Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Draža ne može biti rehabilitovan za ratne zločine!  (Pročitano 52896 puta)
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
Zastava Добој, Република Српска, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Istina o drugom svetskom ratu ipak nije na strani Četnika, ili bar nije u onoj meri kako bi to njihovi potomci hteli.Tako da prihvatili neki to ili ne na delu je čist revanšizam.
Slazem se
A kome to da se revansiras? Imaj na umu da su ti ljudi ili pomrli ili su toliko stari, da ne vredi ni u dupe da ga sutnes. Ako se ide na potomke, to je onda cist komunizam. Potomci ni jednih ni drugih nisu nista krivi.
Ali zato ja uvek tvrdim da se ne moze govoriti o Drazi i Nedicu, dok se ne zna istina o Titu i partizanima.
Dakle, koliko je njihova borba bila u jeku rata, antiokupatorska i koliko revolucionarna. Pa kada odvojis revolucionarno koje je dovelo do danasnjih hibrida i nacije bez kohezije, ostace jedan ogoljen deo koji ce biti razocaravajuci.Recimo neke istine oko ubijanja Nemaca i odmazda, spremnost da se bore protiv saveznika ako bi se iskrcali na Balkan itd itd.Tek onda se mogu sagledati Drazina dejstva.
Inace ono sto smeta, je dansnje pisanje istorije. Knez Lazar, casna pogibija, Draza izdajnik i Osma sednica.
Cekaj bre, pa vala smo mi prvi oslobadjali Balkan od 1804-e.Da nam nisu svo knazovi i Kraljevi skotovi a Licki komesari i tata Dobrica heroji. Treba gledati kao Srbin, sta je nama nasa borba dala? Sve od 41-e do danas.
Ova bre nacija nestaje.Dzaba se pozivate na srpske skotine bogate pre rata. Sada si u opasnosti da ti sa novim integracijama, ne bude vise kapetan Misa i Kolarac Ilija, nego Turkoglu Mustafa Sandzakovic, iliOdzuoglu Ljatif Shiptarevici na sred Beograda gazda.
Nije to zbog zhutih, plavih zelenih, to je zbog evolucije koju si sam odredio.

Revanzisam nikako. Gore od svega bi bio revansizam.

Ali stvaranje nacionalne kohezije, nacionalne stranke, sagledavanje nacionalnih interesa, svakako.

1. Крцун............................Ужице;
2. Ранковић.......................Дражевац,општина Обреновац;
3. Петар Стамболић...........Брезова,Ивањица;
4. Добривоје Радосављевић................Књажевац;
5. Милован Ђилас....Подбишће,Мојковац...  Smile

Што се тиче срба-личана (незнам да ли је србин али јесте сарађивао са Павелићем) знам само за Владимира Велебита! Smile
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3185
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
 Smile
...da dodamo tom spisku i Vladimira Nazora.bilo je jos prebega partizanima,koje je su titovi istoricari napravili borcima za narodnu stvar?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Istina o drugom svetskom ratu ipak nije na strani Četnika, ili bar nije u onoj meri kako bi to njihovi potomci hteli.Tako da prihvatili neki to ili ne na delu je čist revanšizam.
Slazem se
A kome to da se revansiras? Imaj na umu da su ti ljudi ili pomrli ili su toliko stari, da ne vredi ni u dupe da ga sutnes. Ako se ide na potomke, to je onda cist komunizam. Potomci ni jednih ni drugih nisu nista krivi.
Ali zato ja uvek tvrdim da se ne moze govoriti o Drazi i Nedicu, dok se ne zna istina o Titu i partizanima.
Dakle, koliko je njihova borba bila u jeku rata, antiokupatorska i koliko revolucionarna. Pa kada odvojis revolucionarno koje je dovelo do danasnjih hibrida i nacije bez kohezije, ostace jedan ogoljen deo koji ce biti razocaravajuci.Recimo neke istine oko ubijanja Nemaca i odmazda, spremnost da se bore protiv saveznika ako bi se iskrcali na Balkan itd itd.Tek onda se mogu sagledati Drazina dejstva.
Inace ono sto smeta, je dansnje pisanje istorije. Knez Lazar, casna pogibija, Draza izdajnik i Osma sednica.
Cekaj bre, pa vala smo mi prvi oslobadjali Balkan od 1804-e.Da nam nisu svo knazovi i Kraljevi skotovi a Licki komesari i tata Dobrica heroji. Treba gledati kao Srbin, sta je nama nasa borba dala? Sve od 41-e do danas.
Ova bre nacija nestaje.Dzaba se pozivate na srpske skotine bogate pre rata. Sada si u opasnosti da ti sa novim integracijama, ne bude vise kapetan Misa i Kolarac Ilija, nego Turkoglu Mustafa Sandzakovic, iliOdzuoglu Ljatif Shiptarevici na sred Beograda gazda.
Nije to zbog zhutih, plavih zelenih, to je zbog evolucije koju si sam odredio.

Revanzisam nikako. Gore od svega bi bio revansizam.

Ali stvaranje nacionalne kohezije, nacionalne stranke, sagledavanje nacionalnih interesa, svakako.
Ja jesam za to da se stvari jednom okoncaju, ali znaju nas narod i idealizam to ce samo negativno da se reflektuje na ovo bede sto je ostalo od drzave.  Kakvo vecanje mi mozemo da napravimo u Srbiji a da bude bez ikakvog uplitanja i namestanja to jest tiltovanja jednog razmisljanja preko drugog?
Nisam ubedjen da bi nas "istina" u ovom slucaju oslobidila, sta vise mislim da bi nas jos vise zarobila u tom mestu i momentu, i dok mi pokusavamo da raskrstimo problem, drugi problemi koje bi trebalo da resavamo sada ce se nagomilati i sta smo onda uradili?
Ja ne znam kako vise mozemo da protumacimo sta je istina a sta laz, jer istorija je puna obmana i misdirekcije
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
mob
Alcatel 
Meni je evidentno da su obe strane odgovorne za podosta smrti. Da su chetnici bili ti u kontroli isto bi verovatno bilo sudeci po njihovom nahodjenju tokom ratnih godina.  Ja sam trenutno neutralan po pitanju i jednih i drugih ali se i dalje osvrcem na ono sto sam cuo i naucio kako od licnih interakcija tako i od onoga sto su moji stari govorili i videli svojim ocima.  Nema pravednih, nema postenih i nema dobrih u ratu, jer rat je sam po sebi jedna crna rupa ljudskog zla.
E vidis jedini problem sto ja vidim trenutno je to sto sada u skolama deca uce da su svi chetnici bili dobri i da partizani nevaljaju, tako da idemo iz krajnosti u krajnost.  Ako ce da se sudi obe strane pravedno, posteno i iskreno (sto ne verujem da ce ikada biti dostupno nama ljudima jer nismo takvi po prirodi) sa tim sam ok, ali i opet koliko sam ok toliko i nisam, jer to znaci da cemo da prestanemo da gradimo prvi sprat i vraticemo se da otkopavamo temeljac, sto ce na kraju da urusi ovo malo stracare sto je ostalo
Potpuno si u pravu.
Kada su počeli da pričaju o demokratiji , slobodi i istini u našim krajevima ponadao sam se da je ta priča bar delimično tačna. U ovom slučaju to bi značilo da se realno sagledaju oba pokreta i Četnički i Partizanski i da se na neki način da rezime, koji bi istovremeno predstavljao nacionalno pomirenje. Iskreno rečeno, s obzirom da sam iz kraja gde nije bilo Četnika, nisam ni predpostavljao da je Četnički pokret  bio toliko rasprostranjen u samoj Srbiji. Nekako sam više mislio da je to bilo karakteristično za Bosnu i Hrvatsku, gde je bio veći pritisak Ustaša. Umesto realne analize počelo je jednostrano prebrojavanje žrtava i etiketiranje. Svelo se na kraju na tvrdnju kako su Partizani bili jebivetri i avanturisti , a Četnici odgovorni državotvorni i rodoljubivi. Uskoro se to pretvorilo u običnu podmetačinu i revanšizam poraženih snaga. Naročito je evidentno kada se iz usta državnih činovnika čuje kako ima grobnica u kojima su Partizani ubili, pa se onda licitiraju hiljade i hiljade ljudi. Zar je teško iskopati grobnice, utvrditi identitet pokopanih, pa tek onda izaći sa ciframa i kvalifikacijo? Nije teško, ali cilj nije istina već osveta. Lakše je preko medija izreći pretpostavku, koja je u stvari više laž nego istina , a zatim na sve zaboraviti. Za svaku prigodnu priliku, kao što je rehabilitacija jednog po jednog Četnika, pronaći će se neka grobnica izlicitirati broj pokopanih i zaboraviti sve. Jedino će u sećanju ljudi ostati priča kako tamo negde ima grobnica gde su Partizani pokopali na hiljade nedužnih.
To vam je cela istina gospodo Četnici i njihovi potomci. Jedino je interesantno da još uvek ima ljudi koji sada sebe nazivaju Četnicima , iako je rat davno prošao.
« Poslednja izmena: 30. Sep 2010, 07:46:41 od Perudji »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Svelo se na kraju na tvrdnju kako su Partizani bili jebivetri i avanturisti , a Četnici odgovorni državotvorni i rodoljubivi.\
Е јбг. ти га баш претјера,ријеч је о томе да "бајка" о непогрешивости КП на челу са највећим сином наших народа и народности није ништа више од бајке,односно имена су тачна а сваки догађај је пун нетачности којима смо својевремено филовани у главу.
Далеко од тога да се партизани нису борили против њемаца али за реченицу да су имали договоре са њемцима или усташама некада би завршио туцајући камен.Ради чега,ради истине.
О четницима смо учили то шта смо учили.Нормално је да је откривање неких других чињеница тражи дискусију о томе ко је био ко,па тако долазимо до чињенице гдје су слободарски устаници по аутоматизму проглашавани партизанима иако благе везе нису имали са комунистима,већина бар до 1944 године.
Што се тиче гробница.................Перуђи..............уколико си чуо за Миљевину,гробница је неколико хиљада срба из Србије који су побијени на повратку кући 1945 године,значи након рата.Није ријеч  о причи него о чињеници и локацији на којој већ десет година ради тим за  истраживање ратних злочина,Београд је  саграђен на српским костима и чисто сумњам да ће неко рушити Н.Београд како би избројао кости које леже испод темеља.Мислим да ту није потребна памет како би се схватило да поједине ствари морају да се кажу и то није напад на оне србе који су се борили за слободу него на оне "србе" који су ради политичких циљева,зинуте гузице за влашћу а не слободом били у стању да убијају свој властити народ,српски.
« Poslednja izmena: 30. Sep 2010, 10:21:38 od yetyou »
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
mob
Alcatel 
Ono što ti trenutno pišeš samo potvrđuje moje teze da se radi o slepom revanšizmu. Jer ti ne polaziš od teze da sve treba preispitati, već da eto postoje neke grobnice sa desetinama hiljada streljanih od strane Partizana.
ne sumnjam da će Draža biti rehabilitovan, ali samo da bi se izvršio revanšizam. Jer koliko god ranije Četnička strana nije imala pravo glasa , toliko sada nema Partizanska. Dalje , odmah degradiraš moje mišljenje , jer eto da bih shvatio da nisam u pravu ne treba mi mnogo pameti i tako dalje i tako dalje.
Sve masovne grobnice su još uvek stvar političkog nagađanja i pripremanja terena da se bez ozbiljne i sveobuhvatne istrage rehabilituju Četnici , kao žrtve komunističkog terora. Ne sporim da je bilo terora , članovi moje porodice , koji su bili Partizani su često bili u sukobu sa komunističkim režimom, iako su neki od njih i sami u nekom delu svoga života bili komunisti. Međutim sve se preuveličava, te čovek dolazi do zaključka da je samo pitanje ko laže i u čije ime , ali neka laž i dalje ostaje.
« Poslednja izmena: 30. Sep 2010, 10:29:37 od Perudji »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Ono što ti trenutno pišeš samo potvrđuje moje teze da se radi o slepom revanšizmu. Jer ti ne polaziš od teze da sve treba preispitati, već da eto postoje neke grobnice sa desetinama hiljada streljanih od strane Partizana.
ne sumnjam da će Draža biti rehabilitovan, ali samo da bi se izvršio revanšizam. Jer koliko god ranije Četnička strana nije imala pravo glasa , toliko sada nema Partizanska. Dalje , odmah degradiraš moje mišljenje , jer eto da bih shvatio da nisam u pravu ne treba mi mnogo pameti i tako dalje i tako dalje.
Sve masovne grobnice su još uvek stvar političkog nagađanja i pripremanja terena da se bez ozbiljne isveobuhvatne istrage rehabilituju Četnici , kao žrtve komunističkog terora. Ne sporim da je bilo terora , članovi moje por
odice , koji su bili Partizani su često bili u sukobu sa komunističkim režimom, iako su neki od njih i sami u nekom delu svoga života bili komunisti. Međutim sve se preuveličava, te čovek dolazi do zaključka da je samo pitanje ko laže i u čije ime , ali neka laž i dalje ostaje.

Ма не деградирам ја твоје мишљење,нити ми је циљ некакав реваншизам јер како Шкорпион рече физички је неизводљиво па да чак неко то и жели,људи су или помрли или су "једном ногом у гробу".
Код мене је један дјед био у четницима а други фифти-фифти па самим тиме ја немам нити интерес нити морално право да "вагам" али желим да знам оно што је било табу тема претходних 60-так и кусур година.
То што сам рекао:"не треба пуно памети" нисам мислио конкретно на тебе него на све нас па и мене самог па сам из тога разлога и поменуо Н.Београд и чињеницу да никада неке ствари неће бити до краја расвијетљене јер је неизводљиво.
Није нагађање када ја читав живот за обеликс у своме граду слушам како су то изгинули партизани  (чак су и уклесани партизани са пушкама)а онда прије неких петнаестак година сазнам да се у тој хумци налазе кости обичних сељака,сељанки и дјеце са подручја Крњина (мањи регион од тридесетак српских села) и онда 1992 године уђем у то "здање" и схватим да ту не леже кости наших народа и народности него све до једне српског сељака.За чији интерес је скривана истина о тих 5.000 српских лобања?
Миљевину можеш пронаћи на интернету и ту тачно пише шта лежи на дну јаме,ко то истражује и ко је починио та убиства а чињеница да је прошло неких 65 година као и то да то није њива коју можеш прекопати мени говори зашто неко не ископа кости тих несретника и стави тачку на тај конкретни догађај.Није ријеч о лицитацији него о могућности да нешта урадиш или не.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
mob
Nokia 6230
Citat
Ja jesam za to da se stvari jednom okoncaju, ali znaju nas narod i idealizam to ce samo negativno da se reflektuje na ovo bede sto je ostalo od drzave.  Kakvo vecanje mi mozemo da napravimo u Srbiji a da bude bez ikakvog uplitanja i namestanja to jest tiltovanja jednog razmisljanja preko drugog?
Nisam ubedjen da bi nas "istina" u ovom slucaju oslobidila, sta vise mislim da bi nas jos vise zarobila u tom mestu i momentu, i dok mi pokusavamo da raskrstimo problem, drugi problemi koje bi trebalo da resavamo sada ce se nagomilati i sta smo onda uradili?
Ja ne znam kako vise mozemo da protumacimo sta je istina a sta laz, jer istorija je puna obmana i misdirekcije

Mi moramo biti svesni da stvaranje danasnjih hibrida, takozvanih Srba, koji bi da nesto ucare, je rezultat 45-e a ne 90-e.Populizam i navodjenje je igra na tu svest.
Dakle jedna gomila stvari se mora definisati. Sta je to Chetnik? Nemojmo praviti smejuriju od samih sebe, jer vidis da nas na celom Balkanu nazivaju chetnicima, dovoljno da si poreklom Srbin.
Meni je to milo, ali mi nije milo kada me odmah uporedjuje sa koljacem iz Titovih filmova.
Druga stvar, kako je stradao srpski domacin? Ni kriv ni duzan. Dodje cheta chetnika ili partizana, i to kod imucnijih, daj da zhederem, daj da se mastim pa kada dodju oni drugi, kazu: gostio chetnike.
Pa jeste gostio, ali sa kamom za vrat. Gostio partizane. Svakako sa revolverom repetiranim u glavu.
Pa da vidimo kako beze jedni od drugih, pa se izivljavaju nad civilima. Niko tog jadnika nije slusao kada je rekao: morao sam.Te stvari se moraju razobliciti. Isto kao sto je Vojvodjanski lala, od srece davao Svabi zito i mleko i meso.Dakle, hajde pusti ideologiju i daj da vidimo zasto je bio ubijen? Kakav je to saradnik okupatora bio?
Isao, kao sto pise autor topika, na balove. Kad mu se prikenjalo na bal, chuchnuo i drzao se za opanke.
Dali mu Svabe Volkische Beobachter (novine) da ne brise bulju chokanjima.
Nemojmo mi biti naduveni hipokrizijom, jer svako bi to morao da uradi.
Da vidimo malo i nase vrle naucnike, akademike, koji su se nastanili u krugu dvojke i na Dedinje.
Pa pisali, prepisali i izmisljali neku ideologiju.
Sta tu ima tesko da se utvrdi? Deca (potomci) su im ionako u Nevladinim Organizacijama, mirotvorci, propagatori demokratije sve ove pametnjakovice sto vidis na TV-u. Samo ih malo zagrebi.
Zagrebi Chanka, evo lickog komesara, zagrebi Borisa evo ti crnogorskog komuniste, zagrebi Milku Forcan, evo tatine ceri, unuke Lickih komesara.Uspesne Srpkinje.
Neces nikada napraviti drustvo jednakih sansi, ako se to ne kaze.

Revizija svih desavanja, bez revansizma.I onih od 90-ih, dogovora Tudjman Milosevic da se ponovo zarati, da se narodi uvedu u patnje da bi se sloj crvenih na celu obogatio.
Pa vala je svima sada jasno.Ja 90-e stavljam kao reprizu 45-e samo u kontra smeru.
« Poslednja izmena: 30. Sep 2010, 15:12:17 od shkorpion »
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3185
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
...koliko god da sam ubedjen,da sa tobom nesto nije uredu.ovo tvoje izlaganje,bi me u stotom delu stotinke demantovalo?ajde,molim te objasni mi zasto se mi uglavnom ne slazemo,kad iz ovog tvog posta mislimo skoro isto?
jedina razlika je u tome,sto ja mislim,da se srpski narod u oba slucaja branio i 1941 i 1991.samo sto se za razliku od 1941 zaista i odbranio u prvim godinama rata.da upravu si da su nosioce ideje o nezavisnosti sa jedne strane i nosioci ideje svi u jednoj drzavi sa druge strane,potomci onih koji su 1945 streljali svakoga ko nije hteo da peva internacionalu,i za koga su samo pomislili da kuci ima saku brasna za decu.ali to nije bitno!bitno je,da su 1941 zbog nekih drugih ideala,ti isti posli na Srbe i dobro obavili taj posao!za sta su od strane ¨pobednika¨ bili amnestirani kroz ideju o bratstvu i jedinstvu!Srbi su morali po partijskoj liniji,zaboraviti sve ustaske zrtve.napravljen im je mali ustupak,JASENOVAC?tu su poravnali livadu podigli spomenik i eto to su uradili tamo neke ustase,koljaci koji su u konc.logorima ubijali Jevreje,Srbe,Cigane,Hrvate,muslimane,Slovence.... ?ko to ?koje ustase!?pa gde nestase te silne ustase i domobrani 1945?nisu svi poubijani u Blajburgu?e potomci tih istih ustase zarad iste ideje ali sad pod drugim mentorima,na Srbe.koga zmija jednom ujede,taj se i kanapa plasi.to su znali da iskoriste neki zli ljudi,i da dobro porade,na toj rani,kako ne bi nikad zarasla.jeste 1991 bilo Srba iz Hrvatske,koji su dobro unovcili taj rat,kao i Srba iz BiH,koji su uradili isto.ali!to nisu svi prekodrinski Srbi!!!kao sto je bilo Srba sa Kosova koji su dobro unovcili svetu srpsku zemlju,ali to nisu svi Srbi sa Kosova!nisu svi licki Srbi,naselili krug dvojke,dedinje...itd.!da,slazem se da treba sesti i napraviti strategiju,svesrpskog pomirenja  i ujedinjenja.zasto pravis podele ovi ili oni Srbi?
 Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Citat

Mi moramo biti svesni da stvaranje danasnjih hibrida, takozvanih Srba, koji bi da nesto ucare, je rezultat 45-e a ne 90-e.Populizam i navodjenje je igra na tu svest.
Dakle jedna gomila stvari se mora definisati. Sta je to Chetnik? Nemojmo praviti smejuriju od samih sebe, jer vidis da nas na celom Balkanu nazivaju chetnicima, dovoljno da si poreklom Srbin.
Meni je to milo, ali mi nije milo kada me odmah uporedjuje sa koljacem iz Titovih filmova.
Druga stvar, kako je stradao srpski domacin? Ni kriv ni duzan. Dodje cheta chetnika ili partizana, i to kod imucnijih, daj da zhederem, daj da se mastim pa kada dodju oni drugi, kazu: gostio chetnike.
Pa jeste gostio, ali sa kamom za vrat. Gostio partizane. Svakako sa revolverom repetiranim u glavu.
Pa da vidimo kako beze jedni od drugih, pa se izivljavaju nad civilima. Niko tog jadnika nije slusao kada je rekao: morao sam.Te stvari se moraju razobliciti. Isto kao sto je Vojvodjanski lala, od srece davao Svabi zito i mleko i meso.Dakle, hajde pusti ideologiju i daj da vidimo zasto je bio ubijen? Kakav je to saradnik okupatora bio?
Isao, kao sto pise autor topika, na balove. Kad mu se prikenjalo na bal, chuchnuo i drzao se za opanke.
Dali mu Svabe Volkische Beobachter (novine) da ne brise bulju chokanjima.
Nemojmo mi biti naduveni hipokrizijom, jer svako bi to morao da uradi.
Da vidimo malo i nase vrle naucnike, akademike, koji su se nastanili u krugu dvojke i na Dedinje.
Pa pisali, prepisali i izmisljali neku ideologiju.
Sta tu ima tesko da se utvrdi? Deca (potomci) su im ionako u Nevladinim Organizacijama, mirotvorci, propagatori demokratije sve ove pametnjakovice sto vidis na TV-u. Samo ih malo zagrebi.
Zagrebi Chanka, evo lickog komesara, zagrebi Borisa evo ti crnogorskog komuniste, zagrebi Milku Forcan, evo tatine ceri, unuke Lickih komesara.Uspesne Srpkinje.
Neces nikada napraviti drustvo jednakih sansi, ako se to ne kaze.

Revizija svih desavanja, bez revansizma.I onih od 90-ih, dogovora Tudjman Milosevic da se ponovo zarati, da se narodi uvedu u patnje da bi se sloj crvenih na celu obogatio.
Pa vala je svima sada jasno.Ja 90-e stavljam kao reprizu 45-e samo u kontra smeru.
Kako bi se ti sam izjasnio?  Posmatram metodiku i razumem da zelis da rascistis krs i lom, samo se plasim da tvoj nacin ili bilo koji nacin nije dovoljno jak da se kosi sa danasnjicom.  To je istina da je vecina ucesnika mrtva, i da vecini nema ni poente suditi, vec su jednom nogom u grobu.  Ali drugi problem koji ja vidim je isto nihilisticko razmisljanje od strane onih koji se izjasnjavaju kao chetnici to jest sinovi njihovih oceva i dedova, sa potpuno istim mentalitetom koji nije bio uspesan tih godina, a tek nije uspesan sada.  Koji bi postupak upotrebio da bi dobio odgovor na svoju potragu?  Ako dodje do sudjenja trebali bi nam ljudi koji nisu najverovatnije iz Srbije vec iz neke druge zemlje, koji mogu "hladne" glave da donose presude.  Isto tako, da li bi vecao u odnosu na ceo pokret ili bi osao od individue do individue.  To je dobro pitanje, sta znaci biti chetnik?  Koji je tvoj odgovor?
Ja stvarno ne znam, jer postoje Chetnici kakvi su bili za vreme rata, a postoje chetnici koji zu indoktrinirani u isti mentalitet a postoje chetnici kao moj prijatelj iz klupe koji je indoktriniran ali shvata da je indoktriniran. 
Meni najveci problem predstavlja prelazak sa genocidnih ucesnika na junake, a znam licno ili da kazem znao sam licno nekoliko njih koji su se hvalili koliko su ljudi poklali i jos su za to dobili penzije i medalje, a ti ljudi su bili Srbi.
Dakle da li znaci biti Srbin je biti chetnik ili biti chetnik je biti Srbin?
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.