Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Draža ne može biti rehabilitovan za ratne zločine!  (Pročitano 52876 puta)
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
To i da se desi da on bude rehabilitovan i da se otvori rociste za sve krivce ne znaci nikako da ce takve stvari da prestanu. Pogledaj samo istoriju, mozes da pravis zakone, sankcije, embargo i sta sve ne, pitanje je samo vremena kada ce isto to da plane.  Zar stvarno mislis da u slucaju novog rata u Srbiji sve ovo nece biti ponovljeno?  Pitanje za tebe da li bi ti stvarno zeleo da otvoris ta vrata?
Ti smatras da ko sto je KGB napomenu da postoji ta granica svi su bili dobri ili svi su bili losi, sta ako se pokaze da je bilo vise ubica medju chetnicima nego medju partizanima? Jel bi to promenilo tvoje misljenje?
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
mob
Nokia 6230
To i da se desi da on bude rehabilitovan i da se otvori rociste za sve krivce ne znaci nikako da ce takve stvari da prestanu. Pogledaj samo istoriju, mozes da pravis zakone, sankcije, embargo i sta sve ne, pitanje je samo vremena kada ce isto to da plane.  Zar stvarno mislis da u slucaju novog rata u Srbiji sve ovo nece biti ponovljeno?  Pitanje za tebe da li bi ti stvarno zeleo da otvoris ta vrata?
Ti smatras da ko sto je KGB napomenu da postoji ta granica svi su bili dobri ili svi su bili losi, sta ako se pokaze da je bilo vise ubica medju chetnicima nego medju partizanima? Jel bi to promenilo tvoje misljenje?
Mozda ti je promaklo, ali ponovicu. Kao mlad pionir, nekih 12 godina, stalno su bili birani neki koji su mnogo cutali, a ja bio i nacitan i mnogo se interesovao. Nekako sam bio u vrhu ali ne prvi.
Onda sam jednom pitao, da li je postojala neka mera, ko je bio kulak? Recimo koliko zemlje, koliko nadnicara itd?
Dakle neki kriterijum. Od onda sam spao na niske grane.Mnogo pitas, kaze mi razredni, a i citas Lenjina sto nije primereno tvom uzrastu. Citaj brate Hajduk Stanka. Mislim se, hocu Crvenkapu, ali ce je pojede Vuk.
Dakle od rane mladosti sam shvatio koliko je sve lazno, pa cak i dobra namera, mora da bude od gore.
Ako si dole i hoces da budes dobronameran, odose ti muda.
Kod nas je hipokrizija na nivou nacionalnog ponosa.Kako se dotle stiglo? Pa od gore bato: spali, cuti, sakri, nemoj da neko vidi, cuje.
Kad sam krao kajsije kod komsinice, zalila se mojoj babi, ja sam priznao. Dobio batina.
Ali zato sam krao i drugi put, ali me nikada vise nije videla.Tako da ispada da nisam vise krao.
Koliko si ukapirao od ove price?
Ne moze se prikriti nesto sto je evidentno.
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Meni je evidentno da su obe strane odgovorne za podosta smrti. Da su chetnici bili ti u kontroli isto bi verovatno bilo sudeci po njihovom nahodjenju tokom ratnih godina.  Ja sam trenutno neutralan po pitanju i jednih i drugih ali se i dalje osvrcem na ono sto sam cuo i naucio kako od licnih interakcija tako i od onoga sto su moji stari govorili i videli svojim ocima.  Nema pravednih, nema postenih i nema dobrih u ratu, jer rat je sam po sebi jedna crna rupa ljudskog zla.
E vidis jedini problem sto ja vidim trenutno je to sto sada u skolama deca uce da su svi chetnici bili dobri i da partizani nevaljaju, tako da idemo iz krajnosti u krajnost.  Ako ce da se sudi obe strane pravedno, posteno i iskreno (sto ne verujem da ce ikada biti dostupno nama ljudima jer nismo takvi po prirodi) sa tim sam ok, ali i opet koliko sam ok toliko i nisam, jer to znaci da cemo da prestanemo da gradimo prvi sprat i vraticemo se da otkopavamo temeljac, sto ce na kraju da urusi ovo malo stracare sto je ostalo
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10

А онда за крај, чињеница је да је од 1944. до краја рата у НОВЈ прешло 727 четничких официра и очигледно знатно већи број подофицира и војника (као и 1963 домобранских официра, 215 немачких, 322 бугарских, 124 италијанских, 18 мађарских, 4 албанска и 17 официра краљевске војске југославије у Египту).

Hvala ti za ove podatke. To tražim već dugo, nisam uspeo da nađem. Koji je izvor ovih podataka?

Uzgred, kao što se vidi iz ovih podataka, ni jedan jedini ustaša nije prešao u NOVJ. Nadam se da više nećemo slušati bajke kako je Tito "rehabilitovao" na hiljade ustaša i primio ih u partizane. Ta bajka o "Titovim ustašama" je omiljena urbana legenda Dražinih simpatizera.  Smile
« Poslednja izmena: 28. Sep 2010, 21:35:31 od zemunac22 »
IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Dođoh, videh, osvojih!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10979
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
mob
Nokia 6300
E сад, то је мало дискутабилно, јер је пред крај рата хрватско домобранство обједињено са усташком војницом у хрватске оружане снаге - ХОС (занимљива сличност са називом хрватске паравојске из протеклих ратова), мада опет истиче се да су овој амнестили (кроз прелазак у НОВЈ) били изузети љотићевци и усташе. Занимљив је податак да су по повратку из заробљеништва многи заробљени официри предратне југословенске војске приступили југословенској армији насталој од НОВЈ, а међу њима и десетак генерала.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
E сад, то је мало дискутабилно, јер је пред крај рата хрватско домобранство обједињено са усташком војницом у хрватске оружане снаге - ХОС (занимљива сличност са називом хрватске паравојске из протеклих ратова), мада опет истиче се да су овој амнестили (кроз прелазак у НОВЈ) били изузети љотићевци и усташе. Занимљив је податак да су по повратку из заробљеништва многи заробљени официри предратне југословенске војске приступили југословенској армији насталој од НОВЈ, а међу њима и десетак генерала.

Nije baš diskutabilno.

Tačno je da je Pavelić pred kraj rata ujedinio ustaše i domobrane u tzv. HOS, ali to ujedinjenje je bilo na operativnom i komandnom nivou. Znači, i posle stvaranja HOS-a se znalo koje jedinice su ustaške (po uniformi i oznakama), a koje domobranske.

Činjenica je da za ustaše nije važila amnestija, ustaše su po pravilu bili streljani na licu mesta, ako bi pali u zarobljeništvo NOVJ. Baš onako kao su ih partizani tamanili u Blajburgu i Kočevskom rogu.
IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Chrome 6.0.472.63
Бобек и Чајковски су онда били прилично живахни тако устрељани Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
mob
Alcatel 
Možemo mi raspravljati koliko god hoćemo, ali ostaje činjenica da je Draža rat izgubio i da je njegova taktika , vojna i politička doktrina , kakva god izgledala doživela poraz. Nešto se Srbiji često dešavaju takvi ljudi, koji nisu dorasli vremenu i trenutnoj svetskoj političkoj situaciji. Eto ponovilo se i sa Miloševićem. Neko će reći nije isto, da sve je drugačije sem krajnjeg ishoda, a morate priznati bitan je samo krajnji ishod.  Da su u Srbiji 1945  u političkoj igri ostali Nedić, Ljotić i Mihajlović, šta bi sa Srbijom bilo u odnosu na tadašnje pobednike?
Na samom početku ovih preocesa demokratizacije i sam sam bio za otvaranje arhiva i saznavanja istine ( i sada sam), ali  vremenom sam shvatio da nije u pitanju istina već revanšizam. Jedno veče slušam čoveka iz neke Vladine komisije koja traži grob Draže Mihajlovića , kako kaže da u arhivama nema ništa , da je sve završilo po privatnim arhivama, a zatim  uništeno. Većina u to ne veruje već opet optužuje komuniste, koji su i dalje navodno u vlasti.
  Istina o drugom svetskom ratu ipak nije na strani Četnika, ili bar nije u onoj meri kako bi to njihovi potomci hteli.Tako da prihvatili neki to ili ne na delu je čist revanšizam.
« Poslednja izmena: 29. Sep 2010, 08:27:05 od Perudji »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Istina o drugom svetskom ratu ipak nije na strani Četnika, ili bar nije u onoj meri kako bi to njihovi potomci hteli.Tako da prihvatili neki to ili ne na delu je čist revanšizam.
Slazem se
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
mob
Nokia 6230
Slazem se
A kome to da se revansiras? Imaj na umu da su ti ljudi ili pomrli ili su toliko stari, da ne vredi ni u dupe da ga sutnes. Ako se ide na potomke, to je onda cist komunizam. Potomci ni jednih ni drugih nisu nista krivi.
Ali zato ja uvek tvrdim da se ne moze govoriti o Drazi i Nedicu, dok se ne zna istina o Titu i partizanima.
Dakle, koliko je njihova borba bila u jeku rata, antiokupatorska i koliko revolucionarna. Pa kada odvojis revolucionarno koje je dovelo do danasnjih hibrida i nacije bez kohezije, ostace jedan ogoljen deo koji ce biti razocaravajuci.Recimo neke istine oko ubijanja Nemaca i odmazda, spremnost da se bore protiv saveznika ako bi se iskrcali na Balkan itd itd.Tek onda se mogu sagledati Drazina dejstva.
Inace ono sto smeta, je dansnje pisanje istorije. Knez Lazar, casna pogibija, Draza izdajnik i Osma sednica.
Cekaj bre, pa vala smo mi prvi oslobadjali Balkan od 1804-e.Da nam nisu svo knazovi i Kraljevi skotovi a Licki komesari i tata Dobrica heroji. Treba gledati kao Srbin, sta je nama nasa borba dala? Sve od 41-e do danas.
Ova bre nacija nestaje.Dzaba se pozivate na srpske skotine bogate pre rata. Sada si u opasnosti da ti sa novim integracijama, ne bude vise kapetan Misa i Kolarac Ilija, nego Turkoglu Mustafa Sandzakovic, iliOdzuoglu Ljatif Shiptarevici na sred Beograda gazda.
Nije to zbog zhutih, plavih zelenih, to je zbog evolucije koju si sam odredio.

Revanzisam nikako. Gore od svega bi bio revansizam.

Ali stvaranje nacionalne kohezije, nacionalne stranke, sagledavanje nacionalnih interesa, svakako.
« Poslednja izmena: 29. Sep 2010, 19:24:02 od shkorpion »
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.