Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Trgovina ljudima, prostitucija u NS i nesposobna drzava losih zakona  (Pročitano 822 puta)
20. Okt 2013, 10:37:19
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
Browser
Safari 536.30.1
mob
Apple 15
Moju Seku drogiraju i podvode na Kaćkoj petlji

Hana Dunđerov    | 19. 10. 2013. - 21:51h | Foto: RAS   

Danima sam je tražila, a onda sam je ugledala na štajgi, na Kaćkoj petlji. Bila je to ona, ali uopšte nije imala nikakav izraz na licu. Kada je podigla glavu, shvatila sam. Oni je drogiraju, priča Novosađanka S. M. (33) kroz suze o užasnoj sudbini sestričine koju su makroi kao maloletnu naterali na prostituciju.

Ova mlada žena mesecima pokušava da sestričinu Seku izvuče iz ruku makroa. Naizmenično se sastaje s policajcima i kriminalcima svih vrsta.

- I sinoć sam bila u policiji. Kažu da su im ruke vezane, jedino mogu da ja uhapse. Pitala sam: Šta čekate? Hapsite je, samo je izbavite. Više joj ne bih dozvolila da se vrati, makar morala noge da joj polomim - odlučna je ova žena.

Ono što je izmučenu tetku potpuno prestravilo i nagnalo da se obrati medijima jeste poruka koju je primila pre samo tridesetak sati. „Seka se osilila. Vadi je ili ne mogu da garantujem“, napisao joj je jedan od njenih kontakata.

- Još ranije su mi rekli: ako zagusti, nju će izbosti ili poslati u Italiju. Kako da je spasem? - pita se S. M.

Citat
Ima li zakona da je izbavi“
- Tri puta sam je videla na Kaćkoj petlji. Svaki put je tu bila i ta žena, razmenimo tek nekoliko rečenica. Znam da je drogiraju, znam da trpi mučenje. Tim devojkama stavljaju sunđer da bi mogle da rade i kada imaju menstruaciju - kroz plač kaže S. M.
- Nadam se da će se bar posle ovoga teksta javiti roditelji koji vode istu bitku, da se nađe neka rupa u zakonu da se moje dete izbavi - kaže S. M.
Potresna priča počela je pre šest meseci. Tada se njena sestričina, buntovna sedamnaestogodišnjakinja, suočila sa smrću oca koji ju je napustio dok je još bila beba.

- Možda joj roditelji nisu bili najbolji, ali nikada nije bila prepuštena sama sebi. Zajedno sa svojim roditeljima sam brinula o njoj od malih nogu. Bila je buntovna i povodljiva, ali joj nismo popuštali - kategorična je S. M.

U februaru u kuću se uselila nova drugarica o kojoj ništa nisu znali. I problemi su počeli. Ta devojka danas negira da zna gde je Seka, a nosi njenu garderobu. Majka je bila rastrzana između problematične ćerke, drugog muža i njihovo troje dece. Kad je pustila Seku na nekoliko dana kod drugarice, nije sanjala da je neće videti mesecima.
- Pozivi su se ponavljali na svake dve nedelje. Kada bi nazvala majku, stalno se cerekala, govorila joj da se ne brine, da se ona provodi, da „živi kao kraljica“. Pominjala je Suboticu, Feketić, Zrenjanin - kaže S. M.

Dva meseca kasnije pojavila se na vratima. Trudna! Držao ju je mladić, Saša, navodno budući suprug.
- Neko ju je instruisao o tome šta po zakonu sme kao maloletnica. On je stalno ponavljao da ju je „odatle izvukao“, a kada ga pitamo odakle, ućuti. Bila je trudna deset nedelja, a njega je poznavala samo dve nedelje. Otišle smo u Centar za socijalni rad, ali tamo su rekli da ne mogu ništa - seća se S. M., koja je kasnije saznala da je već tada njena sestričina uvučena u prostituciju.

Tetka je tada učinila nešto što smatra svojom velikom greškom. Pomogla je Seki da abortira. Samo nekoliko dana kasnije, devojka je nestala. Ponovo su počeli pozivi.

- Tada je navodno živela s nekim Mikijem. Dala nam je i adresu, misleći da ćemo biti spokojne. Njena majka je odmah tamo otišla. U stanu, umesto ćerke, dočekala su je dvojica istetoviranih i jedna starija žena - kaže S. M.

Nakon svakog poziva odlazile su na novu adresu, ali su ih dočekivali novi sumnjivi tipovi i hladni tragovi. Za Mikija je saznala da je lokalni kriminalac, a za sestričinu da je jedna od 40 devojaka koje u Novom Sadu, Subotici i Zrenjaninu rade za Madam, policiji dobro poznatu nekadašnju prostitutku. Sve je ispričala policiji, ali ništa nije postigla. Tada je počela da je traži po štajgama i bordelima.

Svet kriminalaca

U potrazi za ljudima koji bi joj pomogli da spase nećaku, S. M. je ušla i u svet kriminalaca.
- Išla sam od jednog do drugog kriminalca. Kada bi mi u razgovoru pomenuli nekoga od njih, a da je upoznat s Madam i njenim devojkama, odmah sam išla da se nađem s njim. Bila sam i u Beogradu. Više se i ne plašim. Nemam šta da izgubim - navodi S. M.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows 7
Browser
Chrome 30.0.1599.101
mob
Samsung 111111
Drzava kriva kada neka devojka postane kurva Smile Zanimljivo Smile
Ej mozda je drzava kriva sto meni juce pao tiket na Mancester Junajted , oce neko iz Blica da napise vest..ja cu da dam sve informacije koje znam i kvote i sve..saradjivacu maksimalno
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 30.0.1599.101
и опет држава крива Smile Smile Smile

стварно...шта нам раде ови фашисти на челу државе па то је невероватно Smile

Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
Pa ne znam, nije valjao socijalizam u SFRJ pa ljudi oce tu demokratiju pa oce, hebes li ga  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Бог чува Србију!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3973
Zastava Beogard
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.16
mob
Samsung S8 Plus
Blic i NS   Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.77
mob
Apple 15
Novosađanka izvukla sestričinu iz kandži makroa: Izgleda kao avet, proveravam da li uopšte diše

Hana Dunđerov    | 21. 10. 2013. - 17:26h |
Novosađanka S. M. (33), koja je poslednjih šest meseci krstarila od policije do kriminalaca u pokušaju da spase sestričinu Seku iz kandži prostitucije, napokon je uspela.

U subotu ujutro, dan nakon obraćanja dopisnišvu “Blica”, ona je u stanici novosadske policije ponovo bila u prilici da zagrli osamnaestogodišnju nećaku, koja je mesecima bila drogirana i podvođena.

- Izgleda kao avet. Bleda je, mršava, na trenutke govori povezano, a onda se gubi. Obilazim je i proveravam da li uopšte diše - priča S. M.

Samo nekoliko sati nakon što su se naš novinar obratio policiji, ova žena pozvana je u stanicu. Sačinjen je prvi zvanični zapisnik. Iste noći organizovana je racija i na Kaćkoj petlji.

- Jedna inspektorka je moju priču razumela i zapamtila. Kada su našli Seku, odmah me je pozvala da je vodim i spasavam - priča S. M.

Tetka je odmah pozvala sigurnu kuću, a devojku odvela kod psihijatra. Dijagnostifikovan je poremećaj ličnosti i određena joj je terapija za skidanje sa narkotika. Trenutno je sa tetkom na sigurnoj lokaciji, pije koktel lekova kako bi što lakše prošla kroz apstinencijalnu krizu. Istovremno joj traže mesto u sigurnoj kući što dalje od Novog Sada.

- Odmah sam joj pregledala tašnu, u njoj nije bilo nijednog jedinog kondoma. U ponedeljak je vodim na preglede i molim Boga da je zdrava - kaže tetka.

Da devojci predstoji težak period tetki je bilo jasno nakon prvog razgovora. Za roditelje, baku i dedu nije pitala, a odmah tražila da se javi čoveku kod koga je živela. Seka se ne seća kada je počela da radi za makroe, ali zna šta se tada dogodilo.

- Kaže da su joj prve večeri dali ekstazi, mada doktori sumnjaju da je bilo nešto drugo. Sutradan su tražili da bude sa nekoliko muškaraca. Kada se usprotivila rekli su joj: „Šta hoćeš, već si to sinoć radila.“ Sada joj je mozak ispran i pita samo za devojke i momke koje je u tom svetu upoznala. Stalno mi traži telefon - priča tetka.

Mesecima drogirana i primoravana na prostituciju

Lekari su ustanovili da su Seki mesecima davali kombinaciju antidepresiva, sintetičkih droga, heroina i rivotrila. Zamenila je najmanje dva makroa. Prošla je abortus nakon kojeg su joj u matericu ubacili sunđer i naterali da se ponovo prostituiše. Seka će najpre na šest meseci biti udaljena iz grada, a potom je očekuju terapije sa psihijatrima i psiholozima.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.109 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.