Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 17. Avg 2025, 16:23:45
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Dolar u samrtnom ropcu  (Pročitano 24331 puta)
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

In the Beginning was the Command Line

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6758
Zastava Novi Sad
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
Samsung Galaxy IIs
I koliko još filmova je to napravilo? I koliko će napraviti?

http://www.the-numbers.com/movies/records/budgets.php
Ovo samo bioskopi, i to filmovi snimljeni u poslednjih 6-7 godina, plus filmovi sa ekstra zaradom od bioskopa, kolko ima onih koji su zaradili do 100 milja pitaj Boga. Plus decenije i decenije prikazivanja po televizijama širom sveta. Pa bato samo prenos dodele Oskara košta lepih para, a to prenosi maltene cela planeta. Ili uzmi finale NBA, mečevi u teškoj kategoriji tipaTajson-Holifild, ili još ranije dok je boksovao Ali. Ajd ako neko ima informaciju kolko RTS plaća prikazivanje jednog američkog filma, nebitno kojeg godišta. Sad su smislili i kako da doakaju piratima sa ovim online rentiranjem filmova. Tu se velika lova okreće, i ta lova pokreće i druge, manje profitabilne industrije. To je veliki kvalitet Amerike, jer su dobro isplanirali svoj privredni razvoj. Jedna ili 2 grane industrije prave ogroman profit, i vuku sve ostalo za sobom.

Ma ne, nemaju oni pojma  Smile
IP sačuvana
social share
Vi mora da ste od baba culi o kuratosti Rusa, cim ih ne vadite iz usta...

Sumnjivo je to...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16

Ovo samo bioskopi, i to filmovi snimljeni u poslednjih 6-7 godina, plus filmovi sa ekstra zaradom od bioskopa,

sinak , filmska industrija svoju zaradu uglavnom vuche iz SAD . nece kinezi da prodaju nekom svoju robu , da bi gledali holivudske bljuvotine . da ne pominjem da su cifre relativno bedne (milioni $ ) . budzetski deficit SAD samo u martu je bio 188 milijardi dolara  Smile Smile

http://www.marketwatch.com/story/us-runs-188-billion-deficit-in-march-2011-04-12-1425440?reflink=MW_news_stmp

slichna rupa je svakog meseca , i svakog meseca 70% te rupe "zakrpi" FED tako shto shtampa dolare ,a 30% duga se proda poveriocima . i tu boga nema ....

inache , dok ovo pishem , cena zlata je ponovo postavila apsolutni rekord od preko 1480$ za uncu .

http://www.goldprice.org/
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 
Koliko je situacija sa dolarom kritična govori jučerašnji samit zemalja vodećih proizvođača plemenitih metala i dragog kamenja. Za one koji ne znaju to je skup kome je domaćin bila Kina a osim nje učesnice su bile Rusija, Indija, Južnoafrička Republika i Brazil. Ujedno su ovo države koje jedine nisu devastirane ekonomskom krizom. Poenta sastanka je bila prelazak na valute sa zlatnom podlogom i postepeno napuštanje dolara, usklađivanje međusobnih valutnih kurseva s tim ciljm.

Osim zlatne podloge (srebrne i platinske takođe) ovaj skup je promovisao i novi zahtev za strukturiranje Saveta Bezbednosti UN u kome će mesto naći Indija, JAR i Brazil kao predstavnice celih kontinenata odabrane na osnovu svog jakog političkog ugleda i realne ekonomije. A pitanje koje ove države već postavljaju je pravo na izvitopereno tumačenje rezolucija SBUN.

Odgovor na pritisak je već danas stigao iz USA u odbijanju zahteva Francuske da se USA ponovo angažuje u bombardovanju libije.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
Citat
sinak , filmska industrija svoju zaradu uglavnom vuche iz SAD . nece kinezi da prodaju nekom svoju robu , da bi gledali holivudske bljuvotine . da ne pominjem da su cifre relativno bedne (milioni $ )

To i ja rekoh na prethodnoj strani, ali sam neshvaćen . . . .

Citat
Teško da može da upali to sa holivudom, jer oni najviše i zaradjuju po američkim bioskopima, a ako te pare samo cirkulišu u tom začaranom krugu, slaba vajda.

A i to što uzmu po svet, malo je to za njihove apetite. Ovde se priča o hiljadama milijardi dolara. A koji film zaradi milijardu? Treba im hiljade filmova, a to malo teže.

Ne osporavam ja tu moćnu industriju, ali tako je kako je. Najviše para vuku od sebe.

Imali su i nenormalno moćnu autoindustriju. I gde je sada? Polakomili se, i oni selili proizvodnje, a svoje ljude ostavljali bez posla .. .. koliko god da je jeftiniji neki radnik u drugoj državi, to znači da ipak šalješ pare van države. A to ne može da traje večno. To i ovi naši bilmezi ne mogu da shvate.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 
naši biznismeni ne postoje, postoji pljačkaški lobi koji je uleteo u privatizaciju po principu ti meni obezbedi ovo a ja tebi onda dođem toliko procenata svaki mesec. I onda imaš Miška koji jednom mesečno ide kod "čika Radmila" sa koverticom.

Obama: Podići nivo zaduženosti vlade da se izbegne recesija
 Tanjug | 16. 04. 2011. - 10:03h  | Komentara: 0

VAŠINGTON - Ukoliko američki Kongres ne bi podigao nivo dozvoljene zaduženosti vlade, to bi svetsku privredu moglo ponovo da baci u recesiju, izjavio je predsednik SAD Barak Obama.

On je, u intervjuu agenciji Asošieted pres, juče priznao neophodnost kresanja troškova kako bi se postigao kompromis sa republikancima i izbegao takav ishod.
 Obama se, istovremeno, založio za što bržu akciju, kako se odluka o dozvoljenom limitu američkog državnog zaduživanja ne bi donosila u poslednji čas, što bi moglo da destabilizuje finansijsko tržište.
 Predsednik SAD je, međutim, rekao da je uveren da će Kongres na kraju podići taj limit.

"Uvek smo to činili, učinićemo to opet", rekao je Obama, koji je svojevremeno, kao novi senator iz Iliniosa, glasao protiv takve mere.
 On je rekao da ne očekuje da će bilo koja strana dobiti sve što želi u pregovaranjima oko limita i zato se založio za pametan kompromis koji je ozbiljan.
 Istovremeno, Obama je upozorio na teške posledice ako se plafon državnog duga ne poveća pre nego što dostigne limit, koji sada iznosi 14,3 hiljade milijardi dolara.

Administracija u Vašigntonu očekuje da bi Kongres o tome mogao da se izjasni najkasnije do početka jula.
 Američki predsednik, međutim, napominje da bi dugoročna pitanja o tome gde bi vlada mogla da skreše svoje troškove morala da sačekaju predsedničke izbore 2012. godine.

Obamino povezivanje podizanja limita zaduživanja i potrebe za kresanje troškova predstavlja dosad najotvorenije priznanje Bele kuće da su ta dva pitanja isprepletana, primećhuje AP.
 Da bi osvojio novi mandat, Obama mora da uverii birače da mu je potrebno još vremena za izvlačenje ekonomije iz recesije u kojoj se našla u vreme njegovog prethodnika.

"Mislim da će stanje ekonomije nastaviti da se poporavlja. Mislim da ću moći da kažem da sam, uzeviši u obzir vanredne okolnosti koje sam nasledio, najveću recesiju od vremena Velike depresije, ne samo bio u stanju da iščupam privredu iz rupe i vratim je na put rasta, već da smo mogli i da izmenimo našu ekonomiju", rekao je Obama.

Americki predsednik je intervu AP-u dao u Čikagu, gradu u kome je započeo političku karijeru i gde je u četvrtak organizovao prvi skup namenjen prikupljanju finansijskih sredstava za svoju kampanju.
 "Ja sam najbolje pripremljena ličnost da dovrši posao, kako bismo se vratili na stazu uspeha u 21. veku", rekao je Obama.

Blic

Naravno  ako jedno čarobno rešenje, rat ne upali zbog besparice onda treba preuzeti drugo čarobno rešenje, novo prezaduživanje pa rat.  Smile
« Poslednja izmena: 16. Apr 2011, 10:26:51 od simijon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
Nisam rekao biznismeni, rekao sam bilmezi  Smile Smile Smile

Inače, ubedjen sam da, kada bi hteli, "druga strana" bi mogla da ladno u roku od mesec dana predje na neku drugu valutu, recimo evro, i pustila bi dolar u sunovrat. Pa neka malo Ameri osete na svojoj koži hiperinflaciju, redove, nestašicu i ostalo.  Smile Smile Smile Ala sam zločest.

Ali eto, hebu ih nuklearke.
« Poslednja izmena: 16. Apr 2011, 11:03:39 od MagicMaster »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 
Ti si rekao bilmezi a ja sam precizirala da oni to ne rade jer su loši biznismeni nego jer su jeftini lopovi.

Mnogo je ugovora obračunato u dolarima, mnogo pariteta valuta, kredita i drugih potraživanja. A ranjeni medved bi mogao i da klepi nekog nukom ako se upaniči. Kina je lansirala svoje satelite ubice što je već dovelo do panike.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
Inače, ubedjen sam da, kada bi hteli, "druga strana" bi mogla da ladno u roku od mesec dana predje na neku drugu valutu, recimo evro, i pustila bi dolar u sunovrat.

ne bi mogla , jer ni evro nije stabilna valuta , samo zbog inertnosti EU-birokratije tone neshto sporije nego dolar .

trenutno nijednoj strani koja obavlja trgovinu u dolarima ne odgovara kolaps te valute - amerikancima bi se desio ekonomski sunovrat ,a li bi i oni koji im prodaju robu za dolare izgubili silnu vrednost denominovanu u toj valuti .

medjutim , matematichke sile su neumoljive - shto se vishe dolara shtampa manje ce vredeti .  trenutno prihodi federalne vlade pokrivaju svega oko 70 % rashoda , a po svemu sudeci taj trend ce se nastaviti :

http://www.gpoaccess.gov/eop/2011/xls/ERP-2011-table81.xls

to znachi da ce se deficit rapidno uvecavati , a time i kolichina novostvorenih dolara - siguran put ka visokoj inflaciji i na kraju hiperinflaciji .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.18
Nista, ko kod svake svetske krize, bankrot, narodne kuhinje pa izgradnja, ko tridesetih
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Safari 5.0.3
mob
Alcatel 
Nista, ko kod svake svetske krize, bankrot, narodne kuhinje pa izgradnja, ko tridesetih
Svaki dan pasulj, a zna se dobar pasulj daleko se čuje. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 17. Avg 2025, 16:23:45
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.