Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Док Београд цвета, Србија полако нестаје  (Pročitano 12311 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 740
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.6
mob
Nokia 
Mislim da ovde ne govorimo o istoj stvari. Mislim da se ovde pod Beograd podrazumeva drzavna uprava a cesto se to razume kao gradska uprava. Mislim a i siguran sam da gradska uprava sigurno ne odlucuje ko ce koliki budzet da ima i gde ce sta da se gradi. Danas je Beograd glavni grad, nekada su to bili drugi gradovi, ipak se okrece. A ti sto sada i uvek sede u foteljama u Vladi tj tamo gde se odlucuje su uglavnom dosli iz unutrasnjosti, pa ako njima ne znaci odakle su, je tu ne mogu pomoci. I neko je rekao da ljudi jedva cekaju da dodju u glavni grad i tu da ostanu pritom pokusavajuci sakriti odakle su i ko su.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
gledaj niko ne osporava da ne bi trebalo da imate veliki budzet ali zasto se pare iz manjih opstina slivaju gore.
Ako ste velegrad to ne znaci da more za sve da se pitate, sto nam ne date status prestonice nego je drzite ko oci u glavi. ne mora to da bude KS moze i SD ali ne sve zivo mora da bude u Bg jer se zna koliko to povlaci para za sobom. Ma iskreno zabole me za Bg i koliko se gore para trosi ali trebalo bi malo vise da iskocite iz tog sela i pogledate ostatak Srbije mozda vam budu jasnije neke stvari.
Kapiram ja tebe, ali pazi opet brkamo neke pojmove. Pare koje se slivaju u Beograd su pare koje drzava ubira pa je logicno da one budu u glavnom gradu, to je svuda u svetu tako. Ali grdno se varas ako mislis da grad Beograd moze da capne nesto sto je recimo "ubrano" od PDV-a. Porezi na nivou drzave recimo (to ce mnogo bolje da ti objasni neki ekonomista, ja sam ipak pravnik Smile ) raspodeljuju se na drzavnom principu pa Beograd dobija deo koji mu pripada a to je svakako najvise jer je i najveca sredina. Slazem se da drzavu treba totalno decentralizovati jer normalno je da ja ne mogu da znam sta je prioritetno stanovnicima Krusevca, Kraljeva ili Negotina. Svako zna najbolje sta mu treba i treba da raspolaze svojim novcem. Ovde me samo malo nervira toliko napadanje Beograda. Nista licno. Smile
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
Daleko je od toga da ja napadam Beograd, samo želim da pare koje ubira naša opština ostaje u našoj opštini i iz tih sredstava počnemo obnavljati grad koji je u katastrofalnom stanju. Zna se šta povlači za sobom glavni grad to je neminovno ali ne mora veći deo kolača da ubira. Doduše mi još uvek nemamo status grada što je samo još jedno ružno lice ove Srbije!  Smile
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
Niko ne napada normalne (Beo)gradjane, oni su najmanje krivi. Krivi su slepci koji sede u Skupstini i ostalim organima vlasti. Mi obicni ljudi smo svi u istom kosu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Daleko je od toga da ja napadam Beograd, samo želim da pare koje ubira naša opština ostaje u našoj opštini i iz tih sredstava počnemo obnavljati grad koji je u katastrofalnom stanju. Zna se šta povlači za sobom glavni grad to je neminovno ali ne mora veći deo kolača da ubira. Doduše mi još uvek nemamo status grada što je samo još jedno ružno lice ove Srbije! Smile
Proces decentralizacije je u toku i naravno da ga treba sto pre realizovati. Mada dosta je i uradjeno na tom planu. Ne mora neka opstina da ima status grada da bi dobro funkcionisala. Na prethodnim lokalnim izborima po prvi put se predsednik opstine bira na direktnim izborima (sto podrzavam) i predsednik opstine dobija ogromna ovlascenja u odnosu na predsednika opstine iz vremena kada su ga birali odbornici lokalne samouprave. (ovde izuzimam Beograd, Novi Sad, Kragujevac i Nis koji vec imaju status gradova) Tvoj predsednik opstine vec ima velike mehanizme vlasti i mogucnosti odlucivanja a verovatno do kraja godine (ako je verovati onom ministru Loncaru) ce 90% dosadasnjih ovlascenja republike preci na lokalni nivo. To je sasvim okej. E sad onda ostaje sve na tvom predsedniku opstine i lokalnoj vlasti uopste. Pazite sta birate i koga birate. Ako izaberete nekog pogresnog dzaba decentralizacija i plus ce moci da radi sta hoce i da nema skoro nikakvu kontrolu. katastrofalno stanje u pojedinim opstinama je uglavnom zbog aljkavosti lokalnih funkcionera koji kad provalis da su nesposobni ili lopovi za sve probleme okrive Beograd. Jedino sto ce ostati na nivou drzave (sa cime se slazem) je mogucnost vlade Srbije da u slucaju teskih malverzacija uvede prinudnu upravu u opstini. Sve ostalo je na vama koji zivite u svojim sredinama.
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
Naravno salažem se međutim taj proces decantralizacije ima pomaka al to je tako aljkavo urađeno pa to ti je. Svaki građanin odgovara za ono što je izabrao nažalost od mene glas neće niko dobiti jer mi ne pada napamet da izlazim na izbore  Smile . Nadam se da će prava decentralizacija uskoro zaživeti što je vrlo realno ako se posao odradi kako treba al sam malo i po tom pitanju pesimista jer sva ova previranja u vladi samo ubacuju te papire u što dublju fioku. Uostalom kako bude biće nema nam druge.
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4277
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
nista ne dobijas time sto ne glasas

ne vidim da ce se skroro resiti problem decentralizacije.
svi hrle u bg (nemam nista protiv toga) a onda se zaboravi
na stari kraj.

barem se nece resiti dok je ova shabanerija na vlasti
IP sačuvana
social share
I see through bitter eyes and
The fact still remains
I read between your lies
You got beat at your own game
Take a trip with me for soon
I will sin
Without one regret
The pain will begin
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

tra la la

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 448
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
mob
SonyEricsson K310i
Znam da Grad Beograd ima skoro isti status u ustavu Srbije kao i Vojvodina, pa onda kapiram da što se tiče finansija imaju isti status kao i pokrajna(e) u odlučivanju i dobijanju para od Dinkića (iz budžeta).

Mislim da Srbiji što pre treba novi ustav radi decentralizacije vlasti i davanje više autonomije regionalnim vlastima i što se tiče para. Jer sada imamo situaciju gde samo Beograd i okolina  i grad Novi Sad imaju najveći rast i razvoj dok ostatak ekonomije stagnira, gde naravno dolazi i do migracija u gradove, kao i, što je možda i najgore, dolazi do sve veće razlike u platama i standardu sela i grada.
Naravno da tu svuda postoji, ali pošto smo u tranziciji prema tržišnoj ekonomiji, da ne dođe situacija kao u Rusiji, Indiji, Kini, Vijetmanu, Maleziji, ... i ostalim (novo industrijalizovanim) zemljama koje su u zadnjih 30tak godina imale veliki rast. Gde sada imate situaciju da jedan Kinez koji živi na selu , 50tak km od Pekinga ima platu oko 200$, dok onaj u gradu ima oko 30.000$, ista situacija je i u Rusiji. ..preveliko rastojanje između srednjem staleža i siromašnih.
Baš zato treba novi ustav Srbiji, da se tako nešto ne bi dogodilo i po Srbiji. Za vreme Tita se izdvajalo iz Slovenije, Hr, Vojvodine na Kosovo, Makedoniju i ostalim zabitim delovima ... ne znam kako to danas izgleda...

ali rešenje je novi ustav Srbije ... prošlo je već 6 godina, valjda će nešto napisati do 2010. godine.

Ja mislim da Beogad ipak i dalje ima neki povlašćeni status, mada ne mislim da se toliko puno para sleva u glavni grad kao što nam je čanak govorio, ali sam da Vojvodina ima veću autonomiju nad finansijama.

da ne govorim kako samo Kragujevac, NS, Niš i Beograd imaju status GRADA. Dok gradovi koji postoje duže od ovih , kao i Subotica, Sombor, Pančevo imaju status isto kao i neko selo sa 50 stanovnika  Smile
« Poslednja izmena: 16. Maj 2006, 03:36:42 od GoranSmith »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

tra la la

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 448
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
mob
SonyEricsson K310i
da ne govorim kako samo Kragujevac, NS, Niš i Beograd imaju status GRADA. Dok gradovi koji postoje duže od ovih , kao i Subotica, Sombor, Pančevo imaju status isto kao i neko selo sa 50 stanovnika  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.3
mob
Apple Iphone 5
Meni licno vise smeta sto Kraljevo nema status grada.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.