Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 08. Avg 2025, 15:34:16
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Dokumentarci  (Pročitano 73035 puta)
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 48.0
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 48.0
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 48.0
Destinacija_Serbistan (2015) 

>> IMDb <<

Više ovde http://forum.burek.com/destinacijaserbistan-2015-t637323.new.html#new
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 49.0
Hjuston, imamo problem (2016)

Dokumentarac koji su potpisali Ž. i B. Virc je obradio jednu zanimljivu epizodu iz istorije SFRJ, epizodu koja je čuvana kao najstroža tajna. Stara Juga je imala svoj svemirski program koji je prodala amerima za velike pare. Sve je počelo pronalaskom planova i proračuna koje je radio jedan Slovenac između dva rata. Ti planovi i istraživanja poslužili su titu koji je stajao iza svega pa i iza ovog istraživanja da sagradi i sakrije istraživački centar u kom su naši inžinjeri na miru pravili raketu koja je stigla do stratosfere. Zanimljivo je kako su se snašli u simulaciji beztežinskog stanja i ti je oriča za sebe.

Da ne davim mnogo, u raketu su ubacili prase koje je preživelo let ali ne i ražanj i tu se stalo jer se nije imalo više para. Tada je tito kao stara bitanga odlučio da sve to proda amerikancima i to je i uspeo. Pre toga je naredio ljudima koji su radili na projektu da malo friziraju rezultate i oni su to uradili. Ameri su zagrizli i isplatili Nasin trogodišnji budžet (50 milijardi današnjih dolara) koje tito nikad nije vratio iako je imao problema zbog toga. Podrazumeva se da su videli da su prevareni i da su pošizeli zbog toga ali tito je imao sreće i to neću da otkrijem. Zanimljivo je da je kao posledica duga nastao zastavin jugo koji je tito ignorisao.

Sve u svemu, sve ovo što više liči na neki dobar špijunski film, bilo bi još bolje da Slovenci na kraju nisu dali svoju verziju raspada SFRJ. Kraj je pokvario ovaj odličan dokumentarac u kom je jedan od 26 inžinjera ispričao svoju verziju događaja. On je platio cenu jer su mu kao u filmu izrežirali smrt što je za posledicu imalo to da je prvi put sreo svoju ćeru.

Od mene preporuka.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.5
Browser
Safari 602.1.50
mob
I-mate 30 Pro
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 49.0
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 29130
OS
Windows 7
Browser
Chrome 54.0.2840.59
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 49.0
Easy Riders, Raging Bulls: How the Sex, Drugs and Rock 'N' Roll Generation Saved Hollywood (2003)

Sredinom šezdesetih godina holivud je bio gomila studija i dinosaurusa koje je pregazilo vreme. Filmovi koje su snimali niko više nije hteo da gleda i holivud je bio pred bankrotom. Prezasićena publika radije je išla u bioskope u kojim su davani jeftini i niskobudžetni filmovi koje je između ostalih snimao i R.Korman čiji je uticaj na film nemerljiv. On je bio magnet koji je privukao P.Bogdanoviča, Kopolu, Nikolsona i čitavu plejadu filmadžija kojima je pružio šansu. Mnogi su kod njega pekli i ispekli zanat ali to je neka druga priča.

Stasala je grupa mladih autora koja je svojim idejama i filmovima ušla u legendu. Film Goli u sedlu označava početak epohe koja je dala najbolje filmove i autore, epohe koja je trajala do filma Pobesneli bik.

Da ne davim mnogo, Korman je pojedincima pružio šansu dok su ostali učili na evropskom i azijskom filmu koji su gledali u malim art bioskopima. Generaciju koja je tražila promene čekale su bitke sa producentima studija koji su do tada diktirali uslove i imali poptpunu kontrolu nad filmom. U tom nadgornjavanju nisam načisto ko je od njih tu bio luđi. Autori su na kratko pobedili a rezultat je vidljiv. Skorseze, Lukas, Bogdanovič, Altman, Spilberg, Kopola, Hoper, Polanski, Pekinpa su samo neka od imena koji se pojavljuju u dokumentarcu koji pored slika i prilika toga doba pruža uvid u njihov život i rad koji je više nego zanimljiv. Zanemariću njihova ludovanja i drogiranja jer će to svakako videti onaj ko bude gledao film. A videće kako su nastali filmovi poput Taksiste, Kuma ili kako je završena Spilbergova Ajkula.

Sve u svemu apsolutna preporuka. Ovaj dokumentarac je ono što je nedostajalo u mojoj kolekciji.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 49.0
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 29130
Izasla cela sezona Planet Earth II  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 08. Avg 2025, 15:34:16
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.