Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Dom zdravlja opomenut zbog ispitivanja seksualnosti novosadskih studenata  (Pročitano 2837 puta)
28. Avg 2015, 15:35:39
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
Browser
Safari 600.8.9
mob
Apple 15
Dom zdravlja opomenut zbog ispitivanja seksualnosti novosadskih studenata

Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić kaže da je Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Novi Sad postupio po njegovom rešenju da prestane sa obradom i obriše podatke o ličnosti koje je, bez pravnog osnova, prikupio kroz upitnik za studente prilikom sistematskog pregleda.
studentski_dom_zdravlja

Naime, Gej lezbejski info centar je službi Poverenika saopštio da Zavod nezakonito prikuplja podatke o seksualnoj orijentaciji.

"Služba Poverenika je utvrdila da Zavod čuva 1.780 primeraka upitnika, koji pored identifikacionih podataka sadrži i odgovore na pitanja o seksualnoj orijentaciji, kao i na niz drugih pitanja koja se odnose na psihofizičko-zdravstveno stanje", navodi se u saopštenju.

Reč je o podacima, ukazuje se, koji po Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti spadaju u kategoriju "naročito osetljivih podataka" i koji se shodno tome mogu obrađivati samo na osnovu slobodnog, pismenog pristanka osobe, uz uslov da je prethodno obaveštena o svrsi i svim drugim relevantnim pitanjima u vezi sa tim.

"Samo izuzetno, ovi podaci se mogu obrađivati bez pristanka, kad je to zakonom izričito predviđeno", piše u saopštenju.

Poverenik ocenjuje da je ovaj slučaj samo jedan od mnoštva koji svakodnevno upozoravaju na zabrinjavajuće nizak nivo poznavanja standarda zaštite podataka o ličnosti, što je posledica potpunog odsustva strateškog osmišljenog pristupa zaštiti podataka o ličnosti.

Izvor: 021
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Бранилац државе

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9228
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 40.0
Па чекај мало...зар гејеви нису поносни на оно што су и зар не желе да то истичу у свакој прилици? Smile
IP sačuvana
social share
"Једном су ми пустили Балашевића. Од тада сам у бесповрат изгубио пословну способност."

Неки лик са Твитера  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

"I'm not always right, but I'm never wrong"

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 40.0
Ne zeki - ajde sad ozbiljno Smiley Ovo pitanje spada u licnu intimu. Ja, "ispravne" sex. orjentacije ne bih odgovorila na ovo pitanje i smatram ovakvo anketiranje bezobraznim.

Ok, shvatam da ima ljudi koji nemaju problem sa tim, ali realno, to jeste zadiranje u neciju intimu. Pa na popisu nisi duzan da se izjasnis o nac. i verskoj pipadnosti. E, ali zena jeste duzna da odgovara na pitanja: koliko je abortusa imala, koliko je mrtvorodjene dece imala (ili kako li su vec bili definisali, ne secam se), ne mogu da se setim da li je bilo pitanje u vezi spontanih pobacaja. To je isto intimno pitanje i koje pravo, osim doktora i mene, ima neko da zna te podatke. A ti popisni formulari prolaze ko zna koliko ruku (kapiram da drz. trebaju ovi podaci, ali izvestaje, bez otkrivanja imena, mogu da sastave doktori). Inace, uzasan trenutak - cak je i zeni koja me je popisivala bilo neprijatno. Verujem da je bilo zena koje nisu dale prave odgovore na ova pitanja i to skroz podrzavam.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.5
Browser
Safari 600.8.9
mob
I-mate 30 Pro
U odredjenim situacijama socijalne sluzbe kao i lekari imaju prava da postavljaju ta pitanja...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows 7
Browser
Chrome 44.0.2403.155
Па чекај мало...зар гејеви нису поносни на оно што су и зар не желе да то истичу у свакој прилици? Smile
Pobrkao si Gejeve sa našim Klićom.
IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

No lord shall stand before myself

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7465
Zastava Sahara
OS
Windows
Browser
Chrome 40.0.2214.115
mob
Nokia 

Gej lezbejski 

jbt za trenutak sam pomislio da je to neka historijska licnost.neki vladar
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 38.0.5
moramo da znamo rizične grupe za dobrobit budućnosti.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 40.0
izvini, a kako je neko homo orjentacije rizicna grupa? ide sa pistoljem i puca okolo? mislim, zaista  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 40.0
  Oni smatraju da su ugroženi i sad se ja pitam kako mogu da znam da nekog ugrožavam ako čak ni čika doktor ne sme da zna da je lbgt ?  Smile

izvini, a kako je neko homo orjentacije rizicna grupa? ide sa pistoljem i puca okolo? mislim, zaista  Smile

Kod njih je nastala i ostala sida, čudi me ta nepoznanica. Oni i narkosi spadaju u rizičnu grupu koja širi sidu. Kad se prvi put pojavila u S.Francisku među homoseksualcima oni su prvi zavrečali kako je uzimanje krvi i sumnja da šire bolest zadiranje u njihova ljudska prava. I tako dok su se sakrivali i kukalii da su ugroženi bolest se raširila ali nisu umirali i oboljevali samo homoseksualci već i oni nesrećnici koji su preko transfuzije uz krv dobili i hiv virus.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 40.0
Ne, sida nije nastala kod njih, mene cudi ta nepoznanica. Uostalom, pa necete vi ni da imate sex sa nekim ko je homo pa da se plasite (ili mozda hocete  Smile ).

Krv se testira a sto se krvi tice, vise treba da vas brine ona bacena dobrovoljno besplatno data krv, na primer, jer je nekog bolela ona stvar da o tome vodi racuna, kao i trgovina istom.
« Poslednja izmena: 29. Avg 2015, 05:36:18 od krouli »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.07 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.