Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 39
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Dokazi o nepostojanju (hriscanskog) Boga  (Pročitano 65332 puta)
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Sony xperia

I sada mi sve objasni ?

Bez kojeg znanja?
Bez onog koje se Bogu nije svidjalo, koje nije dao ljudima.
Uostalom eno ti u Magicovom klipu pise.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6179
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Cvija,
ne ti ni takvog boga nebi poštivao.opet bi našao razlog da ne vjeruješ.Rekao bi kakav je to Bog koji mi ne dopušta da radim što hoću.Ja sam njegov automat.ne mogu senpr.napit kao svinja i galamit u gostionici.
Majke ti? Ja ne verujem što želim, već što mi deluje kao najlogičnije. Ne trči pred rudu kada sudiš drugima  Smile

Citat
Šta će mi takav Bog di je sve savršeno.
Šta će ti onda raj? Zar nije bolje u paklu?

Ja želim da verujem u boga, želim da verujem u ideje kao pakao i raj, ali ne mogu. Bio bi mi život mnogo jednostavniji da sam vernik. Bio sam vernik, vaspitan sam hrišćanski, ali oko 13 godina sam počeo da ispitujem stvari.
« Poslednja izmena: 31. Avg 2010, 19:48:36 od CvijaFaQ »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50217
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
mob
Samsung Galaxy S24
Bez kojeg znanja?

Бeз "знања" добра и зла.

Него зна Бог да ће вам се у онај дан кад окусите с њега отворити очи, па ћете постати као богови и знати што је добро што ли зло

(1. Moj. 1,3)

Дуална, неиспуњена природа људи почиње баш од прародитељског гријеха. Тек тада смо дошли на степен да све дјелимо на "добро" и "зло". Међутим, да нема доброг не би било ни лошег и обрнуто. Оба ова поларитета јесу једно и тако их је Бог поставио. Но човјек је падом, изазваним својом вољом, доспио у илузију овога свијета.  Smile

Мислим да би @decky999 oво боље објаснио...
« Poslednja izmena: 31. Avg 2010, 20:14:47 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Sony xperia
Citat
па ћете постати као богови и знати што је добро што ли зло
Smeta, a ? Pa da, zasto bi bili ako mozemo da smo zivuljke u zoo vrtu.  Smile

Nego po ovome ispada da dobro i zlo nisu ljudska vidjenja i percepcija ? Kao sto se objasnjava.  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50217
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
mob
Samsung Galaxy S24
Na temi "Praroditeljski greh, kontradiktornosti ili...?" (31.10.2006.) @decky999 pise:

"Biblija pominje coveka u dva stadijuma - savrsen covek u raju i pali covek (posle probanja voca znanja). Ako odemo na pocetak knjige, ona kaze, i stvori Bog nebo i zemlju i coveka po svom liku. Lik Boziji je njegova spirtualna-duhovna-sustina, savrsenost. Znaci covek je stvoren kao savrsen, ceo, jedan, po ugledu na svog stvoritelja, van vremena i materijalnog prostora - u tkz. raju. Raj je simbol kompletnosti i chovekovog jedinstva, harmonije muskog i zenskog polariteta (Adam i Eva prim prev) koji postoje u savrsenom coveku. Samim tim savrsen covek nema jedan pol, vec oba polariteta, jer je ceo, jedan i kompletan i u harmoniji sa sobom, svetom oko sebe i energijom koja ga je stvorila (Bog). On ima slobodnu volju ali ima i potpunu svesnost o posledicama slobodne volje. Ipak zivot u harmoniji - znaci zivot gde slobodna volja prestaje da ima znacenje koje ima nama na zemlji - gde prevedena znaci "radi sta hoces". Ona znaci radim u skladu sa Bogom, sa zakonom koji me je stvorio.

Dolazimo do voca. Voce znanja, je voce logosa, spoznaje materijalnog, zudnja za moci, aktivnost tamo gde u harmoniji vlada pasivnost. Zato je to Evin greh, u inicijativi, jer je zenski polaritet iskazao zelju za znanjem i za aktivnim delanjem bez obzira sto je to bilo u suprotnosti sa zakonom harmonije. Tako crkva kaze i proklinje sve zene na ovoj planeti - ali zaboravlja da je Eva samo deo savrsenog coveka - samim tim je greh i Adamov jer umesto da preuzme aktivnu ulogu zuzeo je pasivnu i dozvolio pasivnom da postane aktivno. Tako dolazi do inverzije polariteta i covekovog odvajanja (svesnog) od harmonije, posledica je potpuno odvajanje polariteta i njihova materijalizacija u zemaljskom muskom i zenskom telu, gde oba odvojen apolariteta imaju slobodnu volju da budu aktivni i pasivni (jer zive u svetu dualizma van harmonije) ali i potpunu nesvest o posledicama slobodne volje (cena koja je bila placena zbog duhovnog pada u materijalno). Zasto jabuka - srz jabuke ima oblik pentagrama - simbola covaka na zemlji - simbola covekovog traganjem za vecnim znanjem - to je simbol svetlosti nad zemljom (1 nad 4, gde je 1 simbol Boga a 4 simbol zemlje) i veze duhovnog i materijalnog - samim tim je ismbol covekovog pada iz savrsenstva i put njegovog vracanja u savrsenstvo.

Put povratka je put svesnosti o istini i put spajanja dva polariteta u jedno neraskidivo i vecno savrsenstvo. Otuda dolazi brak kao primarna veza dvoje ljudi i otuda sveta i uzvisena vaznost ljubavi jer je to energija koja spaja dva polariteta u jedno. Pali covek i zena se kroz to vracaju u savrsenog coveka koji zivi u Bogu i za Boga, kao i Bog u njemu, jer ga on nikada nije napustio."
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 6357
OS
Windows 7
Browser
Chrome 5.0.375.127
Pa sto nas je pravio nesavrsene ?

Eva je sama uzela jabuku. Nije je Bog na to natjerao. Ljudi su postali kvarljivi, ali ne po Bozojoj naredbi vec po slobodi odluke. 

a zasto je bog stvorio tu jabuku? zasto ih je uopste dovodio u iskusenje?
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2834
OS
Windows XP
Browser
Chrome 5.0.375.127
mob
Nokia 
Jedan pametan covek je rekao

"Takvo dobro i takvo zlo koji bi bili neprolazni - ne postoje ! Iz samog sebe mora se to uvek iznova prevazilaziti"
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Sony xperia
E dobro kada je Decky rekao.  Smile Medjutim, opet nelogicnost. Samo cu ovo navesti:
Citat
Biblija pominje coveka u dva stadijuma - savrsen covek u raju i pali covek (posle probanja voca znanja).
A zbog vec recenog:
Citat
па ћете постати као богови и знати што је добро што ли зло
Da li to znaci da je i Bog pao ?

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2051
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.61
Čovek nije uvek bio svestan sebe, nije ni danas potpuno i pitanje je da li će nekada biti potpuno svestan i prekinuti one talase nesvesne psihe koji mu remete život u budnom stanju. Adam prvi čovek živi u zajednici sa Bogom i nije svestan svoje individalnosti. Ne postoji dualnost dorba i zla, materijalnog i nematerijalnog , nema patnje ali ni napretka. Adam zatim kuša jabuku sa drveta saznanja (ne stvarno , to je simbolika) i postaje svestan sebe. Bog ga baca u materijalni svet dualnosti , jer samo se na različitostima može rasplamsati život,......, itd,...., itd, dobija slobodnu volju ali i plaća cenu za taj dar.

Da li možda postoji sličnost sa zemaljskom evolucijom ?

Od nekog bića koje nije bilo svesno sebe, danas imamo čoveka koji je itekako svestan sebe, ali sa većom inteligencijom i svesti o sebi ne dolazi obavezno i sreća. Veća inteligencija donosi veće neuroze , više pitanja koja muče.
« Poslednja izmena: 01. Sep 2010, 00:35:36 od sova9072 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50217
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
mob
Samsung Galaxy S24
Pa sto nas je pravio nesavrsene ?

Eva je sama uzela jabuku. Nije je Bog na to natjerao. Ljudi su postali kvarljivi, ali ne po Bozojoj naredbi vec po slobodi odluke. 

a zasto je bog stvorio tu jabuku? zasto ih je uopste dovodio u iskusenje?

Jednostavno zato sto je zelio da im dopusti slobodu izbora: Da li zele da budu s Njim ili da odu od Njega ? I oni izabrase ovo drugo.

Da li to znaci da je i Bog pao ?

Ne, to samo Satana laze. Kad ne bi lagao ne bi ni bio ono sto jeste. Smile Ali nije on razlog zasto su ljudi pali. Sami su tako odlucili, a Satana je samo dosao da im pozeli dobrodoslicu. 
« Poslednja izmena: 01. Sep 2010, 01:48:26 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 39
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.405 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.