Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 35
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Dobrodošlica gostima iz Srbije u Makarskoj: Da imam nož, sad bih te zaklao!  (Pročitano 52660 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1661
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.18
mob
Motorola 
„Pre dve godine proveo sam nekoliko dana u zapadnoj Hercegovini. Više privatno nego poslovno. Od završetka rata nisam išao u Hrvatsku. Zarekao sam se da više nikada neću ni ići. No, tada, u Mostaru, uhvatio me neki nemir. Bio sam blizu, i poželeo sam da odem tamo gde sam ratovao, da prođem kroz te krajeve, makar na brzinu, kolima. Kratko sam se premišljao, i odlučio da krenem.

Par sati kasnije već sam vozio novim auto-putem uz Jadran. Što sam duže išao tim putem, sve mi se više sećanja iz tih vremena vraćalo. Pre ulaska u Zadar, pored jednog malog mesta, baš tamo gde je bila linija na kojoj sam bio, danas je benzinska pumpa. Imao sam dovoljno goriva da nastavim put. Mogao sam negde drugde da naspem gorivo. Ali svratio sam na ovu pumpu.

Pumpadžija, čovek mojih godina, u radnom odelu. Počinje da sipa. A onda vidi tablice, beogradske. To ga zbuni, malo pokoleba, pogleda u mene, pa kad vide da i ja njega gledam, reče:

- Iz Beograda, a? Počelo da se dolazi i u ove krajeve.

- Ma nisam iz Beograda, auto je službeni. Iz Zrenjanina sam - rekoh mu. Pa i vi ste počeli kod nas da dolazite.

Onda smo ćutali. A ja sam gledao polako okolo. Prepoznavao detalje. Video je to, i odjednom reče:

- Ja sam ratovao ovde.

- Gde? - pitah.

- Ovde gore - pokaza rukom.

Počeo sam da brojim u sebi i razmišljao: ćuti, ćuti!

- I ja sam ratovao ovde - ispalih.

On se okrenu prema meni i pogleda me unezverenim pogledom. Ne znam koliko je to trajalo.

Uznemireno, podrhtavajućim glasom, reče:

- Pa, pa... ja bih te ubio da sam te video tada!

- Pa... ubio bih i ja tebe - prividno miran rekoh.

Nasmejali smo se. A onda smo zaćutali obojica. I gledali smo se. Nismo znali šta sada. A onda je on rekao:

- Al’ drago mi je što smo živi.

- I meni je drago.

- Ma nek si nam došao. I nek dolaze ljudi, treba da dolaze.

Još malo smo popričali, ali ne više o ratu. A onda je morao da se vrati unutra. Izvinio mi se što nema više vremena za razgovor, ali gazda, privatnik... znaš već, reče, nasmeja se i ode.

Vratio sam se u automobil, duboko udahnuo, i nastavio putem.

Posle toga sam išao više puta u Hrvatsku. Nije to nimalo lako. Mnogo se stvari u meni preplete. Sećanja, emocije, nemir, sve to putuje sa mnom kroz Hrvatsku. Ali svaki sledeći put postane malo, vrlo malo lakše.“
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
Zastava Добој, Република Српска, Србија
OS
Windows XP
Browser
Chrome 11.0.696.68
 Smile

IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2137
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
SonyEricsson 
ovo mi je bila treća godina kako letujem u puli...nikad nikakvih problema nije bilo.
IP sačuvana
social share
If electricity comes from electrons, does morality come from morons?
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Flock 2.6.2
pa kad im kukas kako si ugrozen u Srbiji    Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 455
Browser
Opera 10.54
ja mogu sam rec da sam ove godine vise nego ijedne prije vidio srbijanskih registracija...da ne pricam koliko srba iz bosne i iz dijaspore dole ljetuje...sta se moze kad brate imaju najljepse more!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50128
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.18
mob
Samsung Galaxy S24
„Pre dve godine proveo sam nekoliko dana u zapadnoj Hercegovini. Više privatno nego poslovno. Od završetka rata nisam išao u Hrvatsku. Zarekao sam se da više nikada neću ni ići. No, tada, u Mostaru, uhvatio me neki nemir. Bio sam blizu, i poželeo sam da odem tamo gde sam ratovao, da prođem kroz te krajeve, makar na brzinu, kolima. Kratko sam se premišljao, i odlučio da krenem.

Par sati kasnije već sam vozio novim auto-putem uz Jadran. Što sam duže išao tim putem, sve mi se više sećanja iz tih vremena vraćalo. Pre ulaska u Zadar, pored jednog malog mesta, baš tamo gde je bila linija na kojoj sam bio, danas je benzinska pumpa. Imao sam dovoljno goriva da nastavim put. Mogao sam negde drugde da naspem gorivo. Ali svratio sam na ovu pumpu.

Pumpadžija, čovek mojih godina, u radnom odelu. Počinje da sipa. A onda vidi tablice, beogradske. To ga zbuni, malo pokoleba, pogleda u mene, pa kad vide da i ja njega gledam, reče:

- Iz Beograda, a? Počelo da se dolazi i u ove krajeve.

- Ma nisam iz Beograda, auto je službeni. Iz Zrenjanina sam - rekoh mu. Pa i vi ste počeli kod nas da dolazite.

Onda smo ćutali. A ja sam gledao polako okolo. Prepoznavao detalje. Video je to, i odjednom reče:

- Ja sam ratovao ovde.

- Gde? - pitah.

- Ovde gore - pokaza rukom.

Počeo sam da brojim u sebi i razmišljao: ćuti, ćuti!

- I ja sam ratovao ovde - ispalih.

On se okrenu prema meni i pogleda me unezverenim pogledom. Ne znam koliko je to trajalo.

Uznemireno, podrhtavajućim glasom, reče:

- Pa, pa... ja bih te ubio da sam te video tada!

- Pa... ubio bih i ja tebe - prividno miran rekoh.

Nasmejali smo se. A onda smo zaćutali obojica. I gledali smo se. Nismo znali šta sada. A onda je on rekao:

- Al’ drago mi je što smo živi.

- I meni je drago.

- Ma nek si nam došao. I nek dolaze ljudi, treba da dolaze.

Još malo smo popričali, ali ne više o ratu. A onda je morao da se vrati unutra. Izvinio mi se što nema više vremena za razgovor, ali gazda, privatnik... znaš već, reče, nasmeja se i ode.

Vratio sam se u automobil, duboko udahnuo, i nastavio putem.

Posle toga sam išao više puta u Hrvatsku. Nije to nimalo lako. Mnogo se stvari u meni preplete. Sećanja, emocije, nemir, sve to putuje sa mnom kroz Hrvatsku. Ali svaki sledeći put postane malo, vrlo malo lakše.“

trebao si da stavis i izvor: danas.rs 
« Poslednja izmena: 25. Jul 2011, 15:46:04 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 546
Zastava Pula, Istra, Hrvatska
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 5.0
Citat: digiman
ovo mi je bila treća godina kako letujem u puli...nikad nikakvih problema nije bilo.
Smile
Hvala
Citat: ahmet_bont_007
...da ne pricam koliko srba iz bosne i iz dijaspore dole ljetuje...sta se moze kad brate imaju najljepse more!
Smile
Hvala,
hvala najljepše,
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2834
OS
Windows 7
Browser
Chrome 12.0.742.122
mob
Nokia 
Ne znam cemu tolika prica svake godine o letovanju na njihovo more kad tamo niko realno ne ide izuzev nacionalnih manjina (kao sto vidimo) i mozda onih koji imaju kucu, rodbinu,.. Ja ne znam nikog da je isao u hrvatsku na more ni sa drustvom ni sa porodicom. Ima dosta njih koji su se rodili tamo, ziveli 10,20 30 godina i hoce da posete rodni kraj, usput svrate na more, osim njih niko ziv ne ide. Dzaba i reklama i sve.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 47
OS
Windows 7
Browser
Chrome 12.0.742.122
Nisam "gost iz Srbije" već sam "gost iz Republike Srpske" (al valjda je to sve manje više isto) a u Hrvatskoj sam na moru, sticajem okolnosti, češće poslovno nego privatno, bio nekoliko puta (poslije rata).

Prošle godine sam sa drugovima bio baš u toj Makarskoj i to, pogodilo se, za vrijeme utakmice Srbija-Gana. Naravno da nismo mogli odustati od gledanja iste pa smo se uselili u kafić na samom šetalištu uz more. Nismo se nešto baš posebno trudili da "srbujemo" ali nas je konobarska ekipa brzo "provalila". U našem slučaju sve je završeno uz prilično objektivno komentarisanje utakmice od strane domorodaca (što konobara, što ekipe koja se pridružila) sa blagom (ali vrlo blagom Smiley) sklonošću prema Srbiji. Pojedini domorodci su čak sklapali ekipu bivše YU!

Generalno ja lično nisam imao nikakvih problema, ni na primorju ni u kopnenom dijelu (iako mi je saobraćajna u okviru na kojem je srpska trobojka, oznaka jednog osigurvajućeg društva u RS) mada relativno često putujem kroz Hrvatsku. Takođe, niko od mojih prijatelja nije imao problema.

Možda je doprinjelo i to što smo prilično "robusna" ekipa a možda i to što niti mi niti domorodci ne potežemo teške teme jer znamo da se oko njih nećemo složiti. Svakako treba reći da su praktično svi (osim jednog nadrndanog Ininog pumpadžije koji nas nije diskriminisao što smo Srbi već što mrzi sve živo) bili sasvim normalna ekipa.

Bez obzira na sve ne sumnjam da ima i budala, nije mi svejedno kad vidim ustaško "U" u grafitu na zidu a pogotovo mi nije svejedno kad znam da dio novca koji ostavim u Hrvatskoj završi u finansiranju hrvatske vojske (za čije pojedine aktivne pripadnike nažalost iz prve ruke znam šta su radili).

Meni je lično ipak mnogo bolji odmor onaj u Grčkoj Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

I have more jewels then your jeweler

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1819
Zastava Finland
OS
Windows XP x64
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Samsung i9300
i treba da im to rade kad su glupi i idu tamo
« Poslednja izmena: 25. Jul 2011, 17:54:48 od nilobac »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 35
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.