Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 39
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Dokazi o nepostojanju (hriscanskog) Boga  (Pročitano 64959 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: Coolrunner
Kvarljiva roba - savrseni bog sa savrsenom kreacijom stvara ljude koji ne postuju njega Apsolutnog i, ponavljam, savrsenog i bezgresnog.
Ne postoji covek koji postuje Boga posto nijedan covek ne zna Boga, svi ljudi su gresnici takvi kakvi su tako da ne postoji "kvarljiva roba" ili "nekvarljiva roba".
Bozije savrsenstvo i bezgresnost se zasnivaju na cinjenici da covek nikada nece znati ko je On.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

cu3 4 life

Zodijak Scorpio
Pol
Poruke 172
OS
Windows XP
Browser
Chrome 5.0.375.127
mob
Nokia jebemliga
meni je rekao djed :
sve sto ti izleda besmisleno, nelogicno, neprirodno kad razmisljas o tome je bog
sve ostalo je priroda... ili tako nesto

ps
deda je bio dzedaj u vojsci
IP sačuvana
social share
Svaki covek, trenutno sada u Jugoslaviji, mislim, svaki mladic, svaki mladi covek, bi pozeleo da se, ovaj, da se bavi, razumes,
znaci... Da, da bude makar na 5 minuta. CVAAAAAKI ...
bi voleo da provoza neki dobar auto, sa nekom dobrom devojkom, sa malo zlata na sebi i tako...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Nokia Luvmya 520
meni je rekao djed :
sve sto ti izleda besmisleno, nelogicno, neprirodno kad razmisljas o tome je bog
sve ostalo je priroda... ili tako nesto

ps
deda je bio dzedaj u vojsci
Pa da li ima nesto sto ti nakon razmisljanja izgleda besmisleno, nelogicno i neprirodno a da se pritom nalazi u prirodi ?
Da li ti recimo rec koja se nalazi u coveku, koji se nalazi u prirodi ima u sebi neceg smislenog, logicnog i
prirodnog ?
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1369
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Bozije savrsenstvo i bezgresnost se zasnivaju na cinjenici da covek nikada nece znati ko je On.
Znaci ako ljudi saznaju za njega onda ce on postati nesavrsen i gresan.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: noob_saibot
Znaci ako ljudi saznaju za njega onda ce on postati nesavrsen i gresan.
Tako je, ali kao sto rekoh to se nikada nece desiti, posto je Bog kreirao sve ukljucujuci i sve sto covek moze da zna. A posto je kreirao svaki zivot i svaku smrt otkrivanje njegovog identiteta bi ga ucinilo gresnim a samim tim i nesavrsenim. I sva ta nepostojanja dokaza ("hriscanskog" ili bilo kako da se nazove) Boga su lepo opisana
u bibliji ali religija to vesto skriva posto naivnima tvrdi da ce ih ona "upoznati sa Stvoriteljem"/spasti smrti.

Religija je superekstra providna laz ali se ona prihvata zato sto je strah od smrti toliko jak da neutralise bilo kakav smisao, postojanje zdravog razuma ili logiku kod coveka koji je takav kreiran ( za razliku od onih koji nisu takvi ).
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1369
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Tako je, ali kao sto rekoh to se nikada nece desiti, posto je Bog kreirao sve ukljucujuci i sve sto covek moze da zna.
Osim u slucaju ako on bude hteo da se upozna sa nama.

A posto je kreirao svaki zivot i svaku smrt otkrivanje njegovog identiteta bi ga ucinilo gresnim a samim tim i nesavrsenim.
Ja mislim da je bog nesavrsen samim svojim postojanjem. Hint: da li moze da stvori dovoljno veliki kamen koji ne moze da podigne.
« Poslednja izmena: 03. Sep 2010, 17:34:15 od noob_saibot »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: noob_saibot
Osim u slucaju ako on bude hteo da se upozna sa nama.
Nema kod Boga "hoce, nece, moze ne moze" sve je vec kreirano po planu koji se odvija pred nasim ocima.
On je u tom planu lepo naveo da se nikada nece upoznati sa covekom iako ce sa nekim od nas provesti vecnost. Covek nema sposobnost odrzavanja svog zivota paralelno sa spoznajom da gleda u lice onoga koji je taj zivot stvorio, covekov um to ne moze da prezivi. " I reče: Ali nećeš moći videti lice moje, jer ne može čovek mene videti i ostati živ. " Covek moze da vidi lice Boga [b]samo[/b] ako ne zna da to lice pripada Bogu,
" Eno, ide s oblacima, i ugledaće Ga svako oko, i koji Ga probodoše; i zaplakaće za Njim sva kolena zemaljska. Da, zaista. "
Citat
Ja mislim da je bog nesavrsen samim svojim postojanjem. Hint: da li moze da stvori dovoljno veliki kamen koji ne moze da podigne.
Kojim postojanjem ?!? Gde je Bog ?
To pitanje je za deciji vrtic, posto je stvoreno samo ono sto je moralo da bude stvoreno i znamo samo one koje smo morali da znamo i svi ti koje smo morali da znamo nisu Bog.
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.61
mob
Nokia 
Citat

ovo je tako star fazon . na ovo banalno pitanje ide jos jedno banalnije . "a sto bi to radio " onda ide odgovor " zato sto je svemoguc "

decija logika  Smile
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.11
mob
HTC One
A na sve prethodno ode pitanje - gde je zrno dokaz o bilo kakvom bozijem postojanju? Ako ga nema, onda je besmislena svaka dalja prica o tome sta je on zacrtao, ko ce ga, kako i da li videti, zasto bi stvorio takav kamen i sve ostalo.

Na cemu se bazira ova cela diskusija osim na odgovorima koji su tumacenje/interpretacija Biblije i ponekog usmenog predanja? Po cemu je ta jedna knjiga vrednija od bilo koje druge pa da ima autoritet da bude osnov ikakve diskusije? I da opet nedostaju dokazi?

@Eye, ti pricas da covek zna samo ono sto moze/treba da zna i da upoznaje samo onoga koga moze/treba da upozna... onda kazes da niko ziv ne moze videti boga... a to crpis iz citata iz jedne obicne knjige, korice, papir i slova... gde je tu logika?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Nokia Luvmya 520
A na sve prethodno ode pitanje - gde je zrno dokaz o bilo kakvom bozijem postojanju? Ako ga nema, onda je besmislena svaka dalja prica o tome sta je on zacrtao, ko ce ga, kako i da li videti, zasto bi stvorio takav kamen i sve ostalo.

Na cemu se bazira ova cela diskusija osim na odgovorima koji su tumacenje/interpretacija Biblije i ponekog usmenog predanja? Po cemu je ta jedna knjiga vrednija od bilo koje druge pa da ima autoritet da bude osnov ikakve diskusije? I da opet nedostaju dokazi?

@Eye, ti pricas da covek zna samo ono sto moze/treba da zna i da upoznaje samo onoga koga moze/treba da upozna... onda kazes da niko ziv ne moze videti boga... a to crpis iz citata iz jedne obicne knjige, korice, papir i slova... gde je tu logika?
Apsolutno, rekao si i sam jedini smisao zivota je sam zivot tako da je bilo koja prica besmislena.
Zasto izdvajati pricu o pojavljivanju jednog coveka koji je Bog kao besmislenu ?
Bez obzira sto ne postoji dokaz ljudi vole da pricaju na tu temu, bez obzira sto Nikola Tesla ima mnogo veci znacaj od Isusa Hrista ( za cije postojanje ne postoje dokazi ), o Tesli prica veoma mali broj ljudi u odnosu na broj onih koji usta ispiraju sa Isusom.
Prica o Bogu je identicna sa pricom o Isusu (sto se tice pojavljivanja) tako da se sada samo moze pricati o ljudima koji ocekuju njegovo pojavljivanje. Posto smo vec zakljucili da je sve sem samog zivota besmisleno samim tim ni citanje biblije nema smisao nego je nesto o cemu neki ljudi ispiraju usta i kreiraju teme kao sto je ova.
Ako sam vec rekao da svako od nas upoznaje samo one koje smo morali ( mogli, trebali..... ) da upoznamo sta bi trebalo da bude nelogicno sa tvrdnjom da Boga niko nikada nece upoznati ?
Bas kao sto je i Isus bio covek, tako pise da je i njegov Otac/Gospod Bog takodje covek i tu nema nikakve naucne fantastike.
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 39
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.05 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.