар до 80 и неке године.
Проблем (бар за мене) је када одрасли србин (ма одакле био) и даље партизанску борбу назива ослободилачком,слави ћопу и сматра да је Недић (мада је његово понашање спасило србе из уже Србије од судбине која је задесила србе у  НДХ) био непријатељ српског народа.
Замисли ћопу како бира циљеве за "савезничку" авијацију и онда каже не Загреб (команда Анте Павелића,не Осијек (главни усташки стан у НДХ),не Сплит (њемачка морнарица),не Карловац (главна путна комуникација од лука према Заребу),не Ријека (њемачка лука),али оплети по Београду,Нишу или Шабцу.
Јасно је да је већина партизана искрено кренула у борбу за ослобођење али је такође јасно да је бандитска организација по имену КПЈ учинила све да допринесе чињеници да ни дан данас не знамо колико је срба страдало од усташко-муслиманске каме или партизанских тројки.О погубљеним и
опљачканим "политичким" непријатељима,домаћинима нећу ни да говорим јер су и моји са мајчине стране били међу њима.
Зашто,зато што је имао,стекао и располагао ониме гдје су комунисти населили читаво село потурица (само за Земунца)...
Хвала богу,опет смо стекли и опет се има,од пуког блага до срба и српчади да се чују!!! Smile

« Poslednja izmena: 08. Okt 2010, 15:57:44 od yetyou »
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
jotube,
kao i obično bubetaš neistine,Split je pretrpija teške bombardiranje od saveznika.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
OS
Windows Vista
Browser
Safari 5.0
mob
Alcatel 
Gabinaicu u šake , na Ravnu Goru i čekajmo da Nemačka oslabi. To je glavna strageja našeg dičnog sina.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 30 31 33 34 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.