Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 39
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Dokazi o nepostojanju (hriscanskog) Boga  (Pročitano 65328 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
prvi dokaz se zasniva na postojanju zla , odnsono poziva se na tzv problem zla : https://secure.wikimedia.org/wikipedia/en/wiki/Problem_of_evil

prenosim ga u pojednostavljenom obliku :

1. (pretpostavka) bog postoji i savrsheno je dobar , sveznajuci i svemocan

2. savrseno dobro bice bi htelo da spreci svako zlo u bilo kom obliku .

3. sveznajuce bice zna sve nacine na koje zlo moze da nastane i sve nacine kako to da spreci

4. svemocno bice moze da sprovede sve nachine da sprechi zlo

5. zlo postoji (chinjenica i aksiom u hriscanstvu  Smile )

6. prema tome : ili a) bog ne postoji

ili b) nije savrsheno dobar

ili c) nije sveznajuci

ili d) nije svemocan

ili e ) zlo se ne moze sprechiti   Smile Smile  (shto je opet povezano sa c)  )

Eo da postavim par logickih pitanja:
Zasto pod 6) ne postoji i opcija da Bog mozda ne zeli da spreci zlo (nebitno iz kog razloga)??
Ili to spada pod b) da nije savrseno dobar? I ako spada pod b) zasto bi to da ne zeli da spreci zlo znacilo da nije savrseno dobar kad se ne zna pravi razlog zbog kog ne zeli da spreci zlo?

Ako se o ovome razgovaralo vec jbg izvinjavam se al nisam stigao dalje od prve strane posto me mrzelo da citam jer vec u prvom postu eto vidim jednu za mene nelogicnost.

« Poslednja izmena: 01. Sep 2010, 02:35:59 od EmptyClip »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Bosch ima centrifugu
A da li je zlo zaista zlo kada shvatis da je tu kao mogucnost izbora - da ti ponuti opciju koja definisi nesto sto ti NISI da bi bolje shvatio ono sto JESI?
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8

Bog cini samo najbolje i uvijek zna koji ce izbor naciniti. Po cemu onda on nema "slobodnu volju" ? To "sto" zna sta ce uciniti ne mjenja cinjenicu da je to njegov izbor. Medjutim, ovde nisi uzeo u obzir da "hriscanski" Bog ne zivi u vremenu podjeljenom na "sadasnojst", "proslost" i "buducnost". Bog je gospodar vremena. To znaci da je vrijeme za njega "jedno" i nije podjeljeno. Svaka Bozija akcija je vejcno prisutna.

to shto si napisao je upravo dokaz da bog nema slobodnu volju   Smile , jer nema taj trenutak izbora gde se dvoumi , pa trenutak izbora . poshto mu je svaka akcija unapred poznata jer je za njega sve sadashnjost , on je praktichno nepokretan jer za njega nema vremena .

Imas samo jedan problem ili falinku u toj logici - podrazumevas podvojenost Boga i ostalih svesnih bica.

prema jevejskoj teoriji iz starog zaveta , koju su preuzeli i hriscani i muslimani , bog je lonchar a svet je lonac   Smile Smile , tako da se za falinke obrati njima  Smile

Zasto pod 6) ne postoji i opcija da Bog mozda ne zeli da spreci zlo (nebitno iz kog razloga)??
Ili to spada pod b) da nije savrseno dobar? I ako spada pod b) zasto bi to da ne zeli da spreci zlo znacilo da nije savrseno dobar kad se ne zna pravi razlog zbog kog ne zeli da spreci zlo?

pa upravo , tako - biti dobar (posebno savrsheno dobar  Smile ) znachi da treba i da sprecavash zlo a ne samo da sedish pasivno dok nekog kolju  Smile .  prema tome , savrseno dobro bice bi zelelo da sprechi svako zlo za koje zna ( a zna za svako jer je sveznajuce  Smile ) i koje moze da spreci . onda ostaje jedino ta opcija da zlo nije moguce sprechiti , koje je protivna hriscanskim dogmama .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Bosch ima centrifugu
Bog nema potrebu za dvoumljenjem - jer je sloboda izbora alat za ucenje na nasem nivou svesnosti gde treba da izaberemo polaritet sopstvenog ucenja i delanja. Na nivou apsolutnog kreatora dualnost i sloboda izbora ne sluze nicemu - Bog je izabrao sve sto je mogao time sto je svima dao slobodu izbora.

Sa druge strane sprecavanje zla vodi u karmicku upletenost sa istim (ko sa djavolom tikve sadi sargarepa mu iz dupeta viri) - borba "protiv" zla je ljubav - jer je to "zlo" izaslo iz istog kreatora kao i "ne-zlo". Znacaj u postojanju oba je da nam da izbor i razumevanje tog izbora. To definise nase iskustvo i emocije koje korz njega dozivljavamo. Cilj kreatora je da nam da mogucnost da na najefikasniji nacin naucimo sve sto treba da naucimo i nastavimo svoj put ka njemu. Davanje izbora je njegov nacin davanja beskonacne ljubavi. Sustina zla lezi bas u toj ljubavi - jer koja je svrha slobodne volje ako nemas sta da izaberes. Samim tim bez izbora nema ni ucenja.
« Poslednja izmena: 01. Sep 2010, 08:37:09 od decky999 »
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Sony xperia
Citat
Da li to znaci da je i Bog pao ?

Ne, to samo Satana laze. Kad ne bi lagao ne bi ni bio ono sto jeste. Smile Ali nije on razlog zasto su ljudi pali. Sami su tako odlucili, a Satana je samo dosao da im pozeli dobrodoslicu. 
Izvini Magic, kakve sada veze ima Sotona sa time ? Kakve veze ima sa tvrdnjom"

Citat
Него зна Бог да ће вам се у онај дан кад окусите с њега отворити очи, па ћете постати као богови и знати што је добро што ли зло

Ako postanemo kao bogovi i spoznamo dobro i zlo znaci da smo pali ? Medjutim, Bog zna vec za dobro i zlo, sto znaci da je pao ? I sta tu onda sotona ima veze ? Ili je on dezurni krivac za sve ono sta se ne moze objasniti, ili za nelogicnosti ?
« Poslednja izmena: 01. Sep 2010, 11:03:30 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8

pa upravo , tako - biti dobar (posebno savrsheno dobar  Smile ) znachi da treba i da sprecavash zlo a ne samo da sedish pasivno dok nekog kolju  Smile .  prema tome , savrseno dobro bice bi zelelo da sprechi svako zlo za koje zna ( a zna za svako jer je sveznajuce  Smile ) i koje moze da spreci . onda ostaje jedino ta opcija da zlo nije moguce sprechiti , koje je protivna hriscanskim dogmama .

Ma nije to jedina opcija. Imas i opciju da se to zlo ne sprecava sa razlogom. Koji je razlog sa logicke strane nije ni bitno, bitno je da moze da postoji razlog a ako te bas zanima jbg probaj da smislis neki sto ima smisla il nek ti neko objasni koji bi to razlog mogao biti. Necu da se upustam u to posto sam vec rekao da sam ovde relicirao samo i jedino sa stanovista logike. Doneo si zakljucak o necemu iskljucivsi neke opcije i zastupajuci samo jednu pa sam zato reagovao.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4025
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Mislim da bi primer iz dobrog ne-tako-starog Ra Materijala bio ovde na mestu: Smile

Zakon Jednog, Knjiga II, seansa 33, 01.03.1981.
...
Ispitivač: Mislim da da. Onda ću iz ovoga izdvojiti koncept koji je donekle teži zbog onoga što ste ranije objasnili, da čak i četvrti pozitivni denzitet ima koncept odbrambene akcije, ali se iznad četvrtog denziteta odbrambena aktivnost ne koristi. Koncept odbrambene (defanzivne) akcije i akcije napada (ofanzivne) se mnogo više koristi u našem sadašnjem denzitetu.

Pretpostavljam da ako je neki entitet dovoljno snažno polarizovan u svojim mislima u pozitivnom smislu da odbrambena akcija neće biti neophodna zbog toga što se za njega neće javiti prilika u kojoj bi posegnuo za odbrambenom aktivnošću. Da li je to tačno?

Ra: Ja sam Ra. To se ne može znati/reći. Međutim, kao što smo rekli, neki entitet koji je sposoban da programira iskustva može izabrati broj i intezitet lekcija koje će biti naučene. Moguće je da neki ekstremno pozitivno orijentisani entitet programira situacije za samog sebe testirajući svoju sposobnost sebe da se uzdrži od odbrambenih akcija, čak i do tačke fizičke smrti sebe ili drugog sebe. Ova je intezivna lekcija i nije poznato, da tako kažemo, šta su entiteti programirali. Mi možemo, ako se to želi, da pročitamo to programiranje. Međutim, to je narušavanje slobodne volje i mi smo izabrali da to ne činimo.

Ispitivač: Želeo bih da pitam da li vam je poznata pokretna slika pod nazivom Deveta konfiguracija? Da li je znate?

Ra: Ja sam Ra. Mi smo skenirali vaš um i videli strukturu pod imenom Deveta konfiguracija.

Ispitivač: Ta pokretna slika predstavlja temu o kojoj smo govorili. Pukovnik mora da donese odluku. Pitao sam se oko njegove polarizacije. Mogao se povući pred, da tako kažemo, negativnim silama, ali je umesto toga izabrao da brani svog prijatelja. Da li je moguće za vas da procenite šta je u bliže pozitivnoj polarizaciji: da se odbrani pozitivno orijentisani entitet, ili da se dozvoli suzbijanje od strane negativno orijentisanih entiteta?

Ra: Ja sam Ra. To pitanje zalazi u četvrti denzitet kao i vaš sopstveni i odgovor na njega se najbolje može sagledati kroz aktivnosti entiteta zvanog Jehoišua (Jehoshuah), kojeg vi zovete Isus (Jesus). Taj entitet su mogli da brane njegovi prijatelji. Entitet je zatražio od svojih prijatelja da odlože sablje. Entitet je sam sebe izručio i bio pogubljen. Njegov impuls da zaštiti voljene druge-sebe je onaj koji traje kroz četvrti denzitet, obilujući empatijom. Više od ovoga ne možemo i ne smemo da kažemo.

Jako je zanimljivo sta Ra (zbog Zakona Konfuzije) ne sme da kaze... Smile
IP sačuvana
social share
Edit by cg_ac: Potpis uklonjen zbog uvredljive sadrzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Bosch ima centrifugu
Ili na slicnu temu od nemachkih klasicara

http://en.wikipedia.org/wiki/Beyond_Good_and_Evil

veliki Niche...
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.61
mob
Nokia 
ali ti imas neki predosecaj sta bi to mogao da nam ne govori ? Smile
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Sony xperia
Citat
Jako je zanimljivo sta Ra (zbog Zakona Konfuzije) ne sme da kaze...
Razmisli malo.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 39
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.