Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Dobrovoljni davaoci: Ne poštuju se naša prava, ne možemo više ovako davati krv  (Pročitano 3631 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows
Browser
Chrome 30.0.1599.69
Citat
slazem se da bi trebalo da imaju neke beneficije pa cak iako je dobrovoljno da bi se napravio neki podsticaj da bi ljudi davali krv)

зашто? Smile

шта...дајеш крв па можеш преко реда код лекара?  неко ће доћи и рећи да је ишао на радну акцију 1984 па и он заслужује преко реда
Pa rekoh, cisto kao neki podsticaj...

A slazem se da je na dobrovoljnoj bazi i ne mislim da trebas sad ulaziti preko reda sa tim. Tih dan-dva slobodno su sasvim u redu sa neke strane...
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Nisam mudar, samo tiho pricam

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava
OS
Windows
Browser
Opera 12.16
mob
Nokia 6220
Citat
Najbolje ko u americi daj krv evo ti 10 dolara i gotova stvar po Srbije bi iskrvarilo  
Kad su bili u mojoj srednjoj, morali su da salju ljude u zavod po jos materijala, samo kad se proculo da daju opravdanja za dva dana  Smile
IP sačuvana
social share
Баш још једна бенефиција тренирања у јавности, поред очитих бенефиција по физичко здравље, је управо развијање курцобоље за мишљење других...
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
кључна реч је"добровољно"
то значи да те нико не тера да то радиш и да не би требао да очекујеш било какву надокнаду за то

Tacno tako, nek prestaju da daju pa nek se uvede naplata a to na kraju nek plati iz svog dzepa koji tu krv i iskoristi, znaci, neki pacijent. I problem resen sam od sebe

Citat
Najbolje ko u americi daj krv evo ti 10 dolara i gotova stvar po Srbije bi iskrvarilo

Taj rad, cak ni zene ne bi bacale tampone  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows 7
Browser
Chrome 30.0.1599.101
1. Ljudima nije potreban podsticaj jer su vec spremni na cisto dobrocinstvo, altruizam, ego da daju krv i to rade.
Ne bi bilo lose da im se nesto olaksa usput. Ali nikakve nagrade osim simbolickih ne dolaze u obzir jer:

2. Neeticki je kupovati od ljudi djelove njhovog tijela. Ne znam kako je u inostranstvu ali ideja je gnusna.

--

Nemam narocitog saosjecanja za argumente gdje Ciric, jer naglasava svoj "status davaoca", sto je po meni egoisticno.

Kao sto sam rekao nisam za beneficije za davanje krvi. Mozda grijesim, mozda su neophodne tj. altruizam nije dovoljan.

-
Druga strana, tj. kritika sistema je vjerovatno tacna..

Iznenadjujuce mi je sto dobar broj ljudi u dobrociniteljskim institucijama (crveni krstovi, prve pomocii i slicno) imaju takav prejeben stav. I ima se osjecaj da ponasanjem dobro naplacuju to sto se bave necim altruistickim.
U dosta slucajeva to je i samo poza (recimo za Fejsa)...
Sto je meni kome se dobrota podrazumijeva degutantno i razocaravajuce.

Naravno ima i dovoljan broj prirodnih i normalnih ljudi!
« Poslednja izmena: 21. Okt 2013, 16:19:18 od Slagvort »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.77
mob
Apple 15
Sve je to lepo, ali zar nije neeticki ucenjivati bolesnike i njihove porodice da ako zele operaciju, moraju da nabave "dobrovoljne" davaoce?
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Čuvaj se - pas ujedam!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 1155
Zastava Pozarevac
OS
androidNepoznat
Browser
Opera 11.10
mob
Samsung neki
Do sada sam dva - tri puta uzeo sendvic i jednom su mi utrapili majicu prilicno solidnog kvaliteta.
Knjizica dobrovoljnog davaoca nemam pojma di mi je niti mi treba.
Nikakve beneficije niti sam dobio niti sam trazio da ih dobijem.
Krv sam do sada dao dvadesetak puta iz cisto humanih razloga i nebi valjalo da bilo ko drugacije postupa.
Ako je neko ukrao pare koje je drzava dodelila za neku vrstu nagrade dobrovoljnim davaocima krvi, istog prikaciti na iglu i kesu i ne pustati ga dok ne bude mrtav i beo.
IP sačuvana
social share
Kažu da je život kao jednosmerna ulica, moj nekako više liči na kružni tok.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 30.0.1599.101
mob
Samsung SGH-E590
Pa dobro sad poenta je da kad su vec odredili neke beneficije onda treba i da ih primenjuju...
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows 7
Browser
Chrome 30.0.1599.101
Sve je to lepo, ali zar nije neeticki ucenjivati bolesnike i njihove porodice da ako zele operaciju, moraju da nabave "dobrovoljne" davaoce?

Svakako je nemoralno.

-
Najbolje davanje ne povezivati ni sa cim, kao uslov ili nagrada, jer se kod nas sigurno nece adekvatno realizovati.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 24.0
кључна реч је"добровољно"
то значи да те нико не тера да то радиш и да не би требао да очекујеш било какву надокнаду за то
Kurac dobrovoljno, ako hoćeš da dobiješ krv, mora njih deset da da, i da kaže da daju za tebe, pre nego što ti primiš.

Citat
slazem se da bi trebalo da imaju neke beneficije pa cak iako je dobrovoljno da bi se napravio neki podsticaj da bi ljudi davali krv)

зашто? Smile

Da bi više ljudi dalo krv, na primer.
IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.101 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.